Cyclo-cross VB: Fetter Erik 29., hármas dobogó az angoloknak

E-mail  Nyomtatás
2017. január 28. szombat
  |   Szerző: Szilasi László
Címkék:

Diavetítéshez kattints a képre 

 

A Luxembourgban zajló cyclo-cross világbajnokság első futamán, a junior fiúknál Fetter Erik révén voltunk érdekeltek, miután a korsztályos magyar bajnok Vas Balázs hétközben sajnos hazautazásra kényszerült betegsége miatt. Miközben az angolok megtanították crossozni a mezőnyt, Erik a múlt hétvégi, hollandiai világkupa helyezésén 9 (!!) pozíciót javítva a 29. helyen fejezte be a futamot a 63 célbaérkezőből, a győztestől 5 perc 13 másodpercet kapott. Erik alapvetően mountain-bike versenyző, technikai tudása sokat segített neki a jegesre fagyott pályán élete első cross VB-jén.

 

 

 A közel 70 fős mezőnyben rögtön az első kör elején volt egy nagyobb tömegbukás még a kevésbé technikás részen, Erik ezt szerencsésen ki tudta kerülni. A havas, jeges pályán az első kér végén francia volt elől, de hamarosan felért hozzá a nagy esélyes angol Pidcock. A múlt hétvégi VK forduló győztes és Európa-bajnok srác a második körtől uralta a futamot és végig egyedül hajtott elől, tökéletes kerékpárkezeléssel rótta a 8 perces köröket. Mögötte a következő két körben a francia és egy másik angol voltak az üldözők, de nem igazán tudtak közelebb kerülni sem hozzá.

 

Az angoloknak a negyedik körben megérkezett egy újabb emberük, a francia pedig kissé lemaradt, így három angol volt a verseny elején két körrel a vége előtt. A franciának egy bukás után eltört a hátsóváltója, majd érdekes jelenetet láthattunk, ahogyan cipő nélkül, vagyis csak fél cipőben próbált elfutni a depóig. A cipőjéről leszakadt az egyik betekerő csatt, aztán el is hagyta a cipőt a pályán. Rengeteg időt vesztett, végül csak huszadik lett, bár  nagy valószínűséggel nem akadályozta volna meg egyébként sem az angolok hármas sikerét.

 

Pidcocknak a célvonalon áthaladva bőven volt ideje ünnepelni is, kerékpárját a feje fölé emelve sétált át a befutónál. A britek arattak, miközben a két nagy cross nemzetből, a belgáktól és hollandoktól senki nem került a legjobb öt közé sem, be kellett érniük egy hatodik, hetedik, nyilcadik és egy tizedik hellyel..

 

A magyarok számára várakozáson felüli eredménnyel kezdődött a VB, reméljük a vasárnap délutáni férfi elit futamban Búr Zsolt révén is hasonlóan jó teljesítményt láthatunk. Ilyen pályán ehhez egy kis szerencse is kell, hiszen mind az edzések, mind a verseny során rengeteg bukás történt.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések