A keresett kulcsszó: Rohan Dennis


« 1 | 2 »
2018.01.06. - Rohan Dennis és Katrin Garfoot nyerték az ausztrál időfutam bajnokságot A 40,9 kilométeres pályán hatalmas forróság várta az elit férfi időfutam résztvevőt az ausztrál nemzeti bajnokságon. Az első induló Ben O’Connor (Dimension Data) volt, aki nem is teljesített rosszul, ám a győzelmet zsinórban harmadszor is Rohan Dennis (BMC) szerezte meg káprázatos időt repesztve (51:14) több mint egy perccel verve a második Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) és a harmadik Richie Porte (BMC) duóját. „Nagyon boldog vagyok a győzelmem miatt, pedig egy kissé aggódtam, mivel idén jóval később tértem vissza Európából – nyilatkozta Dennis a díjátadóra várva. – Nagy volt a forróság, ami sokat kivett az emberből, igazából az időjárás okozta számomra a legnagyobb aggodalmat.” Az elit hölgyekre huszonkilenc és fél kilométer várt, melyet Katrin Garfoot abszolvált a leggyorsabban, aki szintén pályafutása harmadik bajnoki címét ünnepelhette. Az ezüstérmet Lucy Kennedy (Mitchelton-Scott), míg a bronzot Shara Gillow (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope) nyakába akasztották. Az ausztrál nemzeti bajnokság a mezőnyversenyekkel folytatódik.
2017.08.20. - Rohan Dennis: az idei Vueltára egy szakaszgyőzelemért érkeztem Azt követően, hogy a 2015-ös Tour de France során az utrechti időfutam megnyerésével magára ölthette a sárga trikót a BMC ausztrál kiválósága Rohan Dennis pályafutása során másodszor viselheti az összetett élen állónak járó megkülönböztető mezt egy nagy körversenyen. A BMC a papírformának megfelelően nyerte a csapatidőfutamot. „Úgy álltam rajthoz az idei Giro d’Italián, hogy szeretnék harcban lenni az összetettért, ellenben a Vueltára egy esetleges szakaszgyőzelemért érkeztem – nyilatkozta Dennis a díjátadót követően. – Andorrában talán lehet némi esélyem, ám a piros trikó viselése kissé megváltoztatja a terveket. Nagyon nehéz és technikás volt az időfutam pályája, nem volt könnyű dolgunk. Marco Pinotti remek taktikát dolgozott ki számunkra, a kanyarokban volt lényeges, hogy ki fordul elsőként. Nem lesz könnyű dolgunk az első mezőnyszakasz során sem, az oldalszél könnyen megtréfálhatja a mezőnyt.”
2017.08.19. - A papírformának megfelelően a BMC sora nyerte a Vuelta a Espana csapatidőfutamát, összetettben Rohan Dennis (BMC) öltheti magára elsőként a piros trikót.
2017.06.11. - Peter Kennaugh diadalmaskodott az Alpe d’Huez emelkedőjén Aoste és az Alpe d’Huez között pontosan 167 és fél kilométer várta a mezőnyt a Criterium du Dauphiné hetedik szakaszán. A penzum hat kategorizált emelkedőt tartogatott, de a legendás Alpe d’Huez kaptatóját nem a legmeredekebb oldaláról mászták meg. A rajtot követő első emelkedőn egy viszonylag nagy létszámú szökevénysor alakult, akik rövid idő alatt nagy különbségre tudtak szert tenni. Az utolsó előtti kaptatón a Col de Sarenne kiemelt kategóriás hegyén darabjaira hullott a csoport, Peter Kennaugh (Sky), Ben Swift (UAE Team Emirates), Jesus Herrada (Movistar) és Jelle Vanendert (Lotto-Soudal) négyese maradt elől, míg a főmezőnyből az AG2R La Mondiale csapata próbálkozott, így Romain Bardet el tudott egy kissé lépni riválisaitól. Elől Kennaugh és Swift bírta a legjobban, előbbi három kilométerrel a vége előtt támadott, mely akció sikeresnek bizonyult, így Peter Kennaugh (Sky) nyerte a szakaszt honfitársa Ben Swift (UAE Team Emirates) és Jesus Herrada (Movistar) előtt. Az esélyesek csoportjában Fabio Aru (Astana) váltott tempót, meglepetésre ezt az akciót Christopher Froome (Sky) és Alejandro Valverde (Movistar) sem tudta átvenni, így mindketten hátránnyal érkeztek célba a verseny éllovasával Richie Porte-al szemben. Összetettben továbbra is Porte vezet, akinek előnye immáron egy perc két másodperc Froome előtt. „Ez valami hihetetlen, mindig nagyon nehéz megnyerni egy hegyi szakaszt, de nekem ez most sikerült – nyilatkozta a célba érkezést követően Kennaugh. – Elég sokáig tartott mire kialakult a nap szökése, de az utolsó két emelkedő előtt már tudtam, hogy hazaérhetünk. Érdekesen alakult a vége, gyerekkori barátommal Ben Swifttel maradtunk az élen. Kilenc éves korunk óta ismerjük egymást, tisztában voltam azzal, hogyha együtt érkezünk a célhoz, sprintben esélyem sincs ellene. Épp ezért támadtam. Szakaszt nyerni az Alpe d’Huez emelkedőjén talán csodálatosabb érzés, mint olimpia aranyérmet szerezni.”
2017.05.08. - Fernando Gaviria: nem volt tervben az, hogy támadjunk A Quick-Step Floors csapata a tavaszi klasszikusokra jellemző módon szedte szét a mezőnyt a Giro d’Italia harmadik szakaszának oldalszelében. Az utolsó tíz kilométeren belül hatan is előrekerültek, végül Fernando Gaviria magabiztosan győzött, megszerezve így a rózsaszín trikót is. „Nem volt tervben az, hogy támadjunk – nyilatkozta a célba érkezést követően Gaviria. – Csupán próbáltunk a mezőny elején helyezkedni, hogy elkerüljük a problémákat. Hatan voltunk az élen, és végül annyival erősebbnek bizonyultunk a többieknél, hogy szétszakítottuk a sort. Ezt követően persze már próbáltunk élni az előttünk adódó lehetőséggel, így mindent beleadtunk. Az első két szakasz csalódása után mindenféleképpen szerettem volna győzni. Szerencsére sikerült nyernem, igyekszem kiélvezni az elkövetkezendő két napot a rózsaszín trikóban.”
2017.04.19. - Kilövésre készen áll a 2017-es Vallon Nyíl A Fleche Wallone viadalát a belga Les Sport nevezetű lap indította útjára az 1930-as évek derekán. A verseny első kiírására hosszú tervezgetést követően 1936-ban került sor. A mai nap már, mint az Ardennek második klasszikusa tekintünk rá, amely érdekességképpen mindig szerdán kerül megrendezésre. Hasonlóan kollégáihoz a Vallon Nyíl útvonala is rengeteget változott az évek folyamán. A kezdeti esztendőkben Tounai és Liege között 236 és 300 kilométer közötti távok vártak a kerekesekre, majd 1938-tól Mons, a II. Világháborút követően pedig Charleroi városai lettek a kiinduló állomások. 1974 és 1978 között Verviers szolgált rajtként illetőleg célként is. 1983-tól a befutó Huy települése. Az 1990-es évektől a viadal távja sohasem lépte át a 210 kilométeres álomhatárt. 2017-ben Binche és Huy között 200 és fél kilométer boldogítja a karavánt, amelynek végén a Muur du Huy gyilkos kaptatója tornyosul a maga 15 %-os, helyenként 26 %-os meredekségével. A legelső kiírást 1936-ban a belga Philemon Demeersman nyerte. Az évek során mindössze négy versenyző volt arra képes, hogy triplázzon; Marcel Kint (1943, 1944, 1945), Eddy Merckx (1967, 1970, 1972), Moreno Argentin (1990, 1991, 1994) és Davide Rebellin (2004, 2007, 2009). Alejandro Valverde (2006, 2014, 2015, 2016) ellenben tavalyi sikerével az egyetlen négyszeres bajnoknak mondhatja magát. Természetesen ezúttal is Valverde (Movistar) a toronymagas esélyes, de a Movistar kinyilatkozta, hogy nem kívánnak nyomást helyezni kerekesük vállaira, így nem elvárás az ötödik, zsinórban pedig a negyedik győzelem megszerzése, bár értelemszerűen szeretnék eredményesen zárni a versenyt. Valverde legfőbb kihívói Daniel Martin (Quick-Step Floors), Michal Kwiatkowski (Sky) és Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) lehetnek.
2017.04.15. - Jönnek az ardenneki klasszikusok Az ardenneki klasszikusok (Amstel Gold Race, Le Fléche Wallone, Liege-Bastogne-Liege) múltja igencsak gazdag, habár első ízben mindössze 1966-ban rendezték meg egymás után a két belga valamint az egy holland versenyt. A történelem során mindössze két versenyző volt, akinek egyazon évben sikerült a triplázás. Az egyik Davide Rebellin (2004), míg a másik Philippe Gilbert (2011). Amstel Gold Race (Április 16.) A hollandok klasszikusa kissé eltér a többi egynapostól. Rengeteg kanyar, keskeny utak és rövid, de annál meredekebb kaptatók jellemzik. Ráadásul tele vannak az utak őrültebbnél őrültebb narancsszínben pompázó rajongóval. Az első ardenneki klasszikus egy viszonylag új viadal, hisz a 2017-es kiadás mindössze az 52. verseny lesz. Meghatározó emelkedője a Cauberg, amelyet három alkalommal is megmásznak, ráadásul ez hivatott eldönteni a verseny végkimenetelét is. A LottoNL-Jumbo csapatának illene már házigazdaként mutatnia valamit, hisz Erik Dekker 2001-es győzelme óta nem volt holland nyertese a megmérettetésnek. 2016-ban az olasz Enrico Gasparotto remek ütemben támadott a végén, így magabiztosan nyerte a versenyt Michael Valgren és Sonny Colbrelli előtt. Fleche Wallone (Április 19.) Viszonylag rövid mindössze 200 kilométeres távjával a mindig hét közben rendezendő Vallon Nyíl az egyik olyan egynapos, amely elmozdíthatatlanul hű a hagyományaihoz. Az útvonal-variálások helyett ragaszkodnak a Mur de Huy káprázatos befutójához. Az 1300 méteres mászás, átlag 9 %-os meredekségével, helyenként 25 %-al megspékelve, szinte mindig robbanásszerű befejezést ígér. A Mur-t kétszer másszák meg, először, amikor az utolsó kiskörbe érnek, majd a Côte de Peu d'Eau, a Côte de Haut-Bois, a Côte de Thon, a Côte de Bonneville, a Côte de Bohissau és Côte de Ahin előzi meg az utolsó meredeket, ahol egyeseknek a győzelem, másoknak ellenben csak a levegőkapkodás jut. Tavaly Alejandro Valverdre fantasztikusan indult, így zsinórban harmadszor nyerte meg a viadalt Julian Alaphilippe és Daniel Martin előtt. Liege-Bastogne-Liege (Április 23.) A Liege-Bastogne-Liege az északi klasszikusok utolsó darabja, amelynek végkifejletéről a 2,1 kilométeres La Redout dönt mintegy harmincöt kilométerre a befutótól. Persze a Sprimont (-29km), a Roche aux Faucons (-19.5km) és a Saint-Nicolas (-5.5km) is azért van ott, hogy az elől maradtak lószolgathassák vetélytársaikat. Az utolsó két kilométer is folyamatosan emelkedik, ám általában ekkor ez már nem oszt és nem szoroz. 2016-ban Wout Poels győzött Michael Albasini és Rui Costa előtt.
2017.03.15. - Tirreno-Adriatico: Rohan Dennis nyerte az egyenkéntit, Nairo Quintana diadalmaskodott összetettben A lassan szokásossá váló San Benedetto del Tronto-i egyenkéntivel zárult az idei Tirreno-Adriatico versenye. A kerekesekre bő tíz kilométer várt, lényegében teljesen sík útvonalon. A legjobb időt végül az ausztrál Rohan Dennis (BMC) repesztette, aki mindössze 11 perc és 18 másodperc alatt abszolválta a távot. Az összetettben is előkelő helyen álló Dennis virtuálisan még Nairo Quintana (Movistar) első helyét is veszélyeztette. A szakasz végén a második helyet Jos Van Emden (LottoNL-Jumbo), míg a harmadikat Michael Hepburn (Orica-Scott) kaparintotta meg. Quintana negyvenegy másodperc hátránnyal zárt, így megnyerte a viadal összetettjét ellenben Thibaut Pinot (FDJ) elbukta a második pozíciót, melyet Dennis szerzett meg, a francia kiválóság így végül a dobogó legalsó fokán zárt. A pontversenyben Peter Sagan (Bora-hansgrohe), a hegyi összetettben Davide Ballerini (Androni Giocattoli-Sidermac), a fiatalok versenyében Bob Jungels (Quick-Step Floors), míg a csapatok összevetésében a spanyol Movistar zárt az élen. „Egy négy éves tervet teljesítve, ez az eredmény nagyszerű lépés ahhoz, hogy egy napon egy nagy körverseny esélyeseként tekintsenek rám – mondta a szakaszgyőztes Dennis. – Igazából nem gondoltam, hogy lehet esélyem az összetett második helyére. A csapat remekül dolgozott nagyszerű hetet teljesítettünk, eredményesen zártuk a versenyt. A hegymenetemen még mindig van mit javítani, ha még komolyabban akarok készülni egy nagy háromhetesre.”
2017.02.24. - Mark Cavendish nyerte az Abu Dhabi Kör első szakaszát Egy 189 kilométeres a sprintereknek kedvező szakasszal vette kezdetét az immáron a World Tour sorozatba tartozó Abu Dhabi Körverseny. A nap szökését Manuele Mori (UAE Team Emirates), Artur Ershov (Gazprom-Rusvelo), David Lozano (Novo Nordisk), Artyom Zakharov (Astana), Mirco Maestri (Bardiani-CSF) és Kazushige Kuboki (Nippo-Vini Fantini) hatosa alkotta. A sprinterek csapatai által vezetett főmezőny azonban nem engedett túlságosan nagy teret az elől lévőknek, az elmenés legnagyobb előny mindössze négy perc környékén tetőzött. Mintegy negyven kilométerrel a cél előtt megbomlott az elől lévők közötti egység, így nem sokkal később minden szökevény megfogásra került. Jöhettek a vonatok, sajnos azonban az utolsó néhány kilométeren belül a bukásoké volt a főszerep. Négy és féllel a befutó előtt Alberto Contador (Trek-Segafredo) és Bauke Mollema (Trek-Segafredo) esett el, szerencsére hamar visszaértek a mezőnyhöz. Az egy kilométeres kapunál egy újabb perec borzolta a kedélyeket, melybe a szakaszgyőzelemre is esélyes Marcel Kittel (Quick-Step Floors) és Caleb Ewan (Orica-Scott) duója is belekeveredett. Az etapgyőzelmet végül Mark Cavendish (Dimension Data) szerezte meg Andre Greipel (Lotto-Soudal) és Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida) előtt. „Hibáztam a végén mivel rossz kereket választottam, így elvesztettem a csapattársaim nagy részét – mondta Cavendish a díjátadóra várva. – Mindezek ellenére fantasztikusan dolgoztunk ezen a napon, Reinardt Janse Van Rensburg kénytelen volt egyedül felvezetni nekem a hajrát, brutálisan erős volt, így tökéletes helyzetből indíthattam. Bonifazio nagyon hamar robbantott, tudtam, hogy várnom kell még. Szerencsére a végén jó döntést hoztam, így megnyertem a szakaszt.”
2017.02.23. - Chavesé a Tour de France, a Yates testvérek a Giro d’Italián próbálkozhatnak Ígéretükhöz méltóan az Orica-Scott csapata nyilvános sajtótájékoztató keretein belül ismertette a 2017-es terveit, melyből kiderült, hogy a jubileumi századik Giro d’Italián a Yates testvérek, míg a Tour de France során Esteban Chaves lesz a kaptány. „Három ilyen egészen kiváló fiatal kerékpárossal a keretben, nem gondolkozhatunk kicsiben, így izgatottan várjuk az év nagy körversenyeit – mondta Matt White sportigazgató. – Mindannyian bizonyították már tehetségüket, így bátran építhetünk rájuk hosszú távon. Esteban Chaves kapja a Francia Körversenyt, s bár nem gondoljuk azt, hogy győzelmi esélyekkel állna rajthoz, fizikálisan esélye lehet felvenni a harcot a legjobbakkal. A Yates testvérek kapták a jubileumi Giro d’Italiát, ahol várhatóan bombaerős mezőny áll rajthoz, ráadásul az utolsó hét minden idők egyik legnehezebb hete lesz a nagy háromhetesek tekintetében. A Vuelta a Espana tekintetében csak a Francia Kört követően döntünk.”
2017.01.06. - Katrin Garfoot és Rohan Dennis is megvédte egyenkénti időfutam bajnoki címét Kicsit több mint negyven kilométer várta az ausztrál időfutam bajnokság résztvevőt szinte végig síknak mondható terepen. Az első komolyabb időt Cameron Wurf (Cyclance) repesztette, akit később Brendan Canty (Cannondale-Drapac), majd Michael Hepburn (Orica-Scott) taszított le a trónról. Az utolsóként indulok ellenben maguk között meccselték le a nemzeti bajnoki trikó sorsát. A győzelmet végül a címvédő Rohan Dennis (BMC) szerezte meg, aki ötven perc és ötvenkilenc másodperc alatt abszolválta a távot. A második Luke Durbridge (Orica-Scott), míg a harmadik Ben Dyball (St. George-Merida) lett. „Kicsit idegesen versenyeztem – mondta Dennis a díjátadóra várva. – Sokat készültem a bajnokságra, de nem tudtam, hogy igazából versenykörülmények között mire is lehetek majd képes. Durbridge erősnek bizonyult, tartottam is tőle. Szerencsére elkerült a balszerencse, így sikerült megvédenem a címem. Bízom benne, hogy a szezon során még tovább javulhatok és remek eredményekkel örvendeztethetem meg a csapatom.” A hölgyeknél szintén címvédés történt Katrin Garfott (Orica-Scott) diadalmaskodott Shara Gillow (FDJ) és Kate Perry (Specialized) előtt.
2016.12.08. - Saját kerékpáros versenyt rendez a Velon csoport A tizenegy World Tour csapatot tömörítő Velon csoport saját kerékpáros versenyt szervez, melyre június 2. és 4. között kerül sor Hollandiában. A csoportosulás tagjai Londonban találkoztak a minap, ahol mindenben megállapodtak a többnyire az Amstel Gold Race útvonalának környékén rendezendő kiemelt kategóriás viadalról. „Nagyszerű lehetőségnek tartjuk a viadal megrendezését, mely nem csak a Velon csoport tagjainak biztosít versenyzési lehetőséget – olvasható a csoport sajtóközleményében. A Velon csoport 2014-ben alakult, célja egy olyan pénzügyi modell kidolgozása, amely biztosítja a csapatok hosszú távú fennmaradását. A Velon vezérigazgatója a korábban a Sky médiabirodalom illetőleg a Liverpool labdarugó csapatának pénzügyi dolgait is kontrolláló brit Graham Bartlett. A tizenegy alapító tag a Belkin (LottoNL-Jumbo), BMC, Garmin-Sharp (Cannondale-Drapac), Lampre-Merida, Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick-Step, Orica-GreenEdge, Giant-Shimano, Team Sky, Tinkoff-Saxo illetőleg a Trek Factory Racing csapatai. A megszűnő Tinkoff helyét a World Tour sorozatba fellépő Bora-Hansgrohe igyekszik átvenni, de a Bahrein-Merida is hamarosan csatlakozhat.
2016.10.11. - Német és holland aranyérem a világbajnokság első egyéni versenyszámaiban A junior lányok 13,7 kilométeres egyenkénti időfutamát a holland Karlijn Swinkels nyerte mindössze hét másodperccel megelőzve az olasz Lisa Morzentit. A harmadik helyen a francia Juliette Labous zárt. „Múlthét csütörtökön érkeztem meg Dohába, az itt töltött idő alatt többször is bejártam a pályát, minden kanyart legalább tízszer megnéztem – így a friss világbajnok Swinkels. – Nagyon büszke vagyok magamra, előzetesen nem számítottam győzelemre, de a sikerrel egy álmom vált valóra. Az U23-as fiúkra 28,9 kilométer várt, a kronó német dominanciát hozott, hisz Marco Mathis lett a világbajnok honfitársa Maximilian Schachmann és az ausztrál pályakiválóság Miles Scotson előtt. „Nagyon az elején indultam, így sokáig kellett arra várnom, hogy megelőz-e valaki – ecsetelte a történteket Mathis. – Feküdt nekem a pálya, ami teljes mértékben sík volt, viszont annál technikásabb. Nem is találom a szavakat, hogy mennyire is boldog vagyok a győzelmem okán. A német nemzet egy tradicionálisan jó kronó-specialista ország, nagyon örülök, hogy a honfitársam végzett a második helyen.” A szám egyetlen magyar indulója Pelikán János a huszonnegyedik helyen zárt.
2016.09.26. - Felborult az összetett az utolsó napon, Niki Terpstra nyerte az Eneco Tourt Bornemből indulva és a Geraardsbergen legendás emelkedőjét is érintve 197,8 kilométer várta az Eneco Tour mezőnyét a viadal utolsó napján. A penzum során a kápolnához két és félszer kellett feltekernie a karavánnak, a befutó ugyanis az emelkedő felénél volt meghúzva. Esős, viszonylag hideg idő várta a bringásokat. Mintegy ötven kilométerrel a vége előtt az éllovas Rohan Dennis (BMC) nagyot bukott, miközben kialakult a végső elmenés, amelyről az összetett győzelemről ácsingózó Peter Sagan (Tinkoff) is lemaradt. Oliver Naesen (IAM Cycling), Bob Jungels (Etixx-Quick Step), Niki Terpstra (Etixx-Quick Step), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) és Jasha Sütterlin (Movistar) ötöse menekült előre. A mezőny lényegében háromfelé szakadt. Az élen Terpstra megnyerte az aranykilométert, ezzel kilenc másodpercnyi jóváírásra szert téve, egyúttal bejelentkezve az összetett győzelemre. Végül Edval Boasson Hagen (Dimension Data) bírta a legjobban az emelkedőket, megnyerve a szakaszt Terpstra és Oliver Naesen (IAM Cycling) előtt. Rohan Dennis (BMC) időközben feladta a versenyt. Összetettben Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) nyerte az Eneco Tourt Oliver Naesen (IAM Cycling) és Peter Sagan (Tinkoff) kettőse előtt. A pontversenyben Sagan, míg a csapatversenyben a belga Etixx-Quick Step diadalmaskodott. FOTÓGALÉRIA az utolsó szakasz befutó helyszínéről a Muur emelkedőről
2016.09.24. - A BMC nyerte az Eneco Tour csapatidőfutamát, Rohan Dennis visszavette az összetettbeli vezetést A papírformának megfelelően az amerikai BMC sora nyerte az Eneco Tour csapatidőfutamát. A viadal ötödik szakaszán Sittard-Geleen környékén 20,9 kilométer várta a kerekeseket. A Greg Van Avermaet, Rohan Dennis, Stefan Küng, Daniel Oss, Taylor Phinney, Manuel Quinziato, Joey Rosskopf és Tom Bohli alkotta nyolcas 23 perc 11 másodperc alatta abszolválta a távot. A második az Etixx-Quick Step, míg a harmadik Team LottoNL-Jumbo csapata lett. Összetettben Rohan Dennis (BMC) szerezte vissza az első helyet, előnye tizenhat másodperc csapattársa Taylor Phinney előtt. Az eddigi éllovas Peter Sagan (Tinkoff) a negyedik pozícióba csúszott vissza.
2016.09.21. - Bahrein-Merida: hírek a kulisszák mögül Nasser bin Hamad Al Khalifa herceg februárban jelentette be, hogy profi országúti kerékpáros csapatot indít. A hír megosztotta a társadalmat, hisz a herceg ellen számos emberjogi szervezet harcol, mindezek ellenére köztudott, hogy lelkes sportörült, triatlonozik és lovaspólózik, ráadásul a formula-1-es bahreini nagydíj lebonyolításában is vastagon benne van a keze. A minap Brent Copeland csapatvezető mesélt az alakuló kerékpáros csapat hátteréről. „A csapat névadószponzorai a bahreini petróleum konzorcium a BAPCO és a második legjelentősebb kerékpárgyár a Merida – mondta az interjúban a korábban az MTN-Qhubeka és a Lampre-Merida csapatánál dolgozó Copeland. – Természetesen számos kisebb támogató is jelen van a sornál. A herceg egy igazi sportőrült. Az ő tulajdonában van a Bahrein Endurance 13 triatlon-csapat valamint ő felügyeli az ország lóverseny sportját. A költségvetésünk olyan 12 és 15 millió Euró között mozog majd, ezzel nem leszünk a leggazdagabb csapat, de úgy vélem, hogy megálljuk majd a helyünk. Nagyon fontos számunkra, hogy a Merida személyében egy a kerékpársportban igencsak elismert név áll az oldalunkon. Bízunk benne, hogy megjelenésünkkel frissességet kölcsönözhetünk a sportágunknak.” A Bahrein-Merida csapata jelenleg tizenhét versenyzővel rendelkezik, akik közül a legnagyobb név az olasz Vincenzo Nibali. Mellette érdemes megemlíteni Enrico Gasparotto, Sonny Colbrelli és Giovanni Visconti hármasát is.
« 1 | 2 »
Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések