A keresett kulcsszó: Petr Vakoc


2019.02.05. - A San Juani Körversenyen térhetett vissza több mint egy évvel szörnyű balesetét követően Petr Vakoc, aki végigtekerte az argentin viadalt, melyet az összetett 102. helyén abszolvált.
2019.01.24. - Bemutatták a 2019-es Tour Colombia meghívott csapatait és előzetes rajtlistáját Február 12. és 17. között kerül sor a Tour Colombia (ex Colombia Oro y Paz) versenyre, mely az előzetes rajtlista alapján egy egészen remek kis viadalnak ígérkezik. Huszonnyolc csapat kapott meghívást az eseményre hat WorldTour - Sky, Movistar, Deceuninck-QuickStep, Astana, EF Education First és UAE Team Emirates, hét pro-kontinentális sor - Postobón Apple, Israel Cycling Academy, Androni Giocattoli-Sidermec, Hagens Berman-Axeon, Bardiani CSF, Neri Sottoli-Selle Italia és Nippo-Vini Fantini – tizenkét kontinentális csapat valamint három nemzeti válogatott teszi teljessé a képet olyan kerékpárosokkal, mint Chris Froome (Sky), Egan Bernal (Sky), Nairo Quintana (Movistar), Rigoberto Uran (EF Education First), Fernando Gaviria (UAE Team Emirates), Miguel Angel Lopez (Astana) vagy éppen Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step). A verseny egy tizennégy kilométeres csapatidőfutammal kezdődik Medellin városában. A második, harmadik és negyedik etap egyaránt körpályán zajlik majd, s inkább a sprinterek lehetőségét vetíti elő, ám az ötödik szakasz már több emelkedőt is tartogat, míg a hatodik, királyetap a 2435 méter magas Alto de Palmas tetejére visz.
2018.11.07. - John Degenkolb: az álmom, hogy 2019-ben Flandriát és világbajnokságot nyerjek A Trek-Segafredo német kiválósága John Degenkolb számos komoly eredményt tud felmutatni karrierje során, ám nem elégszik meg ennyivel, 2019-ben Flandriai Körversenyt és világbajnokságot nyerne. Degenkolb korábban már olyan egynaposokon diadalmaskodott, mint a Milánó-Sanremó vagy éppen a Párizs-Roubaix. „Mindig is szerettem volna megnyerni a Flandriai Körversenyt és a világbajnokságot, így ezt a két sikert még mindig üldözöm – írta Degenkolb a honlapján. – Az álmom, hogy 2019-ben győzzek ezeken a versenyeken. A Yorkshire-i világbajnokság pályája kiváló lehetőséget biztosít a szivárványszínű trikó megszerzéséhez, Innsbruckkal ellentétben ez az útvonal a magam fajta versenyzőknek is kedvezhet. Úgy érzem, hogy a calpe-i balesetet követően egy más versenyző lettem. Felszabadultabban állok oda a rajtvonalhoz, próbálom nem túl komolyan venni a dolgokat. Természetesen nem egyedül vagyok a csapatban Jasper Stuyven és Mads Pedersen duójával igyekszünk majd minél eredményesebben szerepelni a tavaszi egynaposok során. Próbálunk a lehető legtöbb versenyen együtt rajthoz állni, ami hatalmas előny lehet számunkra.”
2018.01.27. - Újabb meglepetés-győzelem a San Juani Körversenyen A királyszakaszával folytatódott az argentin San Juani Körverseny, melynek során San Martín és az Alto de Colorado csúcsa között 169 és fél kilométer várt a mezőnyre. A penzum a hegyi befutót megelőzően még további három kategorizált emelkedővel rémisztgetett. Az első részhajráig nem nagyon tudott életképes elmenés kibontakozni, majd egy nagyobb sor lépett el. A két legnagyobb név talán az amerikai Tanner Putt (UnitedHealthcare) és a belga Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) volt az élen. A szintén elől tekerő Daniel Juarez (Asociacion Civil Mardan) igyekezett begyűjteni a hegyi pontokat, ezzel a nap végén átvéve a hegyi összetett trikóját. Harmincöt kilométerre a céltól fogták meg a szökevényeket onnantól kezdődött az igazi szelekció. A World Tour és pro-kontinentális sorok jelenléte ellenére a mezőnyt többnyire a kolumbiai Medellin-Inder kontinentális csapat mozgatta, majd a regnáló argentin bajnok Gonzalo Najar (SEP de San Juan) lőtt ki, akit már nem is tudtak utolérni, így a fiatal bringás karrierje legnagyobb sikerét aratva megnyerte a szakaszt és összetettben is átvette az első helyet. A második Oscar Sevilla (Medellin-Inder) míg a harmadik Rodolfo Torres (Androni Giocattoli-Sidermac) lett. „Először is szeretnék köszönetet mondani annak a rengeteg embernek, akik az utak mellett buzdítottak – mondta Najar a szakaszt követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Nagyon készültünk erre a szakaszra, de a Lotto-Soudal és a Medellin-Inder csapatai egyetlen akciót sem engedtek el a hegy lábánál. Először a csapattársam Dotti próbálkozott, utána indítottam én. Kétszer is bejártuk az emelkedőt a verseny előtt, tökéletes pillanatban támadtam, ami győzelmet ért.” Összetettben két szakasszal a vége előtt Najar előnye bő egy perc Oscar Sevilla előtt.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések