A keresett kulcsszó: Szalontay Sándor


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »
2019.01.20. - A Keirinben mutatott remek teljesítményét követően a Sprint számban is az előkelő tizedik helyen zárt a Cambridge-i pályakerékpáros világkupán Szalontay Sándor.
2019.01.19. - Elrajtolt a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa ötödik fordulója, ahol Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor képviselik a magyar színeket, utóbbi egy kiváló tizedik hellyel kezdett Keirinben.
2018.12.16. - Szalontay Sándor 21. lett a londoni pályakerékpáros világkupa Keirin számában Immáron magyar résztvevővel folytatódott a londoni pályakerékpáros világkupa, Keirinben Szalontay Sándornak szoríthattunk. Sprinterünk a harmadik előfutamban éppen lemaradt a továbbjutásról, majd reményfutamában negyedikként végezve zárt, ezzel a 21. helyen fejezte be a számot. A győzelmet a holland Matthijs Buchli szerezte meg a maláj Azizulhasni Awang és a szintén holland Theo Bos előtt. A világkupa összetettjében szintén Buchli vezet, Szalontay 365 pontjával a 25. A férfi Madisonban egy kör előnnyel magabiztosan diadalmaskodott a Julius Johansen és Casper van Folsach által alkotott dán kettős. A dobogó másik két fokára a brit és a spanyol duó állhatott fel. A hölgyek Sprintjét az ausztrál Stephane Morton nyerte, a döntőben a német Emma Hinzét legyőzve. A bronzcsatából a holland Laurine van Riessen került ki győztesen. A női Omniumban a holland Kirsten Wild kaparintotta meg az aranyérmet, nyerve a Scratch és az eliminációs versenyszámot. A második az amerikai Jennifer Valente, míg a harmadik a kanadai Allison Beveridge lett. A világkupa zárónapján Lovassy Krisztián Omniumban, míg Szalontay Sándor Sprintben áll rajthoz.
2018.12.03. - Pályakerékpáros világkupa Berlin: Szalontay nem került futamba a Sprintben, Lovassy huszadikként zárt Omniumban A berlini pályakerékpáros világkupa-forduló utolsó napján Szalontay Sándor a Sprintben, míg Lovassy Krisztián Omniumban volt érdekelt. Szalontay Sándor betegséggel küszködve vállalta a versenyeket 9.968-as időt borítva sajnos nem jutott a legjobbak közzé, a harmincadik helyen zárt. Három fordulót követően 81 pontjával a világkupa összetettjének 41. helyén áll, míg a Keirinben a 27. pozícióból várja a folytatást. A sprint döntőjében az ausztrál Matthew Glaetzer bizonyult jobbnak, így nyerte a számot a holland Matthijs Buchli ellenében. A bronzcsatából a francia Rayan Halal került ki győztesen. Lovassy Krisztián az Omnium Scratch versenyében 19., a tempó számban 18., az eliminációs versenyben 23., míg a záró pontversenyben, a kilencedik hajrát megnyerve a 15. helyen végzett, ezzel összetettben tizenhat ponttal a huszadik lett. A számot az ausztrál Sam Welsford nyerte a spanyol Albert Torres és a holland Jan Williem van Schip előtt. A világkupa összetettjében Lovassy 270 pontjával a 23. helyen áll. A hölgyek 500 méteres egyenkénti időfutamszámában az ukrán Olena Starikova érte el a legjobb időt, ezzel megszerezve a győzelmet. Mögötte a német Miriam Welte és az orosz Daria Shmeleva végzett. A női Keirinben holland aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű Laurine van Riessen volt a legerősebb, a hazai Emma Hinze és a japán Yuka Kobayashi állhattak fel még a dobogóra. Zárásként a női Madisonra került sor, ahol a papírformának megfelelően a brit kettős, nevezetesen Laura Kenny és Emily Nelson duója győzött a dán és a belga párost maga mögé utasítva. A 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozat december 14. és 16. között Londonban folytatódik.
2018.12.02. - Szalontay Sándor a 18. helyen végzett Keirinben a berlini pályakerékpáros világkupán A férfiak Keirin számában Szalontay Sándornak szoríthattunk a berlini pályakerékpáros világkupa-forduló második versenynapján. Sprinterünk az első körben a negyedik futamban szerepelt, melyet a francia Sebastien Vigier nyert meg, Sándor a negyedik helyen zárt. A reményfutamában mondhatni a legerősebb ellenfeleket kapva harmadikként eset ki, így végül a 18. helyen végzett. A Keirint a holland Matthijs Buchli nyerte az ausztrál Matthew Glaetzer és a maláj Azizulhasani Awang előtt. Az egy kilométeres egyenkénti időfutamban hazai sikernek tapsolhatott a nagyérdemű Joachim Eilers 1:00.645-ös idővel diadalmaskodott, míg a dobogó másik két fokára a francia Quentin Lafargue és a holland Theo Bos állhattak fel. Madisonban a papírforma érvényesült a dán kettős, Lasse Norman Hansen és Casper von Folsach körelőnnyel szerezte meg az aranyérmet a brit és a német duót maga mögé utasítva. A hölgyek sprint számában ausztrál győzelem született Stephanie Morton révén, aki a döntőben az orosz Anastasiia Voinovát győzte le, miközben a bronzcsatát az ukrán Olena Starikova nyerte. Nagyon szoros versenyt hozott a női Omnium, ahol végül a brit Katie Archibald diadalmaskodott az olasz Letizia Paternoster és az amerikai Jennifer Valente előtt. A világkupa záró napján Szalontay Sándor a sprintben, míg Lovassy Krisztián az Omnium számban lesz érdekelt.
2018.10.22. - Szalontay Sándor 19. lett a párizsi pályakerékpáros világkupa sprint számában A párizsi pályakerékpáros világkupa zárónapján Szalontay Sándor volt érdekelt sprintben. A magyar kiválóság 9.878-as idővel a 19. helyen jutott a legjobb huszonnyolc közzé. Ott a litván Vailijus Lendellel mérkőzött, és centiméterekkel maradt alul, így végül a 19. helyen zárt. A számot az ausztrál Matthew Glaetzer nyerte a holland Harrie Lavreysent legyőzve a döntőben, míg a bronzcsatában a szintén holland Jeffrey Hoogland bizonyult erősebbnek riválisánál. A férfi Madisont a hölgyekhez hasonlóan a dánok nyerték, nevezetesen Lasse Norman Hansen és Michael Morkov. A lengyel duó lett a második, míg az ausztrál páros a harmadik. A női Keirinben a holland Laurine van Riessen ünnepelhetett, centiméterekkel megelőzve az orosz Daria Shmeleva és a hongkongi Wai Sze Lee kettősét. A hölgyek tíz kilométeres, negyven körös Scratch számában az ausztrál Ashlee Ankudinoff diadalmaskodott, a dobogó másik két fokára a brit Megan Barker és a lengyel Daria Pikulik került. A női Omniumban érvényesült a papírforma a holland Kirsten Wild megállíthatatlan volt, mögötte az olasz Letizia Paternoster végzett a dobogó második, míg a brit Neah Evans a harmadik fokán. A pályakerékpáros világkupa-sorozat október 26-án a kanadai Miltonban folytatódik.
2018.10.21. - Filutás Viktor, Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor is érdekelt volt a párizsi pályakerékpáros világkupa második napján Szalontay Sándornak a férfi keirinben szoríthattunk, sprinterünk az előfutamban negyedikként zárt, így a vigaszágon folytathatta, ahol futamában másodikként végezve végül a tizenharmadik helyet szerezte meg. A számot a japán Yuta Wakimoto nyerte az új-zélandi Edward Dawkins és a lengyel Krzyssztof Maksel előtt. A scratch versenyben Filutás Viktor állt rajthoz, az előfutamban remek teljesítményt nyújtva harmadikként zárva kvalifikált a döntőbe, ahol hatan szereztek körelőnyt, akik közül az osztrák Stefan Matzner győzött, megelőzve az ausztrál Leigh Howard és a francia Adrien Garel kettősét. A magyar versenyző tizennyolcadik lett. Lovassy Krisztián a GP Vienna pályaversenyén elszenvedett bukásából lábadozva csak az Omniumban állt rajthoz. Mint arról beszámoltunk Krisztián eltörte az egyik ujját, a testéből pedig a bécsi fapálya méretes szálkáit kellett kioperálni. A sérülései miatt a magyar kerekes nem tudott rendesen kiállni a nyeregből és rászorítani a kormányra, sőt az is kiderült, hogy egy öt-hat centis szálka még továbbra is a hátában van. Krisztián végül scratchben 14., a tempó versenyben 21., a kieséses számban 23., míg a záró pontversenyben 21. lett. Az Omniumot a spanyol Albert Torres nyerte, a dobogó másik két fokára a brit Oliver Wood és a francia Benjamin Thomas állhattak fel, a magyar versenyző a 21. helyen zárt. A női sprint döntőjében a hongkongi Wai Sze Lee és az ausztrál Stephanie Morton feszült egymásnak előbbi győzelmével, míg a bronzcsatában az orosz Daria Shmeleva bizonyult erősebbnek. A hölgyek Madisonját a dán duó – Amelie Dideriksen és Julie Leth – nyerte a brit és az ausztrál kettős előtt. A pályakerékpáros világkupa záró napján Szalontay Sándor Sprintben szerepel.
2018.10.12. - A bécsi Dusika velodromban rendezték október 11-13-án az UCI Cl1-es kategóriájú Grand Prix Vienna pályaversenyt, ahol jó néhány magyar bringás is részt vett.
2018.10.09. - Október 4. és 6. között a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség pályáján rendezték a 3 Jours d’Aigle CL1-es pályaversenyt, ahol Szalontay Sándor remek eredményekkel zárt.
2018.09.15. - Szalontay Sándor (VeloClass-Velence) sikeres visszatérését követően két számban (Sprint és Keirin) is kvalifikálta magát a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozatra.
2018.09.09. - Viszonylag erős mezőnyben állt rajthoz Lovassy Krisztián (BVSC-Zugló) a portugál Troféu Internacional de Pista Anadia CL2-es versenyén.
2018.08.08. - A regnáló világbajnok Peter Sagan is rajthoz állhat a közelgő Vuelta a Espanán Peter Sagan az idei Francia Körverseny utolsó napjain már szemmel láthatóan nagyon szenvedett, miután a tizenhetedik szakasz egyik lejtmenetében hatalmasat bukott. Szerencsére úgy tűnik teljesen felépült sérüléseiből, jelen állás szerint ő is ott lesz a közelgő Spanyol Körverseny rajtjánál. A Bora-hansgrohe kerékpárosa utoljára 2015-ben szerepelt a Vueltán, amit aztán első világbajnoki címe követett Richmondban. A szlovák kiválóság akkor megnyerte a viadal harmadik szakaszát, de egy motorossal való incidens után a kilencedik etapon már nem állt rajthoz. Az idei ausztriai világbajnokság ellenben nem neki kedvez, a hegyes terep Vincenzo Nibali, Richie Porte vagy éppen Chris Froome sikerét vetítheti elő, mindezek ellenére Sagan meg fogja próbálni megvédeni elsőségét. A Spanyol Körverseny augusztus 25-én Malagában kezdődik.
2018.08.07. - Drámaian alakult a pályakerékpáros Európa-bajnokság ún. keirin (motoros felvezetéses) futama Szalontay Sándor számára. A Veloclass-Velence versenyzője a 6 körös futamban kiválóan helyezkedett, az utolsó körre fordulva második (azaz továbbjutó) helyen tekert a holland Lightlee mögött, ezt a pozíciót még a célegyenesbe fordulva is tartotta. Az utolsó 60 méteren, amikor kb. 70 km/h-ás sebességel sprinteltek, a holland hátsó kereke elsodorta Sanyi első kerekét, aki óriásit bukott, hosszan csúszott az oldalán a szibériai fenyőből készült pályán, a végén még egy kamerásnak is nekisodródott. Elesett mögötte az örmény versenyző is, a német Eichlers pedig csodával határos módon maradt csak a bringán. Szalontay hamar talpra állt, láthatóan nem lett komolyabb sérülése, de több helyen vérzett és az EB-re elkészült, 500 eurós vadonatúj Bioracer aero egybemez is darabokra szakadt rajta. A selejtező futamokból az első kettő jutott tovább, a többiek négy reményfutamban versenghettek. Az utolsó ilyen futamban, utolsóként érkezett a pályára Sanyi, tele kötésekkel és szanaszét szakadt ruhában. Mint egy megtépázott gladiátor, úgy állt oda a rajthoz, de nem adta fel! A futamban megpróbálta a legtöbbet, végül a negyedik helyen ért be, így nem jutott tovább a döntőkbe. Óriási tapsot kapott a közönségtől, amiért ilyen állapotban is vállalta a reményfutamot. VIDEÓN a bukás ITT
2018.07.08. - Úgy tűnik, valóban jól alakult Szalontay Sándor "újraélesztett" pályafutása. Mint arról nemrégiben már hírt adtunk, hazánk legjobb pályasprintere a tél során a Veloclass Velence csapatnál talált új otthonra és egyre jobb eredményeket ér el a szezonban új edzője, Pavel Buran és sportmenedzsere, Steiner György segítségével. A mostani eredmény ezek közül is különösen jelentős. Szalontay jelenleg a lengyelországi Pruszkowban versenyez UCI C1-es kategóriájú viadalon, a helyszín amiatt nagyon fontos, hogy itt rendezik majd jövő év elején a világbajnokságot, így borzasztó erős mezőny gyűlt össze a "főpróbára". Sanyi az időmérőn 10 mp alatt ment megint 200 méteren, 9.97-et borított és a 11. legjobb idővel jutott tovább. A selejtező futamokban aztán kikapott a szám egyik legjobbjától, a német Büttichertől (bár 9.85-ös utlsó kétszázat ment!), de a reményfutamban olyat produkált, amit talán senki nem hitt volna. A legjobb nyolcba kerülésért a többszörös olimpiai bajnok, angol Jason Kenny és a sokszoros világbajnok, francia Francois Pervis volt az ellenfele. A reményfutamban, a többi futamtól eltérően nem ketten, hanem hárman indulnak. Szalontay magabiztos versenyzéssel nyerte a futamot, maga mögé utasítva a sportág két világsztárját, így bejutott a nyolc közé. Két körrel a vége előtt Kenny indult meg, Sanyi pedig az utolsó körre gyújtotta be a rakétákat, simán lekerülte őket, ahogyan az alábbi videón is látszik. A legjobb nyolc között aztán az angol Jack Carlinnal került össze, aki kiejtette a magyart, de az időeremények alapján így is a 8. helyen végzett. Gratulálunk!
2018.06.25. - Június 23-24-én rendezték a németországi Cottbusban az UCI cl1-es kategóriájú sprinthétvégét, melyen Szakontay Sándor is kepviseltette magát. A Veloclass-Velence csapat kerékpárosa a vasárnapi keirin futamban az előkelő harmadik helyet szerezte meg, igy a futamgyőztes és regnáló világbajnok, kolumbiai Zapata mellett állhatott a dobogón. A szombati sprint szám is jól alakult Sanyi számára. A 68 fős mezonyben a 11. legjobb időt érte el a 200 méteres időmérőn, 10.327-es ideje csak picivel több, mint két tizeddel maradt el a legjobbtól. A legjobb 24 között az egy-egy elleni futamokban először még győzött egy lengyel versenyző ellen, majd a nyolcaddöntőben kikapott a kvalifikacióból 6. legjobb idővel bejutó orosszal szemben. Így vegül 11. helyen zárta a sprintet. Hétvégi eredményeivel 160 világranglista pontot szerzett, ami nagyon fontos fegyvertény az augusztus közepéig tartó pályakerékpáros világkupa kvalifikáció szempontjából.
2018.06.07. - VeloClass Velence néven kerékpáros klub alakult Velencén, amelynek első igazolt versenyzője a nemrégiben 200 méteren országos pályakerékpáros csúcsot tekerő Szalontay Sándor.
2018.05.31. - Lovassy Krisztián 6. helyet szerezte meg Moszkvában CL1-es pályaversenyen. A 90 körös, 30km-es pontversenyen 65 indulóból 33 orosz versenyző állt rajthoz. Filutás Viktor sajnos nem jutott tovább. Krisztián a döntőben körelőnyt szerzett, majd a véghajrát is megnyerte, ezzel 31 pontott gyüjtött. A versenyt az orosz Lev Donov nyerte 38 ponttal. 53km/h átlaga lett a futamnak. Szalontay Sándor a tegnapi 200m-es országos csúcs után ma már a legjobb 8 között versenyzett. Az egy-egy elleni futamokban a 4 közé jutásért kikapott eg litván versenyzőtől, majd a helyosztón a 8. helyen végzett. Pénteki napon keirinben áll még rajthoz Sanyi.
2017.11.04. - Nemrégiben már hírt adtunk róla, hogy hazánk legjobb pályakerékpáros sprintere, a támogatás hiányára hivatkozva váratlanul befejezte pályafutását. Alábbiakban az MKSZ hivatalos sajtóközleménye olvasható, változtatás nélkül. A közleményből egyébként főként az derül ki, a szövetség egyáltalán nincs ellene annak, hogy a kiemelkedő tehetségeket (mint amilyen Szalontay is) támogassa rendszer szinten, de nem koncentrálhat egy-egy egyéni projektre miközben ez sok más embertől, versenyzőtől vonna meg támogatást a rendszerben. (példa: adnának most Sanyinak 5 milliót, amit például utánpótlás kluboktól kellene elvenni.) Szalontayra az elmúlt években több 10 millió forintot költött a szövetség, mint a pálya szakágvezetőtől megtudtuk, a szakági költségvetés jelentős része az ő versenyeztetésére lett fordítva.
2017.10.31. - Óriási veszteség érte a magyar kerékpársportot, hazánk legjobb pályakerékpáros sprintere, Szalontay Sándor bejelentette, hogy befejezi pályafutását. A sportoló a facebook oldalán hirdette meg eladásra egyedi festésű LOOK pályakerékpárját ma, mindezt egy nappal azelőtt, hogy a lengyelországi pálya világkupára indult volna, ahová már nem repül el, nem áll rajthoz. Sanyi nemrégiben még a berlini Európa-bajnokságon versenyzett, előtte pedig a bécsi C1-es viadalon nyerte a keirin futamot. Tavasszal már volt egy nagyon rossz hír vele kapcsolatban, akkor szerződést bontott akkori klubjával egy, az MKSz korábbi elnökétől megígért, de meg nem kapott támogatás miatt. Erről bővebben ITT Sprinterünk a szerződésbontás óta is alázatosan végezte az edzéseket, a Tour de Hongrie prológján is második lett, majd teljes erővel készült a pálya szezonra. Még gyerekeknek is edzést tartott egy klubban, hogy finanszírozni tudja felkészülését. A világ legjobb 20 pályasprintere közé kerülni elképesztően nagy dolog, főleg így, hogy még pályánk sincs.
2017.10.23. - Lovassy Krisztián fantasztikus eredményeit követően a női Sprint, a férfi Keirin valamint a női és férfi Madison versenyszámokkal zárult a 2017-es berlini pályakerékpáros Európa-bajnokság.
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések