A keresett kulcsszó: tour down under


2015.01.23. - A Tour Down Under negyedik szakasza végén egy tömegbukás tizedelte le a mezőnyt az utolsó 500 méteren belül. Az FDJ csapatból Jeremy Roy kerékpárján lévő fedélzeti kamera rögzítette a bukást és azt is láthatjuk, a francia szerencsésen elkerülte a balesetet, miközben előtte mások nagyokat szaltóztak. Ritkán látható bukás ilyen közeli és belső szemszögből...
2015.01.20. - A 2015-ös Tour Down Under első, 133 km-es szakasza végén, előnyéből néhány métert tudott csak megőrízni a nap négy fős szökése. A célegyenesben lévő utolsó rövid emelkedőn az ausztrál Jack Bobridge robbantott és kevéssel, de hazaért a sprintelő főmezőny előtt. Rajta kívül Lieuwe Westra (Astana), Luke Durbridge (Orica-GreenEdge) és Maxim Belkov (Katusha) voltak a nap szökevényei, ők is a mezőny előtt végeztek, de a peloton a győztessel azonos időt kapott. Az idei első WorldTour verseny favoritjai, mind a főmezőnnyel együtt értek célba.
2015.01.18. - Amikor közel 20 évvel ezelőtt Mike Turtur életre keltette a Tour Down Undert, talán ő maga sem gondolta, hogy egykor az országúti kerékpársport legmagasabb ligájának, a WorldTour-nak ad majd évről-évre visszatérő otthont Adelaide és környéke. A nagy csapatok kalendárjában mára a TDU már fix programként szerepel, WordlTour státusza révén a 17 WT gárdának kötelező részvétellel. De nem csak a "muszáj" miatt utaznak oda szívesen a csapatok, a minőségi mezőny, kiváló útvonal és fantasztikus ausztrál szurkolótömeg mind adott egy jó kerékpárversenyhez. A csapatbemutatókon túl és az előzetes edzések után, január 18-án, vasárnap egy "bemelegítő" kritériummal mutatkozik be a peloton, majd január 20-tól hat szakaszon át harcolnak a sárga trikóért. A részletes szakasz és rajtlista elérhető ITT Graham Watson képeivel nyerhetünk betekintést a versenyt megelőző, még nyugodt pillanatok légkörébe.
2015.01.15. - Hol vannak már azok az idők, amikor az országúti elit mezőny kényelmes tempóban és csak február közepén kezdte a szezont a mediterrán európai tájakon. A kerékpársport globális térnyerésével, az elmúlt években hatalamasat fejlődtek azok az események, melyek az európai tél alatt, melegövi körülményeket biztosítanak a peloton számára, január 18-tól indul a nagyüzem! A Tour Down Under és a Tour de San Luis szakaszairól naponta rövid beszámolót és eredményeket olvashattok a VELO.hu oldalon.
2014.09.16. - A Gazzetta dello Sport jelentése szerint Cadel Evans a 2015-ös Tour Down Under után befejezi profi pályafutását.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések