A keresett kulcsszó: Thibaut Pinot


Országútis hírek külföldről: kialakulóban Pinot és Contador csatája, Kragh Andersen sikere Ománban, újabb Quick-Step Floors győzelem, visszatér Luca Paolini 2017.02.17. - Hatalmas csatában Pinot nyerte az Andalúz Kör második szakaszát, Contador vezet összetettben Az első dimbes-dombos etapot követően a kiemelt kategóriás Andalúz Körverseny második napja már hegyibefutóval zárult. A mezőnyre az Alto Pena del Aguila tetejéig nem kevesebb, mint 177,9 kilométer várt. A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, míg végül Tim Wellens (Lotto Soudal), Felix Grosschartner (CCC Sprandi Polkowice), Xandro Meurisse (Wanty - Groupe Gobert), Antonio Nibali (Bahrain-Merida) és Georg Preidler (Team Sunweb) ötöse menekült előre. Az elmenés legnagyobb előnye nyolc perc környékén tetőzött. Hatvan kilométerrel a vége előtt Wellens és Grosschartner ment tovább, utóbbi osztrák fiú bírta leginkább az elől lévők közül. Az utolsó hegy lábához már együtt érkezett meg a mezőny. Az első komolyabb próbálkozás Warren Barguil (Team Sunweb) nevéhez fűződött, aki mintegy öt kilométerre a hegytetőtől indított. Őt Mikel Landa (Sky), majd Alberto Contador (Trek-Segafredo) követte. Contador remek tempóban haladt, hozzá idővel Thibaut Pinot (FDJ) csatlakozott. Pinot és Contador mintegy tíz másodperc előnnyel értek haza, a szakaszt Pinot nyerte, aki kétszáz méterrel a vége előtt indított, ám összetettben spanyol riválisa vette át a vezetést. A harmadik az első szakasz győztese Alejandro Valverde (Movistar) lett. „Nagyon nehéz emelkedő volt az Alto Pena del Aguila – így Contador a díjátadót követően. – Szerettük volna kontrollálni a napot, de nagy volt a szél, ráadásul az elmenés sem volt gyenge. Összességében csalódott vagyok, hogy nem sikerült megnyernem a szakaszt, de elégedett a Trek munkájával. A jövőre nézve bizakodó vagyok, szeretném megőrizni a trikót.”
Országútis hírek külföldről: bemutatkozott az Astana, elhunyt az AG2R fiatal gyakornoka, Pinot ott lesz a Girón, de Ketele és de Pauw kettőse nyerte az amszterdami hatnapost2016.12.12. - Bemutatkozott az Astana csapata Stílusosasan az ázsiai ország függetlenségének huszonötödik évfordulóján, a kazah fővárosban tartotta hivatalos csapatbemutatóját az Astana csapata. Az első spanyolországi összetartást követően vélhetően nem volt túlságosan kellemes a mínusz húsz fokos hidegbe megérkezni, de néhány nap múlva a keret már repül is vissza Európába. Az egyetlen nagy hiányzó a kolumbiai Miguel Angel Lopez volt, aki odahaza gyógyulgat lábtöréséből. A prezentáción elhangzott, hogy Vincenzo Nibali távozásával szeretnének nyitni a klasszikusok irányába, Fabio Aru pedig az Ománi Körversenyen kezdi a 2017-es idényt. „Számos fontos változás történt a holtszezonban az Astana sorának életében – mondta Alexander Vinokourov csapatvezető. – Számos új versenyző érkezett, új kerékpárokat kaptunk és a ruházatunkat is más gyártja. Biztosak vagyunk benne, hogy ezek a változások segítenek majd előrelépni. A hagyományoknak megfelelően a 2017-es idényben is a nagy körversenyek élvezik a legfőbb előnyt. Fabio Aru megérett a kapitányi szerepkörre, de számos fiatal tehetség is készen áll arra, hogy bizonyítson. Mindezek mellett igyekszünk előrelépni a klasszikusok terén is.” Az Astana 2017-es kerete: Fabio Aru (olasz), Pello Bilbao (spanyol), Zhandos Bizhigitov (kazah), Matti Breschel (dán), Dario Cataldo (olasz), Sergey Chernetskiy (orosz), Laurens De Vreese (belga), Daniil Fominykh (kazah), Jakob Fuglsang (dán), Oscar Gatto (olasz), Andriy Grivko (ukrán), Dmitriy Gruzdev (kazah), Jesper Hansen (dán), Arman Kamyshev (kazah), Tanel Kangert (észt), Bakhtíyar Kozhatayev (kazah), Miguel Angel Lopez (kolumbiai), Alexey Lutsenko (kazah), Riccardo Minali (olasz), Moreno Moser (olasz), Dias Omirzakov (kazah), Luis Leon Sanchez (spanyol), Michele Scarponi (olasz), Nikita Stalnov (kazah), Paolo Tiralongo (olasz), Ruslan Tleubayev (kazah), Michael Valgren (dán), Artyom Zakharov (kazah) és Andrey Zeits (kazah).
Chris Froome lejtmenetben nyerte meg a Tour nyolcadik etapját2016.07.09. - Pau és Bagnéres de Luchon között 184 kilométer, és négy kategorizált emelkedő várta a Tour de France mezőnyét. A kiemelt kategóriás Col du Tourmalet követően egy második és két első kategóriás hegy következett, a Col de Peyresourde kaptatóját követően ellenben még közel tizenhat kilométer lejtmenet várt a karavánra.
Országútis hírek külföldről: Pinot nem akart üres kézzel távozni, Froome végig nyomás alatt érezte magát, Contador a Trek csapatával tárgyalhat2016.06.12. - Thibaut Pinot: nem akartam üres kézzel befejezni ezt a versenyt Romain Bardet és Thibaut Pinot hatalmas csatáját követően utóbbi nyerte a Criterium du Daupjiné királyszakaszát, ezzel fontos győzelmet aratva a hazai franciák számára. „Nagyon bonyolult volt ez a szakasz. Nem akartam üres kézzel befejezni ezt a versenyt, de azzal sem számoltam, hogy majd a legnehezebb szakaszt nyerem meg. Jeremy Roy társaságában keveredtünk bele a nap elmenésébe. Amikor tíz kilométerrel a vége előtt Romain Bardet megindult, szinte mindent kiadtam magamból, hogy utolérhessem. Csak szenvedtem, egyszerűen nem találtam meg azt a ritmust, amely erőt adhatott volna nekem. Három kilométerrel a vége előtt aztán Romain támadott, nem igazán értettem a taktikáját, hisz hol együtt dolgozott velem, hol pedig megpróbált leszakítani. A végén mindent beleadtam a győzelemért. Remek sprint volt, amely szerencsére az én sikeremet hozta” – nyilatkozta a befutót követően a FDJ kerekese Thibaut Pinot.
Pinot nyerte a Criterium du Dauphiné királyszakaszát, Cancellara diadalmaskodott a Svájci Kör nyitányán2016.06.11. - La Rochette és Meribel között 141 kilométer volt a táv egy második, három első és egy kiemelt kategóriás emelkedővel fűszerezve a Criterium du Dauphine királyszakaszán. A rajtot követően azonnal megindultak a támadások végül egy több mint húsz fős sornak sikerült elszakadnia a főmezőnytől. A hegyi összetettben vezető Daniel Teklehaimanot (Dimension Data) is elől volt, próbálva tovább növelni előnyét a külön versenyben. A főmezőnyt közben a sárga trikós Chris Froome csapata a Sky vezette.
Országútis hírek külföldről: az UCI máris lépne a motorosok ügyében, elhunyt David Canada, Contador egyelőre nem nyilatkozik a jövőjéről2016.05.31. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség egy új biztonsági szabályzatot léptetne életbe Mint arról már többször is beszámoltunk a Belga Körverseny harmadik szakaszán két motoros is bukott – a legfrissebb információk szerint lejtmenetben egy kerékpárúton próbálták megelőzni a mezőnyt, ám annak elfogyásakor egymásba rohantak, majd a kerekesek közzé csapódtak – közel tucatnyi versenyzőt kórházba juttatva, akik közül a belga Stig Broeckx állapota továbbra is nagyon súlyos. Az eset kapcsán az UCI máris új biztonsági szabályok bevezetését tervezi. „Az új szabályok előírják az abszolút éberséget a versenyt kísérő valamennyi gépjárművezető és motoros számára. Kötelesek, minden pillanatban elsőbbséget biztosítani a versenyzőknek. A szabályok bevezetésével együtt szankciók is kihirdetésre kerülnek. A hibát vétők komoly büntetésekre számíthatnak. A biztonság elsőszámú tényező a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség számára, így minden tőlünk telhetőt megteszünk a versenyzőkre irányuló kockázatok csökkentése érdekében” – szól az UCI legfrissebb sajtóközleménye.
Svájci Körverseny királyetap: Thibaut Pinot vette át a lőtávolban maradó Dumoulintől a sárga trikót2015.06.17. - A Svájci körverseny királyetapjának egy 236 kilométeres útvonalat jelöltek ki, a nap közepén egy kétezer méter fölötti heggyel, majd osztrák területen, 2669 méteren várt a cél a bringásokra Söldenben, 10 kilométeren át átlagban 11 %-os emelkedővel a befutóhoz.
Madiot: meg akarjuk nyerni a 2015-ös Tourt2015.01.29. - A FDJ.fr csapat első emberétől Marc Madiot-tól már megszokhattuk, hogy nem fukarkodik a nagy szavak használatától, különösen akkor nem, ha saját csapatáról van szó. Most azonban úgy tűnik, nincsen messze a valóságtól.
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések