Cyclo-cross Országos Bajnokság 2018: Rövid beszámoló + tejes eredménylista

E-mail  Nyomtatás
2018. január 14.
  |   Szerző: VELO.hu

Diavetítéshez kattints a képre

 

Havas pálya várta ismét a 2018. év cyclo-cross bajnoki futamok részvevőit a kőbányai Bringaparkban, mint ahogy két évvel ezelőtt is. Napokig csak találgatni lehetett, milyen lesz a pálya az országos bajnokságon, végül a hóé és a sáré lett a főszerep. Vasárnap reggelre fehér lett a Sportliget, és fagypont körüli hőmérséklet várta a versenyzőket. A pályabejáráson a versenyzőknek több helyen újra kellett tervezniük az ideális nyomvonalat, mert a saras-havas talaj nagyon csúszott, és ez átalakította pályát és a taktikát is. Az embert próbáló küzdelemre így is 258 versenyző vállalkozott.

 

 

 Diavetítéshez kattints a képre

 

A reggeli gyerek futamok a legkisebbeknek egy rövidített, 400 méteres pályán zajlottak. Az U15, U17 és Master3 versenyzők viszont már a nagy körön, azaz mesterséges akadályokkal tűzdelt, közel 50 méteres szintkülönbségű, 3 km hosszú pályán versenyeztek. Ekkorra már elállt a hóesés, de a nyomvonalnak egy száraz négyzetcentimétere sem volt - vagyis épp "ideális körülmények" teremtődtek egy vérbeli cyclocross versenyhez!

 

A férfi felnőtt, a férfi U23 és Master1 kategóriák 14 órás rajtjára fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, amit nyeregben még hidegebbnek éreztek a versenyzők. Bíztatásukra a pálya mellett és a szánkó dombon komoly szurkolói tömeg gyűlt össze, óriási hangulatban, kolomppal, síppal, próbálták újabb erőfeszítésekre ösztönözni nyakig sáros versenyzőket.

 

Elit nőknél immáron nyolcadszorra Benkó Barbara ölthette magára a bajnoki mezt, a dobogót továbbá Vas Kata és Kubik Csenge foglalták el. Búr Zsolt triplázott az elit férfi futamban, második helyen Buruczki Szilárd, harmadik Lovassy Krisztián (pálya európa bajnokság 2. helyezett), akit a cross futamokon nem nagyon láthattunk idén eddig, de az OB-n rajthoz állt.

 

Diavetítéshez kattints a képre Diavetítéshez kattints a képre

 

 

 

Junior fiúknál Vas Balázs kerekedett felül Fetter Eriken, míg master1-ben Cser Gábor két fiaskó után visszavágott Kusz Mátyásnak. Külön gratuláció az u7-u9-es korosztályban versenyzőknek, akik egyáltalán vették a fáradtságot és a küzdőszellemet, hogy igen fiatal koruk ellenére részt vegyenek ezen a zord körülmények között rendezett versenynapon.

 

 

Teljes eredménylista a letölthető fájlok között.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.01.15. 09:33
tejes eredménylista


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések