A keresett kulcsszó: UAE Team Emirates


Képmese: mutasd az új mezed!2018.01.02. - 2018. január 1-től már új szereződéseiket töltik azon kerékpárosok, akik a holtszezonban csapatot váltottak, így Szilveszter másnapjának reggelén ellepték az új mezben pózolós fotók a különböző közösségi média oldalakat. Ezekből válogattunk:
Országútis hírek külföldről: Mareczko negyedik szakaszgyőzelme Kínában, Van der Poel nyerte a Koppenbergcross klasszikusát, végleges az UAE Team Emirates kerete, gondban az Olasz Szövetség (+ videók) 2017.11.02. - Jakub Mareczko negyedik szakaszgyőzelme Hainanban, Dér Zsolt 11. Lassan az lenne a meglepő, ha nem Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) nyerné a kiemelt kategóriás Hainani Körverseny aktuális szakaszát. A viadal ötödik napján Danzhou és Changjiang között 167 és fél kilométer várt a mezőnyre. A forgatókönyv kissé eltért az előző szakaszoktól, mivel mintegy huszonöt kilométer megtételét követően egy negyvenhét fős sor lépett el, melyben nem volt ott Mareczko. Ennek okán a Wilier Triestina hatalmasat dolgozott, miközben a részhajrát az elől tekerő Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) vitte el, védve ezzel Mareczko összetettbeli pozícióját. Oscar Pujol (Team Ukyo), Lukas Sprengler (Svájc) és Fabian Lienhard (Team Vorarlberg) bírták a legtovább az élen, de a végjátékhoz közeledve az utolsó kilométeren belül őket is utolérték. A hajrát ezúttal is Mareczko nyerte, ezzel már a negyedik szakaszgyőzelmét szerezve. A második az észt Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM), míg a harmadik az ukrán Andriy Kulyk (Kolls) lett. A mezőny egyetlen magyar versenyzője Dér Zsolt (Team Vorarlberg) az előkelő tizenegyedik helyen ért célba. Összetettben Mareczko előnye huszonnégy másodperc Laas előtt, Dér Zsolt negyvennégy másodperc hátránnyal a tizenegyedik. [[https://www.youtube.com/v/NDTXPNSazao?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon fáradtnak éreztem ma magam, kész őrület volt ez a szakasz – mondta Mareczko a célba érkezést követően. – Az etap elején mindenki szökésbe akart kerülni, hatalmas tempóban kezdtünk, ráadásul nagy volt a forróság. Bíztam benne, hogy a csapattársaim rámennek a részhajrára, szerencsére Eugert megnyerte azt. Örülök a szakaszgyőzelmemnek, de annak még inkább, hogy a csapatom segítségével tovább növeltem összetettbeli előnyöm.”
Országútis hírek külföldről: új névadószponzor az Abu Dhabi csapatnál, tovább javult Stig Broeckx állapota, Roglic szerződést hosszabbított, Lance Armstrong egy podcast keretein belül nyilatkozott2017.02.22. - Új névadószponzor az UAE Abu Dhabi csapatánál UAE Team Emirates néven folytatja az egykori Lampre-Merida csapata, miután az emírségek legnagyobb légitársasága a Fly Emirates is a gárda mellé szegődött, mint új névadószponzor. Az Abu Dhabi Körversenyre készülő gárda sajtótájékoztató keretein belül mutatta be új támogatóit. „Célunk, hogy az elkövetkezendő három évben a kerékpársport top csapatai közzé emelkedjünk – így Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaheri a csapat elnöke. – 2017-ben szeretnénk a World Tour sorok között az első tízben zárni, nem szeretnénk semmit sem elkapkodni, lépésről-lépésre igyekszünk megvalósítani a terveink. Biztos vagyok benne, hogy ezzel a stábbal és ezekkel a remek kerékpárosokkal elérhetjük a céljaink.” Két kevésbé látványos, de nyilván fontos szponzor is felkerült a mezre, az ADS Securities brókercég és az International Golden Group, mely a nevével ellentétben nem arannyal, hanem fegyverekkel kereskedik. Az UAE Team Emirates bombaerős sorral érkezik az Abu Dhabi Körversenyre, ahol Andrea Guardini, Simone Consonni, Kristijan Durasek, Rui Costa, Louis Meintjes, Manuele Boaro, Ben Swift és Diego Ulissi alkotja majd a keretet.
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések