A keresett kulcsszó: Sonny Colbrelli


Országútis hírek külföldről: Sonny Colbrelli a tavaszi klasszikusokra fókuszál, az új igazolások erősebbé teszik a Bora csapatát, Damiano Caruso szerint a BMC lassan a Sky sorának nyomába ér2017.12.30. - Sonny Colbrelli nagy tavaszi klasszikust nyerne, de egy Tour szakaszgyőzelemről sem mond le 2017-ben első szezonját töltötte egy World Tour csapat színeiben Sonny Colbrelli, aki a tavaszi klasszikusok során ígéretes teljesítményt nyújtott, ennek megkoronázásaként pedig fejébe vette, hogy 2018-ban egy nagy tavaszi egynapost nyerne. „A legfőbb célom, hogy a 2018-as idényben minimum dobogóra állhassak egy nagy tavaszi klasszikuson – mondta egy a minap adott interjújában a Bahrain-Merida kerekese. – Remélem, hogy egy napon nagy versenyzővé válhatok, megpróbálom a karrierem a klasszikusok köré felépíteni. Számomra is meglepő volt, hogy az első Flandriai Körversenyemen rögtön a legjobb tíz között zártam. A klasszikusok teljes koncentrációt igényelnek, egyetlen másodpercre sem bóbiskolhatsz el, mivel az akár rögtön az esélyeid szertefoszlását eredményezheti. Heinrich Haussler lesz a legfőbb segítőm, sajnos eléggé problémás éve volt, de bízunk abban, hogy a következő idényben elkerüli a balszerencse. Az év legnagyobb csalódásaként a világbajnokságot említeném, remek formában érkeztem Norvégiába, de aztán nem sikerült komoly eredménnyel zárnom. Egyelőre még nem dőlt el, hogy melyik háromhetesen indulok, de szeretnék szakaszt nyerni egy napon például a Tour de France-on.”
Országútis hírek külföldről: Colbrelli nyerte a Brabantse Pijl egynaposát, Cavendish mononukleózisban szenved, Nibali támogatásáról biztosította Arut, a pálya vb első napjának eredményei2017.04.13. - Sonny Colbrelli nyerte a Brabantse Pijl klasszikusát Leuven és Overijse között 197 kilométer várta az ötvenhetedik Brabantse Pijl résztvevőit. A kiemelt kategóriás viadal kiváló felkészülési terepet biztosított a közelgő Amstel Gold Race előtt. A rajtot követően egy hat fős sor lépett, melybe név szerint Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data), Adam Blythe (Aqua Blue Sport), Lorenzo Rota (Bardiani CSF), Zak Dempster (Israel Cycling Academy), Christophe Prémont (Vérandas Willems-Crelan) és Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect) keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye szűk hét percnél tetőzött, de tudható volt, hogy nem közülük kerül ki majd a győztes személye. Mintegy hatvanöt kilométerrel a vége előtt megbomlott az elől tekerők közötti egység, miközben hátrébb egy elég jó nevekből álló üldözőcsoport alakult. Nem sokkal később utol is érték őket, majd egy kilenc fős boly lépett el, akik együtt kezdték meg az utolsó falat. A sor alig néhány másodperc előnnyel közelített a célhoz, végül Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) bizonyult a legerősebbnek megelőzve a címvédő Petr Vakoc (Quick-Step Floors) és Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) kettősét. „Majdnem elszúrtam a végét, mivel az utolsó kanyarban túlságosan is közel fordultam a kordonhoz – mondta az idén már a második győzelmét ünneplő olasz kerekes. – Csak egy hajszálon múlott, végig attól tartottam, hogy felér ránk a főmezőny. Örülök, hogy sikerült nyernem, ez egy nagyon jó előjel a közelgő Amstelt megelőzően.”
Országútis hírek külföldről: Colbrelli nyerte a Párizs-Nizza második szakaszát, Porte álmai szertefoszlottak, a versenyzői Brailsford lemondását követelik, hatalmas siker volt a Strade Bianche maraton2017.03.07. - Sonny Colbrelli nyerte a Párizs-Nizza második szakaszát Újfent szörnyű időjárási körülmények fogadták a Párizs-Nizza mezőnyét, a Rochefort-en-Yvelines és Amilly közötti 195 kilométeres penzum során az első naphoz hasonlóan ezúttal is nagy szerepet játszott a szél, ráadásul az eső is szakadt. A szinte teljesen sík táv elsősorban a sprintereknek kedvezett. A rajtot követően Sven Erik Bystrøm (Katusha-Alpecin), Tony Gallopin (Lotto-FIXALL), Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo), Marc Sarreau (FDJ), Edvaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM) és Phillipe Gilbert (Quick-Step Floors) menekült előre. A főmezőny végig kontroll alatt tartotta az elmenést, ahonnan mintegy húsz kilométerrel a vége előtt a regnáló belga bajnok Gilbert ment tovább. Nyolc kilométerre a célvonaltól azonban ő is belátta, hogy nincs esélye hazaérni. Az utolsó kilométereken egy-egy kósza próbálkozás még történt, végül azonban mezőnyhajrá döntött, amit a szembeszélben az olasz Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) nyert meg John Degenkolb (Trek-Segafredo) és Arnaud Demare (FDJ) előtt. Összetettben a jóváírásoknak köszönhetően Demare hat másodpercre növelte előnyét Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) ellenében. „Hihetetlen, ami történt – így Colbrelli a befutót követően. – Pályafutásom legnagyobb sikerét arattam, még most sem hiszem el, hogy szakaszt nyertem a Párizs-Nizzán. Olyan ellenfeleket utasítottam magam mögé, mint John Degenkolb vagy Marcel Kittel. Nagyon készülök a Milánó-Sanremora, bizonyítani szeretnék, ez a verseny tökéletes felkészülés a La Primavera előtt.”
Országútis hírek külföldről: Sonny Colbrelli nyerte a Tre Valli Varesine egynaposát, Greipel lesz a német csapat kapitánya a vb-n, Coquard dühös, hogy nem utazhat Katarba2016.09.28. - Sonny Colbrelli nyerte a Tre Valli Varesine egynaposát Saronno és Varese között 192,9 kilométer várta a mezőnyt, az egyik talán legszebb panorámát kölcsönző olasz egynaposon a Tre Valli Varesine kiemelt kategóriás viadalán. A napot egy három fős elmenés jellemezet, melybe Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini), Zak Dempster (Bora-Argon 18) és Igor Boev (Gazprom-RusVelo) keveredett bele. Az utolsó előtti körben azonban utolérték őket, a mindent eldöntő kilométereken pedig támadás-támadást követett, a kissé hektikus végjáték pedig azt eredményezte, hogy mindössze tizenöt kerekes maradt az élen. A hajrát a szezon végére remek formába kerülő Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) nyerte Diego Ulissi (Lampre-Merida) és Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli-Sidermac) előtt.




Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8






Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések