A keresett kulcsszó: Valter Attila


2018.07.15. - Peák Barnabás pénteki időfutam 11. helye után, a hétvégén a mieink számára két top 10-es eredménnyel zárult a junior és U23-as korcsoportnak rendezett országúti Európa-bajnokság. A csehországi Brno környékén az U23-as fiúkra 140 km várt, 10 km-es körpálya (ahogyan a többi korcsoportnak is), melynek első fele egy kb. 5 km hosszú emelkedő volt. A brutálisan nehéz terepen a 159 indulóból mindössze 54-en értek célba értékelhetően, köztük a három magyar is! A svájci győztes, Marc Hirschihez képest (aki 35.36 km/h-ás átlaggal nyert) mindössze tizenegyen értek be 1 percen belül, köztük a nyolcaik helyen Dina Márton (9 mp hátrányban,) és Valter Attila (14 mp hátránnnyal), mindkettőjüké kiemelkedő teljesítmény. Peák a 47. lett, negyedóra hátránnyal. Junior lányoknál a nemrégiben országúton is bajnoki címet szerző (de egyébként inkább mountain-bike versenyeken induló) Buzsáki Virág révén voltunk érdekeltek. A 75 km-es távon az orosz Galeeva 6 perces előnnyel ért egyedül célba, Virág a 40. lett 20 perc hátrányban a 60 célba érkező közül. A nők U23-as futamában 108 km várt a 73 rajtolóra, melyből 36-an értek csak be, a cseh Noskova 30.6 km/h-ás átlaggal győzött, közel 4 percet adott a második helyezett holland Aafkének, aki pénteken nyerte az időfutamot. A futam egyetlen magyarja, Szabó Zsófi nem tudta befejezni a futamot. Junior fiúknál az "új Eddy Merckx", a belga Evenepoel az időfutam sikere után a mezőnyversenyen is alázott. Egész napos szökése végén 9 perccel ért haza szólóban! A 167 indulóból 53-an értek célba, a magyarok közül ez sajnos senkinek sem sikerült (Mészáros Ábel, Forray András, Schneider Sebestyén, Tomka Boáz). Teljes eredménylisták lent, a letölthető fájlok között.
2018.05.27. - Május 25. és 27. között a csehországi Nové Mestóban folytatódott a 2018-as hegyikerékpáros világkupa-sorozat. A magyar színeket Benkó Barbara (női elit), Parti András (férfi elit), Dina Márton (férfi U23) és Valter Attila (férfi U23) képviselték.
2018.05.02. - Remek magyar eredményekkel folytatódott Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye a Carpathian Couriers Race. Dina Márton (Pannon Cycling Team) az előkelő harmadik helyen zárta az egyenkénti időfutamot hétfőn, ezzel összetettben a negyedik helyre lépett előre. A keddi szakasz is kiválóan sikerült neki, a három fős szökevényboly után a főmezőnnyel ért célba és még egy helyet javított összetettben, így két szakasszal a verseny vége előtt a harmadik helyről várja a folytatást.
2018.04.01. - Remek magyar eredmények születtek a szlovén GP Adria Mobil egynaposán, ahol Valter Attila és Dina Márton is az első húszban zárt.
2018.03.12. - David De La Cruz nyerte a Párizs-Nizza utolsó szakaszát, Marc Soler győzött összetettben A szokásoknak megfelelően Nizza környékén zárult a Párizs-Nizza szakaszversenye. A mindössze 110 kilométeres penzumot négy második és két első kategóriás emelkedő nehezítette, ráadásul a szakadó eső és a helyenként erős széllökések sem kedveztek a versenyzőknek. Az első komolyabb szökés Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), Jakob Fuglsang (Astana) és Omar Fraile (Astana) nevéhez fűződött. Fuglsang sajnos nem sokkal később bukott, így visszamaradt az üldözőkhöz, majd mintegy bő negyven kilométerrel a vége előtt Fraile szakította le magáról Alaphilippe-et. Ekkor iramodott utánuk Marc Soler (Movistar), Ion Izagirre (Bahrain-Merida) és David De La Cruz (Sky) hármasa. Izagirre azonban meggondolta magát, így hátramaradt, míg Soler és De La Cruz felértek Fraile mögé. A sárga trikós Simon Yates (Mitchelton-Scott) viszont egyre messzebb került attól, hogy megnyerhesse a versenyt. A végjátékhoz közeledve az Izagirre testvérek akadtak össze, minek következtében mindketten a földre kerültek. [[https://www.youtube.com/v/u6TrQPx5L1g?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A szakaszt a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is David De La Cruz (Sky) nyerte Omar Fraile (Astana) és Marc Soler (Movistar) előtt. Összetettben Soler diadalmaskodott négy másodperccel megelőzve Simon Yates-t. A harmadik Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) lett. A pontversenyben Tim Wellens (Lotto-Soudal), a fiatalok összevetésében Soler, a hegyi összetettben Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), míg a csapatversenyben a Bahrain-Merida sora ünnepelhetett. „Már az első gyorsasági részhajránál nagy tempóban haladtunk, de amikor láttuk, hogy nincs életképes elmenés akkor inkább visszább vettem – mondta Soler a célba érkezést követően. – Később így kellő energiám maradt a támadásra. Egy nagy álmom vált azzal valóra, hogy megnyertem a Párizs-Nizzát. Sokan már most Alberto Contadorhoz hasonlítanak, és hazudnék, ha nem ismerném el, hogy amikor megindultam eszembe jutottak Alberto átütő akciói. Fiatal vagyok még, sokat kell tanulnom, de igyekszem évről-évre előrébb jutni.”
2018.03.11. - Simon Yates nyerte a Párizs-Nizza királyszakaszát, összetettben is az élre állt A királyszakaszával folytatódott a 2018-as Párizs-Nizza, ahol három második és egy első kategóriás emelkedőt követően a Valdeblore La Colmiane hegyi befutója várt a mezőnyre. A nap szökését Rory Sutherland (UAE Team Emirates), Tony Gallopin (AG2R La Mondiale), Alessandro de Marchi (BMC), Nicolas Roche (BMC Racing), Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Amael Moinard (Fortuneo-Samsic) és Jesus Herrada (Cofidis) alkották. A szökevények legnagyobb előnye bő három percnél tetőzött. A végjátékhoz közeledve az utolsó lejtmenetben Pantano és De Marchi találták a földön magukat, miközben Gallopin, Moinard és Roche triója maradt az élen. A főmezőnyt ekkor már a Mitchelton-Scott csapata vezette. Nem sokkal később megfogták a szökés utolsó állva maradt tagjait is, De Gendt az emelkedőkön szerzett pontjaival megkaparintotta a hegyi összetett megkülönböztető trikóját. [[https://www.youtube.com/v/OBhWsLiCpSc?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Az utolsó hegyen az összetett éllovasa Luis Leon Sanchez (Astana) is megúszott. Négy kilométerrel a vége előtt indított Simon Yates (Mitchelton-Scott), akit már nem is tudtak utolérni, így a brit kerékpáros nyerte a szakaszt és állt az élre összetettben is. A második Dylan Teuns (BMC), míg a harmadik Ion Izagirre (Bahrain-Merida) lett. A verseny a könnyűnek semmiféleképpen sem mondható nizzai körözéssel zárul. „Nagyon nehéz szakasz volt a mai – mondta Yates a célba érkezést követően. – Egy méter nem volt benne, ami sík lett volna, vagy felfelé vagy lefelé mentünk. Szerettük volna megnyerni ezt a napot, és bíztunk benne, hogy összetettben is lehet esélyünk. Szerencsére minden a terveink szerint alakult. Fogalmam sem volt róla, hogy mi történik a hátam mögött. Annyit tudtam, hogy Izagirre indult utánam, aki az egész versenyen kiváló formát mutatott, épp ezért döntöttem úgy, hogy még egyszer tempót váltok.”
2018.03.09. - Dán győzelem az Isztriai Körverseny első mezőnyszakaszán, Valter Attila (Pannon Cycling Team) az előkelő ötödik helyen zárt.
2017.09.08. - Szeptember 6. és 10. között kerül megrendezésre az ausztrál Cairns-ben a hegyikerékpáros világbajnokság, melyen szép számmal képviselik hazánkat a szakág legjobbjai.
2017.09.06. - Az ausztrál hegyikerékpáros világbajnokság első napján Magyarország az előkelő kilencedik helyen végzett csapatváltóban.
2017.08.12. - Az osztrák Markus Kopfauf (WSA-Greenlife) nyerte a Székely Körverseny záró szakaszát, Pályi Csaba (Kontent-DKSI) harmadikként zárt, összetettben Patrick Bosmann (Hrinkow Advarics) diadalmaskodott Valter Attila (Cube-Csömör) kilencedik.
2017.08.12. - A moldáv Cristian Rauleanu nyerte a Székely Körverseny hegyi időfutamát, az osztrák Patrick Bosman (Hrinkow Advarics) vette át az első helyet összetettben, Valter Attila a kilencedik helyre lépett előre.
2017.08.11. - A királyetappal folytatódott a 2017-es Székely Körverseny. A szakaszt az osztrák Patrick Bosman (Hrinkow Advarics) nyerte, összetettben csapattársa Christian Mager (Hrinkow Advarics) vette át a vezetést.
2017.08.10. - A prológot követően kiváló magyar eredményekkel folytatódott a Székely Körverseny.
2017.07.27. - Az olaszországi hegyikerékpáros Európa-bajnokság első napján Magyarország az előkelő hatodik helyen végzett csapatváltóban.
2017.04.02. - Magyar sikerektől volt hangos a szerbiai Salcano hegyikerékpáros kupa harmadik napja is, Valter Attila nyerte a short-track XCO futamot, míg összetettben Dina Márton diadalmaskodott.
2017.04.01. - A prológot nyerő Parti András (Nella-Trek) sajnos hatalmasat bukott, csapattársa Dina Márton (Nella-Trek) azonban megnyerte a második napot, így az utolsó short-track XCO előtt Dina vezet összetettben is.
2016.09.16. - Az egyenkénti időfutamokat követően a mezőnyversenyekkel folytatódott a franciaországi Plumelecben zajló országúti kerékpáros Európa-bajnokság. A junior lányok 68 és fél kilométeres penzumát követően a junior fiúké volt a főszerep, a mezőnyben három magyar versenyzővel, Karl Ádámmal, az egyenkénti időfutam során remeklő Peák Barnával és Valter Attilával.
2016.03.20. - A Félsziget-Kupával a Tihanyi-félszigeten kezdetét vette a 2016-os Amatőr Kupa és Magyar Kupa sorozat is országúton. A napsütéses időben közel 400 bringás állt rajthoz a meghosszabbított távokon. A hosszú táv végén két fiatal titán vívott szoros sprintet az abszolút elsőségért. Végül Stubán "embere", Filutás Viktor (Szuperbeton) győzött kevéssel Valter Attila (Cube-Csömör) előtt. A Szuperbeton csapat bizonyította, hogy a téli felkészülés jól sikerült nekik, révén két versenyzőjük is az abszolút dobogón végzett. Teljes eredménylista a letölthető fájlok között, reklamáció esetén IDE írj Fotógaléria 490 képpel ITT Elit férfi top 3: Filutás Viktor (Szuperbeton) 2:48:39 Valter Attila (Cube-Csömör) +0.01 Mogyorósi Máté (Szuperbeton) +1:03 Elit női top 3: Szeghalminé Kenyó Anita (Dr. Bátorfy Agria KTK) 1:15:22 Tache Marike (speedway) 1:21:33 Mester Dóra (Team Pistabike) 1:21:36
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések