A keresett kulcsszó: Rigoberto Uran


« 1 | 2 »
2019.02.13. - Az EF Education First nyerte a Tour Colombia csapatidőfutamát, Rigoberto Uran az összetett első éllovasa Medellin környékén egy 14 kilométeres csapatidőfutammal vette kezdetét a 2.1-es Tour Colombia szakaszversenye, melyen igencsak erős mezőny gyűlt össze. A kontinentális Medellin sora volt az első, akik Oscar Sevilla vezetésével szignifikáns időt értek el, majd a Deceuninck-Quick-Step csapata vette át a vezetést 15 perc 13 másodperc alatt teljesítve a távot. Az EF Education First azonban az előzetes várakozásoknak megfelelően remek időt tekert, s végül 15 perc 5 másodperc alatt célba érve megnyerték a szakaszt a Deceuninck-Quick-Step és az időközben a dobogóra felkapaszkodó Sky előtt. A verseny első éllovasa Rigoberto Uran. „Nagy elégtétel számunkra ez a siker – mondta Uran a díjátadót követően. – Rengeteget készültünk erre az etapra, és az, hogy hazai környezetben magamra ölthetem a verseny éllovasának járó trikót nagy megtiszteltetés számomra.” A Tour Colombia La Ceja környékén egy 150 és fél kilométeres mezőnyszakasszal folytatódik. A penzum előzetesesen a sprinterek csatáját vetíti elő.
2019.01.11. - Az ASO már most a 2020-as reformok alapján osztja ki a Tour de France szabadkártyáit A Francia Körverseny szervezője az ASO nem várt módon megnevezett két szabadkártyás csapatot az idei versenyre. A 2020-tól életbe lépő reformokhoz igazodva, amikor az Europe Tour ranglista első két helyezettje automatikus meghívást kap, a francia Cofidis és a belga Wanty-Groupe Gobert lehet ott az év legnagyobb presztízzsel bíró szakaszversenyén, ami egyben azt is jelenti, hogy az Arkea-Samsic, Direct Energie, Delko Marseille Provence és Vital Concept francia kvartettből két sor is lemarad hazája viadaláról. A belga csapat ellenben zsinórban harmadszor kapott meghívást, ami nagy elégtétel számukra. „Zsinórban harmadszor is ott lehetünk a Francia Körversenyen, ami hatalmas dolog a csapat életében – mondta Jean-Francouis Bourlart csapatvezető. – Harmadszor győztünk az Europe Tour sorozat összetettjében, ami megmutatja az erőnket. Reménykedtünk abban, hogy talán idén is lesz lehetőségünk ott lenni a Touron, büszkék vagyunk arra, hogy a szervezők is értékelik a befektetett munkát.”
2018.08.22. - UCI szabályt szegett Maciej Paterski? Nikolai Shumov vesztes helyzetből nyerte hazája egynaposát Érdekes közjátéknak lehetett szemtanúja a minszki egynapos közönsége. Néhány napja Fehéroroszországban a kontinentális Team Minsk sora két 1.2-es besorolású egynapost rendezett. Az első versenyt nagy fölénnyel nyerte a lengyel Maciej Paterski (Wibatech Metx 7r), ám a másodikon olyan történt, ami nemcsak a nemzetközi sajtó, de az UCI illetékeseinek figyelmét is felkeltette. Paterski ezúttal is hatalmas fölénnyel vezetett, ám egyszer csak lassított és megvárta míg felzárkózik hozzá a hazaiak sztárja Nikolai Shumov. A versenyt természetesen ezt követően Shumov nyerte. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályzatának 1.2.081-es cikkelye tiltja a versenyképesség megsértését valamint a különböző klubcsapatban szereplő kerékpárosok összejátszását, amelynek szankciója a pénzbüntetéstől egészen az eltiltásig terjedhet. Paterski és Shumov csapatfőnöke Alexei Ivanov is érdekesen magyarázta a történteket. „Sajnos az egyik lengyel verseny elmaradása miatt nehézségeink adódtak, hézag keletkezett a programunkban, a minszki csapat viszont az utolsó pillanatban segített nekünk azzal, hogy rajthoz állhattunk a versenyeiken – mondta Paterski. – Láttam, hogy Shumov üldöz és úgy döntöttem, hogy megvárom őt. Nem volt semmiféle megegyezés közöttünk, csak kölcsönösen segítettük egymást.” „A lengyel versenyzőnek valamilyen problémája volt, vagy csak egyszerűen nem volt már ereje – így Alexei Ivanov a Team Minsk csapatvezetője. – Melyik sportoló akarja mutatni a gyengeségét, jobb, ha azt mondja, hogy erősebb volt, de nemes gesztusból átadta a győzelmet egy hazai kerekesnek.”
2018.07.11. - Fernando Gaviria: a Tour-győzelmekre nem lehet felkészülni Fernando Gaviria pályafutása első Francia Körversenyén már a második szakaszgyőzelmét ünnepelhette. A siker egyben a Quick-Step Floors csapatának idei negyvenkilencedik diadala volt. A belga sor rengeteget dolgozott a nap folyamán, Maximiliano Richeze pedig egy tökéletes felvezetésben részesítette sprinterét. „Nagyon nehéz volt a mai szakasz, nem nagyon segített nekünk senki sem a szökevények üldözésében, így minden munka ránk maradt – mondta Gaviria a célba érkezést követően. – Nyerni akartam már csak azért is, hogy a srácok befektetett energiái kifizetődjenek. Boldog vagyok, hogy ez sikerült, köszönöm a csapatomnak a segítséget. Természetesen nagyon nagy dolog, hogy pályafutásom első Tourján már a második győzelmemet szereztem, de már a jövőbe tekintek, a következő lehetőséget figyelem. A Tour-győzelmekre nem lehet felkészülni, igyekszünk betartani a kidolgozott taktikát, de a riválisok is nagyon erősek. Fantasztikus, hogy Peter Sagan ellen versenyezhetek.”
2018.07.06. - A Sky sorát kifütyülték a Tour de France csapatbemutatóján A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékesei bíznak abban, hogy Chris Froome szalbutamol ügyének lezárásával a kerékpársportért rajongók érdeklődése a versenyre összpontosul. A Francia Körverseny La Roche sur Yonban megtartott csapatprezentációján többek között az egykerekezve a színpadra érkező Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és a hazaiak reménysége Romain Bardet (AG2R La Mondiale) is hatalmas tapsot kapott ellenben a Sky sorát kifütyülte a nagyérdemű. Az első sorokban egy rajongó „a csalók menjenek haza” táblával fogadta a brit sor kapitányát. Persze ilyenre korábban is volt már példa, a Festina botrányt követő évben az egész mezőnyt füttykoncerttel fogadták, de Lance Armstrong és Alberto Contador is esett már áldozatául a népharagnak.
2018.06.29. - Chris Froome: minden jogom megvan ahhoz, hogy a Tour de France-on versenyezzek Chris Froome ötödik Tour de France győzelmére készül a július 7-én kezdődő, legnagyobb presztízzsel bíró országúti kerékpárversenyen, holott szalbutamol ügye még mindig folyamatban van. Nemrégiben többek között a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke David Lappartient, számos riválisa és a francia kerékpársport élő legendája Bernard Hinault is nemtetszésének adott hangot rajthoz állását illetően. Froome, aki jelenleg mindhárom nagy körverseny címvédője, határozottan kiáll mindamellett, hogy jogában van ott lenni az év legnagyobb versenyén. „A kezdetektől fogva tartom magam ahhoz, hogy nem tettem semmi rosszat, így minden jogom megvan ahhoz, hogy a Tour de France-on versenyezzek – mondta a Sky kapitánya a minap egy videó interjújában. – Évek óta támadnak alaptalan dolgokkal, hozzászoktam már ehhez. Sokan szeretnék, ha nem állnék rajthoz a versenyen, de keményen készülők, csakis a szakaszok lebegnek a szemem előtt, nem hagyom, hogy bármi kizökkentsen.”
2018.02.11. - Elia Viviani nyerte a 2018-as Dubai Körversenyt Dubai belvárosában egy 129 kilométeres penzummal zárult az idei kiemelt kategóriás Dubai Kör. A nap szökését Daniel Pearson (Aqua Blue Sport), Sun Xiaolong (Mitchelton-BikeExchange), Quentin Valognes (Novo Nordisk) és Nasser Almemari (Egyesült Arab Emírségek) négyese alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye közel öt percnél tetőzött, ám az utolsó huszonöt kilométerre fordulván már csak alig egy perc volt a fórja a szökevényeknek. Pearson volt az utolsó, akit mintegy tíz kilométerrel a vége előtt fogtak meg. Ezt követően sem nyugodtak meg a kedélyek, Jacob Hennessy és Robert Stannard (mindketten Mitchelton-BikeExchange) duója próbálkozott, de a sprinterek vonatai ekkor már senkit sem engedtek el. Jöhetett a mezőnyhajrá, ám az utolsó kanyarban Nacer Bouhanni (Cofidis) bukott kettészakítva a sort. A hajrát végül Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte Marco Haller (Katusha-Alpecin) és Adam Blythe (Aqua Blue Sport) előtt. [[https://www.youtube.com/v/Xk4NIszTo0U?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Viviani szakaszgyőzelemmel zárva diadalmaskodott Magnus Cort (Astana) és Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) ellenében. A pontversenyt szintén Viviani, a fiatalok összevetését Cort, míg a csapatversenyt az amerikai BMC sora nyerte. „Az utolsó kilométereken nagy szükség volt a csapattársaimra – mondta Viviani a célba érkezést követően. – Sabatini újra káprázatos munkát végzett. Olyan ötven méterrel a vége előtt tudatosult bennem, hogy ezt a szakaszt akár meg is nyerhetem. Csodálatos érzés összetettben győzni egy ilyen rangos versenyen. Reggel még nem nagyon mertem elbízni magam, mivel két másodperc szinte semmi a kerékpársportban. Próbáltunk csak a saját feladatunkra összpontosítani, és ez meghozta az eredményét.”
2017.10.06. - Rigoberto Uran nyerte a Milánó-Torino klasszikusát A közelgő Lombard Körverseny egyik legfontosabb felkészülési viadala a kiemelt kategóriás Milánó-Torino melynek során 186 kilométer várta a kerekeseket. A nap szökését Grégory Rast (Trek-Segafredo), Patrick Lauk (Astana), Guillaume Bonnafond (Cofidis) és Simone Andreetta (Bardiani-CSF) négyese alkotta, akiket az utolsó harminc kilométerhez közeledve értek utol. Ezt követően Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) próbálkozott, de húsz másodpercnél messzebb nem jutott, így a Superga emelkedője döntött. A mindent eldöntő kaptatón darabjaira szakadt az élcsoport, a legjobbnak Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) bizonyult, így 2016 után 2017-ben is kolumbiai győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű. A második Adam Yates (Orica-Scott), míg a harmadik a regnáló olasz bajnok Fabio Aru (Astana) lett. „Sajnos sokszor elkövettem már azt a hibát a karrierem során, hogy túl korán vagy éppenséggel túl későn támadtam – nyilatkozta a díjátadóra várva Uran. – Ezúttal sem a legjobbkor robbantottam, túl korán mentem, de a hegy legmeredekebb részén éreztem úgy, hogy próbálkoznom kell. Bíztam benne, hogy jön velem valaki, de egyedül maradtam. A végén nagyon közeledtek hozzám, nem voltam biztos benne, hogy hazaérek. A Lombard Körverseny előtt nagyon fontos ez a győzelem, nem csak nekem, de a csapatomnak is.”
2017.08.15. - Rigoberto Uran: Tour de France-t akarok nyerni Miután pályafutása eddigi egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy az idei Francia Körverseny során mindössze ötvennégy másodperc hátránnyal az összetett második helyén zárt, számos spekuláció látott napvilágot Rigoberto Uran jövőjét illetően. A Cannondale-Drapac kerékpárosa igyekezett eloszlatni a pletykákat, s végül három évvel meghosszabbította szerződését az amerikai csapattal. „Rengeteg célom van még a kerékpársportban – mondta Uran a bejelentést követően. – Természetesen a legnagyobb kihívás továbbra is a Francia Körverseny, én pedig egy nap Tour de France-t akarok nyerni. Nagyon jól érzem magam a Cannondale-Drapac színeiben, az az eredmény, melyet a Touron elértem a sor fennállásának legjobb helyezése volt. Fontosak nekem azok az emberek, akik körülvesznek, így nem volt oka a váltásnak. Az új három éves megállapodás garantálja számomra a biztonságot.”
2017.07.29. - Peter Sagan: szeretném magam mögött tudni a Touron történteket Borotvált fejjel jelent meg Peter Sagan a Lengyel Körverseny hivatalos sajtótájékoztatóján, ahol lengyelországi élményeiről, céljairól, na és persze a Tour de France-ról való kizárásáról beszélt. „Úgy éreztem, hogy változtatnom kell, ezért borotváltam le a hajam – kezdte mondandóját a Lengyel Körverseny 2011-es győztese. – Szeretném magam mögött tudni a Touron történteket, remélem már mindenki elfelejtette azt. A Francia Körverseny már a múlté, sokat beszéltem a történtekről, továbbra sem fogadom el a zsűri döntését, de az élet nem áll meg, most már igyekszem minden erőmmel a Lengyel Körre fókuszálni. 2011-ben napról-napra versenyeztünk és csak az utolsó szakaszon sikerült bebiztosítanom a győzelmet. Fontos versenyként tekintek a viadalra, hisz egy három hetes pihenőt követően szeretnék formába lendülni, ráadásul rengeteg rajongóm van Lengyelországban, de a hazámhoz Szlovákiához is közel vagyunk, így vélhetően sokan fognak majd nekem szurkolni az utak mentén is.”
2017.07.23. - Montgeronból indulva 103 kilométer várta a kerekeseket a párizsi célvonalig a Tour utolsó, záró szakaszán. Párizsba beérve természetesen a szokásos körpályán igyekeztek dönteni a szakaszgyőzelemről a sprinterek.
2017.07.19. - A szlovén Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) nyerte a Tour de France tizenhetedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.10. - Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) nyerte az idei Tour de France kilencedik szakaszát, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.10. - Rigoberto Uran: nem nagyon tudtam, hogy mi történik körülöttem A kolumbiai Rigoberto Uran pályafutása első Tour szakaszgyőzelmét szerezte, miután milliméterekkel, de megnyerte a verseny kilencedik szakaszát. Hektikus napon van túl a Francia Körverseny mezőnye, így a célba érkezést követően a kolumbiai kiválóság sem tudott túl sok mindent mondani. „Egyelőre nem nagyon tudom, hogy mi történik körülöttem, de ezek szerint tényleg én nyertem meg szakaszt – nyilatkozta hitetlenkedve a Cannondale-Drapac kerekese. – Azt hittem először, hogy csak viccelnek a srácok, amikor oda szóltak, hogy győztem. Meglep a dolog. Richie és Dan Martin hatalmasat buktak közvetlenül előttem, Martin eltörte a váltómat, így már nem tudtam használni azt. Nem volt azonban időm megállni, odahívtam a neutrál autót, de ők sem tudtak vele mit kezdeni. Most még nem nagyon tudom felfogni a történteket, annyi minden volt ezen a szakaszon. Nagyon boldog vagyok, rettenetesen nehéz volt ez a nap, örülök, hogy egyáltalán célba értem. Összetettben is nagyon jól állok, de rengeteg van még hátra az idei Francia Körversenyből.”
2017.07.09. - Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) nyerte az idei Tour eddigi legizgalmasabb szakaszát, pedig Warren Barguil (Team Sunweb) azt hitte, hogy ő nyert. Richie Porte (BMC) és Geraint Thomas (Sky) kórházban zárta a napot, Chris Froome (Sky) megőrizte összetettbeli vezetését.
2017.02.20. - Alejandro Valverde pályafutása századik győzelmét ünnepelhette Az Andalúz Körverseny zárónapján 151 kilométer várta a kerekeseket szakadó esőben, szörnyű időjárási körülmények között. A nap szökésébe Tim Wellens (Lotto-Soudal), Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert), Garikoitz Bravo (Euskadi), Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice), Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Nick Van Der Lijke (Roompot), Simon Clarke (Cannondale-Drapac) és Domen Novak (Bahrain-Merida) keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye négy perc környékén tetőzött ellenben a főmezőny élén tempózó Movistar csapatának ez egy tökéletes szökés volt, így hagyták is őket hazaérni. A szakaszgyőzelmet Tim Wellens (Lotto-Soudal) szerezte meg Simon Clarke (Cannondale-Drapac) és Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) előtt. Összetettben semmi sem változott Alejandro Valverde (Movistar) pályafutása századik sikerét ünnepelhette, a második Alberto Contador (Trek-Segafredo), míg a harmadik Thibaut Pinot (FDJ) lett. A pontversenyt szintén Valverde, a hegyi összevetést pedig Georg Preidler (Team Sunweb) nyerte. „A százas egy gyönyörű szám, de eszem ágában sincs itt megállni – mondta Valverde a díjátadót követően. – A csapat remek munkát végzett a hét folyamán, nélkülük esélyem sem lett volna a győzelemre. Mindössze egyetlen másodperc előnnyel zártam Alberto előtt, ami még értékesebbé teszi ezt a sikert.”
2016.08.04. - Kolumbia aranyért érkezett a riói olimpia mezőnyversenyére A Kolumbiai Kerékpáros Szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy Rigoberto Uran és Sergio Henao kettősét visszalépteti a riói olimpia egyenkénti időfutamától, mégpedig annál az oknál fogva, hogy teljes erejükkel a mezőnyversenyre koncentrálhassanak. A regnáló elnök Augustin Moreno Aristizabal és az általános igazgató Jorge Ovidio Gonzales egyet értettek abban, hogy az augusztus 6-i mezőnyverseny a legfontosabb a nemzet számára. Uran és Heano mellett Estaban Chaves, Miguel Angel Lopez és Jarlinson Pantano triója teszi teljessé a koránt sem gyenge sort. „Úgy állapodtunk meg a két versenyzőnkkel, hogy az olimpia mezőnyversenye élvez elsőbbséget, ennek okán pedig visszalépnek az egyenkénti időfutamtól” – nyilatkozta Ovidio Gonzales.
2016.08.03. - Elizabeth Armitstead is ott lehet a riói olimpián Egy viszonylag érdekes történet látott a minap napvilágot a regnáló női világbajnok Elizabeth Armitstead kapcsán. A Boels-Dolmans kiválósága kihagyta ugyanis az utolsó két World Tour megmérettetést, minek kapcsán a legtöbben azt gondolták, hogy a britek kiválósága szeretne minél jobban felkészülni a közelgő riói olimpiára. Az igazság ellenben az volt, hogy eljárás folyt ellene, mivel egy éven belül elmulasztott három doppingellenőrzést is, ami a WADA szabályzata értelmében, akár négy éves eltiltást is eredményezhet. Armitstead a határozat kézhezvételét követően azonnal pert indított a Brit Antidopping Ügynökség ellen, melyet gyorsított eljárásban meg is nyert, így ott lehet az olimpián. „Tisztán versenyzek, nincs rejtegetni valóm – mondta röviden Armitstead az egyik kerékpáros oldalnak adott nyilatkozatában. – Nem csak a riói olimpia került veszélybe, hanem az a rengeteg befektetett munka, melyet az elmúlt időszakban elvégeztem. Eddig sohasem volt probléma az ellenőrzések gyanánt. Úgy érzem most sem én hibáztam.”
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések