Crossarena 2017 Cyclocross magyar bajnokság! Versenykiírás

E-mail  Nyomtatás
2016. december 21. szerda
  |   Szerző: velo.hu

A 2016-17-es magyar cyclocross szezon országos bajnoksága, Budapesten a Soroksári úti egykori Nagyvásártelep épületkomplexuma körül.

Rendező: CoffeeRide SE

 

Időpont: 2017. január 8. (Vasárnap)


Verseny helyszíne: Budapest, Soroksári út

 

 

Rajt-cél központ: egykori nagyvásártelep csarnoka (az a nagy épület középen ;) )

 

A versenypálya a Kvassay Jenő út , Soroksári út, Beöthy utca, és Csepel rakpart közötti területen kerül kialakításra, körülbelül 2,5 km hosszan.

 

 

Időrend:

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A körszám az UCI szabályoknak megfelelően kerül meghatározásra, azaz az első kör ideje határozza meg a teljesítendő körök számát.


Korcsoportok:

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

 

Felnevezés és eszközszabály:

 

 

Átnevezések az országos bajnokságon

 

 

Kategóriaváltásra nincs lehetőség. Kivétel az U23-as, és idősebb kategóriák, ahonnan Elit kategóriába van lehetőség felnevezni. További átnevezési lehetőségeket, lásd a következő Magyar kupák kiírásánál.


Kerékpár

 

 

U19, Master 1, férfi, és női Elit, U23-as versenyzők csak cyclocross kerékpárral indulhatnak a versenyen. (A cyclocross kerékpár megkötést lásd alább.) A többi kategóriában nincs a kerékpárra vonatkozó megkötés - bármilyen, megfelelő műszaki állapotú (egyszemélyes, két működő fékkel rendelkező, stb.) kerékpárral rajthoz lehet állni. Cyclocross kerékpár: UCI előírás szerint. (pl. max. 50 cm-es kormányszélesség, 28”-os kerékméret, max. 33 mm-es gumiszélesség, lásd a UCI honalpján)

 

Hobbi Kategóriában

 

 

A 2015. január 1. óta a Magyar Kerékpársportok Szövetsége által kiállított licensszel rendelkező versenyző nem indulhat. Ezt a kategóriát azon versenyzőknek ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni ezzel a versenyformával.


Depó

 

 

A depóban, csak az adott futamon versenyző - belépő kártyával rendelkező - segítője/szerelője tartózkodhat. Belépő kártya (versenyzőként maximum 2 db) a nevezésnél igényelhető.


Rajtszám:

 

 

A rajtszámot a nevezési csomagban kapják meg a versenyzők. A rajtszámot a versenyző hátára, valamint a kerékpárra is rögzíteni kell. Rajtszám nélkül nem lehet a pályára lépni (pályabejárásra se).


Pontszámítás:

 

 

A Magyar kupa futamok pontszámítása alapján, dupla pontszámmal, kivéve az UP kategóriákat:

 

 

Diavetítéshez kattints a képre


Összesítés:

 

 

Az adott futam eredménylistájában minden versenyző megjelenik, de a hivatalos Magyar Bajnoki eredménylistába csak az MKSz versenyengedéllyel rendelkezők számítanak be. Tehát két eredménylista készül futamonként: egy teljes eredménylista és egy bajnoki eredménylista. Díjkiosztóra csak a bajnoki lista alapján kerül sor (kivéve utánpótlás kategóriák, és hobbi kategória).

 

2017-es MKSz versenyengedély nélkül a sportoló nem lehet az MKSz a hivatalos Magyar Bajnoka vagy a Bajnokság helyezettje.


Kategóriánkénti Bajnokot abban az esetben hirdetünk ha adott kategóriában minimum 4 versenyző legalább 3 egyesületből rajthoz áll. Amennyiben ez nem teljesül az adott kategóriát összevonjuk egy fölötte lévő kategóriával.


A Magyar Kupasorozat összesítésénél egy, a legrosszabb futam eredménye nem számít az összetett pontozásnál.


A Magyar Kupasorozat összetett győztese a „2017. évi Magyar Kupagyőztes” címet kapja


A „2017. évi Magyar Ranglista bajnok” címet kategóriánként az a versenyző kapja, aki a legtöbb pontot gyűjti a Magyar Kupa, cyclocross.hu sorozat futamain és az Országos Bajnokságon.


A Magyar Kupa és cyclocross.hu sorozat pontszámítása a fenti táblázatok alapján, az Országos Bajnokság pedig a Magyar Kupa pontjainak duplájával számolandó. Az összesítésben kieső eredmény nincs. (Pontegyenlőség esetén az alábbi összehasonlítás szerint kerülnek eldöntésre a helyezések: bármelyik futamon elért előkelőbb helyezés; több előkelőbb helyezés; megegyező helyezések esetén egymáshoz viszonyított időeredmény a közös futamok összesítése alapján.)


Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap. Az 51. és az utáni helyezéseknél minden versenyző 1 pontot kap.


Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába, és csak Férfi felnőttbe (Elit).


A Magyar Kupasorozat összetett pontszámításánál az adott kategóriában induló licensszel nem rendelkező versenyző is gyűjthet pontot.


Az Országos Bajnokság győztese pedig a „Magyarország 2017. évi terepkerékpár bajnoka” címet kapja.


A Magyar kupa Összetett díjátadója, minden esetben a Magyar Kupa utolsó állomásán kerül átadásra.


Beszólítás: Minden rajtban az adott rajt abszolút első 10 helyezettje kerül beszólításra (kategóriától függetlenül), a magyar ranglista alapján, amit itt találtok.


Hobbi kategóriában nincsen összesített végeredmény, és magyar bajnokot sem hirdetünk.

 

 

Nevezés:

 

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

Az előnevezési díjat utalással lehet megfizetni 2017. január 3. éjfélig. Előnevezni a Nevezés menüpont alatt lehet.

 

Ez után már csak a helyszínen, az adott futam kezdete előtt 1 óráig, legkésőbb 12:00-ig van lehetőség nevezésre.


A nevezési díj a következőket tartalmazza:

 

 

 • indulási jogot az eddigi legsikeresebb, legjobb hangulatú hazai versenyen
 • mentős egészségügyi biztosítást,
 • chipes időmérést
 • rajtcsomagot
 • egytál ételt a verseny után
 • kultúrált öltözési, parkolási lehetőséget
 • kerékpármosási lehetőséget a depóban
 • kerékpárszervízelési lehetőséget a depóban a BikePont jóvoltából


egyedi díjak minden kategóriában (elit férfi és női díjakat idén is a Recyclock biztosítja), a győzteseknek és helyezetteknek a szponzorok által felajánlott díjakat az elit versenyek győzteseinek egyedi mez az ILB Factory jóvoltából.

 

 

Számlainformácio:

 

 

Nev: CoffeeRide Sportegyesület
Szamlaszam: 12100011-17623562-00000000

 

 

Díjazás:

 

 

Minden futam első három helyezettje érem + egyéb díjazásban részesül.


Egyéb szabályok:

 

 

 • Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is) kötelező!
 • A versenyző számára kerék- illetve kerékpárcsere, szerelői segítség, frissítő beadása csak és kizárólag a frissítő/technikai zóná(k)ban történhet.
 • A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a technikai zónába (és bármilyen egyéb okból) visszafordulni tilos!
 • A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.
 • Az elhelyezett akadályok megkerülése, a pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása akár azonnali kizárást vonhat maga után. A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést, az összetett eredményeket érintő pontlevonást, az adott eseményre érvényes időbüntetést és kizárást is vonhat maga után!
 • Vitás kérdésekben, óvás esetében a helyszínre delegált MKSZ bíró dönt. Észrevételekkel, óvással legkésőbb az eredményhirdetés előtt 15 perccel kell jelentkezni.
 • A versenyzők a nevezésnél aláírásukkal nyilatkoznak a következőkről:
 • A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.
 • A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.
 • Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár esetén az előző bekezdésben felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról. Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben. A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.
 • Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.
 • Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.


A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések