A keresett kulcsszó: Révész Máriusz


2018.01.09. - A kormány tavaly év végén döntött arról, hogy 3,6 milliárd forinttal támogatja az olyan kerékpárutak megépítését, amelyek építési engedéllyel rendelkeznek, így kivitelezésük azonnal indítható. Ezen szakaszok kiegészítik, rendszerbe foglalják a már meglévő létesítményeket, illeszkednek meglévő hálózatokhoz, ezáltal a meglévőnél nagyobb forgalmat generálnak. A forgalomnövekedés mellett cél a kerékpáros turisták és a vendégéjszakák számának növelése is. Mivel eddig jellemzően nyugat-magyarországi kerékpáros fejlesztések kaptak támogatást, jelen döntéssel a cél az, hogy az ország északi és keleti része, valamint Pest megye is részesüljön hasonló támogatásból. A kormány az alábbi, építési engedéllyel rendelkező kerékpárutak megépítését támogatja:
2016.10.08. - Nagyszabású sajtótájékoztatót tartott a kerékpárügyi biztos, a kerékpárügyi közlekedési főosztály vezetője, a Magyar Kerékpárosklub elnöke és Budapest főpolgármester helyettese. A sajtóbeszélgetésen megtelt a terem az ország legnagyobb médiumaival, a kérdezz-felelek pedig rengeteg aktuális és hosszú távú kerékpáros kérdést érintett, melyekre kompetens és hozzáértő válaszokat kaphattunk a megszólalóktól. 2020-ig mintegy 50-100 milliárd forintnyi kerékpáros fejlesztés valósulhat meg Magyarországon, a pontos összeg nagyban múlik azon, hogy a folyamatosan benyújtásra kerülő előterjesztéseket mennyire támogatja a kormány. Révész Máriusz kerékpárügyi biztos hangsúlyozta, legalább félévente terveznek hasonló eseményeket, ahol a sajtó minden kérdésére nyíltan és őszintén kívánnak válaszolni. A sajtótájékoztató legnagyobb tanulsága talán az lehetett a hallgatóság (és az olvasók számára is), hogy a fent említett három szervezet összehangoltan és konsruktívan dolgozik a kerékpáros fejlesztéseken, mindenkinek megvan a maga szerepe és funkciója a témakörökben.
2016.08.03. - A mai napon megtartotta első sajtótájékoztatóját a nemrégiben kinevezett kerékpáros kormánybiztos, Révész Máriusz, melyből kiderült, a következő években mintegy 30 milliárd forintnyi kerékpáros beruházásra számíthatunk. A Bécs–Budapest Eurovelo 6-os út, a Budapest–Balaton-kerékpárút, a Balatoni Bringakörút felújítása és a Balaton–Kis-Balaton összekötése mind kiemelt gazdasági projektnek lett nyilvánítva, így ezeknek a beruházásoknak az indulása nagyon gyorsan elkezdődhet, az építkezések már jövő nyáron elindulhatnak, 2018 végére pedig átadhatják a szakaszokat. Ezen kívül megépül a Tisza-tó körgyűrű utolsó, Poroszló és Tiszafüred közti szakasza, a Debrecen–Nagyvárad közötti bringaút, elkészül az Eurovelo 11 Tokaj és Bodrogkeresztúr közötti szakasza, rendesen összekötik Tokajt Tiszabeccsel is. Fontos változás lesz, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon belül önálló kerékpáros főosztály jön létre az országos kerékpáros infrastruktúrafejlesztések összehangolására, a kerékpárutak gondozása pedig az önkormányzatoktól a Magyar Közúthoz kerülhet át.
2016.06.14. - A magyar közlöny legfrisebb száma szerint Révész Máriuszt „a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős” kormánybiztossá nevezik ki. Máriusz maga is aktív kerékpáros, aki eddig is segített különböző kerékpáros ügyeket, például a Tour de Hongrie újraindítását és volt már korábban MKSZ elnökjelölt is. .
2014.11.05. - November 7-én, pénteken 14 órakor tartja az MKSZ rendkívüli közgyűlését, ahol a nemrégiben lemondott elnök, Katona Kálmán helyére választanak új elnököt. Szerkesztőségünk értesülései szerint két jelölt lesz, a Fideszes képviselő, Révész Máriusz és az üzleti körökben elismert Polony István.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések