A keresett kulcsszó: Richard Carapaz


2018.05.13. - Richard Carapaz: ez nem csak az én győzelmem, hanem egész Ecuador sikere Richard Carapaz (Movistar) történelmet írva hazája első versenyzőjeként nyert szakaszt a Giro d’Italián, ezzel harmincnegyedik nemzetként iratkozott fel a dél-amerikai ország a győztesek palettájára. [[https://www.youtube.com/v/iHex80mA5VQ?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Az eső miatt kissé idegessé vált a mezőny – mondta a célba érkezést követően Carapaz. – Nem volt könnyű az utolsó hegy, de mindenféleképpen kedvezett nekem. Jó erőben éreztem magam, így megindultam. Óvatosnak kellett lennem, nehogy a nedves úton elessek. Nagyon sok munkám van abban, hogy egyáltalán itt lehessek a Giro d’Italián. Ez nem csak az én győzelmem, hanem egész Ecuador sikere. Sajnos a hazámban eléggé mostohacipőben jár ez a sportág, de bízom benne, hogy ez a diadal lehetőséget teremthet a fiatalok számára. Rengeteg érzelmet váltott ki bennem az, amikor áthaladtam a célvonalon. Hihetetlen, nem is nagyon tudom szavakba önteni. Örülök, hogy rajtam van a fehér trikó is, melyet próbálok őrizni Rómáig. Az egy igazi dicsőség lenne, ha rajtam maradhatna.”
2018.05.13. - A fehér trikó egyik kiemelt várományosa Richard Carapaz (Movistar) első ecuadori kerékpárosként indult a Giro d’Italián, nem mellékesen történelmi tettet végrehajtva most már szakaszt is nyert. Összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.
2017.11.14. - Fabian Cancellara ügyvédei leállíttatnák Phil Gaimon könyvének forgalmazását és nyilvános bocsánatkérést várnak el az egykori kerekestől David Lappartient a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nemrégiben megválasztott elnöke a minap minden eddiginél komolyabb fellépést ígért a rejtett motorok ellen. Az egykori profi Phil Gaimon a napokban jelentette meg második könyvet, melyben ismét előhozakodott azzal a történettel miszerint 2010-ben Fabian Cancellara a Flandriai Körversenyen és a Párizs-Roubaix során is csalhatott. Legalábbis ezt állítja Gaimon. Lappartient kapva a lehetőségen azonnal bejelentette, hogy az UCI vizsgálatot indít a hét évvel ezelőtti ügyben. A belga Het Nieuwsbald információi szerint Cancellara ügyvédei azonnali hatállyal leállíttatnák a könyv forgalmazását, ehhez pedig készek meg is tenni a szükséges lépéseket. A könyv szerzőjét Phil Gaimont pedig nyilvános bocsánatkérésre köteleznék. „Már felvettük a kapcsolatot a kiadóval, akit arra kérünk, hogy állítsák le a könyv forgalmazását – mondta Armin Meier Cancellara ügynöke. – Ráadásul azt is követeljük, hogy Gaimon nyilvánosan elnézést kérjen a rágalmazásért.”
2016.11.03. - Peter Sagan és a Mt. Baldy emelkedője köré épül a 2017-es Kaliforniai Körversenyen A verseny szervezői hivatalosan is bejelentették azt a tizenkét várost, melyek rajt-és célállomásként kapnak szerepet a 2017-ben már a World Tour naptár részét képező viadalon. A hétnapos verseny Sacramentóban rajtól május 14-én és Pasadenában ér véget május 20-án. További érintett települések Modesto, San Jose, Pismo Beach, Morro Bay, Santa Barbara, Santa Clarita, Ontario, Mt. Baldy, Big Bear Lake és Mountain High. Természetesen nem rendezhetnek Kaliforniai Körversenyt a regnáló világbajnok Peter Sagan nélkül, aki már most megerősítette részvételét a jövő évi viadalon. Sagan eddig tizenöt szakaszgyőzelmet gyűjtött a versenyen, melynek királyszakasza a Mt. Baldy emelkedőjének tetejére vezet majd. „A Kaliforniai Körversenyen való részvételem minden évben előnyt élvez – nyilatkozta Peter Sagan. – Ez egy egészen kiváló viadal, látványos a nézőknek, ráadásul az útvonal is éppen elég nehéz ahhoz, hogy kihívások elé állítsa a kerekeseket. Nagyszerű verseny, a táj gyönyörű, mindamellett, hogy városról városra hatalmas bíztatást kapunk.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések