A keresett kulcsszó: Team Sky


2019.03.21. - Tizenkét év után lehet újra magyar induló a Milánó-Sanremo klasszikusán 2007. március 24-én Bodrogi László a francia Credit Agricole csapatának színeiben lehetett ott a legendás olasz klasszikuson, a Milánó-Sanremo viadalán. Abban az évben a spanyol Oscar Freire Gomez (Rabobank) nyerte a La Primaverát, míg Bodrogi a 94. helyen zárt mindössze bő négy perces hátránnyal. A szezon első igazán nagy klasszikusa ezúttal is az olasz Milánó-Sanremo, ahol a táv szokás szerint a háromszáz kilométert közelíti. A penzum első fele teljesen sík, aztán féltávnál a Passo Turchino emelkedője, majd a három Capi - Capo Mele, Capo Cervo és Capo Berta - a fináléban pedig a Cipressa (5,6 km, átlagban 4,1%) és a Poggio (3,7 km, átlagban 3,7%) hivatott megnehezíteni a kerekesek dolgát. Az előzetes rajtlistán tizenkét év elteltével ismét találunk egy magyar kerekest Kusztor Péter személyében, aki a pro-kontinentális Novo Nordisk színeiben állhat rajthoz a kőkemény egynaposon. A minap Vassili Davidenok fogalmazta meg a csapat céljait. „Immáron ötödik alkalommal lehetünk ott a Milánó-Sanremo rajtjánál, amely az egyik legtradicionálisabb egynapos kerékpáros verseny a sportág történetében – így Davidenok. – A felkészülés során igyekeztük figyelembe venni a közel háromszáz kilométeres távot. Célunk, hogy legyen emberünk az elmenésben és minél többen értékelhető eredménnyel zárják a La Primaverát.” Az előzetes hírek szerint Kusztor Péter mellett a brit Sam Brand, az ausztrál Fabio Calabria, a spanyol David Lozano, az olasz Andrea Peron és Umberto Poli valamint a francia Charles Planet képviselheti a Novo Nordisk csapatát, bár a hivatalos megerősítés csak péntek estére várható.
2019.03.20. - Május 1-től Team Ineos néven folytatja a Sky csapata Bombahírként robbant 2018 végén, hogy a 2019-es idény végén a sort tíz éve szponzoráló brit médiavállalat a Sky távozik Dave Brailsford csapata mögül, sőt a 21st Century Fox sem marad. A helyzet már csak azért is volt felettébb érdekes, mivel jó néhány kerekesnek van szerződése a 2019-es szezont követően is, többek között Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal, Luke Rowe és Michal Kwiatkowski kontraktusa is hosszabb távra szól. A Sky a legmerészebb becslések szerint, éves szinten közel harmincöt millió euró körüli összeget fektet a csapatba. Az évek során Chris Froome négy Tour de France-t nyert, de Bradley Wiggins és Geraint Thomas is ünnepelhetett a Champs-Elysees-n, mindemellett nyertek Girót és Vueltát is, sőt fennállásuk óta már közel 350 sikert arattak. Dave Braislford csapatvezető előbb Kolumbiában tárgyalt, majd március elején Matteo Tosatto sportigazgató kotyogta el, hogy egy tőkeerős európai szponzor állhat mögéjük, akit hamarosan be is jelentenek. Néhány napja kapott szájra a pletyka, hogy Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere a műanyagiparban érdekelt Jim Ratcliff mentheti meg a sort, aki maga is hatalmas kerékpárrajongó, sőt rengeteget bringázik is. A bejelentés sem váratott sokáig magára, immáron hivatalos, hogy május 1-től Team Ineos néven folytatják Froome-ék. Ratcliff olyannyira komolyan gondolja, hogy a csapat éves költségvetését mintegy tíz millió euróval megtoldja, így vélhetően éves szinten körülbelül 45 millióból gazdálkodhatnak majd. „Ez a mai bejelentés egy nagyon fontos hír a csapatunk és maga a kerékpársport számára is – mondta Dave Brailsford – Köszönettel tartozunk Jeremy Darrochnak, aki jó tíz évvel ezelőtt meglátta a lehetőséget a terveinkben. Sir Jim Ratcliff személyében megtaláltuk azt a partnert, aki előreviheti ezt a projektet. Egy új fejezetet nyitunk, melynek címe: Team Ineos.”
2019.02.19. - Alexey Lutsenko komolyan gondolja a címvédést Ománban Az Ománi Körverseny második szakaszán beköszönt a címvédő kazah Alexey Lutsenko (Astana). Al Bustanba érkezve 156 kilométert abszolvált a karaván, a végén egy rövidke emelkedővel, ahol Lutsenko szerzett annyi előnyt, hogy lejtmenetben minimális különbséggel hazaérhessen. A mezőnyhajrát Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) nyerte, míg a harmadik Ryan Gibbons (Dimension Data) lett. Lutsenko a harmadik etap során sem adta alább, a Shati Al Qurum és Qurayyat közötti 192 és fél kilométeres penzum egy rövid, de annál nehezebb emelkedővel zárult, ráadásul a befújó oldalszél egy a tavaszi klasszikusokhoz hasonló szakaszt generált. A napot egy viszonylag nagy létszámú szökés jellemezte, amely viszont három percnél nem nagyon tudott messzebb jutni. Az utolsó emelkedőhöz közeledve megfogták őket, sőt a szélnek köszönhetően apró darabjaira szakadt a mezőny, a verseny éllovasa Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) is egy hátsóbb csoportba került. Végül Rui Costa (UAE Team Emirates), Jesus Herrada (Cofidis), Alexey Lutsenko (Astana) és Greg van Avermaet (CCC Team) négyese küzdött meg a győzelemért, Lutsenko nyerte a szakaszt Herrada és van Avermaet előtt. Összetettben szintén Lutsenko vette át az első helyet, előnye tizennyolc másodperc Herrada ellenében. „Nagyon stresszes volt ez a nap, de jó erőben éreztem magam, így igyekeztem kihasználni a lehetőséget – mondta röviddel a célba érkezést követően Lutsenko. – Az oldalszél befújását követően a mezőny apró darabjaira hullott. A CCC csapata maradt elől a legnagyobb létszámban, így próbáltam Greg van Avermaet mögött helyezkedni. Nagyon motiváltam érkeztem erre a versenyre, rengeteget készültem a télen, szeretném megvédeni a címem, és szeretnék tényező lenni a tavaszi klasszikusok során is.” Az Ománi Körverseny egy 131 kilométeres etappal folytatódik Yiti és az Oman Convention Center között. A penzum jóval egyszerűbbnek ígérkezik, mint az elmúlt két nap útvonala.
2019.01.29. - Julian Alaphilippe nyerte a San Juani Körverseny második szakaszát A harmincnyolc fokos hőség miatt huszonnyolc kilométerrel rövidítették a San Juani Körverseny második szakaszát, így Chimbas és Peri Lago Punta Negra között végül csak 132 és fél kilométert teljesített a mezőny. A nagyrészt körpályán zajló penzum négy kategorizált hegyet is tartogatott, a vége az emelkedőket is jobban bíró sprintereknek kedvezett. A nap szökése sokáig remekül dolgozott össze az új-zélandi Hamish Schreurs (Israel Cycling Academy) bizonyult közülük a legkitartóbbnak, őt csak az utolsó tíz kilométeren belül tudták megfogni. A mindent eldöntő Punta Negra Dam emelkedőjén előbb Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) próbálkozott, majd Nairo Quintana (Movistar) került az élre, akinek a kerekéről indított Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step), aki meg is nyerte a szakaszt Simone Consonni (UAE Team Emirates) és Peter Sagan (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben továbbra is az első etap győztese Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) vezet, mindössze három másodperccel megelőzve Alaphilippe-et. „Nagyon készültem a mai szakaszra, feküdt nekem a pálya, így nyerni akartam – mondta Alaphilippe a célba érkezést követően. – A csapat is remekül dolgozott; amikor megindultam, nem hittem, hogy hazaérhetek, de túl sokat nem is gondolkoztam azon, hogy mi lesz. Boldog vagyok, hogy nyertem. Egy egyenkénti időfutammal folytatódik a verseny, egy szakaszgyőzelem volt az előzetes célom, de nagyon jól állok összetettben, így napról-napra meg kell próbálnom megvédeni a pozíciómat. Igyekszem nem ráfeszülni a versenyre, inkább szeretnék élni az adódó lehetőséggel.”
2019.01.10. - Olasz lapértesülések szerint már több érdeklődő is van a Sky megmentésére Bombahírként robbant, hogy a Sky csapata sajtóközleményben jelentette be, hogy a 2019-es idény végén a sort tíz éve szponzoráló brit médiavállalat a Sky távozik Dave Brailsford csapata mögül, sőt a 21st Century Fox sem marad. A helyzet már csak azért is felettébb érdekes, mivel jó néhány kerekesnek van szerződése a 2019-es szezont követően is, többek között Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal, Luke Rowe és Michal Kwiatkowski kontraktusa is hosszabb távra szól. A Sky a legmerészebb becslések szerint, éves szinten közel harmincöt millió Euró körüli összeget fektet a csapatba. Az évek során Chris Froome négy Tour de France-t nyert, de Bradley Wiggins és Geraint Thomas is ünnepelhetett a Champs-Elysees-n, mindemellett nyertek Girót és Vueltát is, sőt fennállásuk óta összesen nem kevesebb, mint 322 sikert arattak. A pletykák szerint a távozás hátterében a médiapiac mozgása állhat, ugyanis az amerikai Comcast októberben megszerezte a Sky részvényeinek mintegy hatvan százalékát, de Chris Froome fura doppingvétsége sem vetett túl jó fényt a sorra. A csapatvezetés a 2019-es Tour de France rajtjáig szabott határidőt az esetleges új támogatók bejelentésére. Túlságosan sokat nem is kellett várni az esetleges megoldás mikéntjére, a La Gazetta dello Sport ugyanis két opcióról is beszámolt. Az első szerint a Sky médiabirodalmat felvásárló Comcast hajlandó további két évig támogatni a sort, azonban 30%-os megvonással, azaz a jelenlegi költségvetés megtartására már csak egyetlen „kisebb” szponzort kellene találniuk. A második variáció szerint egy tengerentúli milliárdos fektetne a sorba, mégpedig a kanadai-izraeli ingatlanmogul Sylvan Adams. Az Israel Cycling Academy tulaja egyesítené a két sort, erről elvileg már meg is kezdődtek a tárgyalások. Adams pénzben nem áll rosszul, hisz a Giro izraeli rajtjáért hajlandó volt saját zsebből mintegy nyolcvan millió kanadai dollárt kifizetni.
2018.07.04. - Utolsóként a Sky is keretet hirdetett a közelgő Tour de France-ra Chris Froome szalbutamol ügyének lezárását követően, utolsóként a brit Sky csapata is megnevezte azt a nyolc versenyzőt, aki ott lehet a július 7-én rajtoló Francia Körversenyen. A sor céljai egyértelműek, hozzásegíteni karrierje ötödik Tour-győzelméhez Froome-ot. A brit kiválóság mögött Geraint Thomas lesz a második számú kapitány, míg a fantasztikus neo-pro idényt produkáló kolumbiai Egan Bernal is áteshet a tűzkeresztségen. Mellettük Gianni Moscon, Michal Kwiatkowski és Wout Poels sem éppen gyengíti a keretet. „Az elmúlt tizenkét hónap talán a legkeményebb időszaka volt a pályafutásomnak – mondta Froome a keret bejelentését követően. – Sohasem indultam még úgy a Touron, hogy előtte teljesítsem a Giro d’Italiát, így minden szempontból egy új kihívással találom szemben magam. A tavalyi Vuelta során rengeteget tanultam, ami reményeink szerint hozzásegíthet egy újabb győzelemhez. Szeretnék történelmet írni, azzal, hogy ötödszörre is megnyerem a Tourt, miközben zsinórban negyedik nagy körversenyemen győzök. Nagyon erős csapat lesz körülöttem, ennél erősebb sorról nem is álmodhattam volna.” A Sky Tour sora: Chris Froome (brit), Egan Bernal (kolumbiai), Jonathan Castroviejo (spanyol), Michal Kwiatkowski (lengyel), Gianni Moscon (olasz), Luke Rowe (brit), Wout Poels (holland) és Geraint Thomas (brit).
2018.06.07. - A Sky sora nyerte a Critérium du Dauphiné csapatidőfutamát, Michal Kwiatkowski visszaszerezte a sárga trikót Pont de Vaux és Louhans-Chateaurenaud között egy harmincöt kilométeres csapatidőfutammal folytatódott a Critérium du Dauphiné, amely az idei Tour de France cholet-i kronóját hívatott szimulálni. A penzum szinte teljes egészében sík volt, így az időfutam-specialistákat a soraiban tudó csapatoknak kedvezett. Elsőként a Sunweb vágott neki a távnak, ám elért idejük nem volt valami eget rengető. Az első komolyabb eredmény a LottoNL-Jumbo csapatának nevéhez fűződött, akik 38 perc és 6 másodperc alatt teljesítették a pályát. Tőlük előbb a Trek-Segafredo majd a BMC vette át az első helyet, miközben folyamatosan változott a top 5 sorrendje. A kronót végül toronymagasan nyerte a Sky (Geraint Thomas, Jonathan Castroviejo, Tao Geoghegan Hart, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Luke Rowe és Dylan Van Baarle) 36 perc 33 másodperces idővel, bő fél percet verve a második BMC és közel egy perccel megelőzve a harmadik Lotto-Soudal csapatát. [[https://www.youtube.com/v/Kp7ZFNSHxKM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Michal Kwiatkowski (Sky) visszaszerezte vezető pozícióját, előnye három másodperc csapattársa Gianni Moscon (Sky) előtt. A pontversenyben Daryl Impey (Mitchelton-Scott), a fiatalok összevetésében Moscon, a hegyi összetettben Brice Feillu (Fortuneo-Samsic), míg a csapatversenyben a Sky vezet. A Critérium du Dauphiné az első hegyi befutós szakaszával folytatódik, Chazey sur Ain és Lans en Vercors között 181 kilométer vár a mezőnyre, három kategorizált emelkedővel.
2018.06.02. - Az idei Tour de France-on a Sky csapata az óceánok élővilágának megmentéséért kampányol A brit Sky csapata bemutatta egyedi mezdizájnját az idei Francia Körversenyre, mellyel az óceánok élővilágáért kampányolnak, elsősorban a műanyag-szennyezettség ellen kívánnak fellépni. A világ óceánjai már napjainkban is tele vannak műanyag szeméttel, azonban egy új jelentés szerint rövid időn belül ez a mennyiség háromszorosára emelkedhet. A hulladék jelentős része Ázsiából érkezik, de még ennél is nagyobb baj, hogy fémek és mérgező anyagok is a vízbe kerülnek. A kerékpársport egyik sztárcsapata immáron harmadjára változtatja meg az idény során használt szerelését a Francia Körverseny alkalmával. A klub 2011-ben az esőerdők megmentéséért igyekeztek tenni, míg 2017-ben jelent meg a fehér dizájn, ami olyannyira népszerűvé vált, hogy az idei szezonban az lett a csapat hivatalos szerelése. „Büszkék vagyunk rá, hogy csatlakozhatunk ehhez a kezdeményezéshez, mely az óceánok élővilágát hivatott megmenteni – mondta Dave Brailsford csapatvezető. – Sajnos az egyszer használatos műanyag palackok tönkre teszik a természetes élővilágot. A versenyek során is nagy figyelmet szentelünk annak, hogy ne szemeteljünk. Szeretnénk arra ösztönözni az embereket, hogy változtassanak mindennapi életvitelükön, és figyeljenek oda a környezetvédelemre.”
Bemutatkozik a Sky Race Hub-ja2017.08.27. - Az autóversenyzés, leginkább a forma 1 világában már évek óta megszokottak az úgynevezett motorhome-ok, melyek a csapatok kényelmét szolgálják, mindamellett, hogy a szponzorok számára is elegáns közeget teremtenek. A kerékpársportban elsőként a brit Sky hurcolja magával az extravagáns mobilházat, mely Race Hub néven fut.
2016.12.24. - A Sky csapatának háza táján már hónapok óta készülnek a karácsony közeledtére, bár maga a nagyszakállú nem igazán tartotta be az előírásokat.
2015.05.24. - A Giro d’Italia hosszú időfutamán a várokozásoknak megfelelően alakult át az összetett, nézzük mit gondolnak az érintettek a 14. szakaszról.
2015.03.27. - A Sky évről-évre egyre komolyabb ambíciókkal vág neki az országúti kerékpáros szezon tavaszi részének. Thomas, Stannard, Swift, Eisel és Wiggins rendre jól szerepeltek az elmúlt években, ráadásul Wiggins számára az idei Roubaix lesz az utolsó országúti megmérettetés a brit csapat színeiben.
2015.01.05. - Legalábbis az Olimpiáig biztosan nem – derül ki a brit és a Sky ma kiadott közleményéből.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések