A keresett kulcsszó: Roman Kreuziger


2018.04.15. - A dán Michael Valgren (Astana) sikerével zárult az idei Amstel Gold Race. Az első ardenneki klasszikuson Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott) lett a második, míg Enrico Gasparotto (Bahrain-Merida) a harmadik.
2016.12.18. - Peter Sagan tárcsafékes kerékpárral versenyezne a tavaszi klasszikusokon A Bora-Hansgrohe csapatának első edzőtáborában adott érdekes interjút a sor első számú szerelője Lars Teutenberg, aki elmondta, hogy a regnáló világbajnok Peter Sagan a tavaszi klasszikusok során vélhetően tárcsafékkel szerelt kerékpárral versenyez majd. „A Specialized kerékpárjainak Venge és Roubaix modelljeit is megkaptuk tárcsafékkel – nyilatkozta Teutenberg. – Február végéig kivárunk, akkor meglátjuk, hogy lesz-e értelme a teszteléseknek. Úgy vélem, hogy a tárcsafék nagy előnye a gumiköpenyek védelmében rejlik, ami nagyon nem mindegy a kockaköves egynaposokon. Peter egyértelműen közölte, hogy szeretné kipróbálni a fékrendszert. Ennek a legjobb módja pedig egy éles verseny, ahol ténylegesen is kiderül, hogy előnyt jelent-e vagy sem.”
2016.12.11. - Romain Bardet mégsem megy a jubileumi Giróra, továbbra is a Tour az elsődleges cél A franciák jelenlegi legnagyobb sztárja Romain Bardet szeretett volna rajthoz állni a jubileumi századik Giro d’Italián ellenben a nemzeti érdekek valamint az AG2R La Mondiale csapatának szponzorai, 2017-ben is a Francia Körversenyen szeretnék villogni látni, az idei Tour összetettjének második helyezettjét. „Hasonlóan a 2016-os évhez ezúttal is a Tour de France élvezi majd a legnagyobb prioritást – így Bardet a csapat hivatalos sajtóközleményében. – Szerettem volna ott lenni a jubileumi Girón, ennek okán pedig rengeteget egyeztettünk a csapat vezetésével, minden lehetséges megoldást számba véve. Végül arra az elhatározásra jutottunk, hogy a 2017-es idényben is egy az előzőhöz hasonló versenyprogramot építünk fel, melybe sajnos nem fér bele az Olasz Kör.” Egyelőre arról nincsenek hírek, hogy Bardet hol kezdi az idényt, az viszont biztos, hogy ott lesz a Párizs-Nizzán, a Baszk Körversenyen, a Liege-Bastogne-Liege egynaposán, a Romandiai Körön és a Criterium du Dauphinén is.
2016.08.02. - A Merida lesz a Bahrein Projekt második számú névadó szponzora Lényegében már az is hetek óta nyílt titok volt, hogy nagy valószínűséggel a tajvani Merida lesz a Bahrein Projekt hivatalos kerékpárszállítója. Augusztus 1-jén a hír olyannyira megerősítésre került, hogy a Meridát, mint a csapat második számú névadószponzora jelentették be, így várhatóan Bahrein-Merida néven fut majd a koncepció. „Augusztus 1-jén hivatalosan is bejelenthetjük a Bahrein-Merida csapatának létrejöttét – mondta a jelenleg még a Lampre-Merida sorát dirigáló Brent Copeland. – A tajvani cégnél nagyon örülnek, hogy egy új fejezetet nyithatnak a profi kerékpársport világában, ezzel globálisan tovább bővítve a márkanév ismertségét.” A versenyzőkről valamint a stábról szóló hivatalos bejelentést augusztus 3-ra ígérik.
2014.09.23. - Hétfőn tárgyalta a Cseh Olimpiai Bizottság anti-dopping szervezete Roman Kreuziger ügyét. Mint ismeretes, a Tinkoff-Saxo cseh versenyzőjét májusban értesítette a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI), hogy 2011-ben és 2012-ben levett vértértékei abnormális eltéréseket mutattak a biológiai útlevelében.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések