A keresett kulcsszó: Team Novo Nordisk


2018.12.12. - Végleges Kusztor Péter csapatának 2019-es kerete Immáron hetedik szezonját kezdi a pro-kontinentális vonalban a színtisztán csak cukorbeteg versenyzőkből álló Novo Nordisk csapata. Az amerikai sor a minap bemutatta 2019-es keretét, melyben öt új érkező kapott helyett, közte Kusztor Péterrel. A csapat első számú embere továbbra is a spanyol David Lozano, aki Kusztorral kiegészülve újabb sikerekre is képes lehet. A tizenhat versenyző tizenkét nemzet színeit képviseli. „Először is szeretnénk egy nagy köszönetet mondani a 2018-as sor által felmutatott teljesítményhez – mondta Phil Southerland tulajdonos. – Egy győzelem mellett, tizenegy alkalommal zártunk a legjobb öt között, ami kiváló teljesítmény. Az eredményességünk a hozzáállás és a csapatszellem gyümölcse. Bízunk benne, hogy 2019-ben még sikeresebbek lehetünk, öt új versenyző érkezett, négyen az utánpótlás csapatból valamint a korábbi olimpikon és többszörös magyar bajnok Kusztor Péter.” Ezzel egyidejűleg bemutatták a jövő évi mezt is, ami nagyban megegyezik a 2018-as szereléssel, csupán néhány kisebb módosítást hajtottak rajta végre. A Team Novo Nordisk 2019-es kerete: Oliver Behringer (svájci), Mehdi Benhamouda (francia), Sam Brand (brit), Fabio Calabria (ausztrál), Stephen Clancy (ír), Joonas Henttala (finn), Declan Irvine (ausztrál), Brian Kamstra (holland), Kusztor Péter (magyar), David Lozano (spanyol), Emanuel Mini (argentin), Sam Munday (ausztrál), Andrea Peron (olasz), Charles Planet (francia), Umberto Poli (olasz) és Ulugbek Saidov (üzbég).
2018.12.04. - Kusztor Péter számára néhány hónapja vált világossá, hogy egyes típusú cukorbeteg. Az inzulinfüggő diabétesz egy autóimmun betegség, amelyet az abszolút inzulinhiány okoz. Hátterében az áll, hogy a szervezet immunrendszere idegenként ismeri fel saját sejtjeinek egy részét. Ennek hatására gyulladás következik be, ami elpusztítja a hasnyálmirigy inzulint termelő béta-sejtjeit. A tünetek gyorsan alakulnak ki, a betegek kezeléséhez inzulin szükséges. A magyar versenyző 2019-ben a színtisztán csak cukorbeteg sportolókból álló pro-kontinentális Team Novo Nordisk csapatában folytatja, amely egy hatalmas lehetőség akkor is, ha Peti nem éppen így akart eljutni a profik közzé.
2018.08.15. - Patrick Schelling: tudom, hogy óriási mázlim volt A 2018-as Tour de Hongrie prológját nyerő svájci Patrick Schelling nem lehet teljesen ismeretlen a magyar rajongók számára, hisz nevével elsőként Kusztor Péter csapattársaként találkozhattunk az Atlas Personal kontinentális csapatánál. Később az IAM Cycling színeiben tekert, 2015-ben tagja volt a WorldTourban vitézkedő sornak. Eredményei közül kiemelkedik a 2016-os Loir-et-Chair szakaszversenyének megnyerése, de szerzett etapgyőzelmet az Okolo Jiznich viadalán is. A nemrégiben véget ért Osztrák Körverseny összetettjében, bombaerős mezőnyben, az igencsak előkelő negyedik helyen zárt. A Vorarlberg-Santic csapata kiválóan taktikázott, Schelling minimális előnnyel nyerte az eső áztatta prológot. „A körülmények nem voltak éppen a legjobbak, nagy szerencsém volt, hogy az elsők között indulhattam – mondta a prológot követően a győztes Patrick Schelling. – Nagyon elégedett vagyok, tudom, hogy óriási mázlim volt. Tisztában voltunk azzal, hogy közeledik az eső, épp ezért döntöttünk úgy, hogy az elején rajtolok. Az első mezőnyszakasz nem lesz túlságosan egyszerű, a vége fekszik azonban nekem. Fontos etap elé nézünk, meg kell dolgoznunk azért, hogy megvédhessük a sárga trikót.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések