A keresett kulcsszó: Wout Van Aert


« 1 | 2 | 3 »
2018.02.05. - Wout Van Aert: jöhetnek a tavaszi klasszikusok, akár a Párizs-Roubaix is Nem mondhatni, hogy élete legjobb cross szezonján van túl a belga Wout Van Aert, de a győzelmet sohasem kell megmagyarázni, Wout pedig a valkenburgi világbajnokságon zsinórban harmadszor szerezte meg a szivárványszínű trikót. Van Aert az elmúlt két idény folyamán már egyre nagyobb és nagyobb hangsúlyt fektetett az országúti versenyzésre, ahol ért már el sikereket, kétszer végzett az első tíz között összetettben a kiemelt kategóriás Belga Körversenyen, de nyert GP Pino Cerami, Ronde van Limburg és Bruges Cycling Classic egynaposokat is. Idén nem titkolt céljai a tavaszi klasszikusok, ráadásul csapatát a Veranda’s Willems-Crelan sorát meghívták a Párizs-Roubaix-ra is, így valószínűsíthető, hogy Wouttal is találkozhatunk majd az észak-poklán. „Meglátom, hogy az idei szezonban hogyan sikerülnek a tavaszi klasszikusok, ettől teszem függővé, hogy mennyit versenyzek majd aszfalton – így Van Aert a valkenburgi világbajnokságot követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Igyekszem a 2018/2019-es cyclo-cross szezonban egyenletesebb teljesítményt nyújtani. Ebben a trikóban nem szabad elköszönnöm ettől a szakágtól. Mathieu az egész idényben egy más szintet képviselt, így én személy szerint idővel már csak a nemzeti és a világbajnokságra koncentráltam. Tudtam, hogy nem szabad elengednem az elején, és ezt a tervem tökéletesen végre is hajtottam.”
2018.02.04. - A 2018-as cyclo-cross világbajnokság második napján belga főlénynek tapsolhatott a nagyérdemű, az U23-as fiúknál Eli Iserbyt, míg az elit kategóriában Wout Van Aert diadalmaskodott.
2018.01.14. - A legtöbb országban a 2018-as év második hétvégéjén, azaz január 14-én és 15-én került megrendezésre a cyclo-cross nemzeti bajnokság.
2017.12.31. - Fernando Gaviria köré épül a Quick-Step Floors csapata Dél-Amerikában 2015-ben a San Luisi Körversenyen kezdődött Fernando Gaviria karrierje miután több ízben is megtréfálta a nagyobb nevű sprintereket. 2018-ban is Dél-Amerikában kezdi az idényt, a San Juani Kört követően az új kolumbiai szakaszverseny a Colombia Oro y Paz következik. Csapata a Quick-Step Floors is bízik abban, hogy folytatva az elmúlt évek hagyományait ezúttal is bővelkednek majd győzelmekben. Gaviria mellett vélhetően Maximiliano Richeze, Iljo Keisse, Rémi Cavagna, Alvaro Hodeg és Jhonatan Narvaez teszik teljessé a csapatot. „A San Juani Körverseny egy remek viadal a szezon megkezdéséhez – mondta Davide Bramati sportigazgató. – Az elmúlt években is kiváló teljesítményt nyújtottunk itt, így értelemszerűen bizakodva állunk rajthoz, szeretnénk szakaszgyőzelmekkel kezdeni az évet. Igyekeztünk a fiatalok mellé tapasztalt veteránokat tenni, Iljo Keisse és Maximiliano Richeze kettőse mindent megtesz majd azért, hogy az ifjoncok eredményesen kezdhessék a szezont.”
2017.12.18. - Wout Van Aert nyerte a namuri cyclo-cross világkupa futamot A regnáló világbajnok Wout Van Aert (Crelan-Charles) nyerte a 2017/2018-as cyclo-cross világkupa-sorozat hatodik fordulóját a belgiumi Namurban. A sáros pálya többeket megviccelt, a kiváló szezont futó Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) is hamar áldozattá vált, amit Van Aert tökéletesen használt ki. Az ötödik kör kezdetén Van Aert előnye már tetemesnek mondható volt, végül több mint egy perccel ért hamarabb célba Toon Aerts (Telenet-Fidea) és Van der Poel kettőse előtt. Összetettben továbbra is Van der Poel áll az élen. „Kívülről talán egyszerűnek tűnt a pálya, de nagyon nem volt az – mondta Van Aert a célba érkezést követően. – Pályafutásom egyik legnehezebb versenyén vagyok túl. Végig koncentrálni kellett, még az utolsó körben sem engedhettem azt meg, hogy egy kicsit kiengedjek. Kiválóan érzem magam, az elmúlt héten egy rövid edzőtáborban vettem részt, ami úgy tűnik, hogy a lehető legjobban sült el.” A hölgyeknél hatalmas meglepetésre a mindössze húsz esztendős brit Evie Richards (Trek Factory Team) diadalmaskodott, aki ezzel pályafutása legnagyobb győzelmét aratta. Az első körökben nem nagyon volt tényező a harmincharmadik helyről rajtoló kerekes, aki körről körre jött egyre feljebb, mígnem utol nem érte az élmezőnyt. A 2016-os vb U23-as világbajnoka kiválóan versenyezve diadalmaskodott Nikki Brammeier (Borls-Dolmans) és Eva Lechner (Clif Pro) előtt. Az összetett éllovasa a belga Sanne Cant (Beobank-Corendon) nem igazán találta a ritmust végül csak a tizenkettedik helyen zárt, de mindezek ellenére megőrizte összetettbeli előnyét. A cyclo-cross világkupa december 26-án a belga Heusden-Zolderben folytatódik.
2017.11.26. - Wout Van Aert nyerte a zeveni cyclo-cross világkupa futamot A németországi Zevenben került sor a 2017/2018-as cyclo-cross világkupa-sorozat ötödik fordulójára. A sáros talaj tökéletes terepet biztosított a regnáló világbajnok Wout Van Aert (Crelan-Charles) számára. Legnagyobb riválisa az idei első négy viadalt nyerő Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) lánca már az első körben leesett, Van Aert pedig ezt kihasználva igyekezett végig megtartani előnyét. Van der Poel hiába küzdött hatalmasat, amikor szinte mindenki kerékpárt cserélt, ő még akkor sem ment ki a depóba, ennek ellenére fél percnél közelebb nem tudott kerülni vetélytársához. Van Aert végül magabiztos győzelmet aratott Van der Poel és Toon Aerts (Telenet-Fidea) előtt. „Mindig nagy boldogság győzni – mondta Van Aert a célba érkezést követően – Tökéletes volt számomra ez a pálya, így igyekeztem kihasználni az előttem adódó lehetőségeket. Az utolsó körökben nem várt módon nőni kezdett az előnyöm, én pedig megpróbáltam lezárni a versenyt.” Összetettben Mathieu Van der Poel még így is kilencven pontos előnnyel vezet Van Aert előtt. A hölgyeknél Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) diadalmaskodott, aki összetettben is őrzi vezető pozícióját, az U23-as fiúknál pedig Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) volt a legjobb. A világkupa-sorozat következő fordulójára december 17-én Namurban kerül sor.
2017.11.13. - Wout Van Aert nyerte gaverei Superprestige futamot, miután Van der Poel a technika áldozata lett A Superprestige sorozat következő gaverei fordulóján is az újdonsült Európa-bajnok Matheiu Van der Poel (Beobank-Corendon) volt a legfőbb favorit, aki ennek megfelelően hatalmas előnyt alakított ki, azonban az utolsó körben a technika kibabrált vele, így végül csak a harmadik helyen ért célba. A futamot legnagyobb riválisa Wout Van Aert (Crelan-Charles) nyerte Toon Aerts (Telenet-Fidea) előtt. „Először defektet kaptam, majd technikai problémáim akadtak, ezzel pedig elszállt az előnyöm és a győzelmem is – kesergett a célba érkezést követően Van der Poel. – Csináltam egy nagy hibát, melynek következtében elkaptam egy nagyobb gödröt, a kerékpárom pedig tönkrement. Tudtam, hogy itt a vége, de nyugodt maradtam, nem stresszeltem, amikor Van Aert elhúzott mellettem. Igyekeztem célba érkezni a lehető legelőkelőbb pozícióban.” A hölgyeknél Ellen Van Loy (Telenet-Fidea) bizonyult a legjobbnak.
2017.10.22. - Fernando Gaviria triplázott Kínában Nanning környékén zajlott az év utolsó World Tour versenyének a Guangxi Körnek a harmadik szakasza. A 125,4 kilométeres penzum végén ezúttal is mezőnyhajrá döntött, meglepetések nélkül. A kerekesek négy 31,4 kilométeres kört tettek meg a városka körül. A nap szökését Daniel Oss (BMC), Nuno Bico (Movistar) és Jack Haig (Orica-Scott) hármasa alkotta, ám a főmezőny végig rövid pórázon tartotta őket. Utolérésüket követően Lawson Craddock (Cannondale-Drapac) és Matej Mohoric (UAE Team Emirates) kettőse próbálkozott, ám túlságosan messzire nem jutottak, az utolsó tíz kilométerre fordulva már ismét együtt volt a mezőny. A sprintben ezúttal is Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) bizonyult a legjobbnak, aki ezzel már a harmadik szakaszgyőzelmét szerezte. A második Maximilian Walscheid (Team Sunweb), míg a harmadik Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) lett. Összetettben Gaviria előnye tizenhárom másodperc Silvan Dillier (BMC) előtt. „Talán a mai nap volt eddig a legnehezebb – mondta Gaviria az újabb győzelmét követően. – Egy rövid körpályát teljesítettünk, hatalmas tempóban, ráadásul jó nevek szöktek, így nagyon észnél kellett lenni. Hektikus volt a hajrá, rengetegen sprinteltek, de Maximiliano Richeze káprázatosan hozott előre, így sikerült újra nyernem.”
2017.06.12. - Minden a feje tetejére állt a Dauphiné utolsó szakaszán, Jakob Fuglsang nyerte az összetettet Albertville és a Plateau de Solaison csúcsa között egy mindössze 115 kilométeres szakasszal zárult a Criterium du Dauphiné. A hegyi befutó előtt még három további emelkedő is nehezítette a kerekesek dolgát. Már az első hegyen hatalmas adok-kapok kezdődött, ellépett egy viszonylag nagy létszámú szökevénysor, akik azonban nem jutottak túlságosan messzire, mivel a főmezőnyből Christopher Froome (Sky) és Alejandro Valverde (Movistar) is próbálkozott. A Sky végig mutatta magát, később Michal Kwiatkowski és David Lopez is előrefelé menekült rengeteget segítve Froome-nak. A következő két kaptatón is támadás-támadást követett, szinte minden esélyes próbálkozott, ami odáig vezetett, hogy teljesen szétszakadozott a mezőny. A sárga trikós Richie Porte (BMC) a La Columbiére tetején magára maradt, ráadásul úgy, hogy legnagyobb vetélytársai előtte haladtak. Az utolsó emelkedő lábánál már csak Jakob Fuglsang (Astana), Daniel Martin (Quick-Step Floors), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Alberto Contador (Trek-Segafredo), Fabio Aru (Astana), Alejandro Valverde (Movistar), Louis Meintjes (UAE Team Emirates), Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) és Christopher Froome (Sky) tekert az élen, Porte közel egy perces hátrányban követte őket. A mindent eldöntő emelkedőn Daniel Martin (Quick-Step Floors) és Jakob Fuglsang (Astana) kettőse támadott, majd idővel Fuglsang tovább is ment megnyerve így a szakaszt Martin és Meintjes előtt. Richie Porte hatalmasat küzdve visszazárkózott, ám Fuglsang a jóváírásnak köszönhetően tíz másodperc előnnyel megnyerte az összetettet Porte és Martin előtt. A pontversenyben Arnaud Demare (FDJ), a hegyi összetettben Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), a fiatalok összevetésében Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), míg a csapatversenyben a francia AG2R La Mondiale diadalmaskodott. „Ez valami egészen hihetetlen, nem is nagyon tudom, hogy mit mondhatnék – így Fuglsang a célba érkezést követően. – Sárga trikót nyertem egy nagy presztízsű versenyen. Olyan sokszor kerültem már közel hozzá, most azonban végre megvan.”
2017.01.30. - San Juan: Quick-Step részsiker a végére is, Bauke Mollema nyerte a körversenyt A nagy forróság miatt az utolsó szakaszt is lerövidítették, így egy mindössze 111 kilométeres, a sprintereknek kedvező etappal zárult az argentin San Juani Körverseny. A nap szökésében az összetett nyolcadik helyén álló Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) is szerepet vállalt, így virtuálisan levéve az összetett éllovasának járó trikót Bauke Mollemaról (Trek-Segafredo). A városi körbe beérve azonban utolérték az elmenést, a csapatok elkezdtek a sprintre készülni. Az utolsó kilométeres kapunál ellenben Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) indult meg, akit már nem is tudtak utolérni, így az argentin kerekes már a második szakaszgyőzelmét ünnepelhette, míg a belga csapat az ötödik sikerének örülhetett. A második csapattársa Tom Boonen (Quick-Step Floors), míg a harmadik Matteo Malucelli (Androni Giocattoli-Sidermac) lett. Összetettben Bauke Mollema (Trek-Segafredo) diadalmaskodott Oscar Sevilla (Medellin-Inder) és Rodolfo Torres (Androni Giocattoli-Sidermac) előtt. A hegyi összetettet German Lopez (Agrupacion Virgen De Fatima), a fiatalok összevetését Egan Bernal (Androni Giocattoli-Sidermac), míg a csapatversenyt a Bahrain-Merida nyerte. „Mivel eddig nem sok szakaszversenyt sikerült megnyernem a pályafutásom során, így érthető módon nagyon elégedett vagyok – mondta a díjátadót követően Mollema. – A nagy versenyek megnyeréséhez elengedhetetlen a kisebb viadalokon aratott siker. A következő célom egy nagyobb európai World Tour verseny megnyerése, mint például a Tirrenoé. Lépésről-lépésre haladok, próbálom felépíteni a formám a jubileumi századik Giróra.”
2017.01.17. - Caleb Ewan nyerte a Tour Down Under első szakaszát Hatalmas forróság várta a mezőnyt az év első World Tour versenyének nyitányán. Unley és Lyndoch között 145 kilométer volt a penzum, viszonylag sík terepen, így előzetesen mezőnyhajrára volt kilátás. Nem sokkal a rajtot követően Laurens De Vreese (Astana) egyedül szökött meg, legnagyobb előnye öt perc környékén tetőzött. A főmezőnyt közben az Orica-Scott csapata kontrollálta. A körpályára beérve a zsűri döntése alapján a távot lerövidítették, így a célvonalon való első áthaladáskor megkapták a csengőt a kerekesek, a meleg miatt végül csak 118 kilométert tett meg a mezőny. De Vreese sorsa ekkor megpecsételődött, ám megfogását követően folyamatos akciók indultak, míg végül Jan Bakelantsnak (AG2R La Mondiale) sikerült kisebb előnyt kiharcolnia, de két kilométerrel a vége előtt őt is utolérték. Jöhetett a mezőnyhajrá, melyet Caleb Ewan (Orica-Scott) nyert meg Danny Van Poppel (Sky) és Sam Bennett (Bora-hansgrohe) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend.
2017.01.16. - Remekül működött Ewan és Kluge kapcsolata Első ízben versenyzett együtt Caleb Ewan és az Orica-Scott csapatának egyik új igazolása Roger Kluge. A megszűnő IAM Cycling sorától érkező német kerekes volt az ausztrál sprinter utolsó embere, kettőjük kapcsolata pedig remekül működött. „Ez volt az első alkalom, hogy együtt versenyeztünk Rogerrel – mondta az újságírók kérdésére Ewan. – Tökéletes pozícióba hozott, ami nagy megkönnyebbülés számomra a jövőre nézve. Általában elsőre nem szoktak ennyire olajozottan működni a dolgok, de a mi esetünkben ez most sikerült. Az utolsó körökben végig Roger kerekén voltam, aki probléma nélkül vitt előre és tartott az élen. Nagyon fontos lesz számunkra ez a hét, amely a győzelmem kapcsán remekül kezdődött.”
2017.01.08. - Belgiumban és Hollandiában is az előzetesen elvártak szerint alakult a cyclo-cross nemzeti bajnokság.
2017.01.01. - 2017. január 1-től már új szereződéseiket töltik azon kerékpárosok, akik a holtszezonban csapatot váltottak, így Szilveszter másnapjának reggelén ellepték az új mezben pózolós fotók a különböző közösségi média oldalakat. Ezekből válogattunk:
2016.12.30. - Wout Van Aert nyerte az Azencross viadalát, Van der Poel hatalmasat bukott A belga Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice) nyerte a DVV sorozat Azencross-i versenyét megelőzve Tom Meeusen (Telenet-Fidea) és Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) kettősét. A versenyzőkre ködös, korlátozott látási viszonyok és egy viszonylag csúszós pálya várt. A rajtot követően nagy volt a tülekedés az élmezőnyben, végül egy hét fős sor tudott ellépni, akik az utolsó kör kezdetéig együtt is maradtak. Nem sokkal a vége előtt Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) egy lejtős részen hatalmasat bukott, nem is tudta befejezni a versenyt, mentővel szállították kórházba, szerencsére kisebb zúzódásokkal megúszta az esetet. Van Aert – igazi - vetélytárs nélkül pedig újabb magabiztos győzelmet aratott. Összetettben Van Aert előnye immáron két perc harminckilenc másodperc Kevin Pauwels előtt. „Borzasztóan nézett ki Mathieu bukása – így Van Aert a díjátadóra várva. – Remélem semmi komolyabb, de kissé félve előztem meg ezt követően Tom Meeusent.” A hölgyek versenyét Sanne Cant (Enertehrm-Beobank) nyerte Marianne Vos (Rabo-Liv) és Thalita De Jong (Rabo-Liv) előtt. A sorozat összetettjében továbbra is De Jong áll az élen.
2016.12.27. - Wout Van Aert nyerte a zolderi cyclo-cross világkupa futamot Tizenegy hónappal azt követően, hogy ugyanezen a pályán világbajnok lett, a belga Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice) nyerte a 2016/2017-es cyclo-cross világkupa sorozat hetedik versenyét Hausden-Zolderben. Van Aert végig magabiztosan versenyzett, végül több mint egy perces előnnyel diadalmaskodott Laurens Sweeck (Era-Circus) és Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) előtt. Van Aert legnagyobb riválisa a holland bajnok Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) szörnyen rajtolt, majd folyamatosan technikai problémákkal küzdve végül csak a tizennegyedik helyen zárt. Van Aert 450 pontjával magabiztosan vezeti a sorozatot. „Nagyon furcsa volt ez a nap – mondta a díjátadóra várva Van Aert. – Zolder sohasem tartozott az általam kedvelt pályák közzé, még akkor sem, ha itt szereztem meg a világbajnoki címem. Különleges érzés egy évben kétszer is diadalmaskodni itt. Elégedett vagyok, hisz bebizonyítottam, hogy a taktikus versenyzés sikert eredményez. Az utolsó néhány versenyen rendre a finisben veszítettem, így most kissé hamarabb próbáltam meg kijátszani a kártyáimat. Sikerült, ez pedig önbizalmat ad.”
2016.12.21. - Arnaud Demare elégedett a FDJ új igazolásaival A francia FDJ csapata mindent megtett a holtszezonban, hogy sprintere Arnaud Demare köré minél erősebb versenyzőket igazoljon. A két olasz gyorslábú Jacopo Guarnieri és Davide Cimolai garanciát jelenthet arra, hogy Demare előrébb lépjen. „2017-ben sokkal több hangsúlyt fektetünk majd a sprintekre, mint korábban valaha – nyilatkozta a L’Equipe hasábjain Demare. – Guarnieri és Cimolai mindketten remek kerékpárosok, versenyeztem ellenük, így tudom, hogy egy csapatban mire is lehetünk majd képesek. A korábbi két-három kiemelkedő felvezető helyet legalább öt klasszis lesz körülöttem, melynek garanciát kell jelentenie a sikerekre. Thibaut Pinot szabad vegyértékként teker majd a Touron, miközben mi azon leszünk, hogy minél több szakaszgyőzelmet csíphessünk meg. A nagy álmom a Párizs-Roubaix megnyerése, de nem tudom még, hogy reálisan lehet-e esélyem egy napon győzedelmeskedni a legnagyobb klasszikuson.”
2016.12.11. - Romain Bardet mégsem megy a jubileumi Giróra, továbbra is a Tour az elsődleges cél A franciák jelenlegi legnagyobb sztárja Romain Bardet szeretett volna rajthoz állni a jubileumi századik Giro d’Italián ellenben a nemzeti érdekek valamint az AG2R La Mondiale csapatának szponzorai, 2017-ben is a Francia Körversenyen szeretnék villogni látni, az idei Tour összetettjének második helyezettjét. „Hasonlóan a 2016-os évhez ezúttal is a Tour de France élvezi majd a legnagyobb prioritást – így Bardet a csapat hivatalos sajtóközleményében. – Szerettem volna ott lenni a jubileumi Girón, ennek okán pedig rengeteget egyeztettünk a csapat vezetésével, minden lehetséges megoldást számba véve. Végül arra az elhatározásra jutottunk, hogy a 2017-es idényben is egy az előzőhöz hasonló versenyprogramot építünk fel, melybe sajnos nem fér bele az Olasz Kör.” Egyelőre arról nincsenek hírek, hogy Bardet hol kezdi az idényt, az viszont biztos, hogy ott lesz a Párizs-Nizzán, a Baszk Körversenyen, a Liege-Bastogne-Liege egynaposán, a Romandiai Körön és a Criterium du Dauphinén is.
2016.12.04. - Bemutatta 2017-es szerelését a Katusha-Alpecin csapata A 2017-től már svájci bejegyzéssel működő orosz kézben lévő Katusha-Alpecin csapata a minap hivatalosan is bemutatta jövő évi mezét. A szerelés nagyrészt hasonlít az előző évihez, csupán az új névadószponzor az Alpecin logója került fel annak elülső részére. A Katusha sokkal inkább nemzetközi csapat képében tetszeleg majd 2017-től, olyan igazolásokkal, mint a négyszeres időfutam-világbajnok Tony Martin (Etixx-Quick Step), vagy éppen Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles), Rick Zabel (BMC), Robert Kišerlovski (Tinkoff), Maurits Lammertink (Roompot), Reto Hollenstein (IAM Cycling), José Gonçalves (Caja Rural), és az újoncok Jenthe Biermans, Mads Würtz Schmidt és Marco Mathis. További változás a szakmai stábnál, hogy a csapatvezetői poszton Viacheslav Ekimov helyét a portugál José Azevedo veszi át. „Nagyon izgatott vagyok a csapat új igazolásait illetően – így Azevedo a valenciai sajtótájékoztatón. – Természetesen mindannyiuk más és más céllal érkezett hozzánk. Rengeteg változás történt nálunk a holtszezonban, de azt hiszem, hogy tipikusan ezek azok az újítások, melyek motiválják a versenyzőinket. Egy olyan névvel a keretben, mint Tony Martin, bátrabban tűzhetünk ki célokat magunk elé.”
2016.11.29. - A cyclo-cross szakág koronázott ifjonca Wout Van Aert zsinórban négy alkalommal maradt alul legnagyobb riválisa Mathieu Van der Poel ellenében, ráadásul ezek közül a zeveni esemény a 2016/2017-es világkupa-sorozat részét képezte.
« 1 | 2 | 3 »
Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések