A keresett kulcsszó: Peák Barnabás


« 1 | 2 | 3 »
2019.03.18. - Peák Barnabás az előkelő tizenhatodik helyen zárta a kiemelt kategóriás Ronde van Drenthe egynaposát, ezzel 5 UCI Europe Tour pontot gyűjtve.
2019.03.14. - Peák idei első versenyén bombaerős mezőny állt rajthoz a harminckilencedik Wanzeel Koerse kermesse viadalán, ahol a SEG Racing Academy színeiben Peák Barnabás is ott volt. A táv 164km volt, a versenyt végül Elias van Breussegem (Tarteletto-Isorex) nyerte Barna csapattársa Jordi Meeus (SEG Racing Academy) és Lionel Taminiaux (Wallonie-Bruxelles) előtt. A magyar versenyző ötvenhét másodperc hátránnyal az előkelő nyolcadik helyen zárt.
2019.03.14. - Egy felelőtlen járókelő okozott bukást a Tirreno-Adriatico nyitányán Lido di Camaiore környékén egy huszonegy és fél kilométeres csapatidőfutammal rajtolt el az idei Tirreno-Adriatico. Sajnos az első nap nem a Mitchelton-Scott sikeréről marad emlékezetese, hanem egy felelőtlen járókelőről. Hűvös, esős időjárási körülmények fogadták a kerekeseket, így rendesen csúszott a városban kijelölt pálya. A Bora-hansgrohe csapata közel hatvan kilométer/órás sebességgel tekert, amikor egy úriember mit sem törődve a versennyel, átsétált előttük. A bringások próbálták kikerülni az illetőt, ám Oscar Gatto és Rafal Majka kettőse telibe találta. Gatto megúszta karcolásokkal, ám Majka sérülései komolyabbnak tűntek. A felelőtlen járókelőt kórházba szállították. A dolog pikantériája, hogy egy szervező és két a biztosításért felelős rendőr az út mellett éppen jót beszélgettek, amikor az eset történt. „Láttam az úriembert, ahogyan teljesen nyugodtan sétál át előttünk – mondta a célba érkezést követően Daniel Oss. – Próbáltam kitalálni, hogy miként kerülhetnénk el az ütközést. Nekem sikerült, de a csapattársaim hátul nem is láthatták a veszélyt. Sajnálom a történteket, remélem, komolyabb sérülések nélkül úsztuk meg a bukást.” Sajnos nem ez volt az egyetlen veszélyes szituáció a kronó során, a Mitchelton-Scott csapata is csak centiméterekkel került el egy hasonló bukást, egy a kutyáját sétáltató hölgy ugyanis a versenyzők elé merészkedett, szerencsére észlelve a veszélyt még idejében hátralépett. [[https://www.youtube.com/v/w-ZkoQQCViU?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Megnéztem az esetet, nagyon rémisztő – nyilatkozta a Sky kapitánya Geraint Thomas a Bora-hansgrohe bukásáról. – Ahol szervező és rendőr is áll, ott hogyan történhet meg ilyesmi? Emberi mulasztás történt, mit csináltak a pálya biztonságáért felelősök az út mentén? Remélem, hogy mindenki jól van, az elütött ember is, akit szemlátomást rendesen kiütöttek a bringások.”
2019.01.28. - 2018 decemberében jelentették be, hogy a Zwift eddigi sikerein felbuzdulva egy tíz fordulóból álló bajnokságot indít, amelybe a profi csapatokat is bevonják.
2018.10.22. - A regnáló országúti magyar bajnok, Peák Barnabás 2019-re a holland SEG Racing Academy csapatához szerződött. Ez a gárda az egyik legerősebb kontinentális besorolású UCI csapat (idén 2. helyen végeztek a kontinentális rangsorban) és kifejezett 23 év alatti versenyzőkkel dolgoznak. Peák idén másodéves U23-as versenyzőként a DKSI színeiben kezdte az évet, majd az UCI központ csapatában folytatta. Nyert szakaszt a baszk Vuelta al Bidasoa körversenyen, 31. lett a világbajnokság mezőnyversenyén, majd a HC kategóriás Gran Piemonte viadalon kilencedikként végzett néhány hete. Ő lesz az első magyar bringás a SEG csapatában! Barnabás augusztus 1 óta a Quick-Step WordlTour csapat gyakornokaként versenyzett, ahol minden megméretettésen tisztesen helyt állt, így még az is benne volt a pakliban, hogy jövőre már elmehet ehhez a WT csapathoz. A mostani átigazolással még egy évet fejlődhet, nagyrészt U23-as versenyeken indul a SEG és ha minden jól alakul, 2020-tól már WorldTour sorban folytathatja. A Quick-Step vezetősége a Magyar Kerékpáros Szövetségnek megerősítette, hogy tudnak a SEG-hez való szerződésről és nagyon jó kapcsolatot is ápolnak ezzel a csapattal. Az idei évre például a SEG-től kerüt a QS-hez a holland Fabio Jakobsen is. A szerződés kapcsán a csapat oldalán Banabás elmondta, nem csak azért választotta a SEG-et, mert innen az utóbbi időben sokan elkerülnek a WorldTour-ba, hanem mert ott megtanítják őket arra is, hogy amire oda jutnak már az első évtől sikereik legyenek. Peáknak az új klubban már ismerőse is akad, a holland Ide Schelling, akit nyilatkozatában külön kiemelt, miszerint "sok jót mondott neki a csapatról, ami segített a döntésben."
2018.10.12. - Peák Barnabás: azt mondták, legyek tökös! Az augusztus eleje óta a Quick-Step Floors csapatában gyakornoki státuszban versenyző Peák Barnabás fantasztikus eredménnyel zárta a 191 kilométeres, kiemelt kategóriás Gran Piemonte egynaposát Olaszországban. A végig szakadó esőben a mezőny az utolsó tizenöt kilométerre érve fogta meg a szökevényeket, innen a Bardiani-CSF csapata vette a kezébe az irányítást. A csúszós utakon sok bukás történt, rendesen fogyatkozott a mezőny a fináléhoz közeledve. Barna csapattársát, a francia Florian Senechalt próbálta előrehozni a sprintre készülve. Már három kilométeren belül jártak, amikor egy körforgalomnál Barna balra ment el, míg a mezőny jobbról "támadt", de a sor elején elesett egy olasz kerekes, így a körforgalomból kiérve Peák került a csoport élére. Innen tovább is vitte a tempót, és várta, hogy Senechal felzárkózzon mögé. Jens Keukeleire (Lotto-Soudal) támadása következett, a magyar versenyző tempózott utána. Az utolsó kilométerre érve szétszakadt a mezőny, utolérték a belgát, de mindössze tizen maradtak az élcsoportban. A sprintben az olasz Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) volt a leggyorsabb, Senechal második lett, Peák Barnabás pedig kilencedikként gurult át a célvonalon. [[https://www.youtube.com/v/x2qkYFU2MRE?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A Quic-Step Floors csapata külön tweetben gratulált a magyar versenyzőnek, amire Barna a következőképpen reagált: „Azt mondták, legyek tökös – írta barna a Twitteren, majd egy másik közösségi oldalon folytatta. – Minden egyes másodpercét imádtam ennek a napnak. Négy és fél órát tekertünk a szakadó esőben, végül pedig az első top 10-es helyem szereztem meg egy olyan versenyen, mint a Gran Piemonte. Mindent Florián sikerére tettünk fel, szerettem volna győzelemhez segíteni a csapatot, de ez sajnos meghiúsult. Véget ért számomra a szezon, izgatottan várom, hogy mit hoz a 2019-es év. Hogy mi szükséges egy profi szerződéshez? Egyszerűen erősnek kell lenni!”
2018.10.11. - Az augusztus eleje óta a Quick-Step csapatában újonc státuszban versenyző Peák Barnabás fantasztikus eredménnyel zárta a mai, 191 km-es, kiemelt kategóriás Gran Piemonte versenyt Olaszországban és (remélhetőleg) feltette az I-re a pontot további szerződését illetően is. A végig szakadó esőben a mezőny az utolsó 15 km-re érve fogta meg a szökevényeket, innen a Bardiani csapata vette kézbe az irányítást. A csúszós utakon sok bukás történt, rendesen fogyatkozott a mezőny a fináléhoz közeledve. Barnát először 3-4 km-rel a vége előtt láthattuk feltűnni a mezőny elején, amikor csapattársát, a francia Florian Senechalt próbálta előrehozni már a sprintre készülve. 3 km-en belül jártak, amikor egy körforgalomnál Barna balra ment el, míg a mezőny jobbról "támadt", de a mezőny elején elesett egy Bardianis, így a körforgalomból kiérve Peák került a mezőny legelejére. Innen tovább is vitte a tempót és várta, hogy Senechal felzárkózzon mögé. Keukeleire (Lotto-Soudal) támadása következett, Barna tempózott utána tovább. Az utolsó kilóméterre érve szétszakadt a mezőny, utolérték Keukeleirét és csak tizen maradtak az élcsoportban. A sprintben az olasz Colbrelli (Bahrain-Merida) volt a leggyorsabb, Senechal második lett, Peák pedig kilencedikként gurult át a célvonalon! Utoljára Dér Zsolt ért el top 10-es eredményt HC kategóriás országúti versenyen, de a Tour of Hainan akkori mezőny közel sem volt ilyen erős, mint a WorldTour csapatokkal teletűzdelt mai, egyébként már 106. Gran Piemonte. Innen nézve azt is mondhatjuk, a magyar országúti kerékpársport legerősebb eredménye ez a mai Bodrogi László óta! Barnának valószínűleg ez volt az utolsó versenyen a próbaidő alatt és a hó végéig kiderülhet, hogy kap e végleges szerződést a Quick-Step alakulatában. Ami biztos, hogy a fináléban mutatott mai szerepvállalása biztosan tetszett a csapatvezetésnek és ahogyan segíteni próbálta a csapat sprinterét a hajrában, az valószínűleg többet jelentett nekik, mint maga a kilencedik hely. A mai eredmény egyébként 40 UCI pont, ezzel összesen 114 UCI pontnál tart idén a 43 UCI versenynap és az ez alatt megtett 5883 km versenykilóméter alatt!
2018.10.04. - Max Walscheid nyerte a Münsterland Girót, Peák Barnabás 32. lett Coesfeld és Münster között 210,8 kilométer várt a kerekesekre a kiemelt kategóriás Sparkassen Münsterland Giro egynaposán. A német versenyen a Quick-Step Floors színeiben Peák Barnabás is rajthoz állt. A napot egy hat fős szökés jellemezte, amely három percnél nem jutott messzebb, így viszonylag hamar meg is fogták őket. Az oldalszélben több részre szakadt a mezőny, végül egy harminc fős csoport sprintelhetett a győzelemért, akik közül Max Walscheid (Team Sunweb) bizonyult a leggyorsabbnak John Degenkolb (Trek-Segafredo) és Nils Politt (Katusha-Alpecin) előtt. Peák Barnabás a második sor élén érkezett a 32. helyen, ezzel három UCI Europe Tour pontot gyűjtve. Túl sokan ebben a csoportban sem maradtak, mindössze huszonnyolcan értek célba három perces hátránnyal, sőt összességében is csak nyolcvankét kerékpáros teljesítette a viadalt.
2018.09.29. - Remek magyar eredményekkel zárult az U23-as férfiak mezőnyversenye Innsbruckban Az U23-as férfiak versenyét 1996 óta rendezik meg az országúti világbajnokságok programjában, az azóta eltelt időszak egyik legjobb magyar eredményével zárult az innsbrucki világbajnokság ezen száma. Peák Barnabás az előkelő 31. helyen végzett 5 perc 41 másodperc hátránnyal, Valter Attila a 65. lett 11 perc 52 szekundummal elmaradva a győztes mögött, míg Dina Márton a 87. pozícióban ért célba több mint huszonegy percet kapva. Peák 2017-ben századik lett 9 perc 16 másodperces lemaradással, idén sokat tudott előrelépni, pláne annak fényében, hogy az ő sorában – az első 42 helyezett között - rajta kívül csak az etióp Hafetab Weldu (40.) tudott célba érni kisebb kerékpáros nemzet képviseletében, mindenki más valamelyik nagy bringás ország kerékpárosa volt. Dina Márton és Valter Attila is értékelhetően fejezte be a versenyt, ezzel megkoronázva idei remek országúti teljesítményüket.
2018.09.28. - A svájci Marc Hirschi szerezte meg az U23-as fiúk világbajnoki címét, Peák Barnabás, Dina Márton és Valter Attila is remekül versenyezve, értékelhető eredménnyel zárt.
2018.09.24. - A junior lányok egyenkénti időfutamát a holland Rozemarijn Ammerlaan nyerte, míg az U23-as fiúknál a dán Mikkel Bjerg megvédte tavalyi elsőségét.
2018.09.05. - A regnáló magyar országúti bajnok Peák Barnabás a Quick-Step Floors gyakornokaként tölti az idény hátralevő részét. A dán Mikkel Honore társaságában két kiemelt kategóriás egynaposon, a belga Brussels Classic és a francia GP de Furmies során mutatkozhatott be a WorldTour csapat színeiben szeptember első hétvégéjén. Ebből az alkalomból készített vele interjút csapata az első tapasztalatokról, melyet az alábbiakban közlünk.
2018.08.26. - Peák Barnabás szökésben a Tour de l’Avenir kilencedik szakaszán A baszk Fernando Barcelo nyerte a Tour de l’Avenír kilencedik szakaszát, melyen Peák Barnabás is sokáig szökésben tekert. Séez és Val d’Isére között egy mindössze 89 kilométeres etappal folytatódott az utánpótlás Tour de France. A két kőkemény, első kategóriás emelkedővel nehezített penzum során a verseny egyetlen magyar résztvevője Peák Barnabás (UCI WCC) is szökésben volt. „Még ha sok esélyem nem is volt, de meg kellett próbálni – írta Barnabás az egyik közösség média oldalán. – Köszönöm a támogatást, örülök, hogy magyarként okot adhattam az izgalomra.” Összetettben az utolsó szakaszt megelőzően a szlovén Tadej Pogacar vezet, bő egy perces előnnyel a luxemburgi Michel Ries előtt. Peák Barna a 64.
2018.08.22. - Féltávjához érkezett a kis Tour de France, azaz a legnagyobb presztízzsel bíró utánpótlásverseny a Tour de l’Avenir. A tíz szakaszos viadal mezőnyében a WCC, azaz a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség csapatának színeiben Peák Barnabás is ott van. Az első 132 és fél kilométeres etap a sprintereknek kedvezett, a mezőnyhajrát a német Max Kanter nyerte, Barnabás a győztessel azonos idővel a 13. helyen érkezett. A második etap végén egy három fős sor ért haza bő két perces előnnyel, ahonnan a francia Alan Riou bizonyult a legerősebbnek, aki ezzel a sárga trikót is átvehetett. Peák ezúttal is a főmezőnyben zárt a 23. lett. A harmadik napon Chateaudu-ban már kissé emelkedett a vége, a hazai Damien Touze nyert, a mezőny egyetlen magyar versenyzője az előkelő 16. helyen zárt. Összetettben Riou magabiztosan őrizte vezetését. Az Orleans környékén rendezett 20,2 kilométeres csapatidőfutam során a dánok voltak a leggyorsabbak, a WCC sora negyvenkét másodperc hátránnyal a 11. lett, összetettben a norvég Hakon Aalrust vehette fel a sárga trikót, Peák Barna a 43. helyre csúszott vissza. Az ötödik szakasz újfent a sprintereknek kedvezett, a brit Matthew Gibson lett az etapgyőztes, Peák azonos idővel a 29. helyen haladt át a célvonalon, a sárga trikós Aalrust ellenben közel negyedórás hátrányt szedett össze, így Alan Riou másfél perces előnnyel vette vissza az összetettbeli vezetést. Peák Barnabás 2 perc 16 másodperces hátránnyal a 31. helyről várja a folytatást, további eredményeiről is beszámolunk!
2018.08.22. - UCI szabályt szegett Maciej Paterski? Nikolai Shumov vesztes helyzetből nyerte hazája egynaposát Érdekes közjátéknak lehetett szemtanúja a minszki egynapos közönsége. Néhány napja Fehéroroszországban a kontinentális Team Minsk sora két 1.2-es besorolású egynapost rendezett. Az első versenyt nagy fölénnyel nyerte a lengyel Maciej Paterski (Wibatech Metx 7r), ám a másodikon olyan történt, ami nemcsak a nemzetközi sajtó, de az UCI illetékeseinek figyelmét is felkeltette. Paterski ezúttal is hatalmas fölénnyel vezetett, ám egyszer csak lassított és megvárta míg felzárkózik hozzá a hazaiak sztárja Nikolai Shumov. A versenyt természetesen ezt követően Shumov nyerte. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályzatának 1.2.081-es cikkelye tiltja a versenyképesség megsértését valamint a különböző klubcsapatban szereplő kerékpárosok összejátszását, amelynek szankciója a pénzbüntetéstől egészen az eltiltásig terjedhet. Paterski és Shumov csapatfőnöke Alexei Ivanov is érdekesen magyarázta a történteket. „Sajnos az egyik lengyel verseny elmaradása miatt nehézségeink adódtak, hézag keletkezett a programunkban, a minszki csapat viszont az utolsó pillanatban segített nekünk azzal, hogy rajthoz állhattunk a versenyeiken – mondta Paterski. – Láttam, hogy Shumov üldöz és úgy döntöttem, hogy megvárom őt. Nem volt semmiféle megegyezés közöttünk, csak kölcsönösen segítettük egymást.” „A lengyel versenyzőnek valamilyen problémája volt, vagy csak egyszerűen nem volt már ereje – így Alexei Ivanov a Team Minsk csapatvezetője. – Melyik sportoló akarja mutatni a gyengeségét, jobb, ha azt mondja, hogy erősebb volt, de nemes gesztusból átadta a győzelmet egy hazai kerekesnek.”
2018.08.16. - Manuel Belletti: rendkívül jól dolgozott a csapatom A várakozásoknak megfelelően a mezőny két legerősebb sora, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec és a lengyel CCC Sprandi Polkowice irányították a Tour de Hongrie első mezőnyszakaszát. Az Androni szakította ketté a mezőnyt, majd a CCC igyekezett dominálni a befutót megelőzően, ám a 2010-ben Giro d’Italia etapot is nyerő Manuel Belletti volt a leggyorsabb, így ő nyerte a keszthelyi befutót, egyben a sárga trikót is megszerezve. A harminckét esztendős talján kerékpáros 2008-ban lett profi az Androni színeiben, de megfordult a Colnago-CSF (ma Bardiani-CSF), az AG2R La Mondiale és a Southeast (ma Wilier Triestina-Selle Italia) soraiban is. Eddigi pályafutása során nyolcszor szerepelt az Olasz Körversenyen, ahol 2010-ben megnyerte a tizenharmadik szakaszt, de nyert Coppa Bernocchi klasszikust is, a mezőnyhajrában olyan neveket maga mögé utasítva, mint Mark Cavendish vagy éppen Tyler Farrar. „Nehéz szakaszon vagyunk túl, melyen rendkívül jól dolgozott a csapatom, ezt mindenféleképpen ki kell emelnem – nyilatkozta a szakaszgyőztes a célba érkezést követően. – A befutó nagyon trükkös volt, addigra már egyedül maradtam elöl, úgyhogy a sprintben csak magamra számíthattam. Nagyon örülök, hogy végül sikerült nyernem!“
2018.08.01. - A tél során már hírt adtunk róla, hogy Peák Barnabás részt vehetett a Quick-Step csapat spanyolországi edzőtáborában, a mai nap pedig újabb nagy előrelépés történt az ügyben, hogy hazánkna újra a legmagasabb osztályba tartozó országúti versenyzője legyen. A belga csapat közleményben jelentette, hogy a 19 esztendős magyar bajnok és a 21 esztendős dán Mikkel Frølich Honoré augusztus 1-től az ún. stagieri státuszban próbálhatják ki magukat náluk. Ez még nem szerződést jelent, hanem azt, hogy adott ideig a csapatban versenyezhetnek, tesztelik képességeiket és amennyiben elégedettek az eredményekkel úgy elképzelhető, hogy a 2019-es szezonra már szerződést kapnak. "Amióta elkezdtem kerékpározni, mindig az volt az álmom, hogy egy WorldTour csapatban tekerhessek, de nem gondoltam volna, hogy erre a világ legjobb csapatában lesz lehetőségem. Már decemberben is nagyon jól éreztem magam a csapattal, alig várom, hogy a színeikben versenyezhessek. Nagyon sokat szeretnék tanulni tőlük, főleg a versenytaktikáról, amiben tényleg ők a legjobbak a világon. Tudásom legjavát fogom adni, szeretném megmutatni mire vagyok képes, akár a csapatért kell dolgoznom, akár ha lesz lehetőségem magamért versenyezni." - mondta Barnabás. A Quick-Step edzője, Koen Pelgrim szerit mindkét újonc erős "allrounder" versenyző, akik jól tudnak menni hegyre, időfutamot és sprintelni is. Az újoncok versenyprogramját még nem tette közzé a csapat.
2018.07.13. - A csehországi Brno-ban és környékén rendezik az U23-as és junior Európa-Bajnokságot országúton, ahol az első két nap az időfutamokról szólt. Juniorban nem volt magyar induló, a lányoknál az olasz Virginia Guazzini, a fiúknál a belga Remco Evenepoel volt a leggyorsabb. Az U23-as korcsoportban Peák Barnabás képviselte a nemzetet, mint regnáló magyar időfutam bajnok. A 23 km-es pályán a győztes olasz Affini 47 km/h-ás átlagot repesztett, Barnabás a kiváló 11. helyen végzett, 1.17 hátrányban. A nőknél a holland Aafke Soe győzött. Az U23-as férfi eredménylista a letölthető fájlok közt is elérhető. Az EB hétvégén a mezőnyversenyekkel folytatódik, ezek eredményeiről is beszámolunk a VELO.hu-n.
2018.06.10. - Pello Bilbao bizonyult a legjobbnak a Critérium du Dauphiné hatodik szakaszán, Geraint Thomas tovább növelte összetettbeli előnyét A Critérium du Dauphiné Frontenex és La Rosiére Espace San Bernardo között egy 110 kilométeres etappal folytatódott. A penzum két kiemelt, egy második és hegyi befutóként egy első kategóriás emelkedőt tartogatott. A rajtot követően szinte azonnal kialakult a nap szökése, melyben olyan nevek vállaltak főszerepet, mint a hegyi összetett elsőségért küzdő Dario Cataldo (Astana), Pello Bilbao (Astana), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) vagy éppen Warren Barguil (Fortuneo-Samsic). Cataldo igyekezett begyűjteni a hegyi pontokat, így a szakasz végén megőrizhette a kék-fehér pöttyös trikót. Az utolsó előtti emelkedő lábához közelítve már csak hat-hét kerekes alkotta az elmenést, de a főmezőny létszáma is rendesen megfogyatkozott. Utóbbi sorban az AG2R La Mondiale csapata diktálta a tempót, sőt Pierre Latour a szökevények után eredt, bár felérnie nem sikerült. A La Rosiére kaptatóján Pelleo Bilbao (Astana) hagyta magára szökevénytársait, akiket nem sokkal később az üldözők utol is értek. Az esélyesek csoportjától ezt követően a sárga trikós Geraint Thomas (Sky), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Adam Yates (Mitchelton-Scott) és Daniel Martin (UAE Team Emirates) kvartettje szakadt el. [[https://www.youtube.com/v/nlE4grpyfP8?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A győzelmet végül Pello Bilbao (Astana) szerezte meg Geraint Thomas (Sky) és Daniel Martin (UAE Team Emirates) előtt. Összetettben Thomas 1 perc 29 másodpercre növelte előnyét a második helyre előrelépő Adam Yates (Mitchelton-Scott) ellenében. A pontversenyben Daryl Impey (Mitchelton-Scott), a hegyi összetettben Dario Cataldo (Astana), a fiatalok összevetésében Marc Soler (Movistar), míg a csapatversenyben a brit Sky vezet. „Azért a Giro d’Italia nehéz volt, kivette az energiáimat, amit az előző szakaszon rendesen megéreztem, lényegében teljesen elszálltam, egy ponton azt hittem, hogy vége a versenyemnek – mondta Bilbao a célba érkezést követően. – Ezúttal viszont sokkal jobban éreztem magam, próbálkozni akartam. Kiválóan dolgozott együtt a szökevénysor, az utolsó emelkedőn pedig egyszer csak egyedül maradtam. Nagyon nehéz volt az Olasz Körverseny, így még az utolsó öt kilométeren sem nagyon hittem abban, hogy hazaérhetek. Hihetetlen, hogy végül sikerült.” A Critérium du Dauphiné Moutiers és Saint Gervais Mont Blanc között egy 129 kilométeres etappal zárul. A penzum négy első és egy harmadik kategóriás emelkedőt tartogat, természetesen hegyi befutóval.
2018.05.02. - 2018-ban tizenöt nemzet tizennyolc sportolója, nyolc lány és tíz fiú kapott lehetőséget, hogy World Cycling Centre országúti csapatának színeiben fejlődhessen, köztük a magyar Peák Barnabás is.
« 1 | 2 | 3 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések