A keresett kulcsszó: Rafal Majka


« 1 | 2 »
2018.05.21. - Nyolc WorldTour csapat jelezte indulási szándékát a június 13-án rajtoló jubileumi huszonötödik Szlovén Körversenyen, mely néhány kilométer erejéig Magyarországra is ellátogat.
2018.02.15. - Csak a célfotó döntött az Andalúz Kör első szakaszán, Chris Froome köszönetet mondott versenyzőtársainak Mijas és Granada között egy 196,7 kilométeres penzummal vette kezdetét a kiemelt kategóriás Andalúz Körverseny, melyen szalbutamol ügye ellenére Chris Froome is rajthoz állt. A nap első szökését Silvan Dillier (AG2R-La Mondiale), Romain Sicard (Direct Energie), Luis Guillermo Mas Bonet (Caja Rural–Seguros), Garikoitz Bravo (Euskadi Basque Country) és Txomin Juaristi (Fundacion Euskadi) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye öt perc körül tetőzött miközben a főmezőnyt az Astana csapata vezette. Miután a szökés nagyobb részét utolérték Dillier próbált meg továbbmenni, akihez a mezőnyből Jon Ander Insausti (Fundacion Euskadi) és Pablo Torres (Burgos – BH) kettőse zárkózott fel, azonban ez a próbálkozás már viszonylag rövid életűnek bizonyult. Jöhetett a mezőnyhajrá, ahol hatalmas volt a tülekedés végül csak célfotó döntött. A szakaszt a francia Thomas Boudat (Direct Energie) nyerte Sacha Modolo (EF Education First-Drapac) és Clement Venturini (AG2R La Mondiale) előtt. Chris Froome (Sky) a győztessel azonos idővel az 57. helyen érkezett. „Ez az első versenyem a Giro d’Italiára készülve, nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, szeretek Spanyolországban tekerni – mondta Froome a célba érkezést követően. – Senki sem szeretné nálam jobban, hogy végre pont kerüljön az ügyem végére. Ellenben nagyon sajnálom, hogy rengeteg valótlan információ kap szárnyra a sajtóban. Amikor az emberek megismerik majd a valódi tényeket, tisztábban látnak majd. Nagyon jól esett, hogy a verseny közben számtalan kerékpáros odatekert mellém, és a támogatásáról biztosított.”
2018.02.13. - Mikel Landa is az Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as évet A szalbutamol ügye miatt a média kereszttüzében lévő Chris Froome mellett a Movistar egyik új igazolása Mikel Landa is a február 14-én rajtoló Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as idényt. Landa az elmúlt szezont még éppen Froome csapattársaként a Sky soránál töltötte, ahol egész évben kiváló teljesítményt nyújtott, azonban több szabadságra vágyva váltott és került végül a pamplónai csapathoz. „Ez egy nagyon különleges versenynek ígérkezik, új csapatban, új ambíciókkal – mondta Landa a versenyt megelőző egyik utolsó interjújában. – Szeretnék eredményesen szerepelni, már csak azért is, hogy örömet szerezzek a rajongóimnak. Nagyon hideg tél volt Baszkföldön épp ezért költöztem el ideiglenesen Calpe-ba, hogy minél jobb felkészülést végezhessek. Nem lesz könnyű dolgom Andalúziában mivel számos olyan kerekes lesz a mezőnyben, aki más viadalon már bizonyított ebben az évben. Jó erőben érzem magam, de nem vagyok abban biztos, hogy minden esetben tudom majd tartani a tempót a legjobbakkal. Egyelőre napról-napra gondolkodom, meglátjuk, hogy meddig juthatok, egy biztos, hogy az Allanadas döntő jelentőségű emelkedő lesz.”
2017.12.30. - Sonny Colbrelli nagy tavaszi klasszikust nyerne, de egy Tour szakaszgyőzelemről sem mond le 2017-ben első szezonját töltötte egy World Tour csapat színeiben Sonny Colbrelli, aki a tavaszi klasszikusok során ígéretes teljesítményt nyújtott, ennek megkoronázásaként pedig fejébe vette, hogy 2018-ban egy nagy tavaszi egynapost nyerne. „A legfőbb célom, hogy a 2018-as idényben minimum dobogóra állhassak egy nagy tavaszi klasszikuson – mondta egy a minap adott interjújában a Bahrain-Merida kerekese. – Remélem, hogy egy napon nagy versenyzővé válhatok, megpróbálom a karrierem a klasszikusok köré felépíteni. Számomra is meglepő volt, hogy az első Flandriai Körversenyemen rögtön a legjobb tíz között zártam. A klasszikusok teljes koncentrációt igényelnek, egyetlen másodpercre sem bóbiskolhatsz el, mivel az akár rögtön az esélyeid szertefoszlását eredményezheti. Heinrich Haussler lesz a legfőbb segítőm, sajnos eléggé problémás éve volt, de bízunk abban, hogy a következő idényben elkerüli a balszerencse. Az év legnagyobb csalódásaként a világbajnokságot említeném, remek formában érkeztem Norvégiába, de aztán nem sikerült komoly eredménnyel zárnom. Egyelőre még nem dőlt el, hogy melyik háromhetesen indulok, de szeretnék szakaszt nyerni egy napon például a Tour de France-on.”
2017.12.11. - Patrick Lefevere nem hagyta szó nélkül, hogy a Katusha prezentációján az új versenyzők is a csapat mezében pózoltak A Katusha-Alpecin prezentációját követően a hírek nem is elsősorban az ott elhangzottakról szóltak, mint sokkal inkább arról, hogy Marcel Kittel nem megvárva január 1-jét pózolt új csapata mezében. A Katusha valamiért nem tartotta be a szabályokat, hisz Nathan Haas (Dimension Data), Ian Boswell (Team Sky) és Alex Dowsett (Movistar) is a svájci-orosz csapat szerelésében mutatkozott. Később kiderült, hogy a vezetőség engedélyt kért erre a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékeseitől, amit meg is kapott. A Quick-Step Floors csapatvezetője Patrick Lefevere ellenben nem ment el szó nélkül a történtek mellett. „Marcel személyesen is megkeresett, s bár a szerződése december 31-ig a Quick-Step csapatához köti engedélyeztem számára, hogy a Katusha szerelésében fotózkodjon – mondta Lefevere. – Ezzel igazából azt bizonyítottam, hogy mennyire is képmutató a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályrendszere.”
2017.09.16. - Fernando Gaviria idei tizedik sikere egyben a Quick-Step Floors ötvenedik győzelme volt A belga Koolskamp környékén rendezték a Kampioenschap van Vlaanderen 1.1-es egynaposát, melynek keretében 192 kilométer várt a kerekesekre. A penzum végén mezőnyhajrá döntött, amit a kolumbiai Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) nyert meg, aki ezzel szezonbeli tizedik győzelmét ünnepelhette, míg csapata a Quick-Step Floors idei ötvenedik sikerét könyvelte el. A második a holland Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), míg a harmadik a belga Jasper De Buyst (Lotto-Soudal) lett. „Nagyon boldog vagyok a győzelmem kapcsán, szerettem volna megszerezni az idei tizedik sikerem – nyilatkozta Gaviria a célba érkezést követően. – A világbajnokságot megelőzően ez egy nagyon fontos eredmény számomra. A sportigazgatónk Rik van Slycke éppen huszonöt évvel ezelőtt nyerte meg ezt a versenyt, nagy elégtétel számunkra, hogy éppen ez alkalomból szereztük meg szezonbeli ötvenedik sikerünket. Várom már a világbajnokságot, igyekszem ott minél jobb eredményt elérni, jó formában vagyok, de nagyon nehéz verseny vár ránk, ráadásul az időjárás is sok mindenről dönthet.”
2017.09.03. - Rafal Majka: remélem, most már magam mögött hagyom a balszerencsét A Bora-hansgrohe első számú embere Rafal Majka az összetettért érkezett az idei Vuelta a Espanára, azonban gyomorrontás miatt, már az első szakaszt követően majdnem feladta a versenyt. Kilábalva a problémákból, fantasztikusan versenyezve nyerte meg a tizennegyedik etapot. „Gyomorrontással küzdöttem a Vuelta elején, most viszont már nagyszerűen érzem magam – így Rafal Majka a célba érkezést követően. – Remélem, magam mögött hagyom a balszerencsét, hisz a Touron buktam, a Lengyel Körön pedig csak második lettem. Az összetettben szerettem volna minél jobb helyezést elérni az idei Spanyol Körversenyen, de majdnem az első szakaszon véget ért számomra a viadal. Nagyon örülök ennek a sikernek, nem is csak magam, hanem a csapat miatt is, hisz a srácok elképesztő munkát végeztek, különösen Patrick Konrad, aki ott volt velem a szökésben. A Bora-hansgrohe vezetősége bízott bennem, én pedig megháláltam ezt. Jó formában érzem magam, amikor ott hagytam Rui Costát, tudtam, hogy nincs több idő várni, mert akkor utolérnek minket. Messze van még a Vuelta vége, szeretnénk legalább még egy szakaszt megnyerni.”
2017.09.02. - Rafal Majka (Bora-hansgrohe) hatalmasat küzdve nyerte a Vuelta tizennegyedik szakaszát, összetettben továbbra is Chris Froome (Sky) vezet.
2017.08.10. - Peter Sagan duplázott a Binckbank Touron A Binckbank Tour harmadik szakaszán Blankenberge és Ardooie között 186 kilométer várt a karavánra. A nap szökését Kristijan Koren (Cannondale-Drapac), Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen – Baloise), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) és Sander Cordeel (Veranda’s Willems Crelan) ötöse alkotta, akiket a célhoz közeledve értek utol. Megfogásukat követően Jempy Drucker (BMC) próbálkozott, de az utolsó kilométeren belül esélytelen volt hazaérnie. A mezőnyhajrá során az első szakaszt is megnyerő Peter Sagan (Bora-hansgrohe) volt a leggyorsabb Edward Theuns (Trek-Segafredo) és Rudy Barbier (AG2R La Mondiale) előtt. Összetettben továbbra is az egyenkénti időfutamon leggyorsabb Stefan Küng (BMC) vezet. „Nem volt ez egy olyan nagyon könnyű nap – mondta a regnáló világbajnok a célba érkezést követően. – Mivel átértünk Belgiumba, így egy mini klasszikust teljesítettünk a szakasz folyamán. A csapat egész nap a mezőny elején tekert, kontrolláltuk az eseményeket, a srácok óriási munkát végeztek. Ez volt pályafutásom kilencvenkilencedik sikere, bízom benne, hogy még ezen a versenyen meg lehet a századik.”
2017.07.25. - Chris Froome a negyedik Tour győzelmét követően megnyerné a Vueltát is Alig egy nappal pályafutása negyedik Tour de France győzelmét követően Christopher Froome már arról beszélt, hogy nagy tervekkel vág neki a közelgő Vuelta a Espanának, célja a duplázás, szeretné megnyerni a Spanyol Kört is. „A szezon nem ér azzal véget, hogy megnyertem pályafutásom negyedik Francia Körversenyét – nyilatkozta Froome a Tourt követően. – Fantasztikus érzések keringenek bennem, reggel adtam egy pofont magamnak, hogy tudjam, nem álmodom, valóban én nyertem a versenyt. Talán ez volt a legnehezebb Tourom, az útvonal ismeretében is tudható volt, hogy ez nem az a fölényes győzelem lesz, amit alátámasztanak a különbségek is valamint az, hogy Marseille-ig teljesen nyílt volt az összetett végkimenetele. A jövő évi Tourrol egyelőre nem tudok mit mondani, egyszerre csak egy feladatra lehet koncentrálni, most pedig a Vuelta lebeg a szemeim előtt. A Spanyol Kör az egyik kedvenc versenyem, egyszerűen imádom. Fantasztikus lenne a Tourt követően ott is győzedelmeskedni.”
2017.06.20. - Nairo Quintana a Tour de France hegyeit térképezte fel A Movistar kapitánya Nairo Quintana 2014 óta első ízben hagyta ki a Route du Sud viadalát annak érdekében, hogy minél jobban felkészülhessen a közelgő Francia Körversenyre. A Giro-Tour duplával próbálkozó kerekes egy rövid pihenőt követően az Alpokban szállásolta el magát, bejárva a közelgő Tour jó néhány emelkedőjét köztük a legendás Galibiert is. Quintana az elmúlt évben harmadikként zárta a legnagyobb presztízzsel bíró körversenyt Christopher Froome (Sky) és Romain Bardet (AG2R La Mondiale) mögött. A 2017-es Francia Kör hegyi szakaszai innovatív formában kívánnak akadályt állítani a résztvevők elé, rövid távokkal, de annál komolyabb hegyekkel. A Tour de France július 1-jén egy tizenhárom kilométeres egyenkénti időfutammal rajtol a németországi Düsseldorfban.
2017.05.16. - Kittel nyerte a Kaliforniai Kör nyitányát, Rafal Majka győzött az első emelkedős befutón Sacramentóban egy a sprintereknek kedvező 167 és fél kilométeres szakasszal vette kezdetét a World Tour sorozatba újonnan bekerülő Kaliforniai Körverseny. A Giro d’Italia árnyékában rendezendő viadal, előzetesen is remek csatát ígért. Az első szinte teljesen sík etap a szokásos forgatókönyv szerint zajlott, a nap szökésének megfogását követően mezőnyhajrá döntött, amit Marcel Kittel (Quick-Step Floors) nyerte meg Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) és Elia Viviani (Sky) előtt.
2016.12.19. - Rafal Majka a Tour de France legjobbjai közé vágyik Előzetesen még arról szóltak a hírek, hogy Rafal Majka elsődleges célja a 2017-es idényben a jubileumi századik Giro d’Italia lehet. A Bora-Hansgrohe versenyzője ellenben a csapattal egyetértésben megváltoztatta elképzeléseit és minden erejével a Tour de France-ra fókuszál, ahol szeretne az összetett első öt helyének valamelyikén végezni. „Ki akarom magam próbálni a Touron – mondta Majka a csapat valenciai edzőtáborában. – Sohasem indultam még úgy, hogy kapitányként, magamért küzdhessek. A Girón és a Vueltán már bebizonyítottam, hogy lehet esélyem a legjobbakkal tartani a lépést, most eljött az ideje a Francia Körversenynek is. Viszonylag korán kezdem a szezont, de a Tour előtt mindenféleképpen pihenni szeretnék. A 2017-es idény természetesen nem csak a Tourról szól, valószínűleg ott leszek a Vueltán is, ahol megpróbálok a szakaszgyőzelemért harcba szállni. Örülök, hogy a Bora csapatát választottam, van néhány erős versenyző a keretben, így mindenféleképpen eredményesek lehetünk 2017-ben. Büszke vagyok arra, hogy továbbra is Peter Sagan oldalán versenyezhetek, nagyon jó kapcsolat van közöttünk, amikor tudjuk, segítjük egymást.”
2016.11.03. - Peter Sagan és a Mt. Baldy emelkedője köré épül a 2017-es Kaliforniai Körversenyen A verseny szervezői hivatalosan is bejelentették azt a tizenkét várost, melyek rajt-és célállomásként kapnak szerepet a 2017-ben már a World Tour naptár részét képező viadalon. A hétnapos verseny Sacramentóban rajtól május 14-én és Pasadenában ér véget május 20-án. További érintett települések Modesto, San Jose, Pismo Beach, Morro Bay, Santa Barbara, Santa Clarita, Ontario, Mt. Baldy, Big Bear Lake és Mountain High. Természetesen nem rendezhetnek Kaliforniai Körversenyt a regnáló világbajnok Peter Sagan nélkül, aki már most megerősítette részvételét a jövő évi viadalon. Sagan eddig tizenöt szakaszgyőzelmet gyűjtött a versenyen, melynek királyszakasza a Mt. Baldy emelkedőjének tetejére vezet majd. „A Kaliforniai Körversenyen való részvételem minden évben előnyt élvez – nyilatkozta Peter Sagan. – Ez egy egészen kiváló viadal, látványos a nézőknek, ráadásul az útvonal is éppen elég nehéz ahhoz, hogy kihívások elé állítsa a kerekeseket. Nagyszerű verseny, a táj gyönyörű, mindamellett, hogy városról városra hatalmas bíztatást kapunk.”
2016.08.06. - Pontosan 237 és fél kilométer várta a riói olimpiai játékok első napján a férfi országúti bringásokat a mezőnyverseny során. A technikás, a Vista Chinese emelkedője miatt igencsak nehéznek titulált penzum végül fantasztikus versenyt hozott.
2016.07.21. - Ilnur Zakarin: most már látok némi esélyt Rióra is A Giro d’Italia során történt szörnyű bukását követően, Ilnur Zakarin napról-napra egyre jobb és jobb teljesítményt nyújt az idei Tour de France során. Ez a tizenhetedik szakasz folyamán egy szakaszgyőzelemben tetőzött ki. „A Girón történt bukást követen kimondhatatlanul csalódott voltam – kezdte mondandóját a befutót követően az orosz kerékpáros. – Elsődlegesen azzal a céllal érkeztem, hogy az első tíz között zárhassak összetettben, azonban ez a terv viszonylag hamar füstbe ment. Ezt követően egy esetleges szakaszgyőzelemre kezdtem fókuszálni, ami most végre össze is jött. Ez a siker nagyon fontos mind számomra, mind pedig a csapatom számára. Rengeteget jelent nekem, egy olyan győzelmet arattam, amelyre a későbbiekben is tudok építeni. Most már látok némi esélyt Rióra is, remélem, hogy jó formában utazhatok az olimpiára.”
2016.07.20. - Bern és a Finhaut-Emosson csúcsa között egy 184 kilométeres szakasszal folytatódott a Tour de France. A második pihenőnapot követően két harmadik, egy első és hegyi befutóként egy kiemelt kategóriás kaptató várt a kerekesekre.
2016.07.18. - Jarlinson Pantano: azért versenyzem, hogy beteljesítsem az álmaim Koránt sem volt egyszerű a Tour tizenötödik szakasza melynek hajrájában Rafal Majka és Jarlinson Pantano között dőlt el a győztes kiléte. Utóbbi egy fantasztikus lejtmenetet produkálva kapaszkodott fel a Tinkoff lengyeljére, majd a sprintben is erősebbnek bizonyult. „Nagyon tisztelem Majkát, de azért versenyzem, hogy beteljesítsem az álmaim– mondta a befutót követően az IAM Cycling csapatának kolumbiai kerékpárosa. – Az utolsó emelkedőn lerázott magáról, de nem éreztem rossz erőben magam, így a lejtmenetben mindent megtettem azért, hogy utolérjem. Nyugodt maradtam, készültem a sprintre. Majka indított elsőként, de sikerült lekerülnöm és megnyernem a szakaszt. Nagy köszönettel tartozom azok felé az emberek felé, akik hittek és bíztak bennem. Szakaszt nyertem a Tour de France-on, ami még most is hihetetlen számomra.”
2016.07.17. - Bourg en Bresse és Culoz között pontosan 159 kilométer várta a Tour de France mezőnyét a viadal tizenötödik szakaszán. Egy első, egy második és két harmadik kategóriás kaptatót követően a versenyzők két alkalommal is nekifeszültek a Grand Colombier emelkedőjének. Az utolsó hegyet követően ellenben még tizennégy kilométer lejtmenet várt a karavánra.
2016.07.09. - Pau és Bagnéres de Luchon között 184 kilométer, és négy kategorizált emelkedő várta a Tour de France mezőnyét. A kiemelt kategóriás Col du Tourmalet követően egy második és két első kategóriás hegy következett, a Col de Peyresourde kaptatóját követően ellenben még közel tizenhat kilométer lejtmenet várt a karavánra.
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések