Csapat a Tour de France-ról: A Cofidis csapata is indul a 2019-es Tour de Hongrie-n

E-mail  Nyomtatás
2019. január 15. kedd
  |   Szerző: Sajtóközlemény
Címkék:

 Csapat a Tour de France-ról: jön a Cofidis!

 

A profi kerékpársport egyik legismertebb és legrégebben működő klubja, a francia Cofidis is indulni fog a 2019-es Tour de Hongrie versenyén!

 

Diavetítéshez kattints a képre

  

A Cofidis legenda a kerékpársportban, profi csapata 1997 óta működik, méghozzá egy legendás sportvezető, Cyrille Guimard ötlete és munkája nyomán. Guimard olyan kiemelkedő kerékpárosok menedzsere volt, mint Bernard Hinault, Greg LeMond vagy Laurent Fignon, mindemellett ő gardírozta a franciák topcsapatát, a Renault-Elf-Gitane együttesét is a nyolcvanas években. A névadó főszponzor, a Cofidis azóta is hűséges támogatója a csapatnak, amely már több mint két évtizede megszakítás nélkül üzemel, erre pedig nagyon kevés példa van napjaink kerékpársportjában.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Az évek során klasszisok hada húzta fel a Cofidis mezét, a rögtönzött névsor még az igazi ínyenceknek is kedvére lehet: szerepelt a francia csapatban Maurizio Fondriest (olasz, világbajnok, Milánó-San Remo-győztes), Bobby Julich (amerikai, olimpiai ezüstérmes, Párizs–Nizza-győztes, Tour de France harmadik helyezett), David Millar (brit, kétszeres vb-ezüstérmes, tízszeres Grand Tour-szakaszgyőztes), David Plaza(spanyol, Deutschland Tour-győztes), Tony Rominger (svájci, háromszoros Vuelta a Espana-győztes, Giro d’Italia-győztes, tizennyolcszoros Grand Tour-szakaszgyőztes), Francesco Casagrande (olasz, Svájci Körverseny-győztes), Frank Vandenbroucke (belga, Párizs–Nizza-győztes), Cedric Vasseur (francia, kétszeres Tour de France-szakasgyőztes), Stuart O’Grady (ausztrál, Párizs–Roubaix-győztes, kétszeres Tour de France-szakasgyőztes), Sylvain Chavanel (francia, háromszoros Tour de France-szakasgyőztes), David Moncoutie(francia, hatszoros Grand Tour-szakaszgyőztes), Rik Verbrugghe (belga, négyszeres Grand Tour-szakaszgyőztes), Samuel Dumoulin (francia, Tour de France-szakaszgyőztes), de két esztendőt töltött a Cofidis együttesénél a később összetett Tour de France-győzelemig, olimpiai és világbajnoki címekig jutó brit Bradley Wiggins, és az első Cofidis tagja volt az akkor már világbajnok, de a Tour de France-on csak két szakaszgyőzelemig jutó Lance Armstrong is. Így vagy úgy, egészen pazar névsor.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A francia egyesület 2018-ban huszonegy profi győzelemig jutott, a legértékesebb ezek közül a francia sprinteré: Nacer Bouhanni a Vuelta a Espana hatodik szakaszán diadalmaskodott. A Cofidis idei keretében huszonnyolc versenyző található, tizenhat francia, négy belga, három spanyol és egy-egy olasz kolumbiai, német, dán és eritreai bringás. A csapat egyik legjobbja a huszonnyolc esztendős Nacer Bouhanni, aki már három szakaszt nyert a Girón és hármat a Vueltán, de összesen már hatvanöt győzelmet jegyez profi pályafutása során.

 

Diavetítéshez kattints a képre

  

Bouhanni mellett érdemes kiemelni a francia Julien Simont, aki kilenc győzelemnél tart, a Herrada testvérek közül Jesust, aki kétszer nyerte meg a spanyol országúti bajnokságot, és tavaly két szakaszon is viselhette a piros trikót a Vuelta a Espanán. A Cofidis rendszeres résztvevője a nagy körversenyeknek, ebben az évben is indulni fog a Tour de France-on és a Vuelta a Espanán, kétségkívül a Tour de Hongrie történetének eddigi legerősebb csapata lesz…

 

 

A jövő évi Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik majd, az UCI 2.1-es kategóriájú nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba. Az érintett városokat és a viadal útvonalát a közeljövőben ismertetik majd az esemény szervezői.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2019.01.17. 13:52
Ja bocs, fordítva! :D
Mathieu Bosredon.

2019.01.17. 13:50
Bosredon Mathieu.

2019.01.16. 11:22
Ki ül kerekesszékben?

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések