A keresett kulcsszó: Wanty-Groupe Gobert


2019.01.11. - Az ASO már most a 2020-as reformok alapján osztja ki a Tour de France szabadkártyáit A Francia Körverseny szervezője az ASO nem várt módon megnevezett két szabadkártyás csapatot az idei versenyre. A 2020-tól életbe lépő reformokhoz igazodva, amikor az Europe Tour ranglista első két helyezettje automatikus meghívást kap, a francia Cofidis és a belga Wanty-Groupe Gobert lehet ott az év legnagyobb presztízzsel bíró szakaszversenyén, ami egyben azt is jelenti, hogy az Arkea-Samsic, Direct Energie, Delko Marseille Provence és Vital Concept francia kvartettből két sor is lemarad hazája viadaláról. A belga csapat ellenben zsinórban harmadszor kapott meghívást, ami nagy elégtétel számukra. „Zsinórban harmadszor is ott lehetünk a Francia Körversenyen, ami hatalmas dolog a csapat életében – mondta Jean-Francouis Bourlart csapatvezető. – Harmadszor győztünk az Europe Tour sorozat összetettjében, ami megmutatja az erőnket. Reménykedtünk abban, hogy talán idén is lesz lehetőségünk ott lenni a Touron, büszkék vagyunk arra, hogy a szervezők is értékelik a befektetett munkát.”
2018.12.31. - Enric Mas készen áll a Tour de France bemutatkozásra Miután 2018-ban sikerült a dobogón zárnia hazája körversenyét Enric Mas késznek érzi magát, hogy bemutatkozzon a Tour de France-on. Csapata a belga Deceuninck-Quick-Step még nem erősítette meg a hírt, de a spanyol televízió által készített interjúban szinte tényként hangzott el Mas a Francia Körversenyen való debütálása. Na és persze a jelek is erre utalnak, hisz az elmúlt két évben egyaránt a Tour Down Underen kezdte az idényt, ezzel ellentétben 2019-ben a portugál Volta ao Algarve viadalán kezd, amit aztán egy magaslati edzőtábor, majd a Katalán Kör, a Baszk Kör, a Fleche Wallonne, a Liege-bastogne-Liege és talán a Svájci Körverseny követhet. Logikus, hogy ezek után a Tour de France legyen a következő állomás. „Természetesen beszélgettünk erről a csapattal, de még semmit sem véglegesítettünk – mondta Mas az interjú során. – Szeretnék ott lenni a Touron, készen állok arra, hogy bemutatkozzak a legnagyobb körversenyen, de visszavágyom a Vueltára is, a kettő pedig egyfajta nehézséget kreál, hisz egyelőre nem tudom, hogy miként reagálhat egy ilyen igénybevételre a szervezetem. Keményen fogok készülni, de szükségem van némi szerencsére is ahhoz, hogy a legjobbak közzé kerülhessek. A Quick-Step egy olyan csapat, amely folyamatosan lehetővé teszi számomra a fejlődést. Erős csapat nélkül azonban nem lehet Tourt nyerni.”
2018.04.07. - Omar Fraile nyerte a Baszk Körverseny ötödik szakaszát, Primoz Roglic tovább növelte összetettbeli előnyét A Baszk Körverseny ötödik szakaszán Vitoria és Eibar között 164,7 kilométer várt a kerekesekre. A táv második felében három kategorizált emelkedő nehezítette a versenyzők dolgát. A rajtot követően egy tizenhárom fős sor menekült előre. Az elmenés legnagyobb előnye öt perc környékén tetőzött. Az emelkedőkön aztán megbomlott az egység az élen, mindössze Omar Fraile (Astana) és Mark Padun (Bahrain-Merida) tartották magukat, akikhez a verseny éllovasa Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) valamint Ion Izagirre (Bahrain-Merida), Carlos Verona (Mitchelton-Scott), Jose Herrada (Cofidis) és Mikel Landa (Movistar) zárkóztak fel. Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) ellenben kissé megrogyott, egy hátsóbb csoporttal üldözte az elől tempózókat. A sprintben Omar Fraile (Astana) bizonyult a leggyorsabbnak, így a baszk kerekes nyerte a szakaszt Roglic és Izagirre előtt. Összetettben az utolsó etapot megelőzően Roglic közel két perc előnnyel vezet a második helyre előrelépő Mikel Landa ellenében. A verseny utolsó napján az Arrate hegyi befutója vár a mezőnyre.
2017.11.22. - Vincenzo Nibali a Tour de France és a Giro d’Italia között őrlődik A 2018-as Francia Körverseny útvonala a kockaköves részekkel valamint a Pireneusok hegyi szakaszaival nagyban hasonlít a 2014-es penzumra, mely Vincenzo Nibali győzelmével zárult. Érthető, hogy a Bahrain-Merida olasz kiválósága nagy érdeklődéssel tekint a jövő évi szezon elé, ellenben még nem döntött a Giro és a Tour között, hisz az Olasz Körverseny végleges útvonalát csak a jövő hónapban mutatják be. Nibali a Vuelta a Espanán mindenféleképpen rajthoz áll, hisz egyik kiemelt célja az innsbrucki világbajnokság, melyre éppen a Spanyol Kör lehet a legjobb felkészülési állomás. „Már gőzerővel készülök a 2018-as idényre – mondta egy a minap adott interjújában Nibali. – Nem nagyon volt időm a kikapcsolódásra, a köztes időt arra használtam, hogy eltávolíttassam a kulcscsontomból a fémlapot. December 7-én kezdődik az első edzőtábor, január 21-én pedig már rajthoz állok a San Juani Körversenyen. Egyelőre a Liege-Bastogne-Liege és a Vuelta a Espana az a két verseny, ami biztos pont a versenyprogramomban. A Giro és a Tour között csak akkor tudok dönteni, ha már láttam az Olasz Körverseny útvonalát. A jövő évi Francia Kör nagyon tetszik, jó lenne visszatérni, de, ha a Giro útvonala ismét érinti Szicíliát, akkor ott a helyem. Nehéz választás lesz, így vélhetően a csapatvezetéssel egyetemben hozom meg majd a döntésem. Betöltöttem a harminchármat, de jó erőben érzem magam, így esélyesként tekintek magamra a nagy körversenyeken.”
2017.10.19. - Julian Alaphilippe a Guangxi Körverseny favoritja? A kínai média úgy véli, hogy a francia Julian Alaphilippe az október 19. és 24. között zajló Guangxi Körverseny legnagyobb favoritja. A World Tour naptárba újonnan bekerülő évadzáró viadalon nem lesz hiány sztárokból az ázsiai lapok a sprinter Caleb Ewan (Orica-Scott) és a helyi sztár Mieyin Wang (Bahrain-Merida) mellett Alaphilippe esélyeit firtatják. „Örülök, hogy ezen a versenyen zárhatom a szezont és természetesen az is jól esik, hogy esélyesként tekintenek rám, de elsősorban a sprintereknek kedvező szakaszokra készülünk, ahol csapattársam Fernando Gaviria lehet esélyes – mondta a verseny hivatalos sajtótájékoztatóján a Quick-Step Floors francia kerékpárosa. – Tudom, hogy két olyan etap is lesz, ami kedvez nekem, de sok minden függ attól, hogy milyen formában vagyok. Természetesen próbálkozom majd, szeretnék jó eredményt elérni. Szeretek utazni és új helyeket megismerni, ez a kínai verseny pedig egy remek lehetőséget ad erre.”
2017.01.27. - Július 1-jén a németországi Düsseldorfban rajtol a 2017-es Francia Körverseny, melynek kapcsán a versenyt szervező ASO hivatalosan is kiosztotta a szabadkártyákat.
2017.01.01. - Joe Dombrowski örül, hogy a Cannondale-Drapac csapatánál maradhat A pályafutását a brit Sky színeiben kezdő tehetséges amerikai hegyimenő Joe Dombrowski 2015 végén döntött a váltás mellett és igazolt a Cannondale sorához, ahol olyannyira megtalálta önmagát, hogy 2016 tavaszán további két évvel meghosszabbította kontraktusát. „Újoncként soha vissza nem térő lehetőség egy olyan csapatnál kezdeni a profi karriert, mint amilyen a Sky – mondta Dombrowski egy interjújában a Cannondale első spanyolországi edzőtáborában. – Sajnos azonban egy olyan mély keretben, mint amilyen ezé a csapaté, nagyon hamar el lehet veszni. Persze az első évben nem is számítasz arra, hogy majd egy nagy háromhetesen számolnak veled, hisz minden óraműpontosan van felépítve és eltervezve. Két év elteltével azonban azon kaptam magam, hogyha előrébb akarok kerülni, váltanom kell. Sokat rágódtam, de végül inkább a Cannondale ajánlatát fogadtam el. Örülök, hogy ebben a csapatban versenyezhetem és annak is, hogy viszonylag hamar meghosszabbítottuk a kontraktusom. Bizakodó vagyok a 2017-es évet tekintve. Vélhetően rajthoz állok a jubileumi századik Giro d’Italia során, ahol egy viszonylag fiatal csapattal indulunk, így miért ne mondhatnám azt, hogy megpróbálok majd az összetettért küzdeni. Persze számos más perspektíva is kavarog a fejemben, nagyon kedvelem a Svájci Kört, így szeretnék ott is jól szerepelni.”
2016.10.18. - Patrick Lefevere: sohasem láttam még Boonent ennyire csalódottnak Az Etixx-Quick Step csapatvezetője Patrick Lefevere elmondása szerint sohasem látta még ennyire csalódottnak az utolsó világbajnokságán szereplő Tom Boonenet. Peter Sagant ellenben a világ legjobb kerékpárosának titulálta. „Ez volt Tom utolsó világbajnoksága, ami egyben az utolsó esélyt is jelentette számára – nyilatkozta Lefevere a minap egy interjújában. – Mindent megtett azért, hogy nyerhessen, de végül csak a harmadik helyen zárt. Tizenhárom vagy tizennégy éve versenyez a kezeim alatt, de sohasem láttam még ennyire csalódottnak. Tom talán egy picit korán került előre, nagyon nehéz lett volna innen nyernie. Mindent megtett a győzelemért, a belga csapat fantasztikusan versenyzett, így nincs okuk a szégyenkezésre. Peter Sagan pedig egyszerűen a világ legjobb kerékpárosa.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések