A keresett kulcsszó: országúti vb


« 1 | 2 | 3 »
2017.10.01. - Pillanatképek a Shimano Neutral Service élményeiről a 2017-es bergeni országúti kerékpáros világbajnokságon.
2017.09.24. - A férfi elit mezőnyversennyel zárult a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság. A sportág krémjére 267 és fél kilométer várt.
2017.09.24. - Chantal Blaak: amikor reggel felébredtem nem gondoltam, hogy elsőként haladok majd át a célvonalon Marianne Vos, Anna Van der Breggen, Ellen Van Dijk és Annemiek Van Vlauten után egy újabb holland hölgy tűnt fel a kerékpársport rivaldafényében miután Chantal Blaak nyerte az országúti kerékpáros világbajnokság női elit mezőnyversenyét. Hollandia egyébként is nagyszerű vb-t teljesít, amit a férfiak elit mezőnyversenyén még űberelhetnek. „Amikor reggel felébredtem nem gondoltam, hogy elsőként haladok majd át a célvonalon – nyilatkozta a díjátadót követően Blaak. – Tudtam, hogy kemény verseny lesz, így igyekeztem végig koncentrált maradni. Pályafutásom legnagyobb győzelmét arattam. Most már elhiszem, hogy képes vagyok nagy győzelmeket szerezni, ezzel a sikerrel bebizonyítottam, hogy a sportág legjobbjai közzé tartozom. Amikor az elején buktam, azt hittem vége a versenynek. Fájdalmaim voltak, ennek ellenére nem akartam feladni, már csak azért sem mivel ez volt az idényem utolsó versenye. Nagyon erős a holland csapat, már az is nagy szó, hogy egyáltalán bekerültem a keretbe, boldog vagyok, hogy sikerült élnem az adódó lehetőséggel.” A junior fiúknál egy remek támadás végén a dán Julius Johansen bizonyult a legjobbnak, aki közel egy percet vert legfőbb riválisaira. „El sem hiszem, hogy világbajnok lettem – így a fiatal kerékpáros. – Tudtam, hogy jó formában vagyok, de arról még csak nem is álmodoztam, hogy világbajnok lehetek. A dán csapat fantasztikus munkát végzett, nem engedtünk túlságosan messzire egyetlen szökést sem, így lehetőségem volt a végén felugrani az elől tekerőkhöz.”
2017.09.23. - A junior fiúk és az elit nők mezőnyversenyeivel folytatódott a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság.
2017.09.23. - Benoit Cosnefroy: a világbajnoki cím az utolsó körben dől el A franciák tehetsége Benoit Cosnefroy nyerte a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság férfi U23-as mezőnyversenyét. Az AG2R La Mondiale kerekese a német Lennard Kamna társaságában került az élre. A verseny végén a lehető legjobbkor nyitotta meg a sprintet, amikor riválisa éppen hátranézett. A harmadik a dán Michael Carbel lett. „Tudtam, hogy a világbajnoki cím az utolsó körben dől el, így a táv nagy részében mindenki kivárásra játszott – mondta Cosnefroy a célba érkezést követően. – A lejtmenetben elég sokat kiadtam magamból, hogy utolérhessem Kamnát, de úgy voltam vele, hogy inkább megpróbálom, minthogy huszadikként érjek célba. Jó döntés volt, hisz hazaértünk, így az első két hely valamelyike már biztos volt. A győzelem az valami felfoghatatlan.” A junior lányok mezőnyversenyén duplázás történt az olasz Elena Pirrone az egyenkénti időfutamot követően a mezőnyversenyt is megnyerte. „A táv első felében nem vállaltunk semmit, a végjátékhoz közeledve ellenben kivettük a részünk az üldözésből – így Pirrone a díjátadót követően. – Szörnyen éreztem magam, bár jó formában voltam. Boldog vagyok, hogy sikerült dupláznom, ami a karrierem szempontjából egy nagyon fontos előrelépés. Az álmom, hogy egy napon elit világbajnok lehessek.”
2017.09.22. - A junior lányok és az U23-as fiúk mezőnyversenyeivel folytatódott a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság.
2017.09.20. - A csapatidőfutamban szerzett aranyérmét követően az elit férfiak egyenkénti időfutamán is a dobogó legfelső fokára állhatott a holland Tom Dumoulin. Az ezüstérem a szlovén Primoz Roglic, míg a bronz a brit Chris Froome nyakába került.
2017.09.19. - A junior fiúk és az elit hölgyek egyenkénti időfutamaival folytatódott a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság, magyar résztvevő nélkül.
2017.09.18. - A junior lányok és az U23-as fiúk egyenkénti időfutamaival folytatódott a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság.
2017.09.17. - A női és férfi csapatidőfutam számokkal kezdődött a 2017-es országúti világbajnokság. A hölgyeknél kisebb meglepetésre a Sunweb sora győzedelmeskedett, míg a férfiaknál szintén a német csapat szerezte meg az aranyérmet.
2017.09.11. - Legjobbjaink idén is képviseltetik magukat a szeptember 16-án kezdődő világbajnokságon, Norvégiában. Összesen három korosztályban (női felnőtt, férfi U23, és férfi U19) és két versenyszámban (országúti mezőnyverseny és időfutam) vesznek részt bringásaink.
2016.10.13. - Lezajlott már az összes időfutam szám a dohai országúti kerékpáros világbajnokságon, a beszámolók és eredményej után egy masszívabb galériában idézzük fel a legjobb jeleneteket. A képek válogatásánál próbáltam megmutatni az adott futamok legjobbjait, dogobósait, a vágásoknál pedig elsősorban az arcokra fókuszáltam, lássuk mit hozott ki a kegyetlen, közel 40 fokos forróság a bringásokból. Érdekesség, hogy egyetlen olyan képet sem találtam Bettini mester munkái között, amin lettek volna nézők. Mert nincsenek is. Az UCI ezt nagyon elnézte, méltatlan, hogy a VB-t ilyen szellemvárosrészbe vitték.
2015.09.26. - Az osztrák Felice Gall nyerte a junior fiúk 130 km-es mezőnyversenyét a ricmondi országúti világbajnokságon. Az esős pályán 8 kört tett meg a mezőny, Gall a Libby Hill-en szökött meg az utolsó körben, csak a célegyenesben érte őt utol a francia és a dán srác. Clement a sprinten Pedersenre figyelt, de Gall meglepte őket. A futamon két magyar is részt vett. D. Kovács Dávid a 85. helyen végzett, 5 perc 17 mp hátrányban, míg Peák Barnabás 16 percet kapott és 96. helyen zárt.
2015.09.25. - A 23 év alatti korosztály férfi mezőnyversenyének tagjaira 162 km, azaz 10 kör várt a richmondi körpályán. Sajnos ebben a futamban sem volt magyar résztvevő, viszont ízelítőt kaphattunk az elit kategória vasárnapi futama előtt a pályáról, melynek utolsó 5 km-én sorakoztak csak az emelkedők. Elsőként egy 250 méter hosszú 7%-os (Libby Hill), nem sokkal később egy 150 méter hosszú 12-13%-os és kockaköves emelkedő (23rd Street) szerepelt, majd a célegyenes előtt az időfutamokon már látott húzós, szintén kb. 300 méter hosszú domb a Governor Street-en. A pálya többi része széles és sík belvárosi utakon haladt.
2015.09.22. - Ötvenheten indultak a junior fiúk egyéni időfutam versenyében a richmondi országúti kerékpáros világbajnokságon, köztük egyedüli magyarként D.Kovács Dávid, a Tipografia kerékpárosa. A 30 km-es távon a német Leo Appelt lett a leggyorsabb, 37:45-ös idővel, ami csak 35 másodperccel marad el a tegnapi, U23-as futam aranyérmes idejétől. Appelt mindhárom mérőpontnál a legjobb volt, a dobogó második és harmadik fokára két hazai versenyző állhatott, akik percen belül kaptak időhátrányt Tony Martin utódjától. D. Kovács egészen jól teljesített a győztestől 4 perc 17 másodpercet kapott és a középmezőny végén zárt a 41. helyen, 15 indulót előzőtt meg.
2015.09.22. - A jelenleg Richmondban zajló kerékpáros országúti világbajnokság szervezői több esemény televíziós közvetítését is váratlanul törölték, emiatt módosul a magyar SPORT2 TV műsora is. Elmaradnak a tervezett ÉLŐ közvetítések kedden (szeptember 22-én, MA!!) 15:15 és 19:30 között, pénteken (szeptember 25-én) 15:45 és 18:15 között, vasárnap (szeptember 27-én) 12:30 és 14:00 között. A felvételről sugárzott közvetítések időpontjai nem változnak, ezeket ITT találod.
2015.09.20. - A hölgyekével megeggyező 38.8 km-es pályán folytatódott Richmond körül az országúti világbajnokság a férfiak csapatidőfutamával, ahová az összes amerikai kontinentális csapat, valamint minden WorldTour gárda is meghívást kapott. A pálya szinte végig teljesen sík, széles utakon haladt, kevés technikás résszel és meglehetősen sok nézővel. Kevés baleset volt, csak a Tinkoff-Saxo csapata bukott, ahol ketten összeakadtak. A címvédő BMC büntetett a pályán, náluk maradt az aranyérem.
2015.09.19. - Szeptember 19. és 27. között kerül megrendezésre az Egyesült Államokban, Richmondban a 2015. évi Országúti Világbajnokság, ahol Magyarországot a junior fiúk mezőnyében D. Kovács Dávid és Peák Barnabás, a Tipográfia TE versenyzői képviselik.
2015.09.19. - 2015. Szeptember 19. és 27. között, azaz 8 napon keresztül az Amerikai Egyesült Államok, azon belül is a Virginia állambeli Richmond városa ad otthont az országúti kerékpáros világbajnokságnak. A vb futamait, ahogyan a 2013-as firenzei valamint a 2014-es ponferradai vb versenyszámait is, a Sport TV (Sport 1 és Sport 2) közvetíti a magyar nézők számára, a szakkomentátor ezúttal is a VELO.hu alapítója, Szilasi László lesz.
2014.11.04. - A holland Telegraaf című lap értesülései szerint több WorldTour csapat is jelezte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) felé, hogy a következő két országúti kerékpáros világbajnokság csapatidőfutamán a részvétel a tengerentúli utazás miatt olyan túlzott többletköltségekkel járna, melyet nem tudnak kigazdálkodni. A világbajnokság házigazdája 2015-ben az Egyesült Államokban Richmond lesz, míg 2016-ban Doha látja vendégül a világelitet.
« 1 | 2 | 3 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések