A keresett kulcsszó: UnitedHealthcare


2018.10.25. - Hivatalos: az UAE Team Emirates kivásárolja Fernando Gaviriát a Quick-Step csapatából A Quick-Step Floors csapatvezetője Patrick Levefere maga erősítette meg a hetek óta tartó pletykát, miszerint sprinterüket Fernando Gaviriát kivásárolják a 2019 végégig tartó szerződéséből. Lefevere konkrét csapatot nem nevezett meg, de mindenki tisztában van azzal, hogy az UAE Team Emirates lesz az idei Tour de France-on két szakaszt is nyerő kerekes új otthona. Mint ismeretes a belga sor mindazok ellenére szponzorgondokkal küzdött, hogy hetvenhárom győzelmükkel a mezőny legeredményesebb társaságáról beszélünk, aminek eredményeképpen több nagy név is távozott, úgy mint Laurens De Plus, Maximilian Schachmann vagy éppen Niki Terpstra, ráadásként több maradó versenyzőjük kontraktusában faragtak a fizetésekből. Úgy tűnik, hogy az új támogató a Deceuninck sem menti meg Gaviriát, pletykák szerint a kolumbiai kiválóság ügynöke tizenhét százalékos jutalék fejében erőltette a távozást, míg képviseltje fizetési csekkére 500.000 Euróval íratott többet, mint amennyit a belga sornál keresett. „Nem mondhatom azt, hogy a távozók ne akartak volna nálunk maradni, de amikor nem tudsz hosszú távon garanciát adni számukra, akkor érthető, hogy meghallgatják más csapatok ajánlatait is” – mondta Lefevere.
2018.08.16. - Patrick Lefevere: lesz csapatunk 2019-ben, de továbbra is szponzorokat keresünk Érthetetlen, hogy ötvennégy győzelemmel a háta mögött miként lehetnek szponzorációs gondjai a Quick-Step Floors csapatának, de emlékezzünk csak az egykori HighRoad sorára, akik azután szűntek meg, hogy az egyik legeredményesebb idényüket teljesítették. Patrick Lefevere a minap megerősítette, hogy 2019-ben is lesz csapata, amely vélhetően Wolfpack-Quick-Step néven szerepelhet, de továbbra is névadó szponzort keres, a hátrébb lépő Quick-Step elé. „A Wolfpack elnevezés egyfajta viccként indult, de sajnos lassan ténylegesen is odáig jutunk, hogy ez lesz a csapat neve – így Patrick Lefevere, aki hivatalosan még nem erősítette meg azt, hogy ezen a néven szerepelne-e jövőre a sora. – Mindenki azt hiszi, hogyha jönnek az eredmények, akkor egy szponzor örökké megtartható, de sajnos ez nem így működik, pláne nem a kerékpársportban. Vannak még tárgyalásaink, de ha nem sikerül senkivel sem megegyeznünk, abban az esetben csökkentenünk kell a költségeinket. Sajnos van még olyan versenyzőnk, akivel nem hosszabbítottunk (pl. Niki Terpstra).”
2018.01.01. - Greg Van Avermaet: ideális kórban vagyok ahhoz, hogy tavaszi klasszikusokat nyerjek A harminchárom esztendős Greg Van Avermaet úgy véli, hogy éppen ideális korban van ahhoz, hogy továbbra is meghatározó szereplője legyen a tavaszi egynaposoknak. A BMC olimpiai bajnok ikonjának ugyan már nem kell bizonyítania, hisz korábban olyan versenyeken diadalmaskodott, mint a Párizs-Roubaix, a Gent-Wevelgem, az E3 Harelbeke vagy éppen az Omloop Het Nieuwsblad, ennek ellenére komoly célokkal készül a 2018-as évre. Az előttünk álló idény egyik legfőbb célkitűzése a Flandria Körverseny megnyerése lesz. „Tizenkettedik idényemet kezdem, így tapasztalatból nincs hiány, ami fontos, hisz ez önbizalmat kölcsönöz – mondta Van Avermaet. – Ideális korban vagyok ahhoz, hogy tavaszi klasszikusokat nyerjek. Úgy vélem, hogy sokkal jobb erőben kezdem az évet, mint huszonnyolc évesen. A Flandriai Körverseny lesz az elsődleges célom, de szeretnék minimum a dobogón zárni a Strade Bianche egynaposán is. Igyekszem nyerni azokon a versenyeken, amelyeken korábban még nem sikerült, így vélhetően az Amstel Gold Race rajtvonalánál is ott leszek. Nyilvánvaló, hogy nem lesz egyszerű dolgom, de a legjobbak között vagyok, így ezzel a mentalitással készülök.”
2017.05.25. - Az öt legerősebb amerikai csapat egyikéről van szó, amely rendszeres résztvevője a HC-kategóriájú többnapos viadaloknak (elsősorban a tengerentúlon, illetve Ázsiában szerepelnek szívesen, de olykor az öreg földrészre is ellátogatnak), soraiban olyan nagyságokkal, akik megjárták már a Giro d’Italiát, a Tour de France-ot vagy a Vuelta a Espanát.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések