A keresett kulcsszó: Primoz Roglic


« 1 | 2 »
2018.12.23. - Peter Sagan egyelőre nem foglalkozik a yorkshire-i világbajnoksággal A háromszoros világbajnok Peter Sagan egyelőre nem tervezi a jövő évi yorkshire-i világbajnokság pályájának feltérképezését, a Bora-hansgrohe kiválósága a teljes útvonal lezárásig nem látja értelmét a bejárásnak. Elmondása szerint egyébként sem tulajdonít túl nagy jelentőséget ennek. „Dohában és Richmondban is csak egyszer mentem végig a pályán, míg Bergenben egyszer sem – mondta a szlovák kerékpáros. – Nem hiszem, hogy csak azért odarepülnék, hogy megnézzem az útvonalat, lehet, hogy elküldünk valakit, aki feltérképezi azt. Nem látom sok értelmét a forgalomban tekerésnek, versenykörülmények között úgy sem azonosak a feltételek, a sebességet, és a kanyarvételi íveket is lehetetlen szimulálni. A versenyprogramom nagyrészt megegyezik a 2018-assal, majdnem ugyanazokon a viadalokon fogok részt venni. Kiváló csapatunk van, külön szeretném kiemelni Pascal Ackermann és Sam Bennett kettősét. Pascal hihetetlen ütemben fejlődik, biztos vagyok benne, hogy 2019-ben még inkább eredményes lehet. A Giro jövőre is kimarad, egy napon azért szeretnék ott lenni, talán a pályafutásom befejezése előtt.”
2018.07.28. - Primoz Roglic bevállalós volt lejtmenetben, az összetett harmadik helyére ugrott előre A Francia Körverseny utolsó hegyi etapja bővelkedett akciókban, s bár az összetett éllovasa Geraint Tomas (Sky) tovább növelte előnyét, a szlovén Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) többször is próbálkozva megtörte Chris Froome (Sky) lendületét, és megelőzte brit riválisát összetettben. A bevállalós lejtmenetet követően Roglic a szakaszt is megnyerte. „Mit is mondhatnék, őrületesen gyors volt a vége – mondta a Roglic röviddel a célba érkezést követően. - Jó erőben éreztem magam, többször is próbálkoztam. Lejtmenetben sem akartam megülni a többiek mögött, úgy voltam vele, hogy hátha ki lehet csikarni néhány másodpercet. Holnap a nulláról indulunk, remek pálya lesz, így az időfutam nem csak nekem, hanem sokunknak kedvez. Igyekszem a legjobbamat nyújtani.”
2018.07.27. - Az egykori síugró Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) nyerte a Francia Körverseny tizenkilencedik szakaszát, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
2018.07.27. - Az egykori síugró Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) nyerte a Francia Körverseny tizenkilencedik szakaszát, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
2018.07.24. - A Pireneusok hegyei dönthetnek az idei Tour végső győztesének személyéről A Pireneusok 2014 óta első ízben kerül időben az Alpok mögé, ami egy elég nehéz hegyi szakasszal kezdődik a Carcassonne-i második pihenőnap után. Egy nappal később jön az idei verseny egyik legnagyobb látványossága, hisz Bagnères-de-Luchon és Saint-Lary-Soulan/Col-de-Portet között mindössze hatvanöt kilométert kell teljesítenie a versenyzőknek. A királyszakaszra két nappal később kerül sor, 200 kilométernyi pokol Lourdes és Laruns között, a Col d'Aspin, a Col du Tourmalet és a Col d'Aubisque érintésével. Fellélegezni ellenben továbbra sincs idő, hisz a huszadik etap során egy harmincegy kilométeres egyenkénti időfutamra kerül sor Saint-Pée-sur-Nivelle és Espelette között, megannyi mászással. Összetettben Geraint Thomas (Sky) 1 perc 39 másodperc előnnyel rendelkezik csapattársa Chris Froome (Sky) előtt, s bár a Giro-Tour duplára készülő Froome lenyilatkozta, hogy megelégszik a második hellyel, sokan tartanak attól, hogy a brit csapat valamilyen módon szeretné megcserélni két versenyzője pozícióját. Tom Dumoulin (Team Sunweb) a harmadik, de Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) és Romain Bardet (AG2R La Mondiale) is a dobogóról álmodik.
2018.07.22. - Omar Fraile: mindig is egy Tour szakaszgyőzelem volt az álmom Egy érdekes, átvezető szakasszal folytatódott a Francia Körverseny, Omar Fraile szökevényként hazaérve diadalmaskodott, miközben az esélyesek húsz perc hátránnyal vágtak neki a Cote de la Croix Neuve emelkedőjének. A Vuelta a Espanán megszerzett két hegyi összetett győzelmét, és a Giro szakaszsikerét követően a baszk kerékpáros immáron a Touron is nyert szakaszt. „Mindig is egy Tour szakaszgyőzelem volt az álmom, ez pedig ezen a napon sikerült – mondta Fraile a célba érkezést követően. – Hihetetlen számomra ez a siker, fantasztikus nap volt, nem is nagyon tudom, hogy mit mondhatnék, nem gondoltam volna, hogy nyerhetek. Nagyon fújt a szél szemből felfelé, tudtam, hogy sokat kell küzdenem az utolsó kilométereken. A Tour előtt megnéztük ezt a hegyet, így pontosan tisztában voltam azzal, hogy mi vár rám. Igyekeztem nem kiadni magamból mindent a hegy elején, próbáltam beosztani az energiámat. Amikor utolértem Stuyvent az remek érzést kölcsönzött, onnantól már szárnyaltam. Egyértelműen ez karrierem legnagyobb sikere, nyerni a Touron egy szakaszt leírhatatlan.”
2018.07.21. - Omar Fraile (Astana) nyerte a Francia Körverseny tizennegyedik szakaszát, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
2018.06.18. - Svájci Körverseny: Stefan Küng nyerte a záró időfutamot, Richie Porte az összetett győztese Bellinzona környékén egy harmincnégy kilométeres egyenkénti időfutammal zárult a Svájci Körverseny. Maciej Bodnar (Bora-hansgrohe) volt az első, aki komolyan gondolta a dolgokat 40 perc 10 másodperces idejével bebetonozta magát az élen. Több mint egy óra elteltével Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) vette át tőle az első helyet, majd Tejay Van Garderen (BMC) is bejött elé, bár Andersentől négy másodperccel elmaradt. Tőlük azonban sokkal jobbat ment a verseny elején a sárga trikót sokáig viselő Stefan Küng (BMC). A svájci kerékpáros 39 perc 44 másodperc alatt abszolválva a távot megnyerte a kronót Andersen és Van Garderen előtt. Az összetettért küzdök közül Jakob Fuglsang (Astana) ment hatalmasat, így ő végül a második helyen zárta a végelszámolást. Richie Porte (BMC) megőrizte vezető helyét, megnyerve így a versenyt Fuglsang és a harmadik helyre visszacsúszó Nairo Quintana (Movistar) kettősét megelőzve. A pontversenyt Peter Sagan (Bora-hansgrohe), a hegyi összetettet Mark Christian (Aqua Blue Sport), a fiatalok különversenyét Enric Mas (Quick-Step Floors), míg a csapatversenyt a kazah Astana nyerte. „Kiemelt célom volt jól szerepelni ezen a versenyen, adott esetben nyerni szerettem volna, ami végül is sikerült – így Richie Porte a díjátadót követően. – Ez egy kiemelt viadal a Tour de France előtt, erős mezőnnyel. Természetesen nagyszerű előjelekkel várom a Francia Kör rajtját. Nagy elégtétel a csapatunk számára, hogy Andy Rihs emléke előtt azzal adózhatunk, hogy megnyertük hazája körversenyét.”
2018.06.17. - Nairo Quintana nyerte a Svájci Körverseny utolsó hegyi befutóját, Arnaud Demare volt a leggyorsabb a záró időfutamot megelőzően A Svájci Körverseny Eschenbach és az Arosa csúcsa között egy újabb hegyi szakasszal folytatódott, a cél az Arosa kiemelt kategóriás csúcsa volt. A rajtot követően egy közel harminc fős szökés alakult, benne olyan nevekkel, mint Greg Van Avermaet (BMC), Michael Albasini (Mitchelton-Scott), Tanel Kangert (Astana) vagy éppen Gorka Izagirre (Bahrain-Merida). A brit Mark Christian (Aqua Blue Sport) igyekezett begyűjteni a hegyi pontokat, ezzel lényegében megnyerve a különversenyt. Az elmenés legnagyobb előnye mindössze négy perc környékén tetőzött, a főmezőnyt a sárga trikót védő BMC sora vezette. Az utolsó emelkedő megkezdésekor Nairo Quintana (Movistar) váltott tempót, ám ekkor még könnyűszerrel utolérte őt az esélyesek csoportja. A kolumbiai második megindulása ellenben már tarthatatlan volt. Quintana szép lassan begyűjtötte a szökevényeket, és megnyerte a szakaszt Jakob Fuglsang (Astana) és a hatalmasat küzdő Richie Porte (BMC) előtt. Porte mindössze huszonkét másodpercet kapott, ezzel megőrizve összetettbeli vezetését a második helyre előrelépő Quintana ellenében. Bellinzona környékén egy 123 kilométeres teljesen sík etapra került sor a verseny nyolcadik szakaszán. A táv nagy része egy körpályán vezetett, emelkedők nélkül, így egyértelműen a sprintereknek kedvezett. Eddie Dunbar (Aqua Blue Sport), Willie Smit (Katusha-Alpecin), Paul Ourselin (Direct Énergie) és Nathan Brown (EF Education First-Drapac) alkották a szökést, ám két percnél messzebb egy pillanatra sem jutottak, a sprinterek csapatai ugyanis végig kontroll alatt tartották őket. A mezőnyhajrá során Arnaud Demare (Groupama-FDJ) bizonyult a leggyorsabbnak megelőzve Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) kettősét. Összetettben az utolsó harmincnégy kilométeres egyenkénti időfutamot megelőzően Richie Porte (BMC) vezet, előnye tizenhét másodperc Nairo Quintana (Movistar) előtt. A pontversenyben Peter Sagan (Bora-hansgrohe), a hegyi összetettben Mark Christian (Aqua Blue Sport), a fiatalok különversenyében Enric Mas (Quick-Step Floors), míg a csapatok összevetésében a kazah Astana az első.
2018.05.21. - Nyolc WorldTour csapat jelezte indulási szándékát a június 13-án rajtoló jubileumi huszonötödik Szlovén Körversenyen, mely néhány kilométer erejéig Magyarországra is ellátogat.
2018.04.30. - Primoz Roglic nyerte a Romandiai Körversenyt A hegyesebb etapokat követően a Romandiai Körverseny szervezői egy a sprintereknek kedvező szakasszal zárták a viadal 2018-as kiírását. Persze a Mont sur Rolle és Genf közötti 181,8 kilométeres penzum azért három kategorizált emelkedőt így is tartogatott. A nap szökését Pavel Sivakov (Team Sky), Winner Anacona (Movistar), Carlos Verona (Mitchelton-Scott), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) és Michael Storer (Team Sunweb) ötöse alkotta; legnagyobb előnyük három és fél perc környékén tetőzött. A főmezőnyt nagyrészt a Bora-hansgrohe, a Bahrain-Merida és a sárga trikót védő LottoNL-Jumbo sorai vezették. Az elmenést az utolsó tíz kilométerhez közeledve fogták meg, s bár William Clarke (EF Education First-Drapac) még próbálkozott végül mezőnyhajrá döntött. A sprintben a német Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) bizonyult a leggyorsabbnak Michael Morkov (Quick-Step Floors) és Roberto Ferrari (UAE Team Emirates) kettősét maga mögé utasítva. Összetettben már nem változott a sorrend a Baszk Körversenyt követően a Tour de France-ra készülő szlovén Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) a Romandiai Kört is megnyerte Egan Bernal (Sky) és Richie Porte (BMC) előtt. A pontversenyben és a hegyi összetettben egyaránt Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), a fiatalok összevetésében Bernal, míg a csapatversenyben az UAE Team Emirates győzött. [[https://www.youtube.com/v/3-DGHZ3YSEE?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Elég nehezen jutok szóhoz – mondta kissé hitetlenkedve a díjátadóra várva az egykori síugró Roglic. – Végig nagyon optimista voltam, jó erőben érkeztem a Romandiai Körre. A csapat is rengeteget tett ezért a győzelemért, nélkülük esélyem sem lett volna, így érthető módon nagyon elégedettek vagyunk. Büszke vagyok arra, amit elértünk.”
2018.04.28. - Egan Bernal nyerte a Romandiai Kör hegyi időfutamát, összetettben továbbra is Primoz Roglic vezet Ollon és Villars között egy mindössze 9,9 kilométeres hegyi időfutammal folytatódott a Romandiai Körverseny. Az első komoly időt a holland Steven Kruijswujk (LottoNL-Jumbo) repesztette, aki ezzel átlépte a huszonhat perces álomhatárt miután 25 perc és 58 másodperc alatt abszolválta a távot. Őt Richie Porte (BMC) követte a sorban, aki pontosan fél perccel volt gyorsabb riválisánál. Sokan úgy vélték, hogy az ausztrál ezzel meg is nyerte a kronót, azonban a fiatal Egan Bernal (Sky) 25 perc 10 másodperces űridővel mindenkit maga mögé utasított. Esetleges győzelmét ekkor már csak a sárga trikós Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) veszélyeztette. A szlovén bringás végül négy másodperccel alulmaradt fiatal kolumbiai ellenfelével szemben, ami elég volt ahhoz, hogy megőrizze az összetettbeli vezetést. [[https://www.youtube.com/v/PEEPnx8OlcE?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Egan ma megmutatta, hogy mekkora tehetség – mondta a díjátadót követően Dario Cioni a Sky sportigazgatója. – Tudtuk, hogy a legjobbak között lehet ezen a kronón, de a győzelem minden várakozásunkat felülmúlta. Az utolsó három kilométer nagyon nehéznek bizonyult, nem akartuk az elején ellőni a puskaport, így egy picit óvatosan kezdtünk. Többen jó idővel rajtoltak, aztán a végére kifulladtak. Összetettben mindössze hat másodperc a hátrányunk Primoz Roglic mögött, meglátjuk, hogy az utolsó két szakaszon le tudjuk-e dolgozni azt.” A Romandiai Körverseny Sion környékén egy 149,2 kilométeres penzummal folytatódik, amely öt kategorizált emelkedőt tartogat, de nem hegyi befutóval zárul.
2018.04.08. - Párizs-Roubaix: út a pokolba, egy darabka kőért Immáron 116. alkalommal kerül megrendezésre a leginkább várt a tavaszi klasszikus a Párizs-Roubaix. Az egynapos viadal első kiírását 1896-ban bonyolították, nevéből adódóan egészen 1977-ig konkrétan Párizsból indulva Roubaix-ig tekert a karaván. 1977-től Compiegne-be került állt a rajtállomás, amely a francia fővárostól mintegy nyolcvanöt kilométer távolságra fekszik észak-keletre. A kockaköveiről híres monumentum győztesei épp ettől az évtől kezdődően kapnak díjként egy kődarabot, amelyért évről-évre hatalmas harc dúl. A kőkemény pálya révén a versenyzők külön erre a célra készített kerékpárokkal rajtolnak és a megszokottaknál jóval vastagabb gumiköpenyt használnak. A viadalt annak idején két Roubaix-i textilgyáros Theodoré Vienne és Maurice Perez alapította. 1895. június 9-én ennek kapcsán építettek egy velodromot a városban. A verseny nehezen indult be, pontosan azért mert a cél nem Párizsban, hanem a belga határ mentén fekvő jóval gyérebben lakott városkában volt. Louis Minart a Le Vélo szerkesztője sietett a segítségükre, aki reklámozni kezdte az eseményt. Az első versenyt a német Josef Fischer nyerte, míg a nagy francia sztár Maurice Garin csupán a harmadik lett. Az Észak-Pokla nevet 1919-ben kapta a viadal. Az I. Világháborút követően a L’Auto jelentetett meg cikket a versenyről, amelyen a sár és a szenvedés játszotta a főszerepet. Ennek alapján jellemezték úgy a megmérettetést, mint magát a poklot. A legtöbb győzelmet a belgák aratták szám szerint ötvenhatot, mögöttük a franciák (28) és az olaszok (13) következnek. Két négyszeres győztest érdemes megemlíteni ők Roger De Vlaeminck (1972, 1974, 1975, 1977) és Tom Boonen (2005, 2008, 2009, 2012). A táv ezúttal is 257 kilométer, a három ötcsillagos szektorral a Trouée d’Arenberg, a Mons-en-Pévèle és a Le Carrefour de l’Arbre rázatóival. Ami az esélyeket illeti a legerősebbnek az idei tavaszi idény tekintetében a Quick-Step Floors csapatának nagy hármasa, név szerint Niki Terpstra, Zdenek Stybar és Philippe Gilbert tűnnek. Természetesen nem leírandó a címvédő Greg Van Avermaet (BMC) és a regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) sem. Érdemes lesz figyelni Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) és az esetleges francia győzelem legfőbb esélyese Arnaud Demare (Groupama-FDJ) teljesítményére is.
2018.04.06. - A papírformának megfelelően Primoz Roglic nyerte a Baszk Körverseny egyenkéntijét Lodosa környékén egy 19,4 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott az idei Baszk Körverseny. A szinte teljesen sík penzum előzetesen a szlovén Primoz Roglicnak (LottoNL-Jumbo) kedvezett, aki 22 perc 26 másodperces időt teljesítve végül meg is nyerte a szakaszt. Az eddigi éllovas Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) hatalmasat küzdött, de csak a nyolcadik helyen zárt, így összetettben is Roglic vette át a vezetést. A szakasz során az új-zélandi Patrick Bevin (BMC) lett a második, míg a fehérorosz Vasil Kiryienka (Sky) a harmadik. Összetettben Roglic előnye harmincnégy másodperc Alaphilippe előtt. A Baszk Körverseny Vitoria és Eibar között egy 164,7 kilométeres etappal folytatódik, a táv második felében három kategorizált emelkedővel. „Tisztában voltam azzal, hogy sokan az én győzelmem várják, ami extra nyomást helyezett a vállaimra – mondta Roglic a díjátadót követően. – Annak ellenére, hogy szinte teljesen sík volt a pálya a szél elégé megnehezítette a napot. A célban láttam, hogy az enyém a leggyorsabb idő, aminek természetesen nagyon örültem. Két nagyon nehéz nap vár még ránk, nem lesz könnyű megőrizni az összetett vezetést.”
2018.03.10. - Rudy Mollard meglepő sikere a Párizs-Nizza hatodik szakaszán, összetettben továbbra is Luis Leon Sanchez vezet Sisteron és Vence között egy 198 kilométeres szakasszal folytatódott az idei Párizs-Nizza. A penzum négy második és egy első kategóriás kaptatót tartogatott, de a befutó is emelkedett. A rajtot követően egy hat fős elmenés alakult, melyhez nem sokkal később további hét kerékpáros csatlakozott. A szökésben olyan nevek vállaltak főszerepet, mint Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Carlos Barbero (Movistar) vagy éppen Dylan Teuns (BMC). De Gendt mindent megtett azért, hogy a nap végére megszerezze a hegyi összetett trikóját, de egyik szökevénytársa Fabian Grellier (Direct Energie) szerencsésebb volt, így ő vehette át ebben az összevetésben az első helyet. A szökevényeket mintegy huszonöt kilométerrel a vége előtt érték utol. A döntő jelentőségű első kategóriás emelkedőn a Mitchelton-Scott csapata vette át a kezdeményezést, igyekeztek remek helyzetbe hozni kapitányukat Simon Yates-t. Lejtmenetben az összetett második helyén álló Wout Poels (Sky) bukott hatalmasat, melynek következtében kénytelen volt feladni a versenyt. Négy kilométerre a céltól Tim Wellens (Lotto-Soudal) és Simon Yates (Mitchelton-Scott) kettőse indult, ám támadásuk tiszavirág életűnek bizonyult. [[https://www.youtube.com/v/eW8Tj69EjmU?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Másfél kilométerrel a vége előtt aztán Rudy Mollard (Groupama-FDJ) robbantott, s kisebb meglepetésre már nem is tudták utolérni, így a francia kerekes nyerte a szakaszt Wellens és Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) előtt. Összetettben továbbra is Luis Leon Sanchez (Astana) vezet, előnye huszonkét másodperc Alaphilippe ellenében. A Párizs-Nizza a verseny királyszakaszával folytatódik Nizza és a Valdeblore La Colmiane csúcsa között 175 kilométer vár a kerekesekre. „Fantasztikus, hogy már a második győzelmünket szereztük az idei Párizs-Nizzán, ami pályafutásom első WorldTour sikere – mondta a célba érkezést követően Mollard. – A közelben élek Antibes-ben, így nagyon jól ismertem ezeket az emelkedőket. Amikor bejelentették a verseny útvonalát, már akkor nagyon örültem, hogy itt versenyezhetünk. Tudtam, hogy a Col de la Colle sur Loup emelkedőjén még nem szabad támadni, csak tenni kell a kereket. Azzal is tisztában voltam, hogy nem várhatok a sprintre, mivel ott nem lenne esélyem, így egy kicsit korábban kellett indítanom. Szerencsére a legjobb pillanatot választottam.”
2017.09.20. - A csapatidőfutamban szerzett aranyérmét követően az elit férfiak egyenkénti időfutamán is a dobogó legfelső fokára állhatott a holland Tom Dumoulin. Az ezüstérem a szlovén Primoz Roglic, míg a bronz a brit Chris Froome nyakába került.
2017.07.20. - Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) nyerte a Tour tizenhetedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.20. - Primoz Roglic: egyelőre nem találom a szavakat A kiváló idényt teljesítő Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) Szlovénia első Tour szakaszgyőzelmét szerezte, nem mellékesen megnyerve a Henri Desgrange különdíjat is, hisz ő haladt át elsőként az idei verseny legmagasabb pontján, a 2642 méteren magasodó Galibier csúcsán. „Egyelőre nem találom a szavakat – nyilatkozta a célba érkezést követően Roglic. – Egyszerűen őrületes, ami történt. Nem is tudom mit mondhatnék, de azzal sem vagyok tisztában, hogy valójában mi is történt. A Tour szakaszgyőzelmem értékét talán csak idővel tudom majd felfogni. Az volt a tervem, hogy mindenféleképpen próbálkozni fogok. Fontos volt számomra ez a nap, mivel a barátnőm és családom a célban várt. Őrületes érzések lettek rajtam úrrá, amikor a célvonalhoz közeledve megláttam őket a szlovén zászlóval a kezükben.”
2017.07.19. - A szlovén Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) nyerte a Tour de France tizenhetedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.04.07. - Primoz Roglic nyerte a Baszk Körverseny negyedik szakaszát Bilbaóba érkezett a Baszk Körverseny, a negyedik szakasz során 174,1 kilométer várt a kerekesekre a végjátékhoz közeledve két második kategóriás emelkedőt abszolválva. Túl sokat nem kellett várni a szökés kialakulására, Toms Skujins (Cannondale-Drapac), Maxim Belkov (Katusha-Alpecin), Jonathan Lastra (Caja Rural) és Amaël Moinard (BMC Racing) négyese lépett el nem sokkal a rajtot követően. Az elmenés legnagyobb előnye négy perc körül tetőzött, miközben a főmezőnyt a Quick-Step Floors csapata kontrollálta. Száz kilométer megtételét követően sajnos egy viszonylag komoly bukás történt, melynek következtében Steve Cummings (Dimension Data), Darwin Atapuma (BMC Racing) és Dani Navarro (Cofidis) hármasa is a verseny feladására kényszerült, de a földre került Alberto Contador (Trek-Segafredo) is. A legtovább Skuijns bírta az elől lévők közül, de a Vivero emelkedőjén őt is megfogták. A kaptató rendesen megrostálta a mezőnyt, mindössze negyven fő maradt együtt a célhoz közeledve. Az utolsó kilométeren belül egy újabb bukás történt, melyben Contador már másodszor került földre. Nem sokkal ezt megelőzően Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) indított, aki remek tempómenő, így végül két másodperc előnnyel, de hazaért megnyerve a szakaszt. A második Michel Matthews (Team Sunweb), míg a harmadik Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) lett. Összetettben David De La Cruz (Quick-Step Floors) megőrizte vezető pozícióját. „Viszonylag jól helyezkedtem, így szinte végig az élbolyban voltam – így Roglic a célba érkezést követően. – Rengeteg próbálkozás volt, bíztam benne, hogy az én időm is eljön. Teljes erővel tekertem, nagyon örülök, hogy sikerült győznöm, így kifizetődött az a rengeteg munka, amit ebbe a szakaszba fektettem.”
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések