A keresett kulcsszó: Vincenzo Nibali


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »
2019.04.17. - Victor Campenaerts: felkerültem a listára, azaz bekerültem a legnagyobb kerékpárosok közzé Victor Campenaerts 55,089 kilométert teljesítve megdöntötte a Bradley Wiggins által tartott rekordot, ezzel ő lett az egyórás kerékpározás új csúcstartója. A Lotto-Soudal csapatának belga kiválósága egy közel fél éves felkészülési időszakot követően a mexikói Aguascalientes 1800 méteres magaslatán vágott neki a rekorddöntésnek. „Nagyon boldog vagyok – így a huszonhét esztendős kerekes a hivatalos eredmény bejelentését követően. – Felkerültem a listára, azaz bekerültem a legnagyobb kerékpárosok közzé. Régóta készülök erre, rengeteg munkát és időt belefektettünk abba, hogy sikerüljön elérni ezt a mágikus ötvenöt kilométeres távot. Optimista voltam az első fél órát követően, bár fáradtam, de a táv második felében is sikerült jobb köröket mennem, mint anno Wigginsnek.” Amióta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség 2014-ben úgymond felélesztette az egyórás világcsúcs megdöntésének lehetőségét Jens Voigt, Matthias Brandle, Rohan Dennis, Alex Dowsett és Bradley Wiggns után Campenaerts a hatodik, akinek sikerült magához ragadnia a rekordot.
2019.03.20. - Május 1-től Team Ineos néven folytatja a Sky csapata Bombahírként robbant 2018 végén, hogy a 2019-es idény végén a sort tíz éve szponzoráló brit médiavállalat a Sky távozik Dave Brailsford csapata mögül, sőt a 21st Century Fox sem marad. A helyzet már csak azért is volt felettébb érdekes, mivel jó néhány kerekesnek van szerződése a 2019-es szezont követően is, többek között Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal, Luke Rowe és Michal Kwiatkowski kontraktusa is hosszabb távra szól. A Sky a legmerészebb becslések szerint, éves szinten közel harmincöt millió euró körüli összeget fektet a csapatba. Az évek során Chris Froome négy Tour de France-t nyert, de Bradley Wiggins és Geraint Thomas is ünnepelhetett a Champs-Elysees-n, mindemellett nyertek Girót és Vueltát is, sőt fennállásuk óta már közel 350 sikert arattak. Dave Braislford csapatvezető előbb Kolumbiában tárgyalt, majd március elején Matteo Tosatto sportigazgató kotyogta el, hogy egy tőkeerős európai szponzor állhat mögéjük, akit hamarosan be is jelentenek. Néhány napja kapott szájra a pletyka, hogy Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere a műanyagiparban érdekelt Jim Ratcliff mentheti meg a sort, aki maga is hatalmas kerékpárrajongó, sőt rengeteget bringázik is. A bejelentés sem váratott sokáig magára, immáron hivatalos, hogy május 1-től Team Ineos néven folytatják Froome-ék. Ratcliff olyannyira komolyan gondolja, hogy a csapat éves költségvetését mintegy tíz millió euróval megtoldja, így vélhetően éves szinten körülbelül 45 millióból gazdálkodhatnak majd. „Ez a mai bejelentés egy nagyon fontos hír a csapatunk és maga a kerékpársport számára is – mondta Dave Brailsford – Köszönettel tartozunk Jeremy Darrochnak, aki jó tíz évvel ezelőtt meglátta a lehetőséget a terveinkben. Sir Jim Ratcliff személyében megtaláltuk azt a partnert, aki előreviheti ezt a projektet. Egy új fejezetet nyitunk, melynek címe: Team Ineos.”
2019.01.31. - Fernando Gaviria duplázott a San Juani Körversenyen Az argentin San Juani Körverseny első szakaszát követően a negyedik etap során is Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) bizonyult a leggyorsabbnak. Vallé Fertil és Villa San Augustin között egy 185 és fél kilométeres penzum várt a kerekesekre, amely ugyan tartogatott emelkedőket, de előzetesen a sprintereknek kedvezett. A nap hat fős szökésében Daniel Zamora (Agrupacion Virgen De Fatima) is szerepet vállalt, aki a hegyi pontok begyűjtésével tovább növelte a különversenybeli előnyét. Az elmenés legnagyobb fórja kilenc percnél tetőzött. Az elől lévők szép lassan megfogyatkoztak, végül ketten értek majdnem haza, de a Lotto-Soudal és az Israel Cycling Academy csapatai által kontrollált főmezőny két és fél kilométerre a céltól megfogta őket. Jöhetett a mezőnyhajrá, amelyet Fernando gaviria (UAE Team Emirates) nyert meg Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick-Step) előtt. „Azt hiszem ez egy tökéletes szakasz volt számomra – mondta a célba érkezést követően Gaviria. – A csapatnak nem kellett túlságosan sokat vállalnia, s mivel egyetlen megkülönböztető trikót sem védünk, így lényegében egy nyugodt napunk volt. Örülök, hogy sikerült megszereznünk a második etapgyőzelmünket. Kiváló a csapat összhangja, így a jövőben vélhetően még több sikerben lehet részünk. A taktika csupán annyi volt, hogy a három kategorizált emelkedőn ne ússzak meg, ragadjak meg a mezőny elejében. Nem volt egyszerű, de sikerült, ez pedig lehetőséget teremtette a győzelemre.” Összetettben továbbra is Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) vezet nyolc másodperccel a második helyre előrelépő Gaviriát megelőzve. A San Juani Körverseny San Martin és az Alto Colorado csúcsa között az első hegyi befutós etappal folytatódik.
2019.01.09. - A Bahrain-Merida máris egy két éves szerződéshosszabbítást kínálna Vincenzo Nibalinak Mint arról a minap beszámoltunk Vincenzo Nibali szerződése a 2019-es év végén lejár jelenlegi csapatánál a Bahrain-Meridánál. Eredetileg csak egy 2020 végéig szóló hosszabbítást szeretett volna a vezetőség, ám a Trek-Segafredo olyannyira komolyan érdeklődik a kerekes iránt, ami elgondolkoztatta a befektetőket. A befektetőket, hisz nemrég a McLaren 50%-os részesedést szerzett a csapatban, ráadásul Nasser Bin Hamad Al Khalifa társtulajdonos is megerősített a szicíliai bringás iránti igényét. Maga a Segafredo vállalat ellenben szeretné reklámarcának Nibalit, egyes pletykák szerint még akkor is, ha marad jelenlegi csapatánál. Csakhogy a Trek-Segafredo soránál sem lenne mindegy, hogy az olasz cég mennyi pénzt pumpál a csapatba és milyen időtartamban. Massimo Zanetti a Segafredo tulajdonosa mát tárgyalt Nibalival, míg a Bahrain-Merida várhatóan január 13-ig szintén ajánlatot tesz. Döntés vélhetően a Tour de Francd rajtjáig, hisz Nibali korábban már lenyilatkozta, hogy addig szeretne pontot tenni a jövőjére.
2019.01.08. - A Bahrain-Merida, a Trek-Segafredo és az UAE Team Emirates csapatai is Vincenzo Nibalit szeretnék Lényegében még el sem kezdődött a 2019-es szezon, máris többen bejelentkeztek Vincenzo Nibaliért, akinek az év végén lejár a szerződése jelenlegi klubjánál a Bahrain-Meridánál. Az arab támogatású sor mellett a Trek-Segafredo és az UAE Team Emirates is komolyan gondolja az olasz versenyző megszerzését, akinek saját edzője, orvosa és masszőre is van, így csomagban évi 3,5 millió euró körül mozoghat az árfolyama. A pletykák szerint időnként vannak súrlódások Nibali és a Bahrain-Merida vezetősége között, sőt olykor még a fizetés is csúszik, bár ezt adminisztratív okokkal magyarázzák. A legkomolyabb kérő talán a Trek, hisz a Segafredo vállalat bejelentette, hogy amennyiben hosszabb távra sikerül megszerezniük a versenyzőt, abban az esetben ugyanerre az időszakra meghosszabbítják támogatói szerződésüket. „Természetesen az a célom, hogy a jelenlegi csapatomnál maradhassak, de meg kell egyeznünk a részletekben, pontot kell tennünk a történet végére – mondta Nibali a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Nyilvánvaló, ha egy versenyző a szerződése utolsó évében van, akkor érkeznek megkeresései.”
2018.12.13. - Prezentált a Bahrain-Merida csapata, a McLaren kiemelt támogatóként állt a sor oldalára A horvátországi Hvarban tartotta hivatalos csapatbemutatóját a Bahrain-Merida sora. A menedzsment, a versenyzők, a kerékpárok és a jövő évi ruházat mellett bejelentette a McLaren csoport érkezését is, akik mintegy ötven százalékos részesedést szereznek a csapatban. Az új versenyzők közül Rohan Dennis, Phil Bauhaus, Damiano Caruso és Dylan Teuns kapott főszerepet. Közülük Dennis kiemelte, hogy szeretne továbbra is domináns maradni az időfutamokon, de Vincenzo Nibali is számíthat rá a nagy körversenyeken. „Megígérjük, hogy mindent megteszünk majd azért, hogy az eddigieknél is sikeresebbek lehessünk – hangzott el a prezentáción. – Büszkék vagyunk az eddigi eredményeinkre, bízunk magunkban. A McLaren érkezése az egyik legfontosabb dolog a csapat eddigi életében. A segítségükkel igyekszünk fejleszteni és optimalizálni a technológiáinkat, a versenyzők állóképességét és magát a Bahrain-Merida márkát is.” A Bahrain-Merida 2019-es kerete: Valerio Agnoli (olasz), Yukiya Arashiro (japán), Phil Bauhaus (német), Grega Bole (szlovén), Damiano Caruso (olasz), Sonny Colbrelli (olasz), Rohan Dennis (ausztrál), Kai Chun Feng (tajvani), Ivan Garcia Cortina (spanyol), Andrea Garosio (olasz), Heinrich Haussler (ausztrál), Kristjan Koren (szlovén), Matej Mohoric (szlovén), Antonio Nibali (olasz), Vincenzo Nibali (olasz), Domen Novak (szlovén), Mark Padun (ukrán), Hermann Pernsteiner (osztrák), Luka Pibernik (szlovén), Domenico Pozzovivo (olasz), Marcel Sieberg (német), Dylan Teuns (belga), Jan Tratnik (szlovén), Meiyin Wang (kínai) és Stephen Williams (brit).
2018.11.21. - Vincenzo Nibali is ott lehet a februári Colombia Oro y Paz versenyen Chris Froome (Sky) és a regnáló világbajnok Alejandro Valverde (Movistar) bejelentését követően a kolumbiai lapok tényként közölték, hogy Vincenzo Nibali is ott lesz a februári Colombia Oro y Paz szakaszversenyen. Erről Jorge Oviedo Gonzalez a Kolumbiai Kerékpáros Szövetség elnöke beszélt egy sajtótájékoztatón, bár a Bahrain-Merida csapata még nem erősítette meg a hírt, sőt az egyik kerékpáros szakportál megkeresésére annyit közöltek, hogy csak a januári katalán edzőtábort követően válik véglegessé Nibali versenyprogramja, és, hogy koránt sem biztos, hogy indul a kolumbiai viadalon. Korábban már olyan pletykák is napvilágot láttak miszerint a „cápa” Argentínában kezdi a szezont, melyhez illeszkedhet a másik nagy dél-amerikai verseny. Egyelőre sok a kérdés Vincenzo körül, hisz a Giro d’Italia szervezősége is tényként tálalta, hogy az olasz kiválóság rajthoz áll hazája körversenyén, ami jelen állás szerint nem is annyira biztos, lehet, hogy mégis Tour de France lesz ebből. A hányattatott sorsú Kolumbiai Körverseny mellett életre hívott Colombia Oro y Paz 2019-ben vélhetően más néven futhat. A 2.1-es besorolású viadal első kiírását a hazaiak legnagyobb örömére Egan Bernal (Sky) nyerte.
2018.11.13. - Meghallgatta a francia rendőrség Vincenzo Nibalit a Touron történt bukása ügyében November 10-én, szombaton, három nyomozó és egy tolmács jelenlétében hallgatta meg a francia rendőrség Vincenzo Nibalit az idei Tour de France-on történt bukása ügyében. Mint ismeretes a Tour tizenkettedik szakasza szedte áldozatait, számos sprinter Fernando Gaviria (Quick-Step Floors), André Greipel (Lotto-Soudal), Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) és Rick Zabel (Katusha-Alpecin) is feladta menet közben, a legrosszabbul viszont Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) járt, aki egy összeszűkülő résznél Chris Froome támadásánál bukott egy néző miatt; akinek beakadt a fényképezőgép pántja az olasz kerekes kormányába. Nibali befejezte ugyan a szakaszt, ezt követően azonban a grenoble-i kórházba szállították, ahol a röntgen megállapította, hogy eltört a T10-es csigolyája, így nem folytathatta a versenyt. „Az út egy ponton hirtelen összeszűkült – nyilatkozta Nibali. – Két rendőrségi motorkerékpár volt előttünk, Froome indított, én pedig mentem utána mivel jó erőben éreztem magam. Nem is igazán tudom, hogy mi történt, de egyszer csak a földön találtam magam.” A meghallgatás több mint három órán át tartott, Nibali ügyvédje elmondta, hogy a nyomozók nagyon felkészültek voltak, így minden apró részletre kitértek. A feljelentést a Bahrain-Merida csapata tette arra hivatkozva, hogy Nibali kiesésével sportszakmai és marketing szempontból is rengeteg dologtól estek el.
2018.11.06. - Alejandro Valverde: sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet Az újdonsült világbajnokot Alejando Valverdét a Saitama kritérium során faggatták az újságírók. A kérdéshalomban persze felütötte a fejét az Operation Puerto ügy is, amit aztán Spanyolországba hazatérve az AS is elővett. „Sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet, így nincs mit megbánnom, nincs mit sajnálnom – mondta a Movistar kiválósága a lap hasábjain. – Valakit szankcionálni kellett, és én voltam az egyik bűnbak. Letöltöttem a büntetésem, az egyetlen dolog, ami akkor foglalkoztatott, hogy vajon túl tudom-e tenni magam a történteken, és újra teljes erővel bele tudom-e vetni magam a kerékpározásba. Az meg, hogy mit gondolnak rólam mások, valahogy sohasem érdekelt. Örülök, hogy a karrierem a büntetés leteltét követően bontakozott ki, így megmutathattam, hogy igenis erős versenyző vagyok.” A harmincnyolc esztendő Alejandro Valverde az innsbrucki világbajnokság megnyerésével megkoronázta pályafutását, amely a 2017-es Touron történ bukását, és lábtörését követően, rövid időre még veszélybe is került. Valverde imád versenyezni, és ameddig ilyen szinten képes is rá, addig esze ágában sem lesz visszavonulni.
2018.11.05. - Mathieu van der Poel megvédte cyclo-cross Európa-bajnoki címét, Vas Balázs a 41., Szekeres Viktória a 3. helyen végzett November 2. és 4. között került sor a 2018-as cyclo-cross Európa-bajnokságra a hollandiai s-Hertogenboschban. Az elit férfiak küzdelmei nem hoztak meglepetést, az első két körben elszakadt a holland Mathieu van der Poel és a belga Wout van Aert duója, a címvédő Van der Poel ellenben nem várt túlságosan sokat, és a száraz pályán hamar faképnél hagyta legnagyobb riválisát is. A hazaiak legnagyobb örömére Van der Poel megvédte címét Van Aert előtt, a bronzérmet a belga Laurens Sweeck kaparintotta meg. „Nagyon jó verseny volt – mondta a díjátadóra várva Van der Poel. – A DVV Trofee aktuális fordulóját követően próbáltam nyugodt maradni és nem ráfeszülni az Európa-bajnokságra. A pálya kedvezett nekem, szerencsére sikerült is élnem az előnnyel. A távlati célom a kvalifikáció megszerzése hegyikerékpározásban a 2020-as tokiói olimpiára, ennek okán számos XCO versenyen fogok indulni, de természetesen országúton is láthatnak majd.” Az elit hölgyek versenyén a hazaiak uralták a pályát Annamarie Worst diadalmaskodott Marianne Vos és Denise Betsema kettősét megelőzve. Az U23-as fiúknál a belga Eli Iserbyt és Thomas Pidcock csatáját izgulhatta végig a nagyérdemű, végül a brit Pidcock diadalmaskodott, Vas Balázs a 41. helyen zárt. A huszonhárom év alatti hölgyeknél újra a hollandok domináltak, Ceylin Del Carmen Alvarado szerezte meg az Európa-bajnoki trikót. Az U19-es fiúknál kisebb meglepetésre a holland Pim Romhaar lopta el a show-t Witse Meeusen és Thibau Nys orra elől. A női Masters 35-39 évesek korosztályában Szekeres Viktoria az előkelő harmadik helyen zárt.
2018.10.17. - Dylan Groenewegen nyerte a Tour of Guangxi első szakaszát Beihai környékén egy nagyrészt teljesen sík 107,4 kilométeres szakasszal rajtolt el az év utolsó WorldTour versenye a kínai Tour of Guangxi. A célhoz közeledve azért egy kisebb emelkedő nehezítette az előrehaladást. A nap szökését Silvain Dillier (AG2R La Mondiale), Andrey Grivko (Astana), Jay Thomson (Dimension Data), Marco Haller (Katusha-Alpecin), Pavel Sivakov (Sky) és Yusif Mirza (UAE Team Emirates) alkották, ám túlontúl nagy előnyre nem sikerült szert tenniük, a Groupama-FDJ és a LottoNL-Jumbo csapatai ugyanis végig rövid pórázon tartották őket. Az emelkedő előtt utol is érték az elmenést, a meredeken Gianni Moscon (Sky) és Peter Kennaugh (Bora-hansgrohe) kettőse próbálkozott, ám a sprinterek csapatai mezőnyhajrát akartak, így hamar megfogták őket. A sprintet végül Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte Maximilian Walscheid (Team Sunweb) és Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend.
2018.10.13. - Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) győzelmével zárult az év utolsó monumentuma, a francia kiválóság a címvédő Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) előtt diadalmaskodott.
2018.10.05. - Mikkel Bjerg új egyórás dán rekordja, Bradley Wiggins ideje mögött a valaha elért második legjobb eredmény Az immáron kétszeres U23-as időfutam világbajnok, a dán Mikkel Bjerg a minap Odense városában vágott neki az egyórás dán csúcs megdöntésének. A rekordkísérlet nem számított hivatalosnak az UCI részéről, hisz célja csupán a nemzeti rekord megszerzése volt. A Hagens Berman-Axeon fiatal kerékpárosa 53,73 kilométert abszolvált hatvan perc alatt, ami akárhogy is nézzük a valaha volt legjobb eredmény Bradley Wiggins 54,526 kilométeres világcsúcsa mögött, ezzel hirtelenjében az ausztrál Rohan Dennis mellett Bjerg is előlépett azon kerékpárosok sorába, akik idővel, eséllyel veselkedhet neki a rekord megdöntésének. A még mindig csak tizenkilenc esztendős kerekes Martin Toft Madsen csúcsát adta át a múltnak.
2018.09.18. - Mark Cavendish a Bahrain-Merida csapatánál folytathatja Nem éppen élete szezonját futotta a folyamatos bukásokkal valamint betegségekkel küzdő Mark Cavendish, aki a legfrissebb pletykák szerint a Bahrain-Merida csapatához tart. Cavendish a Cervelo érdekeltsége révén versenyzett a Dimension Data kötelékében, azonban az év végén a kanadai kerékpárgyártó távozik a dél-afrikai sortól, ráadásul Douglas Ryder csapatvezető és a brit sprinter viszonya sem éppen a legjobb, bár mindezek ellenére nem zárkóznak el a hosszabbítás lehetőségétől. Itt jön képbe a Mumtalakat befektetési vállalat, amely szorosan kapcsolódik Nasser bin Hamad Al Khalifa érdekeltségeihez, aki mint tudjuk a Bahrain-Merida tulajdonosa. A Mumtalakat részesedéssel rendelkezik a McLaren csoportban, akik pedig Mark Cavendish-el ápolnak évek óta kiváló viszonyt, emlékezzünk csak arra az időszakra, amikor a brit sztársprinter még a HighRoad csapatában Specialized McLaren kerékpárral versenyzett. Kiszivárgott információk szerint a Bahrain-Merida versenyzőinek már augusztusban bejelentették Mark Cavendish érkezését, aki Bernhard Eiselt is hozná magával, ellenben Mark Renshaw marad a Dimension Data csapatánál mivel már aláírta szerződéshosszabbítását. Természetesen megerősítésre egyik fél részéről sem került az átigazolás.
2018.08.28. - Elia Viviani: tovább folytatódik ez a fantasztikus idény A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) idei tizenhatodik győzelmét ünnepelhette a Vuelta a Espana harmadik szakaszán. Viviani honfitársát Giacomo Nizzolót (Trek-Segafredo) és a regnáló világbajnok Peter Sagant (Bora-hansgrohe) utasított maga mögé a sprintben. „Nincsenek szavaim a csapat mai teljesítményére – hitetlenkedett Viviani a célban. – Rajtunk kívül csak a Sky dolgozott a mezőny élén, de ők sem túl sokáig. Serry és Asgreen egész nap vitték a tempót, s habár nehéz egy ilyen dimbes-dombos szakaszt végig kontroll alatt tartani, de ezúttal is a farkas falka volt a legerősebb. Végig az lebegett a szemeink előtt, hogy megnyerjük a szakaszt. Nem volt könnyű, hisz háromezer méternyi szintet abszolváltunk. Tovább folytatódik ez a fantasztikus idény, örülök, hogy végre a Vueltán is szakaszt nyerhettem.”
2018.08.25. - A kilenc hegyi befutó ezúttal is izgalmassá varázsolhatja a Spanyol Körversenyt A 2018-as Vuelta a Espana útvonalát hivatalosan január 13-án mutatták be. A verseny Malagában kezdődik egy nyolc kilométeres teljesen sík egyenkénti időfutammal, majd rögtön egy hegyi befutó következik, igaz a Caminito del Rey „csak”egy harmadik kategóriás kaptató. Az ezt követő nap egyértelműen a sprintereknek kedvez viszont a negyedik etap újra egy hegytetőn zárul az Alfacar emelkedőjén. A következő négy szakasz vegyesen kedvezhet a sprintereknek és a klasszikus specialistáknak, az első pihenőnapot megelőzően még odacsaptak a szervezők a közel kétezer méter magas La Covatilla hegyi befutójával. A második hét kissé egyszerűbben kezdődik, három könnyebbnek mondható etapot követően azonban újabb három hegyi befutó jön, nevezetese a La Camperona, a Nava majd zárásként a Lagos de Covadonga. A harmadik hét rajtja sokak számára fontos lehet, hisz ekkor kerül sor Santillana del Mar és Torrelavega között a 32 kilométeres egyenkéntire, amit másnap rögtön egy újabb nehéz hegyi szakasz a Balcón de Bizkaia befutója követ. Egy nyugisabb etapot követően jön a verseny döntő szakasza Andorrában. A 19. etap nehézségeit követően az utolsó előtti napon mindössze 97,3 kilométer vár a karavánra a Collada de La Gallina hegyi befutójával, melyet öt szintén kategorizált emelkedő előz meg. Zárásként természetesen ezúttal is Madridban köröz a mezőny. Összességében elmondható, hogy a 2018-as Vuelta is remek versenyt ígér, kérdés, hogy a Girót és a Tourt követően vajon hányan vállalják be a Spanyol Kört illetve, hogy a közelgő világbajnokság kapcsán kik lesznek azok, akik végig is mennek.
2018.08.21. - Richie Porte vezetheti a BMC csapatát a közelgő Vuelta a Espanán A Tour de France kilencedik szakaszán hatalmasat eső és vállsérülést szenvedő Richie Porte nagy valószínűséggel a Trek-Segafredo színeiben folytatja, ám egyelőre még a BMC csapatában elérhető terveiről beszélt a közelgő Vuelta a Espana kapcsán. „Természetesen nagyon csalódott vagyok a Francia Körverseny feladása miatt – így Porte. – Nem azért mentem a Tourra, hogy ismét idő előtt befejezzem. Fizikálisan és mentálisan is nagy fájdalom volt számomra ez a bukás. A Vuelta a Espana egy reális célkitűzés lehet, ugyanúgy, mint a világbajnokság. A Spanyol Körverseny utolsó hete eléggé nehéz lesz ahhoz, hogy a magam fajta kerékpárosok érvényesülhessenek. Erős csapattal érkezünk, s bár napról-napra tervezünk, komoly célokkal állunk oda a rajthoz. A Vuelta kiváló felkészülési terepe a közelgő világbajnokságnak is.” A BMC Vuelta kerete: Richie Porte (ausztrál), Rohan Dennis (ausztrál), Nicolas Roche (ír), Fran Ventoso (spanyol), Alessandro De Marchi (olasz), Dylan Teuns (belga), Brent Bookwalter (amerikai) és Joey Rosskopf (amerikai).
2018.08.15. - Vincenzo Nibali: a kerékpársport kezd egyfajta cirkuszhoz hasonlítani A Francia Körverseny tizenkettedik szakasza szedte áldozatait, számos sprinter is feladta menet közben, a legrosszabbul viszont Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) járt, aki egy összeszűkülő résznél Chris Froome támadásánál bukott. Az olasz kiválóság befejezte ugyan az etapot, ezt követően azonban a grenoble-i kórházba szállították, ahol a röntgen megállapította, hogy eltört a T10-es csigolyája, így nem folytathatta a versenyt. A „Cápa” becenévre hallgató kerékpárost a Tourt követően megműtötték, bízva abban, hogy a közelgő Spanyol Körversenyre felépülhet. A beavatkozás remekül sikerült, Nibali azóta már edzésbe is állt. Csapata megerősítette, hogy a talján kerekes rajthoz áll a Vuelta a Espanán, ahol vélhetően nem lesz az összetett esélyese, de a szeptember végi innsbrucki kerékpáros világbajnokságra való minél jobb felkészülés gyanánt, egy nagyon fontos pontja lehet a Vuelta az idei szezonjának. „Amennyiben egy bizonyos látószögből vizsgáljuk a dolgokat, akkor igenis kimondható, hogy a kerékpársport kezd egyfajta cirkuszhoz hasonlítani – mondta Nibali a minap a La Gazetta dello Sport számára adott nyilatkozatában. – Nagyon jó, hogy ennyi szurkoló követi az eseményeket, de az, ha valaki zászlóval a kezében az út közepén áll, az nem tesz jót senkinek sem. Sokszor vakok vagyunk, imádkozunk, hogy még időben szétnyíljon a sor előttünk. Nem beszélve azokról az ittas emberekről, akik bármire hajlandóak csak azért, hogy egy másodpercre feltűnhessenek a televízióban. A csapatomat hatalmas negatívum érte a bukásommal. A profi sorok legnagyobb bevétele a Francia Körversenyen való szerepléstől függ, veszteséget szenvedtünk el azzal, hogy fel kellett adnom a viadalt. A legrosszabb azonban nem ez volt, hanem az, amikor közölték, hogy három hónapig nem versenyezhetek.”
2018.08.12. - Peter Sagan az Európa-bajnoki trikót is magára öltené A glasgow-i multisport Európa-bajnokság férfi országúti mezőnyversenyének útvonala lényegében megegyezik a 2013-as brit bajnokság penzumával, melyet anno az a Mark Cavendish nyert meg, aki ezúttal az utolsó pillanatban, orvosa tanácsára lépett vissza. Sokan vélik úgy, hogy a 230,4 kilométeres körpályás viadal igenis kedvez a regnáló világbajnok szlovák Peter Sagannak, aki ezzel egy újabb trikóval bővíthetné gyűjteményét. Természetesen mellette a címvédő norvég Alexander Kristoff, a belga Greg Van Avermaet, az olasz Elia Viviani és a német John Degenkolb is favoritnak tekinthető. A belga csapatban rajthoz áll a cyclo-cross sztár Wout Van Aert, a hollandoknál pedig Mathieu Van der Poel. A tizenhat körös verseny minden egyes körében meg kell másznia a mezőnynek a St. Vincent Street emelkedőjét, ami nem túl meredek ahhoz, hogy megrogyassza a sprintereket. A hazaiak Geraint Thomas, Chris Froome és Mark Cavendish távolétében az Adam Blythe és Ben Swift alkotta kettősnek szoríthatnak.
2018.08.01. - David Lappartient szeretné, ha a jövőben hat fős csapatok versenyeznének a Touron A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnökét a jelek szerint továbbra sem nagyon érdekli a csapatok és a versenyzők véleménye. Mint ismeretes a Sky hegemóniájának megtöréséért soronként kilenc helyett már csak nyolc kerékpáros állhatott rajthoz a Touron, Lappartient legújabb nyilatkozata pedig kitért arra, hogy ezt a számot a jövőben hatra csökkentené. Lappartient a svájci Le Temps lapjában ki is fejtette véleményét. „Amennyiben hat főre csökkentenénk a Francia Körversenyen az egy csapatban rajthoz álló kerékpárosok létszámát, az minden eddiginél hatékonyabb lenne – mondta a lap hasábjain az UCI elnöke. – Hét fővel a Sky dominanciája nem törne meg, ellenben hat fő esetén már kiegyensúlyozottabbá válna a mezőny, arról nem beszélve, hogy így nem csak négy szabadkártyát oszthatnának ki a verseny szervezői. Persze számos más szempontot is figyelembe kell vennünk, különböző tanulmányok készültek az idei Tourról, melyekből építkezhetünk a kerékpársport jövőjét érintően.”
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések