A keresett kulcsszó: tour de france


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »
Exkluzív Tour de France és ami mögötte van2017.07.14. - A Tour de France a nézők számára 200 kerékpáros öldöklő küzdelméről szól 21 szakaszon át. Hőség, szél, eső, 2000 méter fölötti hegyek, veszélyes lejtmenetek, beugráló kutyák, útközepén legelő tehenek és egy rakás egyéb nehézség vár a három hét alatt a kerékpárosokra, akik a végsőkig kiadnak magukból mindent, miközben milliók remekül szórakoznak ugyanezen. Napi 4-6 óra 160-as átlagpulzus és 5-6000 elégetett kalória, ezt kell jól menedzselni annak, aki meg akarja kaparintani a sárga trikót. Mindez 3540 km-en át, 40-es átlaggal úgy, hogy közben a legtávolabbi kormány 5 cm-re van a tiédtől. A Tour a szervezőknek azonban nem „csak” a versenyzőkről szól. A 200 bringást és körülbelül ugyanekkora kísérőszemélyzetet körbevinni Franciaország a forgalomtól hermetikusan lezárt útjain 100 éves rutinnal nem nehéz feladat, a napi több millió út menti nézőt terelgetni és kordában tartani már annál nagyobb kihívás. A helyszínen a nézők között is verseny folyik azért, hogy a lehető legtöbbet lássanak, az útlezárások miatt komoly sakkozás megy, mikor-ki-merre menjen az autóval, hogy ne kelljen órákat baktatnia a tűző napon, hogy láthassa elhaladni a pelotont. Ebben a gigantikus forgatagban a szervezőknek újabb feladat jut, a versenyhez lehető legközelebb juttatni a VIP vendégeket. Ők nem állhatnak a dugóban, nem kerülhetnek kellemetlen helyzetekbe, nekik a lehető legszebb és legkényelmesebb módon kell megmutatni mindazt, amiről a világ legnagyobb utazó cirkusza szól. A versenyen is résztvevő francia Team Cofidis csapat vendégeiként, megnézhettük a Tour VIP-es oldalát.
Videós összefoglaló a Tour hatodik szakaszán történtekről2017.07.07. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) második szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France hatodik szakaszán, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.
Videós összefoglaló a Tour negyedik szakaszán történtekről2017.07.05. - Arnaud Demare (FDJ) győzelmével ért véget a Tour de France negyedik szakasza, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
Képmese a Tour de France düsseldorfi csapatbemutatójáról2017.06.30. - A Rajna folyó partján tartották a 2017-es Tour de France nagyszabású csapatbemutatóját. A hatalmas tömeg garantálta a jó hangulatot.
Tour de Hongrie hírek: egy korábbi pályavilágbajnok nyerte a prológot, remek magyar eredmények, Lovassy egyelőre nem öltheti magára a bajnoki trikót, bemutatkozott a Kőbánya csapata, az afrikai kerékpársport előretörése2017.06.28. - Egy korábbi pályavilágbajnok nyerte a Tour de Hongrie prológját Scott Sunderland (IsoWhey Sports-Swisswellness) győzelmével kezdődött a 2017-es Tour de Hongrie. Az ausztrál kiválóság Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi-Trek Team) és Peák Barnabás (Kontent-DKSI) kettősét megelőzve nyerte a szombathelyi egy kilométeres prológot. Sunderland ismert név az ausztrál pályakerékpározás világában, hisz 2006-ban a juniorok között lett világbajnok 1000 méteren, 2012-ben pedig a felnőtt csapatban nyert világbajnoki aranyat. A Nyugat-Ausztráliában nevelkedett kerékpáros már juniorként sikert-sikerre halmozott pályán mindent megnyert, amit megnyerhetett, de országúton is feltűnt, hisz tizenhét évesen nemzeti időfutam bajnoki címig jutott. Állórajtos egy kilométeren óceániai bajnokság győztes, nyert világkupa futamokat, Nemzetközösségi Játékokat, Keirinben nemzeti bajnokságot, de eredményeit még hosszasan sorolhatnánk. Országúton 2015-ben a számos pályakerékpárosra építő kontinentális Budget Forklifts csapatához került, majd egy évet tekert az amerikai Team Illuminate sorában mielőtt a legjobb ausztrál kontinentális gárda az IsoWhey Sports-Swisswellness színeibe öltözött volna. Egyértelműen az idei szezonja a legjobb aszfalton, hisz nyert szakaszt a kiemelt kategóriás Langkawi Körön és a 2.1-es besorolású Koreai Körversenyen is.
Bemutatták a 2016-os Tour de France útvonalát + térkép + szakaszlista2015.10.20. - A hagyományoknak megfelelően, a párizsi kongresszusi palotában került sor a 2016-os Tour de France részletes útvonalának bemutatására. A 103. Francia Körverseny a Manche régióból indul, átmegy Andorrába és Svájcba is, érinti a Mount Ventoux hegyet ls lesz és két időfutam (egy sík és egy hegyi egyenkénti) is a távban. Nincs prológ, nincs csapatidőfutam és kockakövek sem. A tavalyinál pedig eggyel kevesebb, azaz csak öt hegyi befutó vár a mezőnyre.
VIDEÓ: A 2016-os Tour de France útvonala 3D-ben2015.10.20. - A 2016-os Tour de France útvonaláról már korábban beszámoltunk írásban, az alábbi videón a július 3-24. között sorra kerülő körverseny útvonalát egy 3D-s videóban is megnézhetjük. Az útvonal részletes bemutatóját ITT találod
Andorrába is ellátogat a 2016-os Tour de France2015.01.16. - Hét év szünet után, 2016-ban ismét ellátogat Andorrába a Tour de France kerékpáros körverseny . A Pireneusokban fekvő fejedelemségben lesz az egyik szakasz befutója és a következő etap rajtja, s a bringások itt töltenek egy pihenőnapot. Andorra ez előtt 1964-ben, 1993-ban, 1997-ben és 2009-ben fogadta a Tourt, utoljára a francia Brice Feillu nyert itt szakaszt. A Tour-t már olyan régóta követjük a VELO-n, hogy ezt a szakaszt megnézheted újra ITT Andorra belehúzott a nagy kerékpárversenyek fogadásába, a 2015-ös Vuelta legnehezebb szakaszát is itt rendezik, szeptember 11.-én. Az már korábban eldőlt, hogy a 2016-os viadal a normandiai Mont-Saint-Michelből rajtol el. Idén a hollandiai Utrechtben kezdődik a verseny július 4-én, melyről mindent megtudhattok összefoglaló aloldalunkon ITT.
Kihirdették a 2015-ös Tour de France csapatait, először indulhat afrikai gárda2015.01.14. - A francia ASO szervezőiroda a mai napon nyilvánosságra hozta a 2015-ös Tour de France csapatlistáját. A 17 WorldTour csapat automatikusan indulhat a versenyen, emellett öt ún. szabadkártyát osztottak ki, köztük az első afrikai csapatot is meghívták.
Leszakadt a hegyoldal, változtatják miatta a 2015-ös Tour de France útvonalát2014.12.11. - A 2015-ös Tour de France hatodik szakaszának útvonalában apró módosításra kényszerültek a szervezők, miután Dieppe városában egy leszakadt hegyoldal borzolja a kedélyeket. A franciák a fenti látványos képen mutatták be, amint egy óriási szikla válik le a hegyoldalról. A versenyzőknek eredetileg 13 méterre kellett volna elkerékpározniuk ettől a ponttól, de a sziklaomlások miatt a szakasz útvonalát másfelé viszik, mert az eredeti vonalvezetés a bringások és a nézők számára is túl veszélyes lehetett volna. A 2015-ös Tour de France útvonaláról szinte már mindent tudunk és össze is foglaltunk ITT
Froome mégis a Tour-t választja; Wigginsé lehet a Giro?2014.12.02. - Úgy tűnik a Sky is rendesen kavarja a kártyákat a holt szezonra: ezúttal két sztár versenyzőjük programját bolygatták meg.
Elhunyt a Tour de France legnagyobb különbségű szökésének csúcstartója2014.11.18. - Vasárnap 65 éves korában elhunyt José Viejo egykori spanyol kerékpáros, akinek nevéhez a Tour de France második világháborút követő modern érájának szökésből aratott legnagyobb különbségű szólógyőzelme fűződik.
Hinault: Ha most találkoznánk Armstronggal, nem beszélnék vele, sőt nem is köszönnék neki2014.11.14. - November 14-én ünnepli 60. születésnapját a máig utolsó francia Tour de France győztes Bernard Hinault, akivel ebből az alkalomból az AFP francia hírügynökség készített egy összeállítást. A Tour-t is rendező ASO technikai vezetőjeként dolgozó egykori klasszis szerint a kerékpársportban soha nem volt rosszabb a doppinghelyzet, mint bármely másik állóképességi sportágban, de ettől függetlenül Lance Armstrong doppingbotrányát elítélte.
Utrecht 4 millió eurót fizetett a Tour rajtért, a teljes rendezés 15 millió euróba kerülhet2014.11.11. - Az elmúlt héten több hollandiai lap is kiszivárogtatta a 2015-ös Tour de France rajtjának rendezési költségeit. Ezt követően a helyi önkormányzat megerősítette, hogy három részletben összesen 4 millió eurót fizet a város a Tour de France-t rendező ASO-nak.
Froome: Imádom a Tour-t, de a Giro egy nagy lehetőség2014.10.28. - A Tour de France prezentációja után Chris Froome meglepte a közvéleményt, hogy az ilyenkor szokásos - kötelező panelekből építkező - versenyzői nyilatkozat helyett kijelentette: reális esély van rá, hogy 2015-ben a Girón és a Vueltán indul.
Bemutatták a 2015-ös Tour de France sárga trikóját2014.10.27. - A francia sportszergyártó a Le Coq Sportif bemutatta a 2015-ös Tour de France sárga trikóját. A francia cégnél az 1975-ös "maillot jaune" megjelenése adta az alapokat. A mintázatban a Diadalív látható rajta, míg a cipzár mandarin színű csíkot rajzol a trikóra.
A 2015-ös Tour de France hegyi szakaszai + szintrajzok2014.10.22. - Bár az ASO a 2015-ös Tour de France szakaszainak végleges szintrajzát a jövő év elején publikálja, a tavaszi klasszikusokat idéző etapok, illetve a nagy érdeklődésre számot tartó hegyi szakaszok előzetes szintrajzát elérhetővé tették. Nézzük, hogy hol dőlhet el a 2015-ös kiírás.
Bemutatták a 2015-ös Tour de France útvonalát2014.10.22. - Párizsban bemutatták a 2015-ös Tour de France útvonalát. A versenyzőkre 2015. július 4. és július 26. között 3350km megtétele alatt egy rövid egyenkénti és csapatidőfutam, egy rettegett kockaköves etap, a Pireneusokban három az Alpokban négy hegyi szakasz vár. A párizsi finálé előtti napon az Alpe d'Huez-en rendeznek befutót, melyre korábban még nem volt példa. A prezentáció elején Jean-Etienne Amaury az ASO elnöke köszöntette az egybegyűlteket a párizsi Kongresszusi Palotában. A rövid bevezetőt egy 15 perces kisfilm követte, mely a 2014-es kiírás legemlékezetesebb pillanatait idézte fel. Láthattuk többek között a zsúfolásig telt brit utakat, a Párisz-Roubaix útvonalán haladó kockaköves etapot, előbb Chris Froome, majd Alberto Contador drámáját. Ahogy a versenyt, úgy a bevezető kisfilmet Vincenzo Nibali győzelmei, Rafal Majka két sikere és a dobogós helyekért harcoló Jean-Christophe Peraud, illetve Thibaut Pinot küzdelme tette teljessé.
Változik a zöld trikóért vívott pontverseny a 2015-ös Tour-on2014.10.22. - A Tour de France szervezői a verseny kilenc sík szakaszán új pontversenyt vezettek be. Az átalakítások célja, hogy jobban díjazzák a szakaszgyőzteseket. Az első helyezettek ezeken az etapokon 50 pontot kapnak az eddigi 45 helyett, míg a második helyezettek 35 pont helyett 30 ponttal lesznek gazdagabbak. Így kétszeresére nő a differencia az első és a második "díjazása" között. Az első 15 helyezett számára az új pontszámítás: 50, 30, 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2. A pontok korábban így alakultak: 45, 35, 30, 26, 22, 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4, 2.
Képmese a 2015-ös Tour de France prezentációjáról2014.10.22. - Szerdán bemutatták a 2015-ös Tour de France útvonalát. Az alábbiakban Roberto Bettini képein keresztül tekinthetünk be a prezentáció kulisszái mögé.
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések