Cyclo-cross Európa-bajnokság: papírforma eredmények, tisztes magyar helytállás

E-mail  Nyomtatás
2017. november 05.
  |   Szerző: velo.hu

A csehországi Tabor adott otthont a 2017-es Cyclo-cross Európa-bajnokságnak, ahol szép számmal képviselték hazánkat a szakág legjobbjai.

Diavetítéshez kattints a képre

 

A junior fiúk versenyével kezdődött a kontinensviadal. Rögtön a rajtot követően a svájci Loris Rouiller vágott az élre, akihez idővel a hazaiak tehetsége Tomas Kopecky zárkózott fel. A kettős pozícióját nem igazán veszélyeztették az őket üldöző belgák és britek végül Rouiller nyerte az Európa-bajnoki címet Kopecky és a brit Ben Tulett előtt. A magyarok remekül rajtoltak, végül Fetter Erik bő három perces hátránnyal a harmincnyolcadik, míg Vas Balázs négy percet kapva a negyvenhetedik lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U23-as lányok versenyében Buzsáki Virág és Vas Kata Blanka kettősének szoríthattunk. A győzelem sorsa egy roppant izgalmas sprintet követően dőlt el, ahol az aranyérmet az olasz Chiara Teacchi kaparintotta meg egy hajszállal maga mögé utasítva a belga Laura Verdonshot. A bronzérmes a cseh Nikola Nosková lett. Vas Kata Blanka ifjúsági korcsoportosként egészen kiváló teljesítményt nyújtva az előkelő tizenhetedik helyen zárt, mindössze másfél perccel a győztes mögött. Buzsáki Virág szűk négy perc hátránnyal a harmincegyedik lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U23-as fiúk és a női elit mezőnyében nem volt magyar induló. Előbbieknél, ahogyan az várható is volt a belga Eli Iserbyt és a brit szupertehetség Thomas Pidcock csatáztak az aranyéremért. Hatalmas küzdelemben Iserbyt lett az Európa-bajnok Pidcock és a holland Sieben Wouters kettősét maga mögé utasítva.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A női elitben a papírformának megfelelően a regnáló világbajnok belga Sanne Cant győzött, bár a holland Lucinda Brand rendesen megszorongatta a végén. A bronzérem az olasz Alice Maria Arzuffi nyakába került.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiak elit futamában a holland Mathieu Van der Poel legnagyobb riválisa a belga Wout Van Aert távolétében mondhatni rajt-cél győzelmet aratott, mintahogyan a második helyet is ugyanilyen magabiztosan szerezte meg honfitársa Lars Van der Haar. Ellenben a bronzért hatalmas csata dúlt végül a címvédő belga Toon Aerts állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A futam magyar indulója Búr Zsolt a negyvenegyedik helyen zárt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések