A keresett kulcsszó: Romain Bardet


« 1 | 2 »
2018.09.22. - Richie Porte nem áll rajthoz az innsbrucki kerékpáros világbajnokságon Tovább folytatódik Richie Porte idei kálváriája, a Tour de France-on történt bukása, majd egy gyenge Vuelta szereplést követően felső légúti megbetegedéssel küzd, így kihagyja a közelgő világbajnokságot. A hírek szerint az ausztrál kerekes már a Spanyol Körverseny utolsó szakaszain is beteg volt. „Nagyon csalódott vagyok, mivel szerettem volna ott lenni a világbajnokság mezőnyversenyén – mondta a BMC kerekese, aki jövőre már a Trek-Segafredo csapatát erősíti. – Kiemelt célom volt Innsbruck, reménykedtem benne, hogy legalább ott elérhetek egy elfogadható eredményt. Sajnos az elmúlt időszakban problémák és betegségek egész sora hátráltatott, a világbajnoki pálya ismeretében pedig tökéletes formára és felkészülésre van szükség ahhoz, hogy Ausztriában kiemelkedő teljesítményt nyújts.”
2018.07.20. - Geraint Thomas: Froome a csapatunk kapitánya, érte versenyzem Egy brutális hegyi szakasszal folytatódott a 105. Francia Körverseny. A legendás Alpe d’Huez emelkedőjét a sárga trikós Geraint Thomas (Sky) nyerte, ezzel megerősítve összetettbeli vezetését csapattársa Chris Froome (Sky) előtt. A nap elején a hegyi összetettért dúlt hatalmas harc, majd Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) szökéséről marad emlékezetese az etap. Thomas, Tom Dumoulin (Team Sunweb) és Romain Bardet (AG2R La Mondiale) előtt ért célba. „Nincsenek szavaim, nem igazán tudom, hogy mit mondhatnék – hitetlenkedett Thomas a szakasz után. – Esélyt sem láttam arra, hogy ma nyerhetek. Próbáltam követni Dumoulint és Bardet miközben Froome támadott. Vincenzo Nibali balszerencsésen bukott, majdnem én is elestem, éppen, hogy ki tudtam kerülni. El sem nagyon hiszem, hogy megnyertem ezt a legendás emelkedőt. Nagyon elégedett lehetek az eredményemmel. A trikót a következő pár napig még biztos, hogy megőrizhetem, de ez egy nagyon nehéz verseny, fogalmam sincs, hogy miként fog reagálni az igénybevételre a szervezetem. Ahogy korábban is mondtam, Froome a csapatunk kapitánya, érte versenyzem. Tudja, hogy kell egy háromhetest megnyerni, ő a legjobb ebben, igyekszem élvezni a sárga trikóban eltöltött pillanatokat.”
2018.07.19. - Geraint Thomas (Sky) már második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Francia Körversenyen, az Alpe d’Huez megnyerésével összetettben is tovább növelve előnyét.
2018.07.05. - A farmakokinetikai vizsgálat magas hibaszázalékára támaszkodva menthették fel Froome-ot Egy nappal azt követően, hogy az ASO bejelentette, hogy minden követ megmozgat azért, hogy Chris Froome ne lehessen ott az idei Francia Körversenyen, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ejtette az ellene felhozott vádakat. Egy brit napilap cikke igyekezett megválaszolni a miért kérdését, bár az időpontbeli egybeesés továbbra is rengeteg találgatást vet fel. Chris Froome 2017. szeptember 7-én levett mintájában 1920 nanogramm/milliliter szalbutamolt mutattak ki. Ezt követően a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség szabályai szerint a minta értékét kompenzálták, mégpedig a kiszáradás miatt – mivel a szalbutamol ilyen esetben nagyobb koncentrációban jelenik meg a vizeletben -, így a tényleges érték 1429 nanogramm/milliliter lett, ami a megengedett 1200 nanogramm/milliliternél még mindig több, tehát a Sky kerekese tizenkilenc százalékkal lépte túl a határt. Ellenben ezt követően Chris Froome-on nem végezték el a farmakokinetikai vizsgálatot, melyen anno Diego Ulissi is megbukott, ám pont a vizsgálat eredményei miatt kapott csak kilenc hónapot a lehetséges két év helyett. Froome ügyvédje Mike Morgan arra építette fel a védelmet, hogy nem megbízható a WADA szalbutamol-tesztje, hiszen rendeltetésszerű adagolás mellett is az esetek 15,4 %-ban hibás, pozitív eredményt hoz. A WADA ebbe a csatározásba pedig már nem akart belemenni, mivel számukra eléggé kínossá vállhatott volna a helyzet, ha Morgan a Vuelta során a védencétől levett többi, negatív eredmény vizsgálatát is kéri.
2018.04.22. - Bob Jungels (Quick-Step Floors) támadását nem vették túlságosan komolyan, így a regnáló luxemburgi bajnok megnyerte a 2018-as év utolsó nagy tavaszi klasszikusát.
2018.02.25. - Rohan Dennis nyerte az Abu Dhabi Körverseny egyenkéntijét, a regnáló kronó világbajnok Tom Dumoulin mechanikai problémákkal küszködött Al Maryah Island környékén egy 12,6 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott az Abu Dhabi Körverseny. A szinte teljesen sík penzum a várakozásoknak megfelelően alakította át az összetett sorrendjét. A brit Alex Dowsett (Katusha-Alpecin) majd a német Nikias Arndt (Team Sunweb) voltak az elsők, akik kiemelkedő eredményt értek el. A kronót ellenben végül Rohan Dennis (BMC) nyerte 14 perc 21 másodperces idővel, ezzel összetettben is átvéve a vezetést. A második helyet Jonathan Castroviejo (Sky), míg a harmadikat Miles Scotson (BMC) szerezte meg. A regnáló világbajnok Tom Dumoulin (Team Sunweb) mechanikai problémákkal küzdött a váltója mondta fel a szolgálatot, így csak a számára csalódást keltő tizenkettedik helyen zárta a szakaszt. A verseny a Jabel Hafeet hegyi befutós etapjával zárul. [[https://www.youtube.com/v/7EaBH62RiXI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Természetesen nagyon örülök a győzelmemnek, de az utolsó szakasz nehéz lesz – így Dennis a díjátadót követően. – Egy olyan emelkedő vár ránk, ami nem nevezhető könnyűnek, de igazán nehéznek sem titulálnám. Alejandro Valverde remek formában van, de Tom Dumoulint sem írnám még le.”
2018.02.06. - Christopher Froome az Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as évet Megtörtént az, amit sokan szerettek volna elkerülni, Chris Froome és a Sky csapata egy hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy a szalbutamol ügye miatt eljárás alatt álló kerékpáros a február 14-én rajtoló Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as idényt. Mint ismeretes Chris Froome a Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszán akadt fenn 2000 nanogramm/milliliter szalbutamollal, ami a megengedett mennyiség kétszerese. Mivel hivatalosan ez nem doppingeset, így nem is hozták volna nyilvánosságra az ügyet azonban egy élelmes újságíró megszellőztette azt. Az elsődleges hírek még arról szóltak, hogy a védelem arra hivatkozhat, hogy egyfajta kiszáradás miatt emelkedett abnormális szintre az érték, ám a legfrissebbek szerint Froome veséjének elégtelen működése okozta a problémát. A L’Equipe szerint egy urológiai szakvéleményt állítottak fel, melyet a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség valamint a WADA illetékesei igyekeznek megcáfolni. „Januárban egy nagyon kemény felkészülési programot teljesítettem Dél-Afrikában – mondta Froome a sajtóanyagban. – Jól éreztem magam a nyeregben, már várom, hogy éles körülmények között versenyezhessek. Az Andalúz Kör tipikusan egy olyan megmérettetés, amely mindig is közel állt a szívemhez, így örülök, hogy ott kezdhetem a 2018-as idényt. Biztos vagyok abban is, hogy hamarosan pont kerül a szalbutamol ügyem végére. Nyilvánvalóan megértem a kétkedők helyzetét, hisz a történet sokakban bizonytalanságot teremtett. Sajnos rengeteg spekuláció látott napvilágot, melyek nem fedik a valóságot.”
2017.11.16. - Lezárták a Bradley Wiggins és a Sky csapata ellen folytatott vizsgálatot Mint ismert hosszú idő óta lázban tartotta a kerékpáros közvéleményt, hogy vajon milyen gyógyszer lehetett az, amit a Sky csapata egy titokzatos csomagban kapott a 2011-es Criterium du Dauphine szakaszversenye során. Az ügy tisztázása végett a csapat vezetőjét Sir Dave Brailsfordot egy külön létrehozott parlamenti bizottság idézte maga elé, melynek keretében a Brit Egészségügyi Hivatal folytatott vizsgálatot Bradley Wiggins ellen is. 2016 szeptemberének végén ütötte fel a nemzetközi sportsajtóban a fejét az orosz Fancy Bear nevezetű hekkercsoport által kiszivárogtatott dokumentum, melynek alapján a brit kerékpársport élő legendája Sir Bradley Wiggins több külön engedélyezett kúrán is átesett, miközben korábban megjelent önéletrajzi könyvében azt írta, hogy sohasem kapott ilyen kezeléseket. Az egykori csapatorvos Dr. Richard Freeman tájékoztatása szerint a csomagban a Fluimucil nevű készítmény volt, melyet Bradley Wiggins kapott. A minap lezárult a vizsgálat, melynek eredményeképpen bejelentették, hogy nem találtak doppingolásra utaló nyomokat. A bejelentést követően az érintett is megszólalt. „A doppingvádak a legnegatívabb befolyású dolgok egy sportoló életében, pláne úgy, hogy nincsenek alátámasztott, szilárd bizonyítékok – mondta Wiggins. – Mindenben a segítségére voltam a nyomozó hatóságoknak, mindezek ellenére többen is furcsálkodva néztek rám, anélkül, hogy bármi kézzelfoghatót is tudtak volna az ügyről. Ez az időszak nem volt könnyű, sem számomra, sem pedig a családom számára. Időnként olyan volt az egész, mintha egy boszorkányüldözés alanya lennék.”
2017.08.04. - Jack Haig nyerte a Lengyel Körverseny hatodik szakaszát, Sagan elvesztette összetettbeli vezetését Sokan várták már a Lengyel Körverseny hatodik szakaszát, amikor is Zakopanéba érkezett a karaván. A táv 189 kilométer volt, számos kisebb emelkedővel. A nap szökését Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Moreno Moser (Astana) és Adam Stachowiak (Lengyelország) alkotta, túlságosan messzire azonban nem jutottak. A táv utolsó harmadában az öt első kategóriás emelkedő pillanatok alatt darabjaira szedte a mezőnyt, mindössze tizenketten maradtak az élen, idővel innen ment tovább az ausztrál Jack Haig (Orica-Scott). Haig kiválóan versenyezve megnyerte a szakaszt Wout Poels (Sky) és Bob Jungels (Quick-Step Floors) előtt. Az összetett éllovasa Peter Sagan (Bora-hansgrohe) közel tizenhat perces hátránnyal zárt, s mivel Dylan Teuns (BMC) bejött az első csoporttal, így a kiváló formában lévő belga vette át a sárga trikót. Teuns előnye jelen pillanatban hat másodperc Rafal Majka (Bora-hansgrohe) előtt. „Egy nagyon nehéz és hosszú szakaszon vagyunk túl – mondta a célba érkezést követően Teuns. – Egy kicsit fáradtan vágtam neki a napnak, de úgy láttam mindenki más is így volt ezzel. A csapat káprázatos munkát végzett, minden a terveknek megfelelően alakult. Igyekeztük diktálni a tempót, sikerült is leszakítanunk Peter Sagant. Örülök, hogy megszereztem a trikót, de Rafal Majka nagyon közel van hozzám, épp ezért észnél kell lennem az utolsó szakasz során is.”
2017.07.23. - Montgeronból indulva 103 kilométer várta a kerekeseket a párizsi célvonalig a Tour utolsó, záró szakaszán. Párizsba beérve természetesen a szokásos körpályán igyekeztek dönteni a szakaszgyőzelemről a sprinterek.
2017.07.23. - Maciej Bodnar: pályafutásom legcsodálatosabb napja ez Szorosabban nem is alakulhatott volna a Tour de France Marseille-i egyenkéntije. Maciej Bodnar mindössze egyetlen másodperccel előzte meg honfitársát Michal Kwiatkowskit a huszonkét és fél kilométeres táv végén. A Francia Körverseny történetében így először fordult az elő, hogy két lengyel kerékpáros zárjon ugyanazon szakasz első két pozíciójában. Ráadásul Bodnar karrierje első Tour-szakaszgyőzelmét szerezte. „Pályafutásom legcsodálatosabb napja ez – nyilatkozta a szakaszt követően a Bora-Hansgrohe kerekese. – Évek óta hajkurászom ezt a sikert, igencsak sokat vártam rá. Egyetlen dolog fáj, hogy az édesapám már nem élhette meg ezt a pillanatot. Köszönettel tartozom édesanyámnak és a barátnőmnek, akik minden pillanatban mellettem állnak. Persze köszönöm a Bora csapatának, Peter Sagannak és Rafal Majkának, ez a győzelem benneteket is megillet. Nagyon szoros volt a vége, lényegében órákig vártam arra, hogy megelőzzön valaki. Nyugodt voltam, nagyon jó hangulatban telt a várakozás, boldog vagyok a győzelmem nyomán.”
2017.07.22. - Marseille környékén egy huszonkét és fél kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a Francia Körverseny. A penzum nagy része sík volt, ellenben egy rövid egy kilométer körüli, de átlag 9,5 százalékos emelkedő is nehezítette az útvonalat.
2017.07.20. - A hegyi összetett éllovasa Warren Barguil (Team Sunweb) nyerte a Francia Körverseny tizennyolcadik szakaszát, Christopher Froome (Sky) magabiztosan őrzi összetettbeli vezetését.
2017.07.18. - Dave Brailsford nem volt hajlandó szóba állni a Cyclingnews újságírójával Viszonylag eseménytelenül telt a Tour de France második pihenőnapja. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset Dave Brailsfordhoz a Sky csapatvezetőjéhez kapcsolódik, aki nemes egyszerűséggel odasétált az egyik legnagyobb kerékpáros szakportál a Cyclingnews riporteréhez Barry Ryan-hez, akivel közölte, - hogy őt nem hívták meg, a sajtótájékoztatón csak olyanok vehetnek részt, akikkel szeretnének is beszélni, Ryan pedig általában csak sz..ságokat ír a csapatról. - Brailsford a múlt hét folyamán visszautasította Daniel Benson főszerkesztő megkeresését, aki szeretett volna interjút készíteni a sportvezetővel, elsősorban a Brailsford ellen Nagy-Britanniában folyó vizsgálat ügyében. A Sky nem volt hajlandó a későbbiekben sem kommentálni a történteket.
2017.07.14. - Romain Bardet (AG2R La Mondiale) nyerte a Tour tizenkettedik szakaszát, összetettben Fabio Aru (Astana) vette át a sárga trikót.
2017.07.14. - Romain Bardet: mindent kiadtam magamból, maximumon mentem Romain Bardet nyerte a Tour de France tizenkettedik szakaszát a Peyragudes hegyi befutóját. Az AG2R La Mondiale versenyzője, a franciák sztárja, karrierje harmadik szakaszsikerét aratta hazája körversenyén, mellyel magabiztosan őrzi összetettbeli harmadik helyét. „Csodálatos érzés szakaszt nyerni a Francia Körversenyen, habár pályafutásom során ez már harmadszor történt meg – nyilatkozta a célba érkezést követően Romain Bardet. – Próbálkoztam a kaotikus hétvégi szakaszon is, akkor azonban nem sokkal a vége előtt utolértek. Ezúttal sokkal megfontoltabb voltam, igyekeztem kivárni, és csak a legvégén megindulni. Az utolsó pár száz méteren mindent kiadtam magamból, maximumon mentem. A Tour előtt bejártam ezt a részt, így tisztában voltam azzal, hogy mi vár rám. Igyekeztem kihasználni a lehetőséget. Sok van azonban még hátra a versenyből, úgyhogy nem szabad elbízni magam, de szeretném egy kicsit kiélvezni a jelenlegi helyzetem.”
2017.07.13. - Romain Bardet (AG2R La Mondiale) nyerte a Tour de France tizenkettedik szakaszát, Fabio Aru (Astana) az új sárga trikós.
2017.06.27. - Bombaerős sor állt össze Nairo Quintana körül Azt már eddig is tudtuk, hogy Nairo Quintana legfőbb segítője Alejandro Valverde lesz a Touron, végre valahára azonban nyilvánosságra került a többi kerekes kiléte is. Eusebio Unzue és stábja nem aprózta el, bár sok kérdés merülhet fel Carlos Alberto Betancur kiemelt szerepe kapcsán. A sokszor túlsúllyal küzdő kerekes azonban akár még nyerő emberré is avanzsálhat. A Movistar kerete: Imanol Erviti (spanyol), Jasha Sütterlin (német), Carlos Betancur (kolumbiai), Alejandro Valverde (spanyol), Nairo Quintana (kolumbiai), Andrey Amador (Costa Rica-i), Jesus Herrada (spanyol), Jonathan Castroviejo (spanyol) és Daniele Bennati (olasz).
2017.06.24. - Yates és Chaves kettősére épül az Orica sora, Alberto Contador köré szerveződik a Trek kerete a Touron Egy évvel azt követően, hogy Adam Yates az összetett negyedik helyén zárta a Tour de France-t az ausztrál Orica-Scott csapata újra azért száll harcba, hogy minél előrébb végezhessenek a végelszámolásnál. A céljaik elérése okán Simon Yates és Esteban Chaves kettősére építenek, ellenben Simon Gerrans ezúttal kimaradt a sorból. „Egész évben tisztában voltunk a céljainkkal, épp ezért nem változtattunk azokon Esteban térdsérülését követően sem – mondta Matt White sportigazgató. – Simon került mellé, így két embert igyekszünk delegálni a legjobbak közzé. Egyelőre nem tudhatjuk, hogy Esteban mire lehet képes, ellenben Simon szeretné megszerezni a fehér trikót, amiben Louis Meintjes (UAE Team Emirates) és Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) lehetnek a legfőbb riválisai. Chaves első Tourjára készül, bízunk benne, hogy jó formában lehet, a sérüléséből való visszatérését követően eddig minden a legnagyobb rendben halad. Az Orica-Scott sora: Michael Albasini (svájci), Esteban Chaves (kolumbiai), Luke Durbridge (ausztrál), Mathew Hayman (ausztrál), Damien Howson (ausztrál), Daryl Impey (dél-afrikai), Jens Keukeleire (belga), Roman Kreuziger (cseh) és Simon Yates (brit). Eközben az amerikai Trek-Segafredo is megnevezte azt a kilenc kerékpárost, aki harcba száll a közelgő Francia Körversenyen. A legfőbb cél, minél jobb helyzetbe hozni a csapat kapitányát Alberto Contadort. Contador az elmúlt időszakban kissé visszafogott erőben tündökölt, de elmondása szerint ez mind a júliusi csúcsformába kerülést szolgálta. A Trek-Segafredo kerete: Andre Cardoso (portugál), Alberto Contador (spanyol), John Degenkolb (német), Fabio Felline (olasz), Michael Gogl (osztrák), Markel Irizar (spanyol), Koen De Kort (holland), Bauke Mollema (holland) és Jarlinson Pantano (kolumbiai).
2017.03.06. - Arnaud Demare nyerte a Párizs-Nizza kaotikus nyitányát Bois d’Arcy környékén egy 148 és fél kilométeres szakasszal rajtolt el a hetvenötödik Párizs-Nizza. Előzetesen mezőnyhajrára volt kilátás, azonban a folyamatos oldalszél hamar kaotikussá tette az eseményeket. A nap szökésére Sylvain Chavanel (Direct Energie), Kristian Koren (Cannondale-Drapac), Romain Hardy (Fortuneo-Vital Concept) és Gatis Smukulis (Delko Marseille Provence KTM) négyese vállalkozott, akik alig ötven kilométer alatt hat perces előnyre tettek szert. A főmezőnyt közben a FDJ csapata vezette. Az erős széllökések következtében azonban hirtelenjében négy részre szakadt a peloton, melynek okán olyan nevek ragadtak hátul, mint Alberto Contador (Trek-Segafredo), Richie Porte (BMC), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin), Simon Yates (Orica-Scott) vagy éppen Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo). Huszonkilencen maradtak az első sorban, viszonylag jó nevek, hisz ott tempózott Arnaud Demare (FDJ), Dan Martin (Quick-Step Floors), Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Andre Greipel (Lotto-Soudal) és Marcel Kittel (Quick-Step Floors) is. Az utolsó ötveneshez közeledve megfogták az elmenést, majd tempót diktálva próbálták tartani a közel egy perces előnyüket a második csoporttal szemben. Közben hátul Bardet esett hatalmasat, ám sikerült visszazárkóznia a második sorhoz. Nem sokkal a cél előtt egy kisebb emelkedő nehezítette a kerekesek dolgát, amit már sem Greipel, sem Kittel nem bírt el, ellenben Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) indult, akit csak Arnaud Demare (FDJ) tudott követni. Végül Demare a papírformának megfelelően lesprintelte ellenfelét, így Alaphilippe lett a második, míg Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) a harmadik. Az esélyesek csoportja közel egy perces hátránnyal érkezett. [[https://www.youtube.com/v/5lZKyV0W7wY?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Tudtam, hogy nehéz lesz ez a szakasz, de ennyi megpróbáltatásra én sem gondoltam – így Demare a célba érkezést követően. – Amikor a csapatrádión szóltak, hogy Coquard, Kittel és Greipel is leszakadt, az rengeteg erőt adott nekem. Jó formában vagyok és a csapat is sokat tett értem, ott voltak velem, vittek, segítettek, amikor kellett. Szerencsémre rövid volt az utolsó emelkedő, így Alaphilippe után mentem, bíztam abban, hogy kibírom felfelé. Remélem, hogy pályafutásom egyik legjobb élve állhat előttem, ismét szeretnék megnyerni egy nagy klasszikust.”
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések