A keresett kulcsszó: Simon Yates


« 1 | 2 | 3 | 4 »
2019.03.15. - Simon Yates pályafutása első egyenkénti időfutam-győzelmét szerezte a Párizs-Nizza kronóján Barbentane környékén egy mindössze huszonöt és fél kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a Párizs-Nizza. A penzum nagyrészt sík útvonalon vezetett, azonban egy, egy kilométer hosszú átlag 4,2%-os meredek hivatott felkavarni az állóvizet, ezzel esélyt adva a hegyeket jobban kedvelő versenyzőknek is. Az első komolyabb időt az új-zélandi Tom Scully (EF Education First) repesztette, aki mindössze 30 perc 53 másodperc alatt abszolválta a távot, ám a szakaszgyőzelmet kisebb meglepetésre az összetettben az oldalszélben korábban már elszálló Simon Yates (Mitchelton-Scott) szerezte meg 30 perc 26 másodperces idővel. A második Nils Politt (Katusha-Alpecin), míg a harmadik Michal Kwiatkowski (Sky) lett. Összetettben Kwiatkowski előnye immáron tizenöt másodperc a második helyre felkapaszkodó Egan Bernal (Sky) ellenében. [[https://www.youtube.com/v/bzSCDkT751w?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Az elmúlt időszakban rengeteget dolgoztam azon, hogy végre az időfutamokon is tényező lehessek, de azt nem gondoltam volna, hogy nyerhetek – így Yates a szakaszt követő interjújában. – Jó formában érzem magam, sajnos az oldalszélben korábban már elszálltak az összetettbeli esélyeim.” A Párizs-Nizza Peynier és Brignoles között egy 176 és fél kilométeres dimbes-dombos etappal folytatódik.
2019.02.24. - Kusztor Péter az UAE Tour WorldTour versenyén debütál új csapata színeiben Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), a regnáló világbajnok Alejandro Valverde (Movistar), Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) vagy éppen Mark Cavendish (Dimension Data), hogy csak néhány nevet említsünk a bombaerős mezőnyt felvonultató UAE Tour rajtlistájáról, amely viadalon Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) személyében egy magyar kerékpárosnak is szoríthatunk. Kuszti Bodrogi László 2012-es Lengyel Körversenyen való szereplése óta az első magyar, aki részt vehet egy WorldTour viadalon. A Dubai Körverseny és az Abu Dhabi Tour fúziójából hozták tető alá a hétszakaszos UAE Tourt, melyre a WorldTour sorozat részeként február 24. és március 2. között kerül sor. A viadal egy csapatidőfutammal kezdődik, majd három a sprintereknek és három a hegyimenőknek kedvező etap következik. A karaván megmássza a Jebel Hafeet, a Hatta-gát és az útvonalba újonnan bekerülő Jebel Jais húsz kilométeres emelkedőjét is. A viadalon a tizennyolc WorldTour sor mellett két pro-kontinentális csapat – Gazprom-RusVelo, Team Novo Nordisk - is lehetőséget kap. Kusztor Péter számára néhány hónapja vált világossá, hogy egyes típusú cukorbeteg. A magyar versenyző 2019-ben a színtisztán csak cukorbeteg sportolókból álló pro-kontinentális Team Novo Nordisk csapatában folytatja, amely egy hatalmas lehetőség akkor is, ha Peti nem éppen így akart eljutni a profik közzé. A Novo Nordisk sora az UAE Touron: Mehdi Benhamouda (francia), Sam Brand (brit), Fabio Calabria (ausztrál), Declan Irvine (ausztrál), Kusztor Péter (magyar), Andrea Peron (olasz) és Charles Planet (francia).
2018.12.21. - Simon Yates: a hosszú hegyek miatt kedvezhet nekem a 2019-es Vuelta a Espana A 2019-es Vuelta a Espana útvonalának bemutatását követően a verseny címvédője Simon Yates elismerően nyilatkozott a jövő évi versenyről, véleménye szerint a hosszú hegyek egyértelműen vonzóvá teszik számára a viadalt. „Vannak remek hegyek az útvonalban, melyekből jó néhányat már ismerek, de van néhány új kaptató is, amik nagyon nehéznek tűnnek – így a Mitchelton-Scott kerekese a prezentációt követően. – Összességében egy nagyszerű verseny elé nézünk, már a csapatidőfutamon lehetnek esélyeink, de az andorrai etap is kedvezhet nekem. Ami az egyenkéntit illeti, évről-évre egyre jobb vagyok ebben a műfajban is, nem félek attól, hogy esetleg sokat veszíthetek azon. A hosszú hegyek miatt vonzó számomra a 2019-es Vuelta a Espana. Az andorrai szakaszra visszatérve nagyon jól ismerem a felfelé vezető utat, hisz ott élek, lényegében azon a napon csak haza kell tekernem. A Spanyol Körverseny útvonala olyan lett, mint amilyennek előzetesen is vártuk, vannak ismeretlen hegyek benne, ezeket még fel kell térképeznem.
2018.12.18. - Simon Yates visszatér a Giróra, hisz elvarratlan szálai vannak A Mitchelton-Scott brit kiválósága Simon Yates megerősítette, hogy 2019-ben visszatér a Giro d’Italiára, hisz az idei évben való összeomlása elvarratlan szálakat hagyott benne. Mint arra emlékezhetünk a brit kiválóság három szakaszgyőzelemmel a háta mögött, közel két hétig viselte a rózsaszín trikót, de a tizenkilencedik szakaszon megrogyott, s végül több mint harminc perces hátránnyal ért célba. A huszonhat esztendős sportoló később a Vuelta a Espana megnyerésével vigasztalódott. „Nagyon várom már, hogy újra a Giro d’Italián versenyezhessek – mondta a minap Yates. – Az idei egy olyan viadal volt, amely rengeteg szép emléket hagyott, de ugyanakkor csalódásként éltem meg az utolsó három szakaszt. Keményen készülök, komoly terveim vannak a 2019-es idényben. A Giro mindig rendkívül nehéz, a három egyenkénti nem könnyíti meg az én dolgomat sem. Fejlődnöm kell, de előnyömre várhat, hogy mindhárom kronó útvonala emelkedik. Az első tíz napban nem sok hegyünk lesz, de összességében egy nagyon nehéz verseny elé nézünk, hosszú, nehéz emelkedőkkel.”
2018.11.05. - Mathieu van der Poel megvédte cyclo-cross Európa-bajnoki címét, Vas Balázs a 41., Szekeres Viktória a 3. helyen végzett November 2. és 4. között került sor a 2018-as cyclo-cross Európa-bajnokságra a hollandiai s-Hertogenboschban. Az elit férfiak küzdelmei nem hoztak meglepetést, az első két körben elszakadt a holland Mathieu van der Poel és a belga Wout van Aert duója, a címvédő Van der Poel ellenben nem várt túlságosan sokat, és a száraz pályán hamar faképnél hagyta legnagyobb riválisát is. A hazaiak legnagyobb örömére Van der Poel megvédte címét Van Aert előtt, a bronzérmet a belga Laurens Sweeck kaparintotta meg. „Nagyon jó verseny volt – mondta a díjátadóra várva Van der Poel. – A DVV Trofee aktuális fordulóját követően próbáltam nyugodt maradni és nem ráfeszülni az Európa-bajnokságra. A pálya kedvezett nekem, szerencsére sikerült is élnem az előnnyel. A távlati célom a kvalifikáció megszerzése hegyikerékpározásban a 2020-as tokiói olimpiára, ennek okán számos XCO versenyen fogok indulni, de természetesen országúton is láthatnak majd.” Az elit hölgyek versenyén a hazaiak uralták a pályát Annamarie Worst diadalmaskodott Marianne Vos és Denise Betsema kettősét megelőzve. Az U23-as fiúknál a belga Eli Iserbyt és Thomas Pidcock csatáját izgulhatta végig a nagyérdemű, végül a brit Pidcock diadalmaskodott, Vas Balázs a 41. helyen zárt. A huszonhárom év alatti hölgyeknél újra a hollandok domináltak, Ceylin Del Carmen Alvarado szerezte meg az Európa-bajnoki trikót. Az U19-es fiúknál kisebb meglepetésre a holland Pim Romhaar lopta el a show-t Witse Meeusen és Thibau Nys orra elől. A női Masters 35-39 évesek korosztályában Szekeres Viktoria az előkelő harmadik helyen zárt.
2018.09.30. - Anna van der Breggen: elég régóta várok már erre a világbajnoki címre A regnáló olimpiai bajnok, a holland Anna van der Breggen nyerte az innsbrucki országúti kerékpáros világbajnokság női elit mezőnyversenyét. Van der Breggen bátor próbálkozással bevállalt egy közel negyven kilométeres szóló szökést, s végül nagy fölénnyel ért haza az ausztrál Amanda Spratt és az olasz Tatiana Guderzo előtt. [[https://www.youtube.com/v/edg0Xd3N52w?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Elég régóta várok már erre a világbajnoki címre – mondta van der Breggen röviddel a célba érkezést követően. – Nem tudtam, hogy mennyi az előnyöm, úgyhogy mentem ameddig be nem értem. Nem is nagyon akartam elhinni a történteket, csak az utolsó kilométereken esett le, hogy tényleg megnyerem a világbajnokságot. Ebben az idényben túl sokszor értek utol a célvonal előtt, próbáltam figyelni az erőmre, a frissítésre, a győzelem kulcsa az volt, hogy a lehető legjobb pillanatban indultam meg a mezőnyből. Próbáltunk jó pozícióba kerülni, támadtam, onnantól kezdve pedig nem volt visszaút, mennem kellett. Egy kicsit persze meglepett, hogy igazából senki sem tudott jönni velem. A világbajnokság mindig különleges, kiemelt cél számomra. Nagyon nehéz megnyerni ezt a versenyt, úgyhogy boldog vagyok, hogy végre sikerült.” „Nagyon büszke vagyok rá, hogy ezüstérmet szereztem az idei világbajnokságon – így a második helyezett Amanda Spratt. – Az ausztrál csapat remek munkát végzett a verseny elején. Tudtam, hogy valaki támadni fog a hollandok közül, Anna van der Breggen ment is, én pedig próbáltam megragadni a kerekén. Egy darabig ez sikerült, de Anna egy egészen más szinten versenyzett. Örülök, hogy érmet szereztem a nemzet számára.” „Elisa Longo Borghini volt az olasz csapat első számú embere, ezen a taktikán nem is akartunk változtatni, azonban nagyon stresszessé vált a helyzet, amikor Anna van der Breggen megindult – nyilatkozta a versenyt követően Tatiana Guderzo. – Anna verhetetlen volt, nekünk viszont tennünk kellett valamit annak érdekében, hogy legalább érmet szerezhessünk.”
2018.09.19. - Wout Van Aert felbontotta szerződését a Veranda’s Willems-Crelan csapatával Néhány napja a Veranda’s Willems-Crelan csapatvezetője Nick Nuyens hivatalosan is megerősítette, hogy a belga pro-kontinentális sor fuzionál a szintén másodosztályú Roompot Nederlandse Loterij csapatával, így a cyclo-cross sztár Wout Van Aert szerződése is érvényben marad a 2019-es szezonra, melynek az országúton is egyre jobb eredményeket elérő kerékpáros nem igazán örült. Elmondása szerint ez már nem az a közösség, melyhez anno csatlakozott, az utolsó csepp a pohárban pedig az volt, amikor bejelentették, hogy a stáb hozzá közelálló tagjai sem maradnak. Van Aert mindezek mellett azt is nehezményezte, hogy folyamatosan a sajtóból értesült a csapatot érintő történésekről. Várható volt, hogy ennyivel nem ér véget a történet, Van Aert egyoldalúan felbontotta szerződését, melyet a csapat természetesen nem igazán szeretne elfogadni. A felek előtt két út áll, peren kívüli megegyezés vagy bíróságra kerül az ügy. Pletykák szerint a belga klasszisnak 500.000 Eurót kellene lelépési pénzként letennie az asztalra. Van Aert jelen pillanatban már az Egyesült Államokban tartózkodik, hisz szeptember 23-án rajtol a 2018/2019-es cyclo-cross világkupa sorozat. Mivel csapata nincs, így nagy valószínűséggel független versenyzőként teljesíti az idény idei részét, hisz 2019-től vélhetően a LottoNL-Jumbo kötelékét erősítheti.
2018.09.17. - Elia Viviani: nagyon büszke vagyok arra, amit ez a csapat elért A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) elvesztette ugyan vonatát a Vuelta utolsó szakaszának hajrájában, mégis gyorsabbnak bizonyult ellenfeleinél, így megcsinálta a mesterhármast, azaz harmadik szakaszát is megnyerte. „Egyszerűen elvesztettem a felvezető vonatom – mondta a célba érkezést követően Viviani. – Ahogy jöttünk ki az egyik körforgalomból elhúzták előlem a sort. Mindezek ellenére próbáltam a lehető legjobb helyzetbe kerülni. Minden egyes hiba megteremti a fejlődés lehetőségét. Nagyon büszke vagyok arra, amit ez a csapat elért az idei Spanyol Körversenyen. Tökéletes Vueltát teljesítettünk, négy szakaszgyőzelem mellett az összetett második helyét is hazavihetjük.”
2018.09.16. - Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a 2018-as Vuelta a Espana utolsó szakaszát, Simon Yates (Mitchelton-Scott) győzött összetettben.
2018.09.16. - Enric Mas: karrierem egyik legnagyobb győzelmét arattam Nairo Quintana 2013-as Tour de France szakaszgyőzelme óta Enric Mas (Quick-Step Floors) a legfiatalabb versenyző, aki kiemelt szakaszt nyert egy nagy háromhetes körversenyen. A spanyol kiválóság Miguel Angel Lopez (Astana) társaságában szökött, majd sprintelte le riválisát a hajrában. Mas ezzel a nagy spanyol elődök nyomdokaiba lépett. „Az utolsó héten mindennap megnéztem azt a videót, amikor Alejandro Valverde nyerni tudott itt 2012-ben – így a szakaszgyőztes Mas. – Tudtam, hogy már a kanyar előtt sprintelni kell, mivel kulcsfontosságú, hogy ki fordul az élen. Mindent kiadtam magamból, örülök, hogy sikerült győznöm. Karrierem egyik legnagyobb sikerét arattam, bár nagyon nagyra értékelem a Baszk Körön szerzett győzelmem is. Hogy én vagyok-e a következő Alberto Contador? Én Enric Mas vagyok, de remélem, hogy egy napon fele annyi győzelmem lesz, mint neki, az is elég lenne. Nagyon szerettem Alberto versenyzési stílusát, biztos, hogy lesznek olyan dolgok, amiket majd megpróbálok úgy csinálni, ahogyan anno ő tette.”
2018.09.16. - A spanyol Enric Mas (Quick-Step Floors) nyerte a Vuelta a Espana huszadik szakaszát, összetettben Simon Yates (Mitchelton-Scott) bebiztosította győzelmét.
2018.09.15. - A spanyol Enric Mas (Quick-Step Floors) nyerte a Vuelta a Espana huszadik szakaszát, összetettben Simon Yates (Mitchelton-Scott) bebiztosította győzelmét.
2018.09.15. - Thibaut Pinot: azt hiszem, sikerült feltennem az i-re a pontot Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) az idei viszontagságokkal teli idénye végén immáron a második szakaszgyőzelmét szerezte a Spanyol Körversenyen, a Lagos de Covadonga megnyerését követően az Andorra Naturlandián is ő volt a legjobb. Pinot, Simon Yates (Mitchelton-Scott) és Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) társaságában szökött, remek triót alkotva, hisz Pinot a szakaszgyőzelemért, Yates a piros trikóért, míg Kruisjwijk az összetett dobogójáért harcolt. „Azt hiszem, sikerült feltennem a pontot az i-re, sajnos az előző hegyi szakaszon nem éreztem valami jó erőben magam, de most újfent esélyem volt az etapgyőzelemre – mondta Pinot. – Mindenféleképpen próbálkozni akartam, nagyon nagy volt a tempó egész nap, kedvezett nekem az emelkedő, így szerettem volna támadni. Az, hogy Simon Yates felugrott ránk nem volt váratlan dolog, itt él a környéken, elég jól ismerhette ezt az emelkedőt. Pontosan tudta, hogy mit csinál, amikor látta, hogy Valverde nincs a legjobb erőben. Kiválóan versenyzett.”
2018.09.15. - Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) nyerte a Spanyol Körverseny tizenkilencedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.
2018.09.14. - Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) nyerte a Spanyol Körverseny tizenkilencedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.
2018.09.14. - Jelle Wallays: mindenki biztos volt benne, hogy mezőnyhajrával zárul a szakasz A Vuelta a Espana tizennyolcadik szakasza egyértelműen mezőnyhajrát ígért, ennek megfelelően elengedték a nap szökését, melynek nem adtak három percnél nagyobb teret. Jelle Wallays (Lotto-Soudal), Jetse Bol (Burgos-BH) és Sven Erik Bystrom (UAE Team Emirates) triója ellenben a végsőkig kitartott, sőt végül Wallays és Bystrom méterekkel, de haza is ért. „Mindenki biztos volt benne, hogy mezőnyhajrával zárul a szakasz – mondta Wallays a célba érkezést követően. – Az első pihenőnap után bukásba kerültem, onnantól csak ez az etap járt a fejemben, kinéztem magamnak ezt a napot. Jó erőben éreztem magam, Bystrom pedig remek partner volt a végén, tudtam, hogy jó a sprintben is. Kicsit emelkedett a vége. Két kilométerre a céltól már nagyon minimális volt az előnyünk, kockáztattam, vártam a pillanatra. Rettegtem attól, hogy veszítek. A 2014-es Párizs-Tours során már nyertem szökésből, akkor rengeteget tanultam Thomas Voecklertől, amit ma is sikerült kamatoztatnom. Szerettem volna bekerülni az idei Tour de France keretbe, de miután ez nem sikerült, egy Vuelta szakaszgyőzelmet tűztem ki magam elé célként, melyet el is értem. Ez fantasztikus.”
2018.09.14. - Jelle Wallays (Lotto-Soudal) nyerte a Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) az élen.
2018.09.13. - Jelle Wallays (Lotto-Soudal) nyerte a Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) az élen.
2018.09.13. - Michael Woods: egy nagyon nehéz időszakon vagyok túl Michael Woods révén már a második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Vuelta a Espana során az EF Education First-Drapac csapata, akiknek nagy szüksége is van a WorldTour pontokra, hisz a Direct Energie szeretne fellépni az első osztályba, így jelen pillanatban tizenkilenc sor pályázik a tizennyolc helyre, az EF pedig igencsak hátul van a rangsorban. Michael Woods emocionális győzelmet aratott, sikerét nemrég elhunyt gyermekének ajánlotta. „Dylan Teuns nagyon erős volt, azt hittem, hogy esélyem sem lesz mellette a győzelemre, de szerencsére sikerült leszakítnom – így a szakaszgyőztes Woods. – Szeretek Baszkföldön versenyezni, csodálatos emberek élnek itt, a szurkolók mindent tudnak rólad, hatalmas buzdításban részesítenek, ami erőt kölcsönöz. Nem tudtam sokat erről az emelkedőről és a rengeteg néző miatt nem is igazán volt belátható az út. Juanma Garate kiabált a csapatrádión, hogy menjek. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, két hónappal ezelőtt a feleségemmel elvesztettük a kisbabánk, majd az apósom hunyt el. A családomért mentem, úgy jöttem ide, hogy értük akarok küzdeni, úgyhogy érzelmes pillanatok ezek. Nehéz elmondani, hogy mit érzek.”
2018.09.13. - A kanadai Michael Woods (EF Education First-Drapac) nyerte a Vuelta a Espana tizenhetedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.
« 1 | 2 | 3 | 4 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések