A keresett kulcsszó: Sam Bennett


2017.10.15. - Sam Bennett verhetetlen a Török Kör sprinter szakaszain Selcuk és Izmir között újra egy a sprintereknek kedvező szakasszal folytatódott a Török Körverseny. A 166 kilométeres penzum végén mezőnyhajrá döntött. A nap szökését Onur Balkan (Törökország), Muhammed Atalay (Törökország), Alex Turrin (Wilier Triestina - Selle Italia), Jimmy Duquesnoy (WB Veramclassic-Aqua protect), Lukas Spengler (WB Veranclassic – Aqua Protect), Matteo Spreafico (Androni Giocattoli - Sidermec), Michael Koch (CCC Sprandi Polkowice) és Shane Archbold (Bora - hansgrohe) alkották. Az elmenés hellyel-közzel ki is tartott az utolsó emelkedőig, melyre harminc kilométerrel a vége előtt került sor. A darabjaira hulló főmezőny két nagyobb sora is összezárt a végére, így jöhetett a hajrá, ahol ezúttal is Sam Bennett (Bora-hansgrohe) bizonyult a legjobbnak ezzel már a negyedik szakaszgyőzelmét szerezve. A második Ahmet Örken (Törökország), míg a harmadik Simone Consonni (UAE Team Emirates) lett. Összetettben az utolsó napot megelőzően továbbra is a királyszakasz győztese Diego Ulissi (UAE Team Emirates) vezet. „Elégedett vagyok, mivel a srácok rengeteget dolgoztak ma értem – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Sajnálom, hogy Gregor Mühlberger nem tudott végig menni, pedig nagy tervekkel érkezett Törökországba. Tíz győzelmem van már ebben az idényben. Azt tudni kell, hogy amióta profi vagyok, minden egyes szezonnak úgy vágok neki, hogy ez a célkitűzésem, de mindössze először sikerül ezt meg is valósítanom. Nagyszerű szezont teljesítek.”
2017.10.13. - Sam Bennett harmadik győzelme Törökországban A Bora-hansgrohe ír sprintere Sam Bennett uralja a Török Körversenyt, aki a Fethiye és Marmaris közötti harmadik, 128,6 kilométeres szakaszt is megnyerte. A nap szökését Greg Daniel (Trek-Segafredo), Ferit Can Samli (Törökország) és Thomas Deruette (WB Veranclassic Aqua Protect) triója alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye öt percnél tetőzött, de huszonöt kilométerrel a cél előtt megfogták őket. Jöhettek a sprinterek csapatai, a Bora-hansgrohe ezúttal is remekül dolgozott, így Sam Bennett zsinórban már a harmadik szakaszgyőzelmét ünnepelhette. A második Edward Theuns (Trek-Segafredo), míg a harmadik Simone Consonni (UAE Team Emirates) lett. Összetettben Bennett tizennégy másodperc előnnyel vezet Theuns előtt. „Elégedett vagyok – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Az első szakasz megnyerését követően úgy voltam vele, hogy megpróbálok még egy napot megnyerni. A második siker után már nem nagyon tervezgettem, most pedig már megvan a harmadik etapsiker is. A Münsterland után úgy volt, hogy nem indulok már több versenyen, de aztán kértem a csapatot, hogy itt lehessek Törökországban is. Igyekeztem minél jobban felkészülni erre a viadalra, ami tökéletesen sikerült. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól alakul az idény vége.”
2017.10.12. - Sam Bennett duplázott Törökországban A Török Körverseny második szakaszán Kumlica és Fethiye között egy 205 kilométeres penzummal folytatódott a viadal. A szakasz koreográfia szinte teljesen megegyezett az első nap forgatókönyvével. Onur Balkan (Törökország) és Mirco Maestri (Bardiani–CSF) alkották a nap szökését, melynek legnagyobb előnye mindössze négy percnél tetőzött. Hozzájuk zárkózott fel idővel Murilo Affonso (Soul Brasil Pro Cycling Team), de a sprinterek csapatai, amikor kellett utolérték őket. A mezőnyhajrá során ezúttal is az ír Sam Bennett (Bora-hansgrohe) bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Edward Theuns (Trek-Segafredo) és Riccardo Minali (Astana) kettősét. Összetettben természetesen továbbra is Bennett vezet. „Nem voltunk túl jó helyen az utolsó kanyarban, de igyekeztünk tapadni a hajrát felvezető Trek csapatára – így Bennett a célba érkezést követően. – Nem hittem benne, hogy meg tudom majd előzni Theuns-t, korait nyitottam a végén, ami bejött, nagyon boldog vagyok, hisz remek formában, kiváló eredményekkel zárom a szezont.”
2017.10.11. - Sam Bennett nyerte a Török Körverseny első szakaszát Mindössze tizenhárom csapattal rajtolt el a World Tour sorozatba fellépő, de problémák egész sokaságától hemzsegő Török Körverseny. A várakozásoknak megfelelően Alanya és Kemer között az első osztályú sorok alakították a 176,7 kilométeres penzumot. A nap szökését Onur Balkan (Törökország), Batuhan Özgür (Törökország), Simone Sterbini (Bardiani-CSF), Vincenzo Albanese (Bardiani-CSF), Flavio Santos (Soul Brasil Cycling) és Alex Turrin (Wilier Triestina – Selle Italia) hatosa alkotta. Az elmenés túlságosan nagy előnyre nem is tudott szert tenni, harmincöt kilométerrel a vége előtt a Bora-hansgrohe és a Trek-Segafredo által vezetett főmezőny utolérte őket. Jöhetett a mezőnyhajrá, amit az ír Sam Bennett (Bora-hansgrohe) nyert meg Marco Benfatto (Androni-Sedermac) és Edward Theuns (Trek-Segafredo) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend. „Nem számítottam ennyire nehéz sprintre – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Azt hittem, hogy a végére lassulnak majd a riválisaim, de ez nem így történ, végig a nyomomban voltak. Nagyszerű lehetőség ez számomra, nyomás volt rajtam, de sikerült végigvinnem az előzetesen eltervezetteket. Sokat tanultam ma.”
2017.10.04. - Alexandre Geniez nyerte a Tre Valli Varesine klasszikusát Pinot és Nibali előtt Saronno és Varese között 192,9 kilométer várta a mezőnyt az egyik legszebb őszi klasszikuson a Tre Valli Varesine egynaposán. A szökevények utolsó talpon maradt tagját mintegy tíz kilométerrel a vége előtt fogták meg. Ezt követően Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) akciózott, akivel kezdetben csak Thibaut Pinot (FDJ) tudott menni. Az utolsó kilométeres kaput elérve Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) és Diego Ulissi (UAE Team Emirates) is felért hozzájuk. A négy fős sprintet végül egy hajszállal Geniez nyerte, Nibali és Pinot előtt. „Szerettem volna egy jó eredménnyel zárni az évet – mondta Geniez a célba érkezést követően. – A csapat kiváló munkát végzett Jan Bakelants és én jutottunk el a végjátékig, innen pedig már saját magunkra figyeltünk. Az volt az elsődleges célom, hogy utolérjem Pinot és Nibali kettősét. Nagyon boldog vagyok a győzelmem miatt, mivel két héttel ezelőtt csúnyát buktam egy edzésen, így még mindig fáj a térdem. Miután kihagytam a Vueltát ez egy nagyszerű elégtétel számomra.”
2017.06.16. - Domenico Pozzovivo nyerte a Svájci Kör hatodik szakaszát, összetettben is az élre állt A nagy hegyekkel az esős időjárás is megérkezett a Svájci Körversenyre, a hatodik szakasz során Locarno és La Punt között 166,7 kilométer várta a kerekeseket a 2012 méteres San Bernardino és hegyi befutóként a 1695 méteres La Punt hegyével. A rajtot követően egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport alakult. Ebből a sorból Michael Woods (Cannondale-Drapac), Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) és Simone Petilli (UAE Team Emirates) hármasa volt a legaktívabb, de már az első emelkedőn is nagy volt a mozgolódás az őket üldöző főmezőnyben is. A legkitartóbb Woods volt, aki végül az esélyesek csoportjával ért célba. Az utolsó hegy lábánál természetesen darabjaira hullott a mezőny, a szökevényeket is utolérték. Mintegy tizenkét kilométerrel a vége előtt Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) indult meg, akit a sárga trikós Damiano Caruso (BMC), Rui Costa (UAR Team Emirates), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Ion Izaguirre (Bahrain-Merida), Pello Bilbao (Astana), Mathias Frank (AG2R La Mondiale), Marc Soler (Movistar) és Simon Spilak (Katusha-Alpecin) követtek. Túlságosan nagy különbségek ugyan nem alakultak ki, de végül Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) hazaért, így megnyerte a szakaszt Rui Costa (UAE Team Emirates) és Ion Izaguirre (Bahrain-Merida) előtt. Összetettben Pozzovivo és Caruso azonos idővel állnak, de helyezési számainak köszönhetően előbbi vette át a vezetést. „Nagyon régóta várok már arra, hogy esélyem legyen támadni egy nehéz emelkedőn, ahol leszakíthatom az ellenfeleim, hazaérthetek és megszerezhetem a szakaszgyőzelmet – nyilatkozta Pozzovivo a célba érkezést követően. – Remekül alakul eddig ez az év, jól sikerült a felkészülésem és a Giro d’Italián elért eredményemmel is elégedett vagyok. örülök, hogy összetettben is megszereztem a vezetést, igyekszem növelni az előnyöm, de az utolsó szakasz egy időfutam lesz, ami nem nekem kedvez.”
2017.05.19. - Fernando Gaviria: egy szakaszgyőzelemért jöttem, mesterhármasnál járok A Quick-Step Floors fiatal kolumbiai sprintere Fernando Gaviria egyetlen szakaszgyőzelem reményében vágott neki a jubileumi, századik Giro d’Italiának. Tizenkét etapot követően mesterhármasnál jár, ráadásul a pontversenyben is fölényesen vezet. „Egy kissé megijedtem amikor Maximiliano Richeze defektet kapott – így Gaviria a célba érkezést követően. – Nem volt már sok hátra, ráadásul viszonylag nagy tempóban haladtunk. Szerencsére visszazárkózott, ami nagyon fontos volt számunkra, hiszen Max az utolsó emberem. Nagyon nagy köszönettel tartozom neki és az egész csapatnak, akik ezúttal is remek munkát végeztek. Nem gondoltam volna, hogy így alakul majd ez a verseny. Egy szakaszgyőzelemért jöttem, mesterhármasnál járok. Hosszú még a Giro, a neheze csak most jön, de jó formában érzem magam, szeretnék eljutni Milánóig. Nem is csak a ciklámen trikó miatta, hanem hogy visszafizethessem a csapatnak azt a munkát, amit az első két hétben értem tettek.”
2017.05.11. - Fernando Gaviria második szakaszgyőzelmét ünnepelhette A kolumbiai sprinter Fernando Gaviria második szakaszgyőzelmét szerezte a jubileumi, századik Giro d’Italián. A kissé hektikus végjátékban a Quick-Step Floors csapata remekül hozta előre ifjú sprinterét, akit Maximiliano Richeze tanítanivaló módon indított el. „Nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is sikerült nyernem – mondta a célba érkezést követően a ciklámen trikót is megszerző kerekes. – A lábaim pont úgy reagáltak, ahogyan szerettem volna. A csapat ezúttal is kiválóan dolgozott, így ez a győzelem nem csak engem illet, hanem őket is, és mindenki mást is, aki támogat engem. Azzal a céllal álltunk rajthoz, hogy esetlegesen harcban legyünk a szakaszgyőzelemért, de a rózsaszín trikót is sikerüljön megőriznünk. Teljesítettük. Igyekeztem a gyorsasági részhajráknál is pontokat gyűjteni, próbáltuk megszerezni a ciklámenszínű trikót is. Szerencsére most már ez is nálunk van.”
2017.05.09. - Gaviria pályafutása egyik legfontosabb pillanataként éli meg a rózsaszín trikó megszerzését A harmadik szakaszon aratott győzelmét követően Fernando Gaviria viselheti a rózsaszín trikót az idei Olasz Körverseny első komolyabb hegyi szakaszán. A Quick-Step Floors kolumbiai sprintere pályafutása egyik legfontosabb pillanataként élte meg a Maglia Rosa megszerzését. „Fantasztikus érzés volt úgy felkelni a szállodai szobámban, hogy ott volt mellettem a rózsaszín trikó – nyilatkozta Gaviria immáron Szicílián. – Kimentünk edzeni és leesett, hogy tényleg én vagyok a rózsaszín trikós. Sokat gondolkoztam azon, amit csapatként csináltunk. Lenyűgöző teljesítményt nyújtottunk, soha sem fogom elfelejteni azt, ahogyan átrendeztük a mezőnyt az utolsó szardíniai szakaszon. Karrierem legfontosabb győzelmét arattam, ráadásul a szüleim is itt voltak, ami még emlékezetessé teszi ezt a sikert. A segítségük nélkül nem lehetnék az a személy aki. Köszönöm nekik.”
2017.03.08. - Sam Bennett nyerte a Párizs-Nizza harmadik szakaszát Chablis és Chalon-sur-Saone között egy 190 kilométeres penzummal folytatódott a jubileumi hetvenötödik Párizs-Nizza. Az egy harmadik és egy második kategóriás emelkedővel nehezített táv még mindig a sprintereknek kínált lehetőséget. A nap szökésének kialakulásához alig szükségeltetett több mint két kilométer, végül Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Ben King (Dimension Data) és Romain Combaud (Delko-Marseille Provence KTM) hármasa lépett el. A trió legnagyobb előnye hét perc környékén tetőzött, miközben a főmezőnyt a sárga trikót védő FDJ csapata vezette. Az utolsó harminc kilométerhez közeledve a Fortuneo-Vital Concept sora is besegített az üldözésbe, miközben a hármas duóvá csökkent, Ben King ugyanis visszamaradt a pelotonhoz. Latour és Combaud kettősét csak az utolsó kilométeres kapunál fogták meg, jöhetett a mezőnyhajrá, melyben a legtöbben Marcel Kittel (Quick-Step Floors) és Andre Greipel (Lotto-Soudal) csatájára számítottak, ellenben az ír Sam Bennett (Bora-hansgrohe) bizonyult a leggyorsabbnak, aki pályafutása első World Tour sikerét aratta. A második Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin), míg a harmadik John Degenkolb (Trek-Segafredo) lett. Összetettben továbbra is Arnaud Demare (FDJ) vezet. [[https://www.youtube.com/v/BjWyLirlXjo?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon boldog vagyok az eredmény kapcsán, szavakkal le sem írható, hogy mit jelent ez nekem – mondta Bennett a díjátadóra várva. – Jó formában érkeztem a versenyre, és a csapat is bízott bennem, így mindenféleképpen megpróbáltam kihasználni az előttem adódó lehetőségeket. A srácok fantasztikus munkát végeztek, szeretném megköszönni nekik az egész napos segítést. Úgy véltem, hogy az első öt hely valamelyikét célzom meg, örülök, hogy sikerült nyernem.”
2016.12.30. - Wout Van Aert nyerte az Azencross viadalát, Van der Poel hatalmasat bukott A belga Wout Van Aert (Crelan-Vastgoedservice) nyerte a DVV sorozat Azencross-i versenyét megelőzve Tom Meeusen (Telenet-Fidea) és Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) kettősét. A versenyzőkre ködös, korlátozott látási viszonyok és egy viszonylag csúszós pálya várt. A rajtot követően nagy volt a tülekedés az élmezőnyben, végül egy hét fős sor tudott ellépni, akik az utolsó kör kezdetéig együtt is maradtak. Nem sokkal a vége előtt Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) egy lejtős részen hatalmasat bukott, nem is tudta befejezni a versenyt, mentővel szállították kórházba, szerencsére kisebb zúzódásokkal megúszta az esetet. Van Aert – igazi - vetélytárs nélkül pedig újabb magabiztos győzelmet aratott. Összetettben Van Aert előnye immáron két perc harminckilenc másodperc Kevin Pauwels előtt. „Borzasztóan nézett ki Mathieu bukása – így Van Aert a díjátadóra várva. – Remélem semmi komolyabb, de kissé félve előztem meg ezt követően Tom Meeusent.” A hölgyek versenyét Sanne Cant (Enertehrm-Beobank) nyerte Marianne Vos (Rabo-Liv) és Thalita De Jong (Rabo-Liv) előtt. A sorozat összetettjében továbbra is De Jong áll az élen.
2016.08.13. - Bradley Wiggins: pontosan így szerettem volna lezárni a pályafutásom A brit kerékpársport élő legendája Bradley Wiggins pályafutása ötödik aranyérmét szerezte a riói olimpiai 4000 méteres csapatüldözéses versenyszámában. A harminchat esztendős kiválóságot talán utolsó alkalommal láthattuk versenyezni. „Pontosan így szerettem volna lezárni a pályafutásom” – mondta Wiggins a díjátadót követően. Fantasztikus érzések keringenek bennem, erre vágytam, nem arra, hogy egy észak-francia egynaposon tekerjek utoljára. Két évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy feladom az országúti bringázást, feladom a nagy fizetést, és csakis arra fókuszálok, hogy aranyat nyerhessek Rióban. Mindent erre tettem fel, még Karácsonyom sem volt, az ünnepi vacsora helyett is éppen a velodromban köröztünk. Sikerült! Nem volt egyszerű a döntő, minden olyan gyorsan történt. Próbáltuk tartani magunk az előzetesen megbeszéltekhez. Az utolsó hat kört nyomtuk meg igazán.”
Bátaszék-Budapest-Esztergom kerékpártúra
Távolság: 310 km
Szintkülönbség: 0 m
Nehézségi fok: 5
Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések