A keresett kulcsszó: tour de zalakaros


Kétszeres Giro d'Italia győztessel bringázhatsz a MAPEI Tour de Zalakaros-on júniusban2018.01.12. - A 2017-es év hazai, amatőr vonatkozású eseményein egy igazán nagy név is jelen volt, a profi országúti kerékpársport egyik nagy alakja, a korábbi Párizs-Roubaix győztes Andrea Tafi a Mapei Tour de Zalakaroson tette tiszteletét. Tafinak olyannyira megtetszett a zalai kerékpáros hétvége és táj, hogy idén újra visszatér hozzánk bringázni, de rajta kívül egy még nagyobb név is érkezik a június 16-17-én megrendezésre kerülő bringás hétvégére. A Giro dItalia kétszeres összetett győztese, Gilberto Simoni (a képen elől a rózsaszín trikóban) lesz a sztárvendég, aki a korábbi többszörös magyar bajnok, Víg Aurél közbenjárásával jön el. Simoni nevéhez 8 Giro, 2 Vuelta és 1 Tour de France szakaszgyőzelem is fűződik, korszakának egyik legjobb hegyi menője volt. Zalakaroson nem csak messziről lesz látható a két olasz sztár, hanem aktívan részt is vesznek az eseményen. A szombati warm up ride-on, majd a vasárnapi Bianchi Zalakaros Maraton 137 km-es távján is rajthoz állnak mindketten, ezen kívül lesz autogram osztás, közös fotózás és színpadi beszélgetés is velük. A MAPEI Tour de Zalakaros idén is több különböző távon és futamban várja a bringásokat a gyerekektől a felnőttekig, minden futamra lehet már kedvezményesen nevezni (január 31-ig) a www.tourdezalakaros.hu honlapon.
Indul a nevezés a 2018-as Mapei Tour de Zalakarosra2017.12.19. - 2018 június 16-17-én ismét várja a kerékpározás rajongóit a MAPEI Tour de Zalakaros, melyen 2017-ben már több, mint 2.000 fő vett részt a különböző futamokon és távokon. Jövőre megújul a maraton, a táv 137 km lesz, bekerül az útvonalba két új emelkedő a névadó szponzor pedig a Bianchi lett. A 60 km-es középtáv és a 33 km-es Karos-Spa Kis-Balaton kerülő családi túra útvonala nem változik és az sem, hogy a 14 éven aluliaknak ingyenes az indulás. Mindhárom útvonalon a június 17-i vasárnapon lehet tekerni. Szombaton, a négy vagy öt fős céges csapatokat 2018-ban is a Szabadics Ride Company Challenge várja, szintén 33 km-es távon. A gyerekeknek teljesen új pályán szerveznek több korcsoportban versenyt, az erre való nevezés januárban indul. Az összes futam rajtcsomagjának közös pontja, hogy a nevezők INGYENESEN látogathatják meg a zalakarosi élményfürdőt. A MAPEI Tour de Zalakaros futamaira az internetes előnevezés elindult, melyet közvetlenül megtehetsz a www.tourdezalakaros.hu honlapon, ahol útvonal térképek, rajtcsomag információk és akciós wellness szállásajánlatok is várják az érdeklődőket. A szervezők több nagyszabású meglepetéssel is készülnek, melyekről a következő hónapokban folyamatosan jelennek meg az információk.
Tour de Zalakaros 2017:Beszámoló, eredmények2017.06.19. - Az egyik legnépszerűbb hazai amatőr országúti versennyé kinőtt rendezvényen, a Mapei Tour de Zalakaros a Tour de Pelso-val való egybeesés ellenére is rengeteg érdeklődőt vonzott június 18-án. Időben eltolt rajtokkal, három távon mérhették össze erejüket a kerékpárosok az idén 20. éve városi rangot kapott településről indulva a kis forgalmú Zalai dombságban. A 127 km-es távon, a Campagnolo Zalakaros Maraton rajtjával kezdődött a nap. Itt már a táv első felében kialakult egy szökés, a címvédő Simon Péter részvételével, amire a mezőny a gelsei emelkedő előtt bár próbált reagálni, a néhol 15-20% meredekségű, majd a börzöncei, 10-15%-os meredekségű „falak” megrostálták a mezőnyt. A megfogyatkozott üldözőboly nem tudta megközelíteni a szökésben lévő versenyzőket, így a későbbi dobogósok is közülük került ki – Simon Péter (Epronex-Bike Hungary), Hartmann József (Szekszárdi Szabadidős Egyesület), Pályi Csaba (DKSI) sorrendben, őket négy perccel követte négy, majd hét perccel 10 versenyző. A hölgyeknél Tache Marike (Speedway) ért be elsőként, őt az Epronex-Bike Hungary versenyzői, Köllő Zsuzsanna és Temela Eszter (mindketten Epronex) követték . A húsz perccel később induló 60 km-es Zobori Élménypark teljesítménytúra is sok résztvevőt vonzott, itt a nőknél Bordás Eszter, férfiaknál Rákóczi Viktor teljesítette leggyorsabban a távot. A legtöbb résztvevőt a Karos Spa-Kis Balaton családi túra számolta, itt több mint 500 kerékpáros vágott neki a 33 km-es túrának, mely kiránduló jelleggel kerülte meg a Kis-Balatont, és tért vissza Zalakarosra. A város infrastruktúrájának hála rengeteg szállás közül válogathatunk, így ideális bármilyen hasonló rendezvény megrendezésére, még a fővárostól viszonylag távol is. A verseny népszerűségét mi sem mutathatná jobban, mint hogy a három távon összesen több mint 1100 résztvevő gyűlt össze. A 127 és 60 km-es távok eredménylistája a letölthető fájlok között található.
Bianchi Zalakaros Maraton 127 km + 7 Vezér Kalandpark 60 km TT: Beszámoló, Eredménylista  + VIDEÓ2015.06.22. - Résztvevői rekordot döntött június 21-én a MAPEI Tour de Zalakaros, amit ebben az évben új névadó támogatóval szervezett a Vuelta Sportiroda és a Teker Egyesület. Összesen 1329 résztvevő vágott neki a 127, 60 és 33 kilométeres távok valamelyikének. A bringás hétvégén a programot látványos triál bemutató, fergeteges hangulatú gyermekverseny és tészta party is színesítette.
Nem rendez több Tour de Zalakarost a VELO.hu2015.02.16. - Sajnálattal közöljük, hogy a 2014. októberében, Zalakaroson megválasztott új képviselő testület a korábbi egyeztetések és pozitív döntések után a napokban úgy határozott, mégsem támogatja, hogy a VELO.hu szervezze a Tour de Zalakaros eseményt, így 2015-től nem rendezzük meg ezt a méltán népszerű kerékpáros hétvégét. Cégünk 2012-ben vette át a Tour de Zalakaros szervezését, az akkori 300 fős résztvevői létszámból, 1.200 fős eseményt csinált ezen időszak alatt, mely a városnak kimutathatóan ezres nagyságrendű vendégéjszakát és komoly turisztikai bevételt hozott. A VELO.hu nem kívánja kommentálni az önkormányzat döntését, egyben sajnáljuk azokat a kerékpárosokat, akik sokat készültek az idei Tour de Zalakarosra már a tél folyamán. Aki szeretne idén velünk maratonozni vagy családi túrázni, várjuk a Balaton Bike Fest és a Tour de Esztergom futamain.
Videó a Merida Tour de Zalakaros maratonról2014.06.29. - Videós összefoglaló a MERIDA Tour de Zalakaros maratonról. [[//www.youtube.com/v/SpTzSx2SFOI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]]
1100 induló a Merida Tour de Zalakaroson2014.06.22. - Minden várakozást felülmúlva, létszámban eddigi legnagyobb kerékpáros tömegsport rendezvényét szervezte a VELO.hu. A Merida Tour de Zalakaros 4 futamára, mintegy 1300-an neveztek és 1100-an teljesítették őket, ezzel az ország legnagyobb létszámú bringás eseményei közé csatlakozott.
Hasznos, fontos infók a hétvégi Tour de Zalakarosra (lejutás, rajtszám átvétel, parkolás, nevezés, útközben, program, stb.)2014.06.19. - Ezúton szeretnénk néhány hasznos és közérdekű információt megosztani veletek a 2014. 06.22-én sorra kerülő MERIDA Tour de Zalakaros kerékpáros nappal és annak lebonyolításával kapcsolatosan. Kérjük, amennyiben részt vesztek az eseményen, olvassátok el végig, figyelmesen az alábbi leírást.
Készülj! Már csak 1 hónap a MERIDA Tour de Zalakarosig2014.05.22. - 2014. Június 22-én, vasárnap ismét MERIDA Tour de Zalakaros, a térség legjelentősebb kerékpáros rendezvénye, ahol az indulókat három távon várják, a nevezési díjat pedig mindenki „visszakapja” a rajtcsomag értékes ajándékaival. Bármely távon indulsz, a 2.200 Ft értékű zalakarosi fürdőbelépő és a 2.500 Ft értékű garabonci 7Vezér kalandpark belépő önmagában megéri a nevezést (ezeket egész hétvégén felhasználhatod). Nem beszélve az egyéb rajtcsomag ajándékokról, frissítő állomásokról és 500.000 Ft értékű tomboláról. Megéri? Bárkinek!
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések