A keresett kulcsszó: Philippe Gilbert


« 1 | 2 »
Országútis hírek külföldről: Tim Wellens megkérdőjelezi az inhalátorok használatát, visszavonult Robert Marchand, Philippe Gilbert őrült álmai, közeledik a Tour Down Under rajtja2018.01.11. - Tim Wellens megkérdőjelezi az inhalátorok használatát a sportágban A Lotto-Soudal feltörekvő kiválósága Tim Wellens a legújabb, aki felszólalt az asztma elleni inhalátorok használata ellen, holott papíron ő is alkalmazhatná azokat, ellenben nem teszi, pedig hét-nyolc százalékkal is javíthatná légzési kapacitását. A belga kerekes a 2017-es Tour de France-t például éppen légzési nehézségek miatt adta fel, holott egy kis szalbutamol orvosi mentességgel való alkalmazása (TUE) versenyben tarthatta volna, de Wellens nem volt hajlandó élni ezzel a lehetőséggel. Mint ismeretes Chris Froome a 2017-es Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszán levett mintájában mutatták ki a megengedett mennyiség kétszeresét. A Sky brit kerekese továbbra is versenyezhet, jogi csapata most azzal védekezik, hogy nem lépték túl az előírt határt, az anomáliák kiszáradás következtében mutatkoztak. „Profi versenyzőként számos kórházban végeztek már el rajtam különböző vizsgálatokat – mondta Wellens az egyik belga lap megkeresésére. – Az orvosok már többször is megállapították, hogy inhalátor használatával javíthatnám a légzési kapacitásom. Ellenben én mindig is ellene voltam ezeknek a megoldásoknak. Azt hiszem, ha valaki elkezdi használni a szalbutamolt, egy idő után már nem tudja betartani a határt. Szeretném, ha a sportágon belül egyértelművé válnának a dolgok. Sajnos vannak olyan készítmények, amiket betegként használva az előnyünkre fordíthatunk, de ha nem vagyunk ráutalva, azt nálam egyszerűen úgy hívják, hogy csalás. Elkeserítő látni ifjúsági csapatokat, ahol szinte minden versenyző inhalátort használ.”
Országútis hírek külföldről: drámai végjáték a Dauphinén, Fuglsangé az összetett, Froome szerint Richie Porte a közelgő Tour favoritja, Philippe Gilbert győzelme Svájcban2017.06.12. - Minden a feje tetejére állt a Dauphiné utolsó szakaszán, Jakob Fuglsang nyerte az összetettet Albertville és a Plateau de Solaison csúcsa között egy mindössze 115 kilométeres szakasszal zárult a Criterium du Dauphiné. A hegyi befutó előtt még három további emelkedő is nehezítette a kerekesek dolgát. Már az első hegyen hatalmas adok-kapok kezdődött, ellépett egy viszonylag nagy létszámú szökevénysor, akik azonban nem jutottak túlságosan messzire, mivel a főmezőnyből Christopher Froome (Sky) és Alejandro Valverde (Movistar) is próbálkozott. A Sky végig mutatta magát, később Michal Kwiatkowski és David Lopez is előrefelé menekült rengeteget segítve Froome-nak. A következő két kaptatón is támadás-támadást követett, szinte minden esélyes próbálkozott, ami odáig vezetett, hogy teljesen szétszakadozott a mezőny. A sárga trikós Richie Porte (BMC) a La Columbiére tetején magára maradt, ráadásul úgy, hogy legnagyobb vetélytársai előtte haladtak. Az utolsó emelkedő lábánál már csak Jakob Fuglsang (Astana), Daniel Martin (Quick-Step Floors), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Alberto Contador (Trek-Segafredo), Fabio Aru (Astana), Alejandro Valverde (Movistar), Louis Meintjes (UAE Team Emirates), Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) és Christopher Froome (Sky) tekert az élen, Porte közel egy perces hátrányban követte őket. A mindent eldöntő emelkedőn Daniel Martin (Quick-Step Floors) és Jakob Fuglsang (Astana) kettőse támadott, majd idővel Fuglsang tovább is ment megnyerve így a szakaszt Martin és Meintjes előtt. Richie Porte hatalmasat küzdve visszazárkózott, ám Fuglsang a jóváírásnak köszönhetően tíz másodperc előnnyel megnyerte az összetettet Porte és Martin előtt. A pontversenyben Arnaud Demare (FDJ), a hegyi összetettben Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), a fiatalok összevetésében Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), míg a csapatversenyben a francia AG2R La Mondiale diadalmaskodott. „Ez valami egészen hihetetlen, nem is nagyon tudom, hogy mit mondhatnék – így Fuglsang a célba érkezést követően. – Sárga trikót nyertem egy nagy presztízsű versenyen. Olyan sokszor kerültem már közel hozzá, most azonban végre megvan.”
Országútis hírek külföldről: Albasini nyerte a Romandiai Kör első mezőnyszakaszát, Gilbert visszatérhet, pert vesztett a Lotto csapata, az UAE Team Emirates a szakaszgyőzelmekre hajt a Girón2017.04.27. - Michael Albasini nyerte az első hegyi szakaszt a Romandiai Körön Aigle és Cahmpery között 173,3 kilométer várta a kerekeseket a Romandiai Körverseny első mezőnyszakaszán. A prológot követően nem kevesebb, mint öt hegy tornyosult a versenyzők előtt. Hideg, esős időben vágtak neki a távnak, a nap szökését Sander Armée (Lotto-Soudal), Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert), Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe), Matvey Mamykin (Katusha-Alpecin), Oliveiro Troia (UAE Team Emirates) és Mekseb Debesay (Dimension Data) hatosa alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye hét percnél tetőzött. Az első három emelkedőt követően még mindig hét perc volt az elmenés előnye, amikor a LottoNL-Jumbo csapata magára vállalta az üldözést. Közben még jobban szakadni kezdett az eső, az utolsó húsz kilométeren belül a szökevények között megbomlott az egység, Armée igyekezett minél több pontot összegyűjteni a hegyi hajrákban. Armée, Minnaard és Debesay triója bírta a legtovább az élen, de 6,8 kilométerre a céltól utolérték őket. Az első támadás Robert Gesink (LottoNL-Jumbo) nevéhez fűződött, de túlságosan messzire nem sikerült jutnia. A szakasz végén a mezőny átbukott a hegycsúcson és egy rövidebb lejtmenet végén ért célba, ahol Michael Albasini (Orica-Scott) bizonyult a leggyorsabbnak Diego Ulissi (UAE Team Emirates) és Jesus Herrada (Movistar) kettőse előtt. Összetettben Fabio Felline (Trek-Segafredo) megőrizte vezetését, előnye nyolc másodperc a második helyre előre lépő Herrada ellenében.
Országútis hírek külföldről: Gilbert kihagyja az Ardennek további versenyeit, Scarponi szerezte az Astana idei első győzelmét, Van Avermaet megőrizte vezető helyét a World Tour ranglistán 2017.04.18. - Sérülés miatt kihagyja a hátralevő ardenneki versenyeket Philippe Gilbert Az Amstel Gold Race idei győztese Philippe Gilbert mintegy 130 kilométerrel a verseny vége előtt került földre az elmúlt hétvégén, ám azonnal felpattanva folytatta a viadalt, pályafutása negyedik sikerét aratva. A célba érkezést követően azonban derékfájdalomra panaszkodott minek kapcsán a Quick-Step Floors csapatorvosa egy teljes kivizsgálást irányzott elő számára, amely kimutatott egy aprócska sérülést a veséjén. „Amikor buktam azonnal éreztem a fájdalmat, de az adrenalin vitt tovább, így az pillanatok alatt megszűnt – nyilatkozta Gilbert a sérülés bejelentését követően. – Sajnos a célba érkezés után fájni kezdett a derekam. Az orvosi kivizsgálás egy aprócska sérülést mutatott a vesémen, ami nem komoly, de minimum egy hetes pihenőt követel. Ennek kapcsán pedig kénytelen vagyok visszalépni a további ardenneki versenyektől. Szomorú vagyok, mivel jó formában érzem magam, de erős a csapatunk, így biztos vagyok abban, hogy a Quick-Step nélkülem is jó eredményeket ér majd el a Fleche Wallone és a Liege-Bastogne-Liege viadalain.”
Országútis hírek külföldről: Gilbert negyedszer nyerte meg az Amstelt, Kwiatkowski az Ardennek további versenyein javítana, hazai siker a női Amstelen, rajtol az Alpok Körversenye 2017.04.17. - Philippe Gilbert pályafutása negyedik Amstel győzelmét szerezte Kiváló versenyt hozott az ötvenkettedik Amstel Gold Race, melynek útvonal-módosítása miatt sokan unalmasabb viadalt vártak. A kerekesek és a Cauberget követő két emelkedő azonban rácáfolt az előzetes jóslatokra. Philippe Gilbert pályafutása során immár negyedik alkalommal nyerte meg a versenyt, mellyel az örökranglista második helyére kapaszkodott fel az ötszörös győztes holland Jan Raas mögé. „Kwiatkowski egy kicsit meglepett a sprintben – így a verseny győztese Philippe Gilbert. – Szembeszél volt, Kwiat hatalmas lendülettel indított, de próbáltam nyugodt maradni és centiről-centire közelíteni hozzá. A Kruisbergen szakadtunk el néhányan a főmezőnytől, szerencsére remekül dolgoztunk össze, így nem tudtak már utolérni minket. A Bemelerbergen láttam, hogy mindenki a határán mozog, támadtam, Kwiat jött velem, akivel megegyeztünk, hogy a végéig összedolgozunk, így szépen eltávolodtunk. Nem volt egy könnyű verseny, meg kellett küzdeni a sikerért. A célom, hogy minden évben nyerjek legalább egy klasszikust. Idén ez már duplán is kifizetődött, hisz két sikernél járok.”
Amstel Gold Race: Philippe Gilbert pályafutása során negyedszer nyerte a holland klasszikust2017.04.16. - A Flandriai Kör és a Milánó-SanRemó győztesei között dőlt el az idei Amstel Gold Race, végül Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) diadalmaskodott Michal Kwiatkowski (Sky) előtt.
Országútis hírek külföldről: Albasini nyerte a Baszk Kör második etapját, Gilbert nem lesz ott a Roubaix-n, Sagan rajthoz áll a Scheldeprijs egynaposán, új színrendszer a Roubaix szektorainak jelölésére2017.04.05. - Michael Albasini nyerte a Baszk Körverseny második szakaszát Pamplona és Eltziego között egy 173,4 kilométeres, az első etapra kísértetiesen hasonlító szakasszal folytatódott a Baszk Körverseny. A penzum egy második és egy harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott, de a célhoz közeledve ezúttal is akadt egy-két kategorizálatlan kaptató. A nap szökését Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA) és Luis Angel Maté Mardones (Cofidis) kettőse alkotta. Az elmenés előnye négy perc környékén tetőzött, a főmezőny ellenben nem akarta őket túlságosan korán utolérni. A hegyi hajrák maradék pontjaiért Igor Anton (Dimension Data) és Yoann Bagot (Cofidis) kettőse küzdött, legfőképpen előbbi sikerével, ennek ellenére Bagot egyetlen ponttal megőrizte hegyi összetettbeli vezetését. Az utolsó tizenöt kilométerhez közeledve fogták meg a szökevényeket, majd a Quick-Step Floors csapata kezdett tempót diktálni, akik mellé előbb az egész nap folyamán sokat dolgozó Sunweb, majd a FDJ zárkózott fel. A viszonylag gyors befutót végül Michael Albasini (Orica-Scott) nyerte Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) és Sean De Bie (Lotto-Soudal) előtt. Összetettben továbbra is Michael Matthews (Team Sunweb) vezet, de csak helyezési számok alapján, ugyanis 124 kerékpáros áll azonos idővel. „Olyan huszonöt kilométerrel a vége előtt határoztunk úgy, hogy én leszek az, aki megpróbálkozik a sprinttel – így Albasini a versenynapot követően. – Az előzetes információk alapján tudtuk, hogy az utolsó három-négyszáz méter dönt majd. Amikor megkezdtük a hajrát próbáltam tartani a pozícióm és csakis magamra figyeltem. Sikerült nyernem, ami egy remek eredmény számomra.”
Országútis hírek külföldről: Gilbert álma, hogy mind az öt monumenten győzzön, Sagan szerint a sors nem akarta, hogy Flandriát nyerjen, Rivera sikere a hölgyek versenyén, Southerland nagy napja La Riójában2017.04.03. - Philippe Gilbert álma, hogy mind az öt monumenten győzedelmeskedjen Megnyerni az öt nagy monument mindegyikét, szinte lehetetlen küldetés, pedig három kerékpárosnak, név szerint Eddy Merckx, Roger de Vlaeminck és Rik Van Looy triójának korábban ez már sikerült. Philippe Gilbert egy fantasztikus ötvenöt kilométeres szóló szökés végén nyerte a Flandriai Kört, ezzel pedig már csak a Milánó-SanRemó és a Párizs-Roubaix hiányzik a repertoárjából. „Mindig is az volt az álmom, hogy győzedelmeskedjek mind az öt monumenten – mondta a Gilbert a versenyt követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Korábban volt már két harmadik helyem a Flandrián, de kétszer voltam már dobogós a SanRemón is. Úgy vélem lesz még esélyem a jövőben a Roubaix-n és a Primaveran is. Trentin és Boonen kettősével mentünk tempót a Kwaremont előtt. Miután meghúztam a sort sikerült egy kis előnyre szert tennem. Őrült szökés volt, többször is megkérdeztem magamtól, hogy mit is csinálok? Az utolsó tíz kilométer rettenetesen nehézzé vált, talán életem legnehezebb métereit tettem meg. Hallottam a rádión, hogy a csapattarásaim rengeteget dolgoznak hátul a sikeremért, amit köszönök nekik. Talán a kerékpársport az egyetlen olyan sportág, ahol egyedül arathatod le a babérokat, a győzelemhez viszont az egész csapat munkája szükséges.”
Philippe Gilbert egy 55 kilométeres szóló szökés végén nyerte a Flandriát2017.04.02. - Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) nyerte a 2017-es Flandriai Körversenyt, miután több mint ötven kilométerrel a vége előtt merészet húzott, s egyedül indult meg.
Országútis hírek külföldről: Gilbert nyerte a De Panne szakaszversenyét, októberben lesz a Török Kör, Demolnak nagyon hiányzik Cancellara hozzáállása, spanyol siker Tajvanon  2017.03.31. - Philippe Gilbert nyerte a De Panne háromnapost Két félszakasszal zárult a De Panne Körverseny, melynek utolsó napjának délelőttjén egy mindössze 118 és fél kilométeres penzummal folytatódtak a küzdelmek. Természetesen a rövid táv a sprintereknek kedvezett, így mezőnyhajrá döntött, amit Marcel Kittel (Quick-Step Floors) nyert meg Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) és Sacha Modolo (UAE Team Emirates) előtt. Délután egy 14,2 kilométeres egyenkénti kronó döntött a helyezések sorsáról, mely távot Luke Durbridge (Orica-Scott) teljesített a leggyorsabban mindössze 17 perc 38 másodperc alatt. Amennyiben az ausztrál kerekes nem úszik meg a második szakaszon, abban az esetben nagy esélye lehetett volna a verseny megnyerésére. A második legjobb időt Sylvain Chavanel (Direct Energie), míg a harmadikat Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) futotta. Mivel Philippe Gilbert (BMC) mindössze tizenhét másodpercet kapott, így megőrizte vezető helyét, megnyerve így az összetettet Matthias Brandle (Trek-Segafredo) és Kristoff ellenében. A pontversenyt Kristoff, a hegyi összetettet Piet Allagaert (Sport Vlaanderen-Baloise), a fiatalok versenyét Simone Consonni (UAE Team Emirates), míg a csapatok összevetését a Trek-Segafredo nyerte.
Országútis hírek külföldről: Gilbert sikere a De Panne első etapján, Hinault a Giro halhatatlanjai között, Cipollini szerint Nibali a jelenkor egyetlen olasz sztárja, Pantano mint Contador kiemelt segítője2017.03.29. - Philippe Gilbert magabiztos győzelme a De Panne háromnapos első szakaszán De Panne és Zotegem között egy 205 és fél kilométeres, könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető penzummal vette kezdetét a Driedaagse De Panne-Koksijde kiemelt kategóriás szakaszversenye. Az útvonal tizenegy falat tartogatott, közte jó néhány olyat, ami a közelgő Flandriai Kör útvonalában is szerepel. Mintegy 130 kilométer megtételét követően jöttek az igazi nehézségek, megkezdődött a szelekció, végül egy tizenhat fős csoport lépett el, ahonnan aztán idővel többen is továbbmentek. Tizenhat kilométerrel a vége előtt Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) nem sokat habozott, a Muur emelkedőjén támadott. Sokáig úgy tűnt, hogy csak Luke Durbridge (Orica-Scott) tudja tartani vele a tempót, az ausztrál végig üldözte is a belgát azonban utolérnie nem sikerült, így Gilbert nyerte a szakaszt Durbridge és a kiválóan hajrázó olasz Simone Consonni (UAE Team Emirates) előtt. „Nagyon jó erőben érzem magam, várom már a Flandriai Körverseny rajtját – így Gilbert a befutót követően. – Nem titkolt célom, hogy esélyem legyen a Flandrián, de rengetegen gondolkoznak ugyanígy. Már az Omloop során is jó formában voltam, sajnos azonban elkövettem egy nagy hibát, így nem sikerült nyernem. A hét folyamán mindent meg fogok próbálni a minél jobb eredmény elérése érdekében.”
Országútis hírek külföldről: Ewan negyedik szakaszgyőzelmét szerezte, Porte a TDU győztese, Gilbert a Flandriai Körre fókuszál, Van Avermaet is nagy dolgokról álmodik, öngyilkos lett egy belga edző2017.01.22. - Caleb Ewan nyerte az utolsó szakaszt, Richie Porte a Tour Down Under idei győztese A szokásos kilencven kilométeres Adelaide-i körözéssel zárult az év első World Tour viadala az ausztrál Tour Down Under. A kritérium jellegű szakasz első szökése Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) és Gianluca Brambilla (Quick-Step Floors) kettőséhez kötődött. Az elmenés célja leginkább az volt, hogy De Gendt megtarthassa a hegyi trikót Richie Porte (BMC) ellenében. A kettős utolérését követően voltak még kisebb kísérletek, de végül mezőnyhajrá döntött, amit Caleb Ewan (Orica-Scott) nyert meg, ezzel negyedik szakaszgyőzelmét szerezve. A második Peter Sagan (Bora-hansgrohe), míg a harmadik Marko Kump (UAE Abu Dhabi) lett. Összetettben Richie Porte (BMC) diadalmaskodott, Esteban Chaves (Orica-Scott) és az utolsó szakasz során remekül hajrázó, ezzel a helyezési számai alapján a harmadik helyre előrelépő Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) előtt. A pontversenyt Ewan, a hegyi összetettet Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), a fiatalok versenyét Jhonatan Restrepo (Katusha-Alpecin), míg a csapatok összevetését az UniSA-Australia nyerte.
Képmese: mutasd az új mezed!2017.01.01. - 2017. január 1-től már új szereződéseiket töltik azon kerékpárosok, akik a holtszezonban csapatot váltottak, így Szilveszter másnapjának reggelén ellepték az új mezben pózolós fotók a különböző közösségi média oldalakat. Ezekből válogattunk:
Országútis hírek külföldről: Aru előbb-utóbb megnyerné a Tourt, Gilbertet kártérítésre kötelezték, Rebellin még most sem akar visszavonulni, elmaradt a Koksijde-i cyclo-cross futam 2016.11.21. - Fabio Aru: előbb vagy utóbb a Francia Körverseny megnyerése lesz a legfőbb célom Az olaszok feltörekvő csillaga Fabio Aru az idén debütált a Francia Körversenyen, ahol végül az előkelő tizenharmadik helyen zárt, ám ezzel sokak számára csalódást okozott. 2017-ben ellenben ismét a Giro-Vuelta duplát választotta, ami nem is csoda, hisz hazája körversenyét a jubileumi századik alkalommal rendezik meg. „A Giro 2007 után ismét Szardínia szigetére látogat – így az Astana versenyzője a minap. – Akkor még nem voltam profi, így ez lesz az első alkalom, hogy az otthonom közelében szerepelhetek hazám körversenyén. A 2016-os év eddigi pályafutásom legnehezebb szezonja volt. Sokkal több tapasztalatot szereztem, mint korábban valaha, még azzal együtt is, hogy ezúttal nem halmoztam a kiemelkedő eredményeket. Számos hibát elkövettem, de ezeket mind-mind kielemeztük a csapattal, így ezekből csak okulhatok. Előbb vagy utóbb a Francia Körverseny megnyerése lesz a legfőbb célom. Nem volt nehezebb a Tour, mint a Giro vagy a Vuelta, nagyon jól éreztem magam rajta, még akkor is, ha nem azt az eredményt értem el, mint amire előzetesen számítottam.”
Boonen és Gilbert tökéletes párost alkothat2016.11.20. - Philippe Gilbert a Quick Step Floors csapatához szerződése sokakban kérdéseket vet fel a klasszikusokon való kapitányi szerepkört illetően, melynek kapcsán Wilfried Peeters sportigazgató igyekezett eloszlatni a kételyeket.
Országútis hírek külföldről: Contador a Vuelta győzelemért akar harcolni, Gilbert az Etixx-Quick Step csapatához igazolt, Wiggins már a legújabb tervein agyal 2016.08.17. - Alberto Contador: a Vuelta győzelemért akarok harcolni A Tour de France előzetesen egyik legnagyobb esélyesének kikiáltott versenyzője az idei viadal első napjain kétszer is bukott, később ráadásul még egy kisebb betegség is megtámadta, így végül feladta a Francia Körversenyt. Két évvel ezelőtt hasonló koreográfiát követve vigasztalásként megnyerte a Vuelta a Espanát. Erre készül idén is. „Egyértelműek a célkitűzéseim, a Vuelta győzelemért akarok harcolni – mondta Contador egy interjújában. – Nagyon erős riválisokkal nézek szembe, a rajtlistából látható, hogy erős csapatok állnak rajthoz az idei Spanyol Körversenyen. Természetesen napról-napra tervezünk, de bízom benne, hogy ezúttal a szerencse is az én oldalamra szegődik. Nagyon várom már a verseny rajtját, ez lesz az utolsó nagy fellépésem a Tinkoff csapatának színeiben.” A 2016-os Spanyol Körverseny, augusztus 20-án, szombatot rajtol.
Országútis hírek külföldről: Gilbert az Etixx-Quick Step csapatába tart, Chris Froome minden bizonnyal ott lesz a Vueltán, Tom Dumoulin újra edzésben2016.07.27. - Philippe Gilbert minden bizonnyal az Etixx-Quick Step csapatában folytatja Patrick Lefevere a belga Etixx-Quick Step sorának csapatvezetője megerősítette, hogy komoly tárgyalásokat folytatnak a BMC-től elvágyódó Philippe Gilberttel. Mint ismert Gilbert 2011-ben szinte mindent megnyert, amit egy klasszikus specialista megnyerhet. Az ezt követő évben szerződött a BMC csapatához, majd lett világbajnok, ám az elmúlt két évben már inkább csak a Greg Van Avermaettal való ellentétjei kapcsán került a sajtóba. „Hamarosan újra tárgyalóasztalhoz ülünk – erősítette meg a pletykákat Lefevere. – Hivatalos információval azonban még nem szolgálhatok. Philippe esetleges leigazolásával a saját elképzeléseimet írom felül, szerettem volna a lehető legtöbb versenyzőt megtartani, de jelen állás szerint Stijn Vandenbergh és Nikolas Maes kettőse is máshol folytatja. Ellenben szinte bizonyos, hogy Sep Vanmarcke nem szerződik hozzánk.”
Országútis hírek külföldről: Gilbert távozik a BMC csapatától, Hesjedal és Van Garderen sem lesz ott az olimpián, katasztrofális rendezés az Ukrán Körön2016.06.04. - Philippe Gilbert távozik a BMC csapatától A belgák kiváló klasszikus menője Philippe Gilbert hivatalosan is megerősített, hogy a 2016-os szezon végén távozik a BMC csapatától. „Szeretnék továbbra is a legmagasabb szinten versenyezni. Harminchárom éves vagyok, úgy vélem, hogy lehet még esélyem az olyan tavaszi klasszikusokon, mint például a Flandriai Körverseny. Számos csapat érdeklődik irántam, folynak a tárgyalások, Augusztus 1-ig ellenben nem mondhatok semmit” – nyilatkozta Gilbert, aki számos nagy győzelmet aratott mind a klasszikusok, mind pedig a nagy körversenyek során. A pletykák szerint a kazah Astana lehet a legfőbb kérője.
« 1 | 2 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések