A keresett kulcsszó: Sanne Cant


Cyclo-cross Európa-bajnokság: papírforma eredmények, tisztes magyar helytállás2017.11.05. - A csehországi Tabor adott otthont a 2017-es Cyclo-cross Európa-bajnokságnak, ahol szép számmal képviselték hazánkat a szakág legjobbjai.
Országútis hírek külföldről: Arndt nyerte az év második WT versenyét, Richeze sikere Argentínában, Wellens duplázott, Cant gyerekkori álma teljesült2017.01.29. - Nikias Arndt nyerte az év második World Tour versenyét Geelong körül pontosan 173,9 kilométer várta a kerekeseket a 2017-es szezon második World Tour viadalán a Cadel Evans Great Ocean Road Race egynaposán. A sorozatba újonnan bekerülő megmérettetésen tizenhárom World Tour csapat képviseltette magát. A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, míg végül egy négy fős sornak sikerült ellépni, melyben Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Alex Porter (Kordamentha-Australia), Angel Vicioso (Katusha-Alpecin) és Kirill Sveshnikov (Gazprom-RusVelo) vállalt szerepet. A kvartett viszonylag hamar tíz perc fölé növelte előnyét, a főmezőny csak mintegy hatvan kilométerrel a vége előtt kapcsolt rá. Innentől kezdődően a folyamatos akciók apró darabjaira szedték a mezőnyt. A szökevények utolérését követően mintegy húsz kerekes sprintelhetett a győzelemért, akik közül a német Nikias Arndt (Team Sunweb) bizonyult a legjobbnak Simon Gerrans (Orica-Scott) és Cameron Meyer (Kordamentha-Australia) előtt. „Lényegében mindenki csapattársak nélkül sprintelt a végén – mondta a befutót követően a második helyezett Simon Gerrans. – Nikias viszonylag hosszút nyitott, bennem pedig már nem maradt a végén annyi erő, hogy megelőzhessem.”
Cyclo-cross VB: Az év cross versenyét hozta a női elit, Cant lesprintelte Vos-t!2017.01.28. - Szombat délután elsőként a női U23-as futammal folytatódott a luxemburgi cyclo-cross világbajnokság, ahol látványos küzdelemben a holland Worst győzött, miután az utolsó körben el tudott lépni az amerikai Noble-től. A favoritnak tartott tavalyi világbajnok angol Richardson az utolsó előtti körig tudta tartani csak Worsték tempóját, végül harmadik lett. A női elit kategória futama drámai küzdelmet és az év eddigi legizgalmasabb cross versenyét hozta. A rajt után a topfavorit Marianne Vos került előre, az első kör végén csapattársával, Lucinda Branddal és a belga Sanne Canttal hármasban tekertek az élen. Ez a következő körben is így maradt, miközben mögöttük szépen leszakadoztak a versenyzők, csak a cseh Nash maradt viszonylag közel. A harmadik körben Brand elesett, Nash utolérte őt, az élen Cant és Vos maradtak. Innen már sejteni lehetett, hogy a vb arany köztük fog eldőlni. Cant hibázott az utolsó előtti körben egy lefelében, nem esett nagyot, de Vos néhány másodperc előnyhöz jutott, ami az utolsó körre fordulva behozhatatlannak tűnt, ha a holland nem hibázik. De hibázott, vagyis a lánca esett le egy kanyarban, ami pont elég volt arra, hogy Cant megint felérjen rá. Vosnak sikerült beállnia a belga mögé és a kör hátralévő felében gyilkos tempóval fárasztották egymást, folyamatos előzgetések közepette. A pálya legnehezebb lejtőjének aljában Vos nagy fékezésre kényszerült, Cant minden egy lapra feltéve lerongyolt a jeges rézsűn és újra leelőzte Vost. Innen már nem volt hátra sok a célig, a célegyenesbe a belga fordult elől és megindította a sprintet, amit Vos váratlanul, de nem tudott átvenni. Megálltak a lábai, így Cant végül három kerékpárhosszal és nagyon megérdemelten nyerte a végletekig izgazmas futamot. A bronzérmet Nash szerezte meg. Pályafutása során eddig már háromszor állt világbajnokságon a dobogón Cant, de egyszer sem legfelül. Egyben ő lett a belgák első női cross világbajnoka! Vos talán sosem volt még ennyire csalódott dobogón. Aki nem látta a futamot, érdemes majd neten visszanéznie, ez minden idők három legjobb női cross versenyébe tartozik. A két női fuamnak magyar indulója nem volt. Fetter Erik ma délelőtti 29. helye után, vasárnap délután még a férfi elit futamban leszünk érdekeltek Búr Zsolt révén, ahol a fő cél, körön belül befejezni a versenyt.
Képmese a cyclo-cross Európa-bajnokságról2015.11.10. - Hollandia adott otthon a 2015-ös cyclo-cross Európa-bajnokságnak, ahol előzetesen szinte mindenki biztosra vette, hogy a fantasztikus formában versenyző Wout Van Aert nyeri a címet. A holland Lars Van der Haar azonban nem adta fel a küzdelmet és végig tapadt riválisára, akit az utolsó körben sikerült is faképnél hagynia. Ennek okán pedig holland aranyérem született Van der Haar révén. A második Van Aert (Belgium), míg a harmadik Kevin Pauwels (Belgium) lett. Az EB legjobb képeiből készült válogatással idézzük fel a verseny futamait, hangulatát
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések