A keresett kulcsszó: Team Wiggins


2018.12.06. - Bemutatta 2019-es szerelését a Lotto-Soudal csapata A minap lehullt a lepel a Lotto-Soudal csapatának 2019-es szereléséről. A férfi, női és U23-as utánpótlássorral is rendelkező klub mezét Thomas De Gendt, Puck Moonen és Lotte Kopecky mutatta be. Az új dizájn szakít a vörös szín dominanciájával és az eddigi évekkel ellentétben sokkal világosabb, ami egyfajta frissességet kölcsönöz. A mezt stílusosan a Flandriai Körverseny oudenaarde-i múzeumában prezentálták. [[https://www.youtube.com/v/9OhwA2tIADA?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A belga csapat keretének legnagyobb változása, hogy hosszú évek után távozott Andre Greipel, a sprinteken ezentúl Caleb Ewan harcol majd a sikerekért. Nyolc új versenyző érkezett a férfiaknál, többek között Adam Blythe és Roger Kluge erősíthetik a felvezetést. A női sor tizennégy fővel vág neki az előttünk álló szezonnak.
2018.02.21. - Tom Dumoulin az Abu Dhabi Körversenyen mutatja be időfutam világbajnoki mezét valamint egyedi festésű kronó kerékpárját A február 21-én rajtoló Abu Dhabi Körverseny 12,6 kilométeres egyenkénti időfutamán mutatja be világbajnoki trikóját valamint egyedi festésű kronó kerékpárját Tom Dumoulin. A Sunweb bringása reméli, hogy jól szerepelhet a közel-keleti viadalon, mely megadhatja a kellő lökést a szezon egészére. „Nagyon büszke vagyok arra, amit az elmúlt idényben elértem – mondta Dumoulin a versenyt megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. – Büszkén fogom viselni a szivárványszínű trikót, igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Teljes mértékben támogatom a csapat törekvéseit, fontos célkitűzésünk a 2018-as évadra, hogy egyet előre lépjünk. Az Abu Dhabi Körverseny tökéletes választásnak tűnik, az útvonal kiváló, hisz a sprintereknek kedvező szakaszok mellett lesz emelkedős befutó és egyenkénti időfutam is. Nagyon erős sorral érkezünk, bízunk abban, hogy Wilco Kelderman versenyben lehet az összetett győzelemért.”
2017.03.23. - A zsűri gondolt egyet és utólagosan a Movistar egész csapatát bűntette A Katalán Körverseny csapatidőfutamát követően a verseny zsűrije három percre megbüntette Jose Joaquin Rojast, mivel több alkalommal is szabálytalanul tolta meg csapattársait, csakhogy a szabálykönyv szerint ilyen esetben az egész csapat büntetendő, méghozzá oly módon, hogy minden versenyző összetettbeli idejéhez egy percet adnak hozzá. Mivel a zsűri először csak Rojast bűntette, így Alejandro Valverde (Movistar) vette át a vezetést az összetettben. A történet azonban itt még nem ért véget, mivel a szakaszt mindössze két másodperccel elbukó BMC csapata kifakadt, a zsűri pedig másnap megváltoztatta ítéletét, így a spanyol csapat minden versenyzője megkapta az egy perces büntetést, ezzel pedig Ben Hermans (BMC) került az élre. Természetesen a spanyol csapat háza táján nem értettek egyet a döntéssel. „Ez a büntetés olyan, mint egy jogsértés – szól a csapat sajtóközleménye. – Attól, hogy valaki megérinti a csapattársát még nem tolja meg, csupán figyelmezteti, hogy tartsa meg a pozícióját a sorban. Ez azonban nem befolyásolja a verseny kimenetelét. Nagyon sajnáljuk, hogy ez a döntés a Katalán Körverseny egészét torzítja, így a jövőre nézve veszélyes precedenst teremt.”
2016.02.11. - Köztudott, hogy a britek kerékpáros legendája Sir Bradley Wiggins a riói olimpia pályaversenyeire készülve mindössze négy országúti viadalt vállalt be 2016-ban. Ebből az első a február 3. és 6. között zajló Dubai Körverseny volt.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések