A keresett kulcsszó: Török Körverseny


2018.11.13. - Meghallgatta a francia rendőrség Vincenzo Nibalit a Touron történt bukása ügyében November 10-én, szombaton, három nyomozó és egy tolmács jelenlétében hallgatta meg a francia rendőrség Vincenzo Nibalit az idei Tour de France-on történt bukása ügyében. Mint ismeretes a Tour tizenkettedik szakasza szedte áldozatait, számos sprinter Fernando Gaviria (Quick-Step Floors), André Greipel (Lotto-Soudal), Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) és Rick Zabel (Katusha-Alpecin) is feladta menet közben, a legrosszabbul viszont Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) járt, aki egy összeszűkülő résznél Chris Froome támadásánál bukott egy néző miatt; akinek beakadt a fényképezőgép pántja az olasz kerekes kormányába. Nibali befejezte ugyan a szakaszt, ezt követően azonban a grenoble-i kórházba szállították, ahol a röntgen megállapította, hogy eltört a T10-es csigolyája, így nem folytathatta a versenyt. „Az út egy ponton hirtelen összeszűkült – nyilatkozta Nibali. – Két rendőrségi motorkerékpár volt előttünk, Froome indított, én pedig mentem utána mivel jó erőben éreztem magam. Nem is igazán tudom, hogy mi történt, de egyszer csak a földön találtam magam.” A meghallgatás több mint három órán át tartott, Nibali ügyvédje elmondta, hogy a nyomozók nagyon felkészültek voltak, így minden apró részletre kitértek. A feljelentést a Bahrain-Merida csapata tette arra hivatkozva, hogy Nibali kiesésével sportszakmai és marketing szempontból is rengeteg dologtól estek el.
2018.10.09. - Deceuninck-Quick-Step néven folytatja Patrick Lefevere csapata Az ígéreteknek megfelelően Patrick Lefevere a Quick-Step Floors csapatvezetője október 8-án hétfőn megtartotta sajtótájékoztatóját, melynek keretében bejelentette egy új tőkeerős névadószponzor érkezését. A Deceuninck egy műanyag nyílászárókat, terasz, padló- és falburkolatokat gyártó vállalat. „Elkötelezettségünknek köszönhetően sikerült új támogatót találnunk, így tovább haladhatunk azon az úton, melyet az idei szezonban megkezdtünk – mondta Lefevere, akinek sora idén már hatvankilenc győzelemnél tart. – Az évek során bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a sportág egyik legfontosabb szereplője. Az eredményeink garantálják a szponzoraink számára az ismertséget és a folyamatos láthatóságot. Biztosak vagyunk benne, hogy együtt képesek leszünk elérni a közös céljainkat.” „Nagy örömmel tölt el minket, hogy részesévé válhatunk a nemzetközi kerékpáros életnek – tette hozzá Francis Van Eeckhout a cég vezérigazgatója. – Az egyik legnépszerűbb sportágról beszélünk, mely számos lehetőséget kínál a vállalatunk számára. A folyamatos médiafigyelem megerősíti a márkánkat.”
2017.10.16. - Török Kör: Edward Theuns sikere az utolsó szakaszon, Diego Ulissi nyerte az összetettet A szokásoknak megfelelően Isztambulban záródott a 2017-es Török Körverseny, amely a problémái egész sorra ellenére is kiváló hetet zárhat. Az utolsó 143,7 kilométeres szakasz kérdése az volt, hogy Sam Bennett (Bora-hansgrohe) megszerzi-e ötödik etapgyőzelmét. A célegyenes néhány száz méteres emelkedője minden esélyt meg is adott erre, azonban Bennett túlvállalta magát és az utolsó előtti kanyarban elesett. A szakaszt így Edward Theuns (Trek-Segafredo) nyerte Matteo Pelucchi (Bora-hansgrohe) és Francesco Gavazzi (Androni-Sidermac) előtt. „Meglepett, hogy Bennett megpróbált előzni azon a szűk helyen, el is esett – nyilatkozta a célba érkezést követően Theuns. – Pelucchi felvezetett, így nem volt már benne túl sok erő. Amikor hátranéztem már méterekre volt tőlem, így ünnepelhettem. Bennett négy szakaszt nyert, nem gondoltam, hogy megnyerhetem a pontversenyt, ez egyfajta bónusz számomra.” Összetettben a viadal egyetlen hegyi szakasza döntött. Diego Ulissi (UAE Team Emirates) végzett az élen Jasper Hansen (Astana) és Fausto Masnada (Androni-Sidermac) kettősét maga mögé utasítva. A pontversenyt Theuns, a hegyi összetettet Mirco Maestri (Bardiani-CSF), a fiatalok különversenyét Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia), míg a csapatversenyt az olasz Wilier Triestina-Selle Italia sora nyerte. „Nagyon fontos ez a győzelem mind egyénileg, mind pedig a csapatom számára – mondta Ulissi. – World Tour versenyt nyerni mindig különleges. Erre és a montreali sikeremre építhetem a 2018-as szezon célkitűzéseit.”
2017.09.26. - Október 10-én rajtol a Török Körverseny, de csak négy World Tour csapat részvételével Hosszas huzavonát követően a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség márciusban engedélyezte a Török Körverseny időpont módosítási kérelmét, így a World Tour versenynaptárba újonnan bekerülő viadalt október 10. és 15. között rendezik. Az ország politikai helyzete miatt a 2016-os idényben is csak két World Tour csapat volt jelen a versenyen, melyet az eredeti időpontban szinte minden első osztályú sor mellőzni kívánt. Az új időpont sem oldatta meg a problémákat, bár konkurens verseny nem lesz ebben az időszakban. Amennyiben a szervezőknek nem sikerült legalább tíz World Tour csapatot az eseményre csábítani, abban az esetben a verseny elveszítheti besorolását. A bergeni országúti kerékpáros világbajnokság idején hozták nyilvánosságra a jövő évi World Tour versenynaptárt, melyben a Török Kör ugyancsak szerepel. Az egyik legnagyobb kerékpáros szakportál információi szerint ellenben idén mindössze négy első osztályú csapat vállalta a részvételt, név szerint az Astana, a Bora-hansgrohe, a Trek-Segafredo és az UAE Team Emirates. Amennyiben az új WT versenyekre előírt tíz csapat részvételét nem tudják biztosítani a szervezők, úgy megvan annak az esélye, hogy 2018-ban már csak kiemelt kategóriás viadalként kerüljön megrendezésre a Török Kör.
2017.03.31. - Philippe Gilbert nyerte a De Panne háromnapost Két félszakasszal zárult a De Panne Körverseny, melynek utolsó napjának délelőttjén egy mindössze 118 és fél kilométeres penzummal folytatódtak a küzdelmek. Természetesen a rövid táv a sprintereknek kedvezett, így mezőnyhajrá döntött, amit Marcel Kittel (Quick-Step Floors) nyert meg Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) és Sacha Modolo (UAE Team Emirates) előtt. Délután egy 14,2 kilométeres egyenkénti kronó döntött a helyezések sorsáról, mely távot Luke Durbridge (Orica-Scott) teljesített a leggyorsabban mindössze 17 perc 38 másodperc alatt. Amennyiben az ausztrál kerekes nem úszik meg a második szakaszon, abban az esetben nagy esélye lehetett volna a verseny megnyerésére. A második legjobb időt Sylvain Chavanel (Direct Energie), míg a harmadikat Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) futotta. Mivel Philippe Gilbert (BMC) mindössze tizenhét másodpercet kapott, így megőrizte vezető helyét, megnyerve így az összetettet Matthias Brandle (Trek-Segafredo) és Kristoff ellenében. A pontversenyt Kristoff, a hegyi összetettet Piet Allagaert (Sport Vlaanderen-Baloise), a fiatalok versenyét Simone Consonni (UAE Team Emirates), míg a csapatok összevetését a Trek-Segafredo nyerte.
2017.02.07. - Quick-Step Floors: a sikerek újabb győzelmeket kreálnak A belga Quick-Step Floors csapata fantasztikus formában kezdte a 2017-es szezont, összességében már nem kevesebb, mint tíz győzelmet szerezve. Legutóbb a Dubai Körversenyen villogtak, ahol Marcel Kittel három etapsiker mellett az összetett első helyét is elhódította. „Nagyon örülök, hogy ilyen álomszerűen kezdtük a 2017-es idényt – mondta Patrick Lefevere csapatvezető. – Mindenki tisztában van azzal, hogy az első győzelem átszakít egy gátat, épp ezért rengeteg sor küzd azzal, hogy végre megszerezze az első sikerét az adott évben. Szerencsére mi hamar elértük ezt, hisz Jack Bauer rögtön szerzett egy időfutam bajnoki címet az új-zélandi bajnokságon. A sikerek újabb győzelmeket kreálnak, melyek előremozdítják csapatunkat. Személy szerint nem akarom magasra helyezni a lécet sem Marcel Kittel, sem pedig Fernando Gaviria számára. Rengeteg kiváló versenyzőnk van, példának okán Maximiliano Richeze is képes bármikor győzelmeket szerezni.” A Quick-Step Floors mellett az Orica-Scott (7 siker) és a BMC (6 siker) fért még fel a képzeletbeli dobogóra ellenben az AG2R La Mondiale, az Astana, a Bora-hansgrohe, a Cannondale-Drapac, a Dimension Data és a LottoNL-Jumbo csapatai még nem szereztek egyetlen győzelmet sem.
2017.02.04. - A szervezők először rövidítették, majd törölték a Dubai Körverseny negyedik szakaszát Az erős széllökések és homokviharok miatt a szervezők először rövidítették, majd törölték a Dubai Körverseny negyedik etapját. A viadal királyszakasza így elmaradt, a mezőny ugyanis a Hatta Dam gátjára tekert volna fel a penzum utolsó részében. A szervezők az extrém időjárási protokoll ajánlásait figyelembe véve a versenyzők biztonságát előtérbe helyezve döntöttek az etap törlése mellett. „Az időjárási körülményeket figyelembe véve, valamint az előrejelzések ismeretében úgy döntöttünk, hogy töröljük a hattai szakaszt – így a verseny hivatalos sajtóközleménye. A versenyzők és a csapatok egyaránt üdvözölték a döntést. „Nagyszerű döntést hoztak a verseny szervezői – mondta a kerekesek képviseletében Bernhard Eisel a Dimension Data versenyzője. – Tudjuk, hogy mekkora erőfeszítést igényel egy ilyen rangos esemény megszervezése, de az időjárás könnyedén keresztülhúzhatja a számításokat. Sajnos ezúttal is így történt.”
2014.04.27. - Vasárnap Alanyában megkezdődött az 50. Török Körverseny. Az első etap Mark Cavendish sikerét hozta. Az Omega Pharma Quick Step sprintere közel egy hónap kihagyás után tért vissza. A 141km-es teljesen sík nyitó szakasz hajrájában a célegyenesben Graeme Brown-t kerülte meg Cavendish, majd Elia Viviani (Cannondale) és Theo Bos (Team Belkin) előtt egy kerékpárhosszal szerezte meg a győzelmet. Cavendish a sikerével az összetettben is az élen áll. A verseny hétfőn újabb sprintereknek kedvező etappal folytatódik, majd a harmadik napon már hegyi befutóra kerül sor.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések