A keresett kulcsszó: Wout Van Aert


« 1 | 2 | 3 »
2018.10.24. - Murvás befutó a jövő évi Tour egyik hegyi szakaszán? A jövő évi Tour de France útvonalának hivatalos bemutatja előtt egyre több részlet lát napvilágot, így számos kép került fel a netre a La Planches des Billes Filles újratervezett hegyi befutójáról, melynek vége murvás és huszonnégy százalékos meredekséggel bír. A Vosges-i mászásra vélhetően a hatodik szakasz során kerülhet sor. A Tour korábban már három alkalommal látogatta meg ezt az emelkedőt, amely 2019-re újabb murvás kilométereket kapott, megnehezítve így a kerekesek dolgát. Nem meglepő a poros részek megjelenése, hisz bekerült a Tour útvonal-kijelölő csapatába Thierry Gouvenou, akit a Párizs-Roubaix-ról már jól ismerhetünk. A pletykák szerint a tizedik etap is vezet majd murvás részeken. A Le Planches des Billes Filles tetején háromszor járt eddig a Francia Körverseny mezőnye, 2012-ben Chris Froome, 2014-ben Vincenzo Nibali, míg 2017-ben Fabio Aru nyert itt. A szakaszt úgy nehezítik, hogy az eddigi célvonalat kitolják ezzel hozzáadva az emelkedőhöz a huszonnégy százalékos meredekségű részt is.
2018.10.06. - Wout Van Aert a belga Cibel-Cebon kontinentális csapat színeiben teljesíti a cyclo-cross idényt Mint arról korábban már beszámoltunk Wout Van Aert nem érezte már túl jól magát a Veranda’s Willems-Crelan csapatánál, elmondása szerint ez már nem az a közösség volt, melyhez anno csatlakozott, az utolsó csepp a pohárban pedig az volt, amikor bejelentették, hogy a stáb hozzá közelálló tagjai sem maradnak. Van Aert mindezek mellett azt is nehezményezte, hogy folyamatosan a sajtóból értesült a csapatot érintő történésekről. Mivel a belga pro-kontinentális sor fuzionált a szintén másodosztályú Roompot-Nederlandse Loterij csapatával, így a cyclo-cross sztár szerződése is érvényben maradt a 2019-es szezonra. Van Aert egyoldalúan felbontotta kontraktusát, melyet a csapat természetesen nem fogadott el. Wout Van Aert a 2018/2019-es első tengerentúli cyclo-cross világkupa futamokon független versenyzőként állt rajthoz, ám most aláírt a belga kontinentális Cibel-Cebon sorához, melynek színeiben csak a cyclo-cross versenyekre fókuszál.
2018.09.21. - A Veranda’s Willems-Crelan csapata bíróságra viszi a Wout Van Aert ügyet Mint arról korábban már beszámoltunk Wout Van Aert nem érezte már túl jól magát a Veranda’s Willems-Crelan csapatánál, elmondása szerint ez már nem az a közösség, melyhez anno csatlakozott, az utolsó csepp a pohárban pedig az volt, amikor bejelentették, hogy a stáb hozzá közelálló tagjai sem maradnak. Van Aert mindezek mellett azt is nehezményezte, hogy folyamatosan a sajtóból értesült a csapatot érintő történésekről. Mivel a belga pro-kontinentális sor fuzionált a szintén másodosztályú Roompot Nederlandse Loterij csapatával, így a cyclo-cross sztár szerződése is érvényben maradt a 2019-es szezonra. Van Aert egyoldalúan felbontotta szerződését, melyet a csapat természetesen nem igazán szeretne elfogadni. A Sporza információi szerint munkaügyi bíróságra kerül a dolog. A holland Roompot sorának egyik kitűzött feltétele ugyanis az volt, hogy Van Aert maradjon a csapatnál, amely ezáltal nem teljesül. Wout Van Aert a szeptember 23-i első tengerentúli cyclo-cross világkupa futamon független versenyzőként kíván rajthoz állni.
2018.09.19. - Wout Van Aert felbontotta szerződését a Veranda’s Willems-Crelan csapatával Néhány napja a Veranda’s Willems-Crelan csapatvezetője Nick Nuyens hivatalosan is megerősítette, hogy a belga pro-kontinentális sor fuzionál a szintén másodosztályú Roompot Nederlandse Loterij csapatával, így a cyclo-cross sztár Wout Van Aert szerződése is érvényben marad a 2019-es szezonra, melynek az országúton is egyre jobb eredményeket elérő kerékpáros nem igazán örült. Elmondása szerint ez már nem az a közösség, melyhez anno csatlakozott, az utolsó csepp a pohárban pedig az volt, amikor bejelentették, hogy a stáb hozzá közelálló tagjai sem maradnak. Van Aert mindezek mellett azt is nehezményezte, hogy folyamatosan a sajtóból értesült a csapatot érintő történésekről. Várható volt, hogy ennyivel nem ér véget a történet, Van Aert egyoldalúan felbontotta szerződését, melyet a csapat természetesen nem igazán szeretne elfogadni. A felek előtt két út áll, peren kívüli megegyezés vagy bíróságra kerül az ügy. Pletykák szerint a belga klasszisnak 500.000 Eurót kellene lelépési pénzként letennie az asztalra. Van Aert jelen pillanatban már az Egyesült Államokban tartózkodik, hisz szeptember 23-án rajtol a 2018/2019-es cyclo-cross világkupa sorozat. Mivel csapata nincs, így nagy valószínűséggel független versenyzőként teljesíti az idény idei részét, hisz 2019-től vélhetően a LottoNL-Jumbo kötelékét erősítheti.
2018.09.04. - Egyesül a Roompot és a Veranda’s Willems-Crelan csapata, a cyclo-cross sztár Wout Van Aert nem túlságosan örül ennek A minap a Veranda’s Willems-Crelan csapatvezetője Nick Nuyens hivatalosan is megerősítette, hogy a belga pro-kontinentális sor fuzionál a szintén másodosztályú Roompot Nederlandse Loterij csapatával. Előbbi sor a Veranda’s Willems, míg utóbbi a holland nemzeti lottótársaság távozása miatt kerül nehéz helyzetbe. A belga csapatot korábban már az ír Aqua Blue Sport sorával is hírbe hozták, de vélhetően ez csak egyfajta második számú opció volt, Rick Delaney klubja időközben le is húzta a rolót. Az egyesülés egyben azt is jelenti, hogy a cyclo-cross sztár Wout Van Aert 2019-re is élő szerződéssel rendelkezik, így nem csatlakozhat idő előtt a Team Jumbo WorldTour sorához. „Az elmúlt hetek nem voltak egyszerűek – nyilatkozta az immáron az országúton is egyre nagyobb sztárnak számító Van Aert. – Sajnos nagyon kevesen maradunk abból a csapatból, amelyhez korábban csatlakoztam. Akikhez a legközelebb álltam Wesley Theunis és Jan Verstraeten már korábban távoztak, de jövőre Tim Merlier sem kap szerződéshosszabbítást, ráadásul Niels Albert sem marad. A Veranda’s Willems kiszáll az év végén, de nem is ez a legnagyobb gond, hanem, hogy immáron két éve működésképtelen a csapat szerkezete. A sajtóból tudtam meg azt is, hogy összeolvadhatunk az Aqua Blue Sporttal, majd azt is, hogy a Roompottal. A csapatból senki sem hívott fel, a Roompotból Michiel Elijzen volt az egyetlen, aki megkeresett. Igazából nincs kedvem ahhoz, hogy most egy új csapatban versenyezzek egy évig, majd 2020-ban előröl kezdjem mindezt.”
2018.08.06. - Marta Bastianelli a női országúti Európa-bajnok Egészen pontosan 130 kilométer várt a hölgyekre a Glasgow-ban rendezett multisport Európa-bajnokság női országúti mezőnyversenyén. A körpályás viadal végig izgalmas csatát hozott, folyamatos próbálkozásokkal és több ígéretes szökéssel. A nap elmenését Lucinda Brand (Hollandia), Lisa Klein (Németország), Nadia Quagliotto (Olaszország), Juliette Labous (Franciaország) és Sophie Wright (Nagy-Britannia) alkotta, innen ment tovább Wright, aki nagyon sokáig közel három perces előnnyel tempózott a főmezőny előtt. A brit lány megfogását követően újabb akciók indultak, majd Anna Van der Breggen (Hollandia) és Elisa Longo Borghini (Olaszország) duója szakadt el, akik szűk egy perces előnnyel fordultak az utolsó három kilométerre, ám addig nézegették egymást míg a főmezőny felért rájuk. A mezőnyhajrát a hollandok vezették fel, az Európa-bajnoki címet azonban Marta Bastianelli (Olaszország) szerezte meg Marianne Vos (Hollandia) és Lisa Brennauer (Németország) előtt. „Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl – mondta örömkönnyei közepette a friss Európa-bajnok Bastianelli. – Ez a siker a csapat győzelme, hisz az elejétől a végéig dolgoztunk azért, hogy a végén esélyünk lehessen. Tudtam, hogy az utolsó kanyarban az első három között kell fordulnom, ami sikerült is. Nagyon boldog vagyok!”
2018.08.03. - Fegyelmi ügyének lezárásáig nem versenyezhet Gianni Moscon A Tour de France tizenötödik szakaszát követően a versenybíróság azt a döntést hozta, hogy sportszerűtlen viselkedésért kizárja az olasz Gianni Moscont a verseny további részéből. A Sky kerékpárosa, aki fontos segítője volt az éllovas Geraint Thomas valamint a Giro-Tour duplára hajtó Chris Froome kettősének nem sokkal a rajtot követően a Fortuneo-Samsic versenyzőjét Elie Gesbert-et ütötte meg. Moscon visszaesőnek számít, hisz 2017-ben hat hétre eltiltották, miután rasszista megjegyzésekkel illette a színesbőrű Kevin Rezát, majd vizsgálat indult ellene Sebastian Reichenbach furcsa körülmények között történt bukását követően. Az előző évi Tourt sem tudta befejezni, miután csapatautója felhúzta a mezőnyre, kizárták. Moscon a szabályok szerint versenyezhetne, de a Sky vezetősége úgy döntött, hogy addig egyetlen viadalon sem indítják, míg a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség döntést nem hoz az őt érintő fegyelmi eljárásban. Ráadásul az UCI sem szokta elaprózni az ehhez hasonló ügyeket, Lars Boom egy hónapos eltiltást, míg Andrey Grivko negyvenöt napos felfüggesztést kapott hasonló ügyében.
2018.06.27. - A Quick-Step Floors, a Bora-hansgrohe és a Wanty-Groupe Gobert csapatai is keretet hirdettek a közelgő Tour de France-ra Egyre több csapat keretéről hull le a lepel a közelgő Tour de France rajtja előtt. Az idén már negyvenhárom győzelemnél járó belga Quick-Step Floors természetesen bombaerős nevekkel készül, újabb szakaszgyőzelmekben bízva. A sprintekben Fernando Gaviria, míg az összetettben Bob Jungels lesz az első számú emberük. „Bob lesz az első számú emberünk, remekül alakult az idei szezonja, kíváncsian várjuk, hogy meddig juthat – mondta Tom Steels sportigazgató. – Ugyanez igaz Julian Alaphilippe-re is, aki tavaly egy sérülés miatt nem tudott bizonyítani, ezúttal viszont készen áll arra, hogy hazai pályán a szakaszgyőzelmekért küzdjön. Fernando Gaviria pedig a sprintekben lesz kiemelt emberünk. A Tour de France a legjobb kerékpárosok erőfelmérője, így értelemszerűen komoly célokkal állunk rajthoz.” A Quick-Step Floors Tour sora: Julian Alaphilippe (francia), Tim Declercq (belga), Fernando Gaviria (kolumbiai), Philippe Gilbert (belga), Bob Jungels (luxemburgi), Yves Lampaert (belga), Maximiliano Richeze (argentin) és Niki Terpstra (holland). A regnáló világbajnok Peter Sagan mellett Rafal Majka vezeti a német Bora-hansgrohe csapatát, a szlovák nemzeti bajnok hatodik zöld trikójának megszerzésére fókuszál. Sagan tavalyi emlékezetes kizárását követően kettőzött erővel küzdhet a pontversenyben, igyekszik beállítani Erik Zabel rekordját. Legfőbb segítői Marcus Burghardt, Maciej Bodnar és Daniel Oss lesznek, ellenben ezúttal testvérének Jurajnak nem jutott hely a keretben. A Bora-hansgrohe Tour sora: Maciej Bodnar (lengyel), Marcus Burghardt (német), Rafal Majka (lengyel), Gregor Mühlberger (osztrák), Daniel Oss (olasz), Pawel Poljanski (lengyel), Lukas Pöstlberger (osztrák) és Peter Sagan (szlovák). A pro-kontinentális Wanty-Groupe Gobert sora zsinórban másodjára vághat neki szabadkártyával az év legnagyobb körversenyének. A belga csapat célja egyértelmű, mutatni magukat a szökésekben valamint szakaszgyőzelmet szerezni. Az idén remek formáról tanúbizonyságot tevő Andrea Pasqualon és Timothy Dupont kettősére építenek, míg összetettben a fiatal Guillaume Martin villoghat. A Wanty-Groupe Gobert Tour sora: Thomas Degand (belga), Timothy Dupont (belga), Guillaume Martin (francia), Marco Minnaard (holland), Yoann Offredo (francia), Andrea Pasqualon (olasz), Dion Smith (új-zélandi) és Guillaume Van Keirsbulck (belga).
2018.03.29. - Yves Lampaert megvédte címét a Dwars Door Vlaanderen klasszikusán A közelgő Flandriai Körverseny egyik legfontosabb felkészülési viadalát rendezték Belgiumban, a WorldTour naptár részét képező Dwars Door Vlaanderen személyében. Roeselare és Waregem között pontosan 180 kilométer várt a kerékpárosokra tizenegy fallal. Érdekes módon az első komolyabb szökési kísérletre mintegy kilencven kilométert kellett várni, ekkor Luke Rowe (Sky) igyekezett eltávolodni a főmezőnytől, ám a BMC és a Quick-Step Floors által vezetett karaván végig kontroll alatt tartotta, így nem sokkal később utol is érték. Ezt követően Tony Martin (Katusha-Alpecin) majd Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) próbálkoztak. Az utolsó ötven kilométerre fordulva a mezőny több kisebb darabra szakadt, a döntő elmenés Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Yves Lampaert (Quick-Step Floors), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Mike Teunissien (Team Sunweb) és Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac) nevéhez fűződött. Ez a csoport végül bő fél perces előnnyel haza is ért, Yves Lampaert (Quick-Step Floors) a lehető legjobbkor ment tovább az egy kilométeres kapuhoz közeledve, így a belga kerekes 2017 után megvédve címét 2018-ban is megnyerte a viadalt. A második Teunissien, míg a harmadik Vanmarcke lett. [[https://www.youtube.com/v/Zc7aTewgwH0?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon jó erőben érzem magam, ami remek előjel a Flandriai Körverseny előtt – nyilatkozta a célba érkezést követően Lampaert. – Négy nagyon erős kerekes állhat rajthoz a vasárnapi versenyen Terpstra, Stybar, Gilbert és én. Az időjárás nem volt túl kedvező a Dwars Door Vlaanderen során, úgy indultunk el, hogy majd a nap közben eldöntjük, hogy ki legyen az első számú emberünk. Amikor Vanmarcke megindult Niki kiabált, hogy menjek, én pedig tettem a kereket. Örülök, hogy sikerült megvédeni a címem, de most már minden gondolatunk a Flandriai Körverseny körül jár. Nem mondom, hogy esélyes vagyok, de a csapatunk nagyon erős, lényegében mindegy, hogy ki nyer, csak győzzünk!”
2018.03.09. - Alig egy héttel a Strade Bianche klasszikusát követően még mindig rengeteg szó esik az olasz egynaposról, mely vélhetően nagy eséllyel pályázik a 2018-as szezon legnehezebb versenyének címére. Az eső és a nagy hideg valamint a sártengeré változott poros makadámutak rendesen megnehezítették a kerekesek dolgát.
2018.02.28. - A Bora-hansgrohe vezetősége megerősítette, hogy a regnáló világbajnok Peter Sagan ott lesz a Strade Bianche klasszikusán A 2018-as szezont Ausztráliában kezdő Peter Sagan csapata a német Bora-hansgrohe hivatalosan is megerősítette, hogy a háromszoros világbajnok kerekes is ott lesz a március 3-i Strade Bianche egynaposán. A fehér utak pokla a nagy, tradicionális, több mint száz éves múltra visszatekintő klasszikus versenyek árnyékában kezd feltörni pedig az idei még mindig csak a tizenkettedik kiadása. Sagan eddigi pályafutása során szinte minden évben ott volt a klasszikuson, de nyernie még sohasem sikerült, így nagy tervekkel áll rajthoz az idei viadalon. A német sor a Peter Sagan, Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Gregor Mühlberger, Daniel Oss, Christoph Pfingsten és Aleksejs Saramotins alkotta hetessel vág neki a poros utaknak.
2018.02.05. - Wout Van Aert: jöhetnek a tavaszi klasszikusok, akár a Párizs-Roubaix is Nem mondhatni, hogy élete legjobb cross szezonján van túl a belga Wout Van Aert, de a győzelmet sohasem kell megmagyarázni, Wout pedig a valkenburgi világbajnokságon zsinórban harmadszor szerezte meg a szivárványszínű trikót. Van Aert az elmúlt két idény folyamán már egyre nagyobb és nagyobb hangsúlyt fektetett az országúti versenyzésre, ahol ért már el sikereket, kétszer végzett az első tíz között összetettben a kiemelt kategóriás Belga Körversenyen, de nyert GP Pino Cerami, Ronde van Limburg és Bruges Cycling Classic egynaposokat is. Idén nem titkolt céljai a tavaszi klasszikusok, ráadásul csapatát a Veranda’s Willems-Crelan sorát meghívták a Párizs-Roubaix-ra is, így valószínűsíthető, hogy Wouttal is találkozhatunk majd az észak-poklán. „Meglátom, hogy az idei szezonban hogyan sikerülnek a tavaszi klasszikusok, ettől teszem függővé, hogy mennyit versenyzek majd aszfalton – így Van Aert a valkenburgi világbajnokságot követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Igyekszem a 2018/2019-es cyclo-cross szezonban egyenletesebb teljesítményt nyújtani. Ebben a trikóban nem szabad elköszönnöm ettől a szakágtól. Mathieu az egész idényben egy más szintet képviselt, így én személy szerint idővel már csak a nemzeti és a világbajnokságra koncentráltam. Tudtam, hogy nem szabad elengednem az elején, és ezt a tervem tökéletesen végre is hajtottam.”
2018.02.04. - A 2018-as cyclo-cross világbajnokság második napján belga főlénynek tapsolhatott a nagyérdemű, az U23-as fiúknál Eli Iserbyt, míg az elit kategóriában Wout Van Aert diadalmaskodott.
2018.01.14. - A legtöbb országban a 2018-as év második hétvégéjén, azaz január 14-én és 15-én került megrendezésre a cyclo-cross nemzeti bajnokság.
2017.12.31. - Fernando Gaviria köré épül a Quick-Step Floors csapata Dél-Amerikában 2015-ben a San Luisi Körversenyen kezdődött Fernando Gaviria karrierje miután több ízben is megtréfálta a nagyobb nevű sprintereket. 2018-ban is Dél-Amerikában kezdi az idényt, a San Juani Kört követően az új kolumbiai szakaszverseny a Colombia Oro y Paz következik. Csapata a Quick-Step Floors is bízik abban, hogy folytatva az elmúlt évek hagyományait ezúttal is bővelkednek majd győzelmekben. Gaviria mellett vélhetően Maximiliano Richeze, Iljo Keisse, Rémi Cavagna, Alvaro Hodeg és Jhonatan Narvaez teszik teljessé a csapatot. „A San Juani Körverseny egy remek viadal a szezon megkezdéséhez – mondta Davide Bramati sportigazgató. – Az elmúlt években is kiváló teljesítményt nyújtottunk itt, így értelemszerűen bizakodva állunk rajthoz, szeretnénk szakaszgyőzelmekkel kezdeni az évet. Igyekeztünk a fiatalok mellé tapasztalt veteránokat tenni, Iljo Keisse és Maximiliano Richeze kettőse mindent megtesz majd azért, hogy az ifjoncok eredményesen kezdhessék a szezont.”
2017.12.18. - Wout Van Aert nyerte a namuri cyclo-cross világkupa futamot A regnáló világbajnok Wout Van Aert (Crelan-Charles) nyerte a 2017/2018-as cyclo-cross világkupa-sorozat hatodik fordulóját a belgiumi Namurban. A sáros pálya többeket megviccelt, a kiváló szezont futó Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) is hamar áldozattá vált, amit Van Aert tökéletesen használt ki. Az ötödik kör kezdetén Van Aert előnye már tetemesnek mondható volt, végül több mint egy perccel ért hamarabb célba Toon Aerts (Telenet-Fidea) és Van der Poel kettőse előtt. Összetettben továbbra is Van der Poel áll az élen. „Kívülről talán egyszerűnek tűnt a pálya, de nagyon nem volt az – mondta Van Aert a célba érkezést követően. – Pályafutásom egyik legnehezebb versenyén vagyok túl. Végig koncentrálni kellett, még az utolsó körben sem engedhettem azt meg, hogy egy kicsit kiengedjek. Kiválóan érzem magam, az elmúlt héten egy rövid edzőtáborban vettem részt, ami úgy tűnik, hogy a lehető legjobban sült el.” A hölgyeknél hatalmas meglepetésre a mindössze húsz esztendős brit Evie Richards (Trek Factory Team) diadalmaskodott, aki ezzel pályafutása legnagyobb győzelmét aratta. Az első körökben nem nagyon volt tényező a harmincharmadik helyről rajtoló kerekes, aki körről körre jött egyre feljebb, mígnem utol nem érte az élmezőnyt. A 2016-os vb U23-as világbajnoka kiválóan versenyezve diadalmaskodott Nikki Brammeier (Borls-Dolmans) és Eva Lechner (Clif Pro) előtt. Az összetett éllovasa a belga Sanne Cant (Beobank-Corendon) nem igazán találta a ritmust végül csak a tizenkettedik helyen zárt, de mindezek ellenére megőrizte összetettbeli előnyét. A cyclo-cross világkupa december 26-án a belga Heusden-Zolderben folytatódik.
2017.11.26. - Wout Van Aert nyerte a zeveni cyclo-cross világkupa futamot A németországi Zevenben került sor a 2017/2018-as cyclo-cross világkupa-sorozat ötödik fordulójára. A sáros talaj tökéletes terepet biztosított a regnáló világbajnok Wout Van Aert (Crelan-Charles) számára. Legnagyobb riválisa az idei első négy viadalt nyerő Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) lánca már az első körben leesett, Van Aert pedig ezt kihasználva igyekezett végig megtartani előnyét. Van der Poel hiába küzdött hatalmasat, amikor szinte mindenki kerékpárt cserélt, ő még akkor sem ment ki a depóba, ennek ellenére fél percnél közelebb nem tudott kerülni vetélytársához. Van Aert végül magabiztos győzelmet aratott Van der Poel és Toon Aerts (Telenet-Fidea) előtt. „Mindig nagy boldogság győzni – mondta Van Aert a célba érkezést követően – Tökéletes volt számomra ez a pálya, így igyekeztem kihasználni az előttem adódó lehetőségeket. Az utolsó körökben nem várt módon nőni kezdett az előnyöm, én pedig megpróbáltam lezárni a versenyt.” Összetettben Mathieu Van der Poel még így is kilencven pontos előnnyel vezet Van Aert előtt. A hölgyeknél Sanne Cant (IKO Enertherm-Beobank) diadalmaskodott, aki összetettben is őrzi vezető pozícióját, az U23-as fiúknál pedig Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) volt a legjobb. A világkupa-sorozat következő fordulójára december 17-én Namurban kerül sor.
2017.11.13. - Wout Van Aert nyerte gaverei Superprestige futamot, miután Van der Poel a technika áldozata lett A Superprestige sorozat következő gaverei fordulóján is az újdonsült Európa-bajnok Matheiu Van der Poel (Beobank-Corendon) volt a legfőbb favorit, aki ennek megfelelően hatalmas előnyt alakított ki, azonban az utolsó körben a technika kibabrált vele, így végül csak a harmadik helyen ért célba. A futamot legnagyobb riválisa Wout Van Aert (Crelan-Charles) nyerte Toon Aerts (Telenet-Fidea) előtt. „Először defektet kaptam, majd technikai problémáim akadtak, ezzel pedig elszállt az előnyöm és a győzelmem is – kesergett a célba érkezést követően Van der Poel. – Csináltam egy nagy hibát, melynek következtében elkaptam egy nagyobb gödröt, a kerékpárom pedig tönkrement. Tudtam, hogy itt a vége, de nyugodt maradtam, nem stresszeltem, amikor Van Aert elhúzott mellettem. Igyekeztem célba érkezni a lehető legelőkelőbb pozícióban.” A hölgyeknél Ellen Van Loy (Telenet-Fidea) bizonyult a legjobbnak.
2017.10.22. - Fernando Gaviria triplázott Kínában Nanning környékén zajlott az év utolsó World Tour versenyének a Guangxi Körnek a harmadik szakasza. A 125,4 kilométeres penzum végén ezúttal is mezőnyhajrá döntött, meglepetések nélkül. A kerekesek négy 31,4 kilométeres kört tettek meg a városka körül. A nap szökését Daniel Oss (BMC), Nuno Bico (Movistar) és Jack Haig (Orica-Scott) hármasa alkotta, ám a főmezőny végig rövid pórázon tartotta őket. Utolérésüket követően Lawson Craddock (Cannondale-Drapac) és Matej Mohoric (UAE Team Emirates) kettőse próbálkozott, ám túlságosan messzire nem jutottak, az utolsó tíz kilométerre fordulva már ismét együtt volt a mezőny. A sprintben ezúttal is Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) bizonyult a legjobbnak, aki ezzel már a harmadik szakaszgyőzelmét szerezte. A második Maximilian Walscheid (Team Sunweb), míg a harmadik Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) lett. Összetettben Gaviria előnye tizenhárom másodperc Silvan Dillier (BMC) előtt. „Talán a mai nap volt eddig a legnehezebb – mondta Gaviria az újabb győzelmét követően. – Egy rövid körpályát teljesítettünk, hatalmas tempóban, ráadásul jó nevek szöktek, így nagyon észnél kellett lenni. Hektikus volt a hajrá, rengetegen sprinteltek, de Maximiliano Richeze káprázatosan hozott előre, így sikerült újra nyernem.”
2017.06.12. - Minden a feje tetejére állt a Dauphiné utolsó szakaszán, Jakob Fuglsang nyerte az összetettet Albertville és a Plateau de Solaison csúcsa között egy mindössze 115 kilométeres szakasszal zárult a Criterium du Dauphiné. A hegyi befutó előtt még három további emelkedő is nehezítette a kerekesek dolgát. Már az első hegyen hatalmas adok-kapok kezdődött, ellépett egy viszonylag nagy létszámú szökevénysor, akik azonban nem jutottak túlságosan messzire, mivel a főmezőnyből Christopher Froome (Sky) és Alejandro Valverde (Movistar) is próbálkozott. A Sky végig mutatta magát, később Michal Kwiatkowski és David Lopez is előrefelé menekült rengeteget segítve Froome-nak. A következő két kaptatón is támadás-támadást követett, szinte minden esélyes próbálkozott, ami odáig vezetett, hogy teljesen szétszakadozott a mezőny. A sárga trikós Richie Porte (BMC) a La Columbiére tetején magára maradt, ráadásul úgy, hogy legnagyobb vetélytársai előtte haladtak. Az utolsó emelkedő lábánál már csak Jakob Fuglsang (Astana), Daniel Martin (Quick-Step Floors), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Alberto Contador (Trek-Segafredo), Fabio Aru (Astana), Alejandro Valverde (Movistar), Louis Meintjes (UAE Team Emirates), Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) és Christopher Froome (Sky) tekert az élen, Porte közel egy perces hátrányban követte őket. A mindent eldöntő emelkedőn Daniel Martin (Quick-Step Floors) és Jakob Fuglsang (Astana) kettőse támadott, majd idővel Fuglsang tovább is ment megnyerve így a szakaszt Martin és Meintjes előtt. Richie Porte hatalmasat küzdve visszazárkózott, ám Fuglsang a jóváírásnak köszönhetően tíz másodperc előnnyel megnyerte az összetettet Porte és Martin előtt. A pontversenyben Arnaud Demare (FDJ), a hegyi összetettben Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), a fiatalok összevetésében Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), míg a csapatversenyben a francia AG2R La Mondiale diadalmaskodott. „Ez valami egészen hihetetlen, nem is nagyon tudom, hogy mit mondhatnék – így Fuglsang a célba érkezést követően. – Sárga trikót nyertem egy nagy presztízsű versenyen. Olyan sokszor kerültem már közel hozzá, most azonban végre megvan.”
« 1 | 2 | 3 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések