A keresett kulcsszó: Sonny Colbrelli


2018.07.11. - Peter Sagan (Bora-hansgrohe) idei második etapgyőzelmét aratta a Tour de France-on, összetettben továbbra is Greg Van Avermaet (BMC) az élen.
2018.07.09. - Peter Sagan szakaszgyőzelme mellé a sárga trikót is bezsebelte Tavalyi kizárását követően, idén már a második szakaszon etapgyőzelmet ünnepelhetett a regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe), aki ráadásul sikerével a sárga trikót is megszerezte. Egy újabb hektikus hajráfelvezetés után bukás szakította meg a sort, mindössze kilencen sprintelhettek a győzelemért, akik közül a szlovák kerekes bizonyult a leggyorsabbnak, bár John Degenkolb (Trek-Segafredo) szerint Sagan újra egy veszélyes manőverrel került az élre. „Nagyon elégedett vagyok a mai teljesítményemmel, köszönöm a csapattársaimnak a munkát, a srácok igyekeztek elől tartani az utolsó harminc kilométeren – mondta Sagan a célba érkezést követően. – Nem volt a vége olyan könnyű, mint amilyennek az itiner alapján tűnt, folyamatosan kisebb emelkedők nehezítették az előrehaladást. Boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem a sárga trikót, pláne azon a szakaszon, amikor itt volt az édesapám és a barátaim is. Demare kerekén voltam, reméltem, hogy idő előtt megindítja a sprintet, ami így is lett. Colbrelli nagyon jött a végén, de sikerült nyernem. Tiszta sprint volt, nem akadályoztam Degenkolbot. A videóbíró remek dolog, ha van vitás eset, akkor használni kell.”
2018.07.08. - A regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) nyerte a Francia Körverseny második szakaszát. Sikerével a szlovák kiválóság összetettben is átvette a vezetést.
2018.06.12. - Sonny Colbrelli nyerte a Svájci Körverseny harmadik szakaszát A Svájci Körverseny Oberstammheim és Gansingen között egy 182 kilométeres szakasszal folytatódott, az utolsó körpályán ötször is leküzdve a két, harmadik kategóriás emelkedőt. Eső, és az előző napokkal ellentétben viszonylag hűvös időjárás fogadta a kerekeseket a rajtnál. A szökésbe Calvin Watson (Aqua Blue Sort), Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini) és Fabien Grellier (Direct Energie) triója keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye hat percnél tetőzött a főmezőnyt a sárga trikót védő BMC valamint a Bora-hansgrohe csapatai vezették. Az utolsó ötven kilométerre fordulván már csak két perc körüli volt az elől tekerők fórja, ahová nem várt módon Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) próbált felugrani. Watson mintegy húsz kilométerre a céltól adta meg magát, helyét Juul-Jensen vette át az élbolyban. Az utolsó emelkedő előtt azonban megfogták a szökést. Több kisebb próbálkozás ellenére mezőnyhajrá döntött, amit az olasz Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) nyert meg a kolumbiai Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és a regnáló világbajnok szlovák Peter Sagan (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben Stefan Küng (BMC) továbbra is három másodperc előnnyel vezet, második csapattársa Greg Van Avermaet (BMC). A pontversenyben Calvin Watson (Aqua Blue Sport), a hegyi összetettben Filippo Zaccanti (Nippo-Vini Fantini), a fiatalok versenyében Sam Oomen (Team Sunweb), míg a csapatversenyben a BMC az első. „Fantasztikus győzelmet arattam – mondta Colbrelli a célba érkezést követően. – Gaviria és Sagan legyőzése felértékeli ezt a sikert. Az előző etapon nem sikerült ott lennem a sprintben, így ezúttal nagyon készültem. Hosszút nyitottam, ami szerencsére bejött. Köszönöm a csapatomnak az egész napos kitartó munkát.” A Svájci Körverseny Gansingen és Gstaad között egy 189 kilométeres etappal folytatódik. A penzum elején egy harmadik, míg nem sokkal a befutó előtt egy második kategóriás emelkedő magasodik.
2018.02.10. - Sonny Colbrelli nyerte a Dubai Kör királyszakaszát, Quick-Step Floors kerekes győzött a Colombia Oro y Paz negyedik szakaszán is A Dubai Kör királyszakaszán mintegy 170 kilométer megtételét követően a Hatta Dam gátjához érkezett a karaván, amely az elmúlt években már több ízben is döntött az összetett végkimeneteléről. A rajtot követően Brandon McNulty (Rally Cycling), Robin Carpenter (Rally Cycling), Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Christopher Williams (Novo Nordisk), Sun Xiaolong (Mitchelton-BikeExchange) és Simone Bevilacqua (Willier-Triestina) szakadtak el a főmezőnytől. Az elmenés legnagyobb előnye négy perc környékén tetőzött, mindezek ellenére az elől tekerők remekül dolgoztak össze. Huszonöt kilométerrel a vége előtt még mindig három perc feletti volt a fórjuk, majd a Hatta Dam emelkedőjén a mindössze tizenkilenc esztendős McNulty maradt egyedül az élen. [[https://www.youtube.com/v/kGpnAEzQScM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Sokáig úgy tűnt, hogy kitarthat az előnye, azonban a helyenként tizenhét százalékos meredeken megrogyott, így alig ötven méterre a céltól utolérték. A szakaszt végül az olasz Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) nyerte Magnus Cort (Astana) és Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) előtt. Összetettben Elia Viviani (Quick-Step Floors) két másodperc előnnyel megtartotta vezető helyét. „Nagyon szerettem volna visszafizetni a csapatomnak azt a munkát, amit értem végeztek a körverseny kezdete óta – mondta Colbrelli a célba érkezést követően. – Vincenzo Nibali döntő szerepet vállalt abban, hogy esélyem lehessen ma sprintelni. Remélem, hogy az a munka, amit értem végzet is hozzásegítheti ahhoz, hogy elérje ebben az idényben a kitűzött céljait. Húsz kilométerrel a vége előtt volt némi gond a kerékpárommal, de úgy döntöttem, hogy nem cserélek, inkább lentebb váltok. Az utolsó ötven méter brutális volt. Mintha soha nem akart volna véget érni. Viviani megtartotta összetettbeli vezetését, de az utolsó szakaszon még sok minden megtörténhet.” [[https://www.youtube.com/v/8iYKRk-RBlY?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Eközben Kolumbiában a Colombia Oro y Paz verseny az első emelkedős befutójához érkezett. Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) zsinórban szerzett három sikerét követően az Alto Boquerón hegye már az emelkedőket is jobban bíró kerekeseknek feküdt. Az utolsó kilométerekre rendesen megrostálódott a karaván, több apró akció is indult, a szakaszgyőzelmet azonban a francia Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) szerezte meg ezzel a belga sor negyedik sikerét aratva a versenyen. A második a regnáló kolumbiai bajnok Sergio Henao (Sky), míg a harmadik Nairo Quintana (Movistar) lett. Összetettben Alaphilippe négy másodperc előnnyel vezet.
2017.12.30. - Sonny Colbrelli nagy tavaszi klasszikust nyerne, de egy Tour szakaszgyőzelemről sem mond le 2017-ben első szezonját töltötte egy World Tour csapat színeiben Sonny Colbrelli, aki a tavaszi klasszikusok során ígéretes teljesítményt nyújtott, ennek megkoronázásaként pedig fejébe vette, hogy 2018-ban egy nagy tavaszi egynapost nyerne. „A legfőbb célom, hogy a 2018-as idényben minimum dobogóra állhassak egy nagy tavaszi klasszikuson – mondta egy a minap adott interjújában a Bahrain-Merida kerekese. – Remélem, hogy egy napon nagy versenyzővé válhatok, megpróbálom a karrierem a klasszikusok köré felépíteni. Számomra is meglepő volt, hogy az első Flandriai Körversenyemen rögtön a legjobb tíz között zártam. A klasszikusok teljes koncentrációt igényelnek, egyetlen másodpercre sem bóbiskolhatsz el, mivel az akár rögtön az esélyeid szertefoszlását eredményezheti. Heinrich Haussler lesz a legfőbb segítőm, sajnos eléggé problémás éve volt, de bízunk abban, hogy a következő idényben elkerüli a balszerencse. Az év legnagyobb csalódásaként a világbajnokságot említeném, remek formában érkeztem Norvégiába, de aztán nem sikerült komoly eredménnyel zárnom. Egyelőre még nem dőlt el, hogy melyik háromhetesen indulok, de szeretnék szakaszt nyerni egy napon például a Tour de France-on.”
2017.04.13. - Sonny Colbrelli nyerte a Brabantse Pijl klasszikusát Leuven és Overijse között 197 kilométer várta az ötvenhetedik Brabantse Pijl résztvevőit. A kiemelt kategóriás viadal kiváló felkészülési terepet biztosított a közelgő Amstel Gold Race előtt. A rajtot követően egy hat fős sor lépett, melybe név szerint Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data), Adam Blythe (Aqua Blue Sport), Lorenzo Rota (Bardiani CSF), Zak Dempster (Israel Cycling Academy), Christophe Prémont (Vérandas Willems-Crelan) és Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect) keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye szűk hét percnél tetőzött, de tudható volt, hogy nem közülük kerül ki majd a győztes személye. Mintegy hatvanöt kilométerrel a vége előtt megbomlott az elől tekerők közötti egység, miközben hátrébb egy elég jó nevekből álló üldözőcsoport alakult. Nem sokkal később utol is érték őket, majd egy kilenc fős boly lépett el, akik együtt kezdték meg az utolsó falat. A sor alig néhány másodperc előnnyel közelített a célhoz, végül Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) bizonyult a legerősebbnek megelőzve a címvédő Petr Vakoc (Quick-Step Floors) és Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) kettősét. „Majdnem elszúrtam a végét, mivel az utolsó kanyarban túlságosan is közel fordultam a kordonhoz – mondta az idén már a második győzelmét ünneplő olasz kerekes. – Csak egy hajszálon múlott, végig attól tartottam, hogy felér ránk a főmezőny. Örülök, hogy sikerült nyernem, ez egy nagyon jó előjel a közelgő Amstelt megelőzően.”
2017.03.07. - Sonny Colbrelli nyerte a Párizs-Nizza második szakaszát Újfent szörnyű időjárási körülmények fogadták a Párizs-Nizza mezőnyét, a Rochefort-en-Yvelines és Amilly közötti 195 kilométeres penzum során az első naphoz hasonlóan ezúttal is nagy szerepet játszott a szél, ráadásul az eső is szakadt. A szinte teljesen sík táv elsősorban a sprintereknek kedvezett. A rajtot követően Sven Erik Bystrøm (Katusha-Alpecin), Tony Gallopin (Lotto-FIXALL), Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo), Marc Sarreau (FDJ), Edvaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM) és Phillipe Gilbert (Quick-Step Floors) menekült előre. A főmezőny végig kontroll alatt tartotta az elmenést, ahonnan mintegy húsz kilométerrel a vége előtt a regnáló belga bajnok Gilbert ment tovább. Nyolc kilométerre a célvonaltól azonban ő is belátta, hogy nincs esélye hazaérni. Az utolsó kilométereken egy-egy kósza próbálkozás még történt, végül azonban mezőnyhajrá döntött, amit a szembeszélben az olasz Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) nyert meg John Degenkolb (Trek-Segafredo) és Arnaud Demare (FDJ) előtt. Összetettben a jóváírásoknak köszönhetően Demare hat másodpercre növelte előnyét Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) ellenében. „Hihetetlen, ami történt – így Colbrelli a befutót követően. – Pályafutásom legnagyobb sikerét arattam, még most sem hiszem el, hogy szakaszt nyertem a Párizs-Nizzán. Olyan ellenfeleket utasítottam magam mögé, mint John Degenkolb vagy Marcel Kittel. Nagyon készülök a Milánó-Sanremora, bizonyítani szeretnék, ez a verseny tökéletes felkészülés a La Primavera előtt.”
2016.09.28. - Sonny Colbrelli nyerte a Tre Valli Varesine egynaposát Saronno és Varese között 192,9 kilométer várta a mezőnyt, az egyik talán legszebb panorámát kölcsönző olasz egynaposon a Tre Valli Varesine kiemelt kategóriás viadalán. A napot egy három fős elmenés jellemezet, melybe Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini), Zak Dempster (Bora-Argon 18) és Igor Boev (Gazprom-RusVelo) keveredett bele. Az utolsó előtti körben azonban utolérték őket, a mindent eldöntő kilométereken pedig támadás-támadást követett, a kissé hektikus végjáték pedig azt eredményezte, hogy mindössze tizenöt kerekes maradt az élen. A hajrát a szezon végére remek formába kerülő Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) nyerte Diego Ulissi (Lampre-Merida) és Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli-Sidermac) előtt.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések