Az előző évek sikerei Rióba repíthetik a budaörsi triatlonosokat

E-mail  Nyomtatás
2015. december 12. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Az elmúlt években kiemelkedő eredményeket értek el a Budaörsi Triatlon Klub versenyzői. Váltó Világbajnokságon 3. helyen célba érve hazánk első felnőtt érmét szerezték meg, Vanek Ákos pedig első férfiként nyert Világkupa futamot. Kovács Zsófia, Vanek Margit és Tóth Tamás társaságában most Rióra készülnek.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Az olimpiára való felkészüléssel kapcsolatban tartott összejövetelt a Budaörsi Triatlon Klub csapata. A rendezvényen jelen volt Biró Gyula, Budaörs alpolgármestere is, aki elmondta, hogy az önkormányzat nem csak fontosnak tartja a helyi sportot, hanem kiemelten támogatja is. Vanek Gábor, a klub elnöke a kiemelkedő eredmények mellett a stabilitásra hívta fel a figyelmet, amely fontos a hosszú időn át tartó kvalifikációs rendszer szempontjából.

 

Kovács Zsófia Londonban már megtapasztalta az ötkarikás játékok ízét, most ezt a rutint szeretné kamatoztatni. Stabil kijutó helyen áll a ranglistán, így minden esélye megvan rá. Vanek Margitnak anno nem sikerült bekerülnie a csapatba, de pont ez adott neki erőt és már szinte biztos indulónak mondhatja magát. Ennek megfelelően nyugodtan készülhet és több edzőtábort is tervez télen. A két női sportolón kívül jelenleg Tóth Tamás is részvételt jelentő pozíciót foglal el a ranglistán. Már most decemberben meleg égövi edzőtáborban készül a következő évi futamokra. Vanek Ákos idén sajnálatos módon sérüléssel küzdött, így jövőre ismét kimagasló eredményekre lesz szüksége a kvalifikációhoz. Ő azonban magabiztos, korábbi sikerei nyomán tudja, hogy képes rá.
 

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A rendezvény végén Opra Szabó Zsuzsa a Paul Lange Hungary képviseletében bemutatta a legújabb Cube kerékpárt, amivel a versenyzőket támogatják és használni fognak a jövő évi szezonban. Ezen már biztosan nem fog múlni a sikeres szereplés.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések