A keresett kulcsszó: Valter Attila


« 1 | 2 »
2019.02.22. - Mathieu Van der Poel nyerte az Antalyai Körverseny első szakaszát, Valter Attila 11. lett Beskona és Antalya között egy 141 kilométeres etappal vette kezdetét a 2.2-es besorolású törökországi Antalyai Körverseny. A rajtot követően a brit James Fouche (Wiggins-Le Col) próbált előremenekülni. Őt ketten üldözték, ám utolérniük nem sikerült, így mintegy ötven kilométer megtételét követően a duót megfogta a főmezőny, amely végig nagyon idegesen mozgott a dimbes-dombos, helyenként kavicsos penzum során. Fouche utolérését követően többen is megpróbáltak ellépni, ám végül mezőnyhajrá döntött, amit a regnáló cyclo-cross világbajnok Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) nyert meg Dusan Rajovic (Adria Mobil) és Bas van der Kooij (Monkey Town- A Block) előtt. Valter Attila (CCC Development Team) az előkelő tizenegyedik helyen haladt át a célvonalon, a győztessel azonos idővel. „Festői környezetben rajtoltunk, de végig nagyon ideges volt a mezőny – mondta a magyar kerekes csapata weboldalán. – Hol felfelé, hol lefelé haladtunk, a végén szinte minden csapat elől akart helyezkedni, így nagy volt a tumultus.” A CCC legjobbja a nyolcadik helyen célba érő Michal Paluta volt. A viadal Antalya környékén egy 111 kilométeres etappal folytatódik.
2018.11.27. - Egy kiváló szezont követően Valter Attila a lengyel CCC kontinentális utánpótlás csapatához szerződött, mely a BMC jogutójának fiók-sora lesz. Az idei országúti bajnokságon a Pannon Cycling Team kerékpárosa nyerte az U23-as korosztály bajnoki címét, majd kilencedik lett az Európa-bajnokságon, míg a Tour de Hongrie-n végig kiválóan teljesítve volt harcban a hegyi összetett elsőségért, miközben a legjobb magyar kerékpárosnak járó fehér trikót is megszerezte. Valter két évre írt alá új csapatával.
2018.10.07. - Benkó Barbara és Anna Terpstra megőrizte vezető pozícióját, így megnyerte a háromnapos Epic Israel hegyikerékpáros versenyt, míg a férfiaknál Dina Márton és Valter Attila kettőse harmadikként zárt.
2018.10.05. - Október 4. és 6. között zajlik az Epic Israel S1-es hegyikerékpáros XCS S1-es viadal, ahol több magyar kerékpárosnak is szoríthatunk. Benkó Barbara holland társával két nap után vezeti a hölgyek versenyét, Dina Márton és Valter Attila a harmadik helyről várja a férfi verseny utolsó szakaszát.
2018.09.28. - A svájci Marc Hirschi szerezte meg az U23-as fiúk világbajnoki címét, Peák Barnabás, Dina Márton és Valter Attila is remekül versenyezve, értékelhető eredménnyel zárt.
2018.09.16. - A holland Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) sikerével zárult a Szlovák Körverseny utolsó szakasza, összetettben Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) diadalmaskodott, Valter Attila (Pannon Cycling Team) a 14. helyen végezve öt, míg Dina Márton (Pannon Cycling Team) a 24. pozícióban zárva három UCI Europe Tour pontot szerzett.
2018.09.16. - Máriatölgyes és Nyitra között egy 180,6 kilométeres szakasszal folytatódott a Szlovák Körverseny, a penzum három kategorizált emelkedőt tartogatott, de az etap vége már a sprintereknek kedvezett. A Kőbánya Cycling Team marokkói légiósa Ahmed Amine Galdoune az előkelő tizedik helyen zárt.
2018.09.15. - Rózsahegy és Máriatölgyes között egy újabb nehéz hegyi szakasszal folytatódott a 2.1-es besorolású Szlovák Körverseny, melyen a Kőbánya Cycling Team és a Pannon Cycling Team csapatai is részt vesznek.
2018.09.13. - Valter Attila (Pannon Cycling Team) káprázatos teljesítményt nyújtva harmadikként zárta a Szlovák Körverseny első mezőnyszakaszát Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) és Ben Hermans (Belgium) mögött.
2018.09.07. - Szeptember 5. és 9. között kerül megrendezésre a svájci Lenzerheidében a hegyikerékpáros világbajnokság, melyen szép számmal képviselik hazánkat a szakág legjobbjai.
2018.08.20. - Manuel Belletti: ez az első alkalom a pályafutásom során, hogy egy többnapos verseny összetettjét sikerült megnyernem Vasco Bergamaschi 1930-ban aratott sikerét követően Manuel Belletti a második olasz győztese a Magyar Körversenynek. Belletti az összetett mellett a pontversenyt is megnyerte, így a sárga trikón kívül a zöldet is hazavihette. Teljesítményével nem hagyott kérdéseket maga után, a prológ harmadik helyét követően, nyerte a keszthelyi befutót, majd ismét egy harmadik és két második hely következett. Az utolsó kazincbarcikai szakaszon már nem kockáztatott. „Nagyon boldog vagyok, hiszen ez az első alkalom a pályafutásom során, hogy egy többnapos verseny összetettjét sikerült megnyernem - mondta Belletti a célba érkezést követően. - A mai szakasz egy picit nehezebb volt, mint azt előzetesen gondoltuk, a végén nem akartunk kockáztatni, hiszen nagyon fontos volt számunkra az összetett első helyének megőrzése. Nagyszerűen teljesített az egész csapat, kiváló hetet zártunk. Profi versenyző vagyok, így számomra nagyon sokat ér ez a győzelem, pláne úgy, hogy nem mondanám magam egy igazi sprinternek, így különleges érzés megnyerni ezt a Tour de Hongrie-t.”
2018.08.19. - Az utolsó kanyarban történt bukást kihasználva ismét Nikodemus Holler (Bike Aid) ünnepelhetett, a német kerékpáros kazincbarcikai sikerével, már a második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Magyar Körversenyen, melynek összetettjét az olasz Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec) nyerte.
2018.08.19. - Nikodemus Holler: nagy siker a csapatom számára, hogy szakaszt nyertünk a Magyar Körversenyen A német Bike Aid csapata lényegében egy olyan egyesület, amely Németország legnagyobb és legaktívabb jótékonysági közösségét alkotja. A csapat vezetése különböző kampányok során adományokat gyűjt, melyekből jótékonykodik, például a Dimension Data sorához hasonlóan kerékpárokat oszt afrikai gyerekek számára. Az afrikai kerekesek kiemelése egyébként is fontos feladatuk, hisz keretükben eritreai, ugandai és kenyai bringások is helyet kaptak. Nikodemus Holler köztudottan a sor egyik legjobb versenyzőjének számít, 2017-ben nyerte a Kameruni Körversenyt, idén pedig második lett összetettben a legnagyobb presztízzsel bíró afrikai szakaszversenyen a gaboni La Tropicale Amissa Bongón. A Karcag és Miskolc közötti királyetap hajrájában az első helyről megindulva lepte meg riválisait, megnyerve ezzel a Tour de Hongrie királyszakaszát. „Nagyon tetszett ez a szakasz, bár őszintén szólva nem vagyok egy igazi hegyi menő – mondta Holler a célba érkezést követően. - A hajrára tizenöten maradtunk elöl, szerencsére gyorsan tudtam kanyarodni, egy kis előnyt tudtam szerezni, nagyon örülök, hogy végül meg tudtam nyerni ezt az etapot. Nagy siker a csapatom számára, hogy szakaszt nyertünk a Magyar Körversenyen!“
2018.08.18. - A német Nikodemus Holler (Bike Aid) nyerte a Tour de Hongrie királyszakaszát, Valter Attila (Pannon Cycling Team) az előkelő ötödik helyen zárt, Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec) hatalmas küzdelem árán megőrizte sárga trikóját.
2018.07.15. - Peák Barnabás pénteki időfutam 11. helye után, a hétvégén a mieink számára két top 10-es eredménnyel zárult a junior és U23-as korcsoportnak rendezett országúti Európa-bajnokság. A csehországi Brno környékén az U23-as fiúkra 140 km várt, 10 km-es körpálya (ahogyan a többi korcsoportnak is), melynek első fele egy kb. 5 km hosszú emelkedő volt. A brutálisan nehéz terepen a 159 indulóból mindössze 54-en értek célba értékelhetően, köztük a három magyar is! A svájci győztes, Marc Hirschihez képest (aki 35.36 km/h-ás átlaggal nyert) mindössze tizenegyen értek be 1 percen belül, köztük a nyolcaik helyen Dina Márton (9 mp hátrányban,) és Valter Attila (14 mp hátránnnyal), mindkettőjüké kiemelkedő teljesítmény. Peák a 47. lett, negyedóra hátránnyal. Junior lányoknál a nemrégiben országúton is bajnoki címet szerző (de egyébként inkább mountain-bike versenyeken induló) Buzsáki Virág révén voltunk érdekeltek. A 75 km-es távon az orosz Galeeva 6 perces előnnyel ért egyedül célba, Virág a 40. lett 20 perc hátrányban a 60 célba érkező közül. A nők U23-as futamában 108 km várt a 73 rajtolóra, melyből 36-an értek csak be, a cseh Noskova 30.6 km/h-ás átlaggal győzött, közel 4 percet adott a második helyezett holland Aafkének, aki pénteken nyerte az időfutamot. A futam egyetlen magyarja, Szabó Zsófi nem tudta befejezni a futamot. Junior fiúknál az "új Eddy Merckx", a belga Evenepoel az időfutam sikere után a mezőnyversenyen is alázott. Egész napos szökése végén 9 perccel ért haza szólóban! A 167 indulóból 53-an értek célba, a magyarok közül ez sajnos senkinek sem sikerült (Mészáros Ábel, Forray András, Schneider Sebestyén, Tomka Boáz). Teljes eredménylisták lent, a letölthető fájlok között.
2018.05.27. - Május 25. és 27. között a csehországi Nové Mestóban folytatódott a 2018-as hegyikerékpáros világkupa-sorozat. A magyar színeket Benkó Barbara (női elit), Parti András (férfi elit), Dina Márton (férfi U23) és Valter Attila (férfi U23) képviselték.
2018.05.02. - Remek magyar eredményekkel folytatódott Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenye a Carpathian Couriers Race. Dina Márton (Pannon Cycling Team) az előkelő harmadik helyen zárta az egyenkénti időfutamot hétfőn, ezzel összetettben a negyedik helyre lépett előre. A keddi szakasz is kiválóan sikerült neki, a három fős szökevényboly után a főmezőnnyel ért célba és még egy helyet javított összetettben, így két szakasszal a verseny vége előtt a harmadik helyről várja a folytatást.
2018.04.01. - Remek magyar eredmények születtek a szlovén GP Adria Mobil egynaposán, ahol Valter Attila és Dina Márton is az első húszban zárt.
2018.03.12. - David De La Cruz nyerte a Párizs-Nizza utolsó szakaszát, Marc Soler győzött összetettben A szokásoknak megfelelően Nizza környékén zárult a Párizs-Nizza szakaszversenye. A mindössze 110 kilométeres penzumot négy második és két első kategóriás emelkedő nehezítette, ráadásul a szakadó eső és a helyenként erős széllökések sem kedveztek a versenyzőknek. Az első komolyabb szökés Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), Jakob Fuglsang (Astana) és Omar Fraile (Astana) nevéhez fűződött. Fuglsang sajnos nem sokkal később bukott, így visszamaradt az üldözőkhöz, majd mintegy bő negyven kilométerrel a vége előtt Fraile szakította le magáról Alaphilippe-et. Ekkor iramodott utánuk Marc Soler (Movistar), Ion Izagirre (Bahrain-Merida) és David De La Cruz (Sky) hármasa. Izagirre azonban meggondolta magát, így hátramaradt, míg Soler és De La Cruz felértek Fraile mögé. A sárga trikós Simon Yates (Mitchelton-Scott) viszont egyre messzebb került attól, hogy megnyerhesse a versenyt. A végjátékhoz közeledve az Izagirre testvérek akadtak össze, minek következtében mindketten a földre kerültek. [[https://www.youtube.com/v/u6TrQPx5L1g?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A szakaszt a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is David De La Cruz (Sky) nyerte Omar Fraile (Astana) és Marc Soler (Movistar) előtt. Összetettben Soler diadalmaskodott négy másodperccel megelőzve Simon Yates-t. A harmadik Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) lett. A pontversenyben Tim Wellens (Lotto-Soudal), a fiatalok összevetésében Soler, a hegyi összetettben Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), míg a csapatversenyben a Bahrain-Merida sora ünnepelhetett. „Már az első gyorsasági részhajránál nagy tempóban haladtunk, de amikor láttuk, hogy nincs életképes elmenés akkor inkább visszább vettem – mondta Soler a célba érkezést követően. – Később így kellő energiám maradt a támadásra. Egy nagy álmom vált azzal valóra, hogy megnyertem a Párizs-Nizzát. Sokan már most Alberto Contadorhoz hasonlítanak, és hazudnék, ha nem ismerném el, hogy amikor megindultam eszembe jutottak Alberto átütő akciói. Fiatal vagyok még, sokat kell tanulnom, de igyekszem évről-évre előrébb jutni.”
2018.03.11. - Simon Yates nyerte a Párizs-Nizza királyszakaszát, összetettben is az élre állt A királyszakaszával folytatódott a 2018-as Párizs-Nizza, ahol három második és egy első kategóriás emelkedőt követően a Valdeblore La Colmiane hegyi befutója várt a mezőnyre. A nap szökését Rory Sutherland (UAE Team Emirates), Tony Gallopin (AG2R La Mondiale), Alessandro de Marchi (BMC), Nicolas Roche (BMC Racing), Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Amael Moinard (Fortuneo-Samsic) és Jesus Herrada (Cofidis) alkották. A szökevények legnagyobb előnye bő három percnél tetőzött. A végjátékhoz közeledve az utolsó lejtmenetben Pantano és De Marchi találták a földön magukat, miközben Gallopin, Moinard és Roche triója maradt az élen. A főmezőnyt ekkor már a Mitchelton-Scott csapata vezette. Nem sokkal később megfogták a szökés utolsó állva maradt tagjait is, De Gendt az emelkedőkön szerzett pontjaival megkaparintotta a hegyi összetett megkülönböztető trikóját. [[https://www.youtube.com/v/OBhWsLiCpSc?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Az utolsó hegyen az összetett éllovasa Luis Leon Sanchez (Astana) is megúszott. Négy kilométerrel a vége előtt indított Simon Yates (Mitchelton-Scott), akit már nem is tudtak utolérni, így a brit kerékpáros nyerte a szakaszt és állt az élre összetettben is. A második Dylan Teuns (BMC), míg a harmadik Ion Izagirre (Bahrain-Merida) lett. A verseny a könnyűnek semmiféleképpen sem mondható nizzai körözéssel zárul. „Nagyon nehéz szakasz volt a mai – mondta Yates a célba érkezést követően. – Egy méter nem volt benne, ami sík lett volna, vagy felfelé vagy lefelé mentünk. Szerettük volna megnyerni ezt a napot, és bíztunk benne, hogy összetettben is lehet esélyünk. Szerencsére minden a terveink szerint alakult. Fogalmam sem volt róla, hogy mi történik a hátam mögött. Annyit tudtam, hogy Izagirre indult utánam, aki az egész versenyen kiváló formát mutatott, épp ezért döntöttem úgy, hogy még egyszer tempót váltok.”
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések