A keresett kulcsszó: UCI


« 1 | 2 »
Peák Barnabás 2018-ban a WCC színeiben versenyez pár hónapot kölcsönadási szerződéssel2018.01.12. - Kiváló 2017-es szezonját követően a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség edzőközpontjában (WCC) kezdi az évet Peák Barnabás.
Országútis hírek külföldről: Van Vlauten feledtette a riói borzalmakat, Dumoulin, Dennis és Froome csatája következhet, Lauren Dolan a világbajnokság hőse, az UCI döntött a mezőny létszámát illetően2017.09.20. - Annemiek Van Vlauten: minél hamarabb édesanyámhoz akartam futni A riói olimpián elszenvedett hatalmas és egyben horrorisztikus bukását követően Annemiek Van Vlauten magabiztos versenyzéssel nyerte a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság egyenkénti időfutamát. A második honfitársa Anna Van der Breggen, míg a harmadik az ausztrál Katrin Garfoot lett. „Amikor biztossá vált a győzelmem, az édesanyámhoz akartam szaladni, de még meg kellett várnom, hogy mindenki célba érjen – nyilatkozta Van Vlauten a díjátadót megelőzően. – Egy éve anyu azt látta a televízióban, hogy mozdulatlanul fekszem az útpadkán a riói olimpia mezőnyversenyén. Nem volt számára könnyű szituáció. Édesapám 2008-ban halt meg. Fiatal koromban rengeteg kerékpáros versenyt nyertem, melyet együtt ünnepeltünk meg. Semmi más nem járt a fejemben, csak az, hogy minél hamarabb édesanyámhoz szaladhassak. Nem úgy gondolok vissza Rióra, mint valami szörnyű filmre. A kerékpársport már csak ilyen, egyszer fent máskor lent. Kiváló szezont futok, a női Tour versenye óta erre az időfutamra készülök, így nem mondható, hogy ne dolgoztam volna meg az aranyéremért.” A junior fiúk versenyében a brit szupertehetség a regnáló serdülő cyclo-cross világbajnok Thomas Pidcock országúton is szivárványszínű trikót szerzett. „Bíztam benne, hogy esetleg dobogóra állhatok, de azt a legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy megnyerhetem a versenyt – így Pidcock a szivárványszínű trikó átvételét követően. – Egy kicsit talán túl gyorsan is kezdtem, de nem taktikáztam, igyekeztem mindent kiadni magamból. Nagyon boldog vagyok, de egyelőre nem ünnepelhetek, koncentráltnak kell maradnom a mezőnyversenyt megelőzően.”
Országútis hírek külföldről: Coquard nagyon csalódott, hogy nem lehet ott a Touron, biztosítottnak látszik a Quick-Step jövője, felháborodás Sinkeldam bajnoki meze kapcsán, az UCI új mezőnyhajrá protokollja2017.06.29. - Bryan Coquard: fáj, hogy nem lehetek ott a Touron Miután közölte, hogy nem hosszabbítja meg év végén lejáró szerződését, a franciák kiváló sprintere Bryan Coquard kimaradt a Direct Energie Tour de France keretéből. Természetesen Coquard nagyon csalódott a döntés kapcsán. „Csalódott vagyok, mivel szerettem volna a Touron induló csapat tagja lenni – így Coquard egy a minap adott interjújában. – A tavalyi évben is kiválóan szerepeltem, nagyon közel jártam egy szakaszgyőzelemhez. Szerettem volna megmutatni a csapat színeit, fáj, hogy nem lehetek ott a Touron. Természetesen van bennem egy kis harag is. Úgy érzem, hogy nem követtem el semmilyen hibát sem, de amikor májusban közöltem, hogy az év végén elhagyom a csapatot, a dolgok kezdtek megváltozni körülöttem. Nem vagyok száz százalékos formában, de nem is vagyok rossz erőben.”
Országútis hírek külföldről: bombaerős sorral a Sky és a BMC csapatai a Touron, kiemelt nemzetek időfutam-bajnokai, fontos kérdésekben döntött az UCI Kerékpáros Tanácsa 2017.06.23. - Bombaerős sorral indul a Touron a Sky csapata, a BMC egyöntetűen Richie Porte köré épül Nyilvánosságra hozta a közelgő Tour de France-on induló sorát a brit Sky. A címvédő Christopher Froome csapata készen áll arra, hogy pályafutása negyedik Tour győzelméhez segítse a kenyai születésű kerekest. A harminckét esztendős Froome 2012 óta első ízben vág úgy neki a Francia Körversenynek, hogy az idényben egyetlen összetettbeli győzelmet sem szerzett. „A Tour de France a kerékpársport legkülönösebb versenye, hatalmas dolog lenne negyedik alkalommal is megnyerni – nyilatkozta Froome a minap. – Motivált vagyok, de minden egyes verseny egy másik forgatókönyvet tartogat. Erős csapattal érkezünk, alig várom már a Tour kezdetét. Az útvonal talán kevésbé fekszik nekem, mint korábban, viszonylag kevés lesz a hegyi befutó és az időfutam. Vélhetően sokkal kisebb különbségek alakulnak majd ki az esélyesek között, ami egy nyíltabb és látványosabb versenyt eredményezhet. Igyekszem a lehető legtöbbet kiadni magamból és harcban lenni az összetett elsőségért.” A Sky sora: Christopher Froome (brit), Sergio Henao (kolumbiai), Vasil Kiryienka (fehérorosz), Christian Knees (német), Michal Kwiatkowski (lengyel), Mikel Landa (spanyol), Mikel Nieve (spanyol), Luke Rowe (brit) és Geraint Thomas (brit). Közben a BMC is megnevezte azt a kilenc embert, aki július 1-jén nekivág az év legnagyobb presztízzsel bíró körversenyének. Az amerikai csapat egyértelműen Richie Porte köré szerveződik. „Nem kérdés, hogy szeretnénk megnyerni a 2017-es Tour de France-t – így Fabio Baldato sportigazgató a keret bejelentését követően. – Mindent egy lapra teszünk fel, Richie Porte lesz a kapitányunk. Már a múlt év decemberében elkezdtük tervezgetni a Tour sorunkat, kijelenthető, hogy mind a kilenc versenyzőnk kiváló formában vág neki a Francia Körnek. Richie mellett persze nem mondunk le arról sem, hogy esetlegesen szakaszgyőzelmeket szerezzünk.” A BMC sora: Damiano Caruso (olasz), Alessandro De Marchi (olasz), Stefan Küng (svájci), Amaël Moinard (francia), Richie Porte (ausztrál), Nicolas Roche (ír), Michael Schär (svájci), Greg Van Avermaet (belga) és Danilo Wyss (svájci).
Az UCI bemutatta a 2017/2018-as pályakerékpáros világkupa idei helyszíneit2017.05.17. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a minap hivatalosan is bemutatta a 2017/2018-as Tissot pályakerékpáros világkupa-sorozat 2017-es helyszíneit. A riói olimpiát követően a sportág irányító testülete igyekszik még populárisabbá tenni a szakágat, nagy hangsúlyt fektetve a globalizációra. Ennek fényében három új helyszín is debütál.
Peák Barna a 14. helyen zárta a Tour de la Mirabelle szakaszversenyét2017.04.24. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség edzőközpontjában készülő Peák Barnabás egy szakaszgyőzelemmel, végül az összetett tizennegyedik helyén zárta a franciaországi Tour de la Mirabelle versenyét.
Így érzi magát Peák Barnabás az UCI edzőközpontjában2017.04.06. - A Kontent-DKSI csapatának kerékpárosa Peák Barnabás tíz hét erejéig a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség edzőközpontjában készülhet. Alig két hét elteltével Barna egy hatodik hellyel rukkolt ki a svájci kupa aktuális versenyén.
Peák Barnabás tíz hetes meghívást kapott az UCI edzőközpontjába2017.02.10. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség svájci edzőközpontjában készülhet az egyik legnagyobb országúti tehetségünk Peák Barnabás.
Elmarad a női és a férfi Katari Körverseny is2016.12.28. - Pénzügyi okokra hivatkozva nem rendezik meg a 2017-es idényben sem a női sem pedig a férfi Katari Körversenyt; jelentette be sajtóközleményében a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség.
Országútis hírek külföldről: fontos megállapodás az UCI és Kína között, visszavonult Tom Veelers, Offredo nagy esélye, újabb díj Peter Sagannak 2016.12.02. - Biztos, hogy egy kínai versennyel zárul a 2017-es World Tour sorozat A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség és a kínai Wanda Sport hivatalosan is megállapodott abban, hogy közösen próbálják meg felzárkóztatni a legnagyobb ázsiai ország kerékpársportját. Ennek az elképzelésnek lesz az egyik legfontosabb láncszeme a hatnapos Guangxi Körverseny, mely a 2017-es World Tour naptár záró eseménye lesz, az ország legpopulárisabb turisztikai régiójában a vietnámi határ mellett. 2018-tól egy női World Tour verseny tető alá hozása is szerepel a tervek között. „Nagyon elégedettek vagyunk a megállapodással, mely a Wanda Sport és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség között köttetett – így Brian Cookson az UCI regnáló elnöke. – Biztosak vagyunk abban, hogy ez az együttműködés egy óriási lökést ad majd a kínai kerékpársportnak. Köszönjük a Wanda Sport támogatását és elkötelezettségét irányunkba.” A megállapodás további részeként Dubaiból ide költözik át a nemzetközi szövetség év végi díjátadó gálája, három éven át itt rendezik meg a városi kerékpáros világbajnokságot, épül egy kerékpáros központ is 250 méteres fapályával, BMX pályával és egy országúti körpályával, melynek részeként ide költözik az UCI ázsiai központi irodája is.
Az UCI máris megtorpedózta a versenyszervezők döntését, de Patrick Lefevere is kiakadt2016.11.27. - Mint arról mi is beszámoltunk a három legnagyobb versenyszervező cég a Tour de France-t is birtokló ASO, a Giro d’Italia felett rendelkező RCS Sport és a legnagyobb klasszikusokat szervező Flanders Classic megállapodott abban, hogy versenyeiken csökkentik az indulók létszámát, így várhatóan a három nagy körversenyen 2017-től kilenc helyett már csak nyolc, míg a többi esemény nyolc fő helyet csak hét állhat majd rajthoz csapatonként.
Országútis hírek külföldről: megegyezett az UCI és az ASO, újabb Tour keretek kerültek kihirdetésre, egyelőre kútba esett Thor Hushovd profi csapatának terve2016.06.24. - Megegyezés született az UCI és az ASO között a World Tour reformokat illetően A legfrissebb információk alapján megegyezés született a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség valamint a többek között a Tour de France-t is rendező ASO között, így a 2017-es World Tour naptár az egyik legnagyobb sportszervező cég versenyeit is tartalmazza majd. „A megállapodás által egy újabb fontos lépést tettünk a profi kerékpársport reformjának érdekében. Nagyon örülök, hogy immáron az ASO is támogatásáról biztosít minket, ezúton a lehető legjobb versenyek szerepelnek majd a jövő évi versenynaptárban” – mondta Brian Cookson a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke. A versenynaptár részleteit csak a későbbiekben ismertetik.
Csökkentheti végre az UCI a 6.8 kg-os súlyhatárt országúton2015.12.11. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség technikai menedzsere Mark Barfield elmondása szerint az UCI által elfogadott 6,8 kilogrammos súlyhatár az országúti kerékpárversenyeken, rövid időn belül a múlté lesz. „Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a szabály lassan idejét veszíti. Néhány évvel ezelőtt még megállta a helyét, ám napjaink technikai újításai mellett már eljött az idő a változtatásra. Nem árulok el azzal nagy titkot, hogy hamarosan megváltoztatjuk a súlyhatárt, hisz immáron hónapok óta dolgozunk együtt a gyártókkal ezen ügy kapcsán” - nyilatkozta Barfielt egy brüsszeli kerékpáros konferencián. A kerékpárgyártók topmodelljei teljes specifikációval is bőven a limit alatt vannak, a csapatok szerelői ezt mindenféle plusz súlyok felrakásával (erőmérő, kulacstartó, stb.) kompenzálják, hogy ne essenek be a bringák a 6-8 kg-os határ alá. Az UCI lépése teljesen indokolt.
Ezért volt ma Magyarországon a UCI elnöke + Galéria2015.04.08. - Brian Cookson magyarországi látogatásáról ma 11 órakor egy sajtótájékoztató keretében a Platán Étteremben számolt be a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke, Polony István. A sajtótájékoztatón részt vett a UCI elnöke is, aki a rendezőktől egy igazi hungarikumot, egy lánc nélküli Stringbike kerékpárt kapott ajándékba.
Ezeket az országúti UCI versenyeket láthatod itthon 2015-ben2014.12.18. - Idén (az országos bajnokságok kivételével) négy alkalommal lehet hazai földön harcolni az UCI pontokért az országúti szakágban.
Az UCI korábbi elnöke a sportág négy problémás területéről2014.04.02. - Igen részletes interjút adott a theouterline.com portálnak Hein Verbruggen a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) korábbi elnöke. A 105 nemzetközi sportszövetséget tömörítő SportAccord első embereként dolgozó sportvezető négy pontban határozta a sportág - elsősorban az országúti szakág - problémáit. Verbruggen beszélt a Tour de France-t rendező ASO felelősségéről és a többi nagy sportághoz képest elmaradott üzleti modellről is. „A profi kerékpársport sokkal összetettebb, mint bármely másik sportág. A SportAccord-nál betöltött elnöki pozícióm miatt jól ismerem a nemzetközi sportszövetségeket. 30 év kerékpáros tapaszatalata alapján azt kell hogy mondjam, a sportág négy fő kihívással néz szembe.” - fogalmazott Verbruggen.
« 1 | 2 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések