A keresett kulcsszó: Pierre Rolland


2018.11.21. - Vincenzo Nibali is ott lehet a februári Colombia Oro y Paz versenyen Chris Froome (Sky) és a regnáló világbajnok Alejandro Valverde (Movistar) bejelentését követően a kolumbiai lapok tényként közölték, hogy Vincenzo Nibali is ott lesz a februári Colombia Oro y Paz szakaszversenyen. Erről Jorge Oviedo Gonzalez a Kolumbiai Kerékpáros Szövetség elnöke beszélt egy sajtótájékoztatón, bár a Bahrain-Merida csapata még nem erősítette meg a hírt, sőt az egyik kerékpáros szakportál megkeresésére annyit közöltek, hogy csak a januári katalán edzőtábort követően válik véglegessé Nibali versenyprogramja, és, hogy koránt sem biztos, hogy indul a kolumbiai viadalon. Korábban már olyan pletykák is napvilágot láttak miszerint a „cápa” Argentínában kezdi a szezont, melyhez illeszkedhet a másik nagy dél-amerikai verseny. Egyelőre sok a kérdés Vincenzo körül, hisz a Giro d’Italia szervezősége is tényként tálalta, hogy az olasz kiválóság rajthoz áll hazája körversenyén, ami jelen állás szerint nem is annyira biztos, lehet, hogy mégis Tour de France lesz ebből. A hányattatott sorsú Kolumbiai Körverseny mellett életre hívott Colombia Oro y Paz 2019-ben vélhetően más néven futhat. A 2.1-es besorolású viadal első kiírását a hazaiak legnagyobb örömére Egan Bernal (Sky) nyerte.
2018.01.07. - Alexander Edmondson lett az ausztrál nemzeti bajnok egy hihetetlen hajrát követően Buninyong környékén 185 és fél kilométer várt az elit férfiakra az ausztrál nemzeti bajnokság mezőnyversenyén. A kerekesek tizenhat kört tettek meg, szerencsére a viadal idejére valamelyest már a napok óta tartó forróság is enyhült. A nap szökését egy nyolc fős sor alkotta, akik között Robert Power (Mitchelton-Scott) és William Clark (EF Education First-Drapac) kettőse számított nagyobb névnek. Az elmenésből legtovább Troy Herfoss bírta, őt csak három körrel a vége előtt érték utol. Már csak két kör volt hátra, amikor Alexander Edmondson (Mitchelton-Scott) és Chris Harper (Bennelong-SwissWellness) kettőse ment tovább minimális előnyre szert téve. Az utolsó körben még mindig volt egy kis fórjuk, ám ekkor úgy tűnt, hogy az üldözők könnyű szerrel utolérik őket. Edmondson nyitotta meg a hajrát hatalmas meglepetésre hazaérve, ezzel karrierje legnagyobb győzelmét szerezve nyerte a nemzeti bajnokságot. A második a remekül sprintelő Jay McCarthy (Bora-hansgrohe), míg a harmadik Edmondson szökevénytársa a szintén kitartó Chris Harper lett. „Nem is nagyon tudom, hogy mit mondhatnék, azért érkeztem, hogy a csapatért dolgozzak – nyilatkozta szinte azonnal a célba érkezést követően Edmondson. – Egy álmom vált ezzel a győzelemmel valóra, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki valaha is támogatott.” Az U23-as fiúk versenyét Cyrus Monk (Drapac Pat’s Veg Holistic) nyerte.
2017.06.18. - Peter Sagan karrierje tizenötödik szakaszgyőzelmét szerezte a Svájci Körön Schaffhausen környékén egy mindössze száz kilométeres szakasszal folytatódott a Svájci Körverseny. A nyolcadik etap során a kerekeseknek nyolc kört kellett megtennie a város környékén, minden körben abszolválva egy emelkedőt is. A rajtot követően Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), Nick van der Lijke (Roompot-Nederlandse Loterij), Jaco Venter (Dimension Data) és Jelle Wallays (Lotto-Soudal) négyese menekült előre. Hansen és Van der Lijke végig hatalmas csatát vívott a hegyi összetett elsőségéért, a nap végén a dán Hansen megtartotta a kék trikót ebben az összevetésben. Az elmenés előnye két percnél nagyobbra szinte egy pillanatig sem nőt, a Quick-Step Floors által vezetett főmezőny, amikor kellett könnyű szerrel fogta meg őket. Az utolsó kör teljesen hektikussá vált, végül Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) győzedelmeskedett, ezzel pályafutása során immáron a tizenötödik szakaszgyőzelmét ünnepelhette ezen a viadalon. A második Sacha Modolo (UAE Team Emirates), míg a harmadik Matteo Trentin (Quick-Step Floors) lett. Összetettben semmi sem változott, továbbra is Simon Spilak (Katusha-Alpecin) vezet, előnye ötvenkét másodperc Damiano Caruso (BMC) előtt. A verseny ugyancsak Schaffhausenben egy 28,6 kilométeres egyenkénti időfutammal zárul. „Egy remek napon vagyunk túl, örülök, hogy ismét sikerült nyernem – mondta a regnáló világbajnok a célba érkezést követően. – A csapatom egészen kiváló munkát végzett, végig kontroll alatt tartva a történéseket.”
2017.05.25. - Pierre Rolland megannyi próbálkozást követően nyert szakaszt a századik Girón Az idei versenyen nem osztanak ilyen különdíjat, de talán kimondható, hogy eddig Pierre Rolland a 2017-es jubileumi, századik Olasz Körverseny legaktívabb versenyzője. A Cannondale-Drapac francia kiválósága megannyi próbálkozást követően Canazeiben hazaért, megnyerve így a szakaszt. A 2015-ös Kasztíliai Körversenyen aratott részsikere óta ez volt Rolland első győzelme. „Nagyon boldog vagyok, hosszú idő óta várok már erre a pillanatra – mondta Rolland a célba érkezést követően. – 2015-ben volt egy második helyem egy Tour szakaszon, viszont a tavalyi év túlságosan is komplikált volt számomra. Télen nagyon keményen dolgoztam, ma pedig kifizetődött ez a rengeteg befektetett munka. Az előző kőkemény szakaszt követően ezúttal már az első szökést elengedte a mezőny. Az emelkedőkett követően úgy döntöttem, hogy visszamaradok a második csoporthoz, mivel egy nagyobb sort sokkal nehezebb kontrollálni, így több lehetőséget ad a támadásra. A végére mindenki nagyon fáradt volt, támadás-támadást követett, végül a legjobbkor indítottam. Egy kilométerrel a cél előtt már tudtam, hogy ez megvan.”
2017.05.24. - A szökevények játszották a főszerepet a Giro d’Italia tizenhetedik szakaszán. Pierre Rolland hazaért a Cannondale két év után nyert újra szakaszt háromhetesen.
2016.12.06. - Pierre Rolland Giro és Tour szakaszgyőzelmekről álmodik A Cannondale-Drapac francia kerékpárosa Pierre Rolland úgy döntött, hogy felhagy összetettbeli ambícióival és 2017-ben a szakaszgyőzelmek megszerzésére fordítja erejét. Rolland a tervek szerint rajthoz áll a jubileumi századik Giro d’Italián és a Tour de France-on is. „Igazából már 2014-ben meghoztam ezt a döntést, de az elmúlt két év során még megpróbáltam az összetettért menni – így Rolland egy francia kisvárosban tartott közönségtalálkozó során. – Nagyon sok energiát emészt az fel, amikor mindenáron azért küzdesz, hogy megtartsd vagy, hogy javítsd az összetettbeli helyezésed. Száz százalékig a szakaszgyőzelmekre koncentrálok majd, hisz mindkét verseny megengedi azt, hogy két-három nyugodtabb etapot követően, mindent beleadjon az ember a győzelem érdekében. Örülök, hogy jövőre ott lehetek a Párizs-Nizza szakaszversenyén, még akkor is, ha elsődlegesen felkészülésnek tekintem majd azt a versenyt.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések