A keresett kulcsszó: Omar Fraile


2018.12.05. - Geraint Thomas: 2019 nem a legmegfelelőbb időpont a Giro d’Italia befejezetlen ügyének rendezésére A 2018-as Francia Körverseny győztese Geraint Thomas korábban már elismerte, hogy nagyon szeretne ott lenni a Giro d’Italián, de egy a BBC-nek adott interjújában leszögezte, hogy nem 2019 lesz az az év, amikor az Olasz Körversenyt helyezi a versenyprogramja középpontjába. Thomas Chris Froome oldalán a Tour címvédésért száll harcba. „2019 nem a legmegfelelőbb időpont a Giro d’Italia befejezetlen ügyének rendezésére – mondta a Sky kerékpárosa. – Az egyes rajtszámmal fogok rajthoz állni Franciaországban, szégyen lenne, ha nem a győzelemért indulnék. Mindaddig míg nem egymás ellen harcolunk, erőt merítünk a másik energiáiból, jól működünk együtt Froome-al és ez a csapat eredményein is meglátszik.”
2018.07.22. - Omar Fraile: mindig is egy Tour szakaszgyőzelem volt az álmom Egy érdekes, átvezető szakasszal folytatódott a Francia Körverseny, Omar Fraile szökevényként hazaérve diadalmaskodott, miközben az esélyesek húsz perc hátránnyal vágtak neki a Cote de la Croix Neuve emelkedőjének. A Vuelta a Espanán megszerzett két hegyi összetett győzelmét, és a Giro szakaszsikerét követően a baszk kerékpáros immáron a Touron is nyert szakaszt. „Mindig is egy Tour szakaszgyőzelem volt az álmom, ez pedig ezen a napon sikerült – mondta Fraile a célba érkezést követően. – Hihetetlen számomra ez a siker, fantasztikus nap volt, nem is nagyon tudom, hogy mit mondhatnék, nem gondoltam volna, hogy nyerhetek. Nagyon fújt a szél szemből felfelé, tudtam, hogy sokat kell küzdenem az utolsó kilométereken. A Tour előtt megnéztük ezt a hegyet, így pontosan tisztában voltam azzal, hogy mi vár rám. Igyekeztem nem kiadni magamból mindent a hegy elején, próbáltam beosztani az energiámat. Amikor utolértem Stuyvent az remek érzést kölcsönzött, onnantól már szárnyaltam. Egyértelműen ez karrierem legnagyobb sikere, nyerni a Touron egy szakaszt leírhatatlan.”
2018.07.21. - Omar Fraile (Astana) nyerte a Francia Körverseny tizennegyedik szakaszát, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
2018.07.21. - Omar Fraile (Astana) nyerte a Francia Körverseny tizennegyedik szakaszát, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.
2018.04.26. - Omar Fraile nyerte a Romandiai Körverseny első mezőnyszakaszát Fribourg és Delémont között egy 166,6 kilométeres mezőnyszakasszal folytatódott a Romandiai Körverseny, melynek során négy kategorizált emelkedő várt a mezőnyre, mindezek ellenére az etap nem tartozott a viadal legnehezebbjei közzé. A nap szökését Will Clarke (EF Education First-Drapac), Antoine Duchesne (Groupama-FDJ), Remy Mertz (Lotto-Soudal), Marco Minnaard (Wanty – Groupe Gobert) és Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye hat perc környékén tetőzött. Az elől tempózók közül a holland Minnaard és a francia Gougeard bírta a legjobban, hozzájuk ugrott fel bő tíz kilométerrel a vége előtt a remek ütemben meginduló Dan Martin (UAE Team Emirates). Néhány kilométer múlva azonban ezt a sort is megfogták. Az utolsó kilométert jelző kapunál Rudy Mollard (Groupama-FDJ) indult meg, a kissé emelkedős mezőnyhajrát azonban végül Omar Fraile (Astana) nyerte Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) és Rui Costa (UAE Team Emirates) előtt. Mivel a verseny éllovasa Michael Matthews (Team Sunweb) több mint öt percet kapott, így a szlovén Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) vehette át a sárga trikót. A Romandiai Körverseny Delémont és Yverdon les Bains között egy 173,9 kilométeres szakasszal folytatódik. A penzum mindössze egyetlen kategorizált emelkedőt tartogat, így a sprintereknek kedvezhet. [[https://www.youtube.com/v/E9YVh89sa4U?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem – mondta Fraile a célba érkezést követően. – A tavaszi klasszikusok után nem éreztem magam kirobbanó erőben, ma ellenben minden rendben ment. Az utolsó emelkedőt követően tudatosult bennem, hogy ezen a napon lehet esélyünk. Jakob Fuglsang és Dario Cataldo nagyszerű munkát végezve hoztak helyzetbe, nekem már csak be kellett fejeznem a szakaszt.”
2018.04.07. - Omar Fraile nyerte a Baszk Körverseny ötödik szakaszát, Primoz Roglic tovább növelte összetettbeli előnyét A Baszk Körverseny ötödik szakaszán Vitoria és Eibar között 164,7 kilométer várt a kerekesekre. A táv második felében három kategorizált emelkedő nehezítette a versenyzők dolgát. A rajtot követően egy tizenhárom fős sor menekült előre. Az elmenés legnagyobb előnye öt perc környékén tetőzött. Az emelkedőkön aztán megbomlott az egység az élen, mindössze Omar Fraile (Astana) és Mark Padun (Bahrain-Merida) tartották magukat, akikhez a verseny éllovasa Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) valamint Ion Izagirre (Bahrain-Merida), Carlos Verona (Mitchelton-Scott), Jose Herrada (Cofidis) és Mikel Landa (Movistar) zárkóztak fel. Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) ellenben kissé megrogyott, egy hátsóbb csoporttal üldözte az elől tempózókat. A sprintben Omar Fraile (Astana) bizonyult a leggyorsabbnak, így a baszk kerekes nyerte a szakaszt Roglic és Izagirre előtt. Összetettben az utolsó etapot megelőzően Roglic közel két perc előnnyel vezet a második helyre előrelépő Mikel Landa ellenében. A verseny utolsó napján az Arrate hegyi befutója vár a mezőnyre.
2017.05.18. - A Vuelta hegyi királya végre szakaszt nyert egy nagy körversenyen A Spanyol Körverseny kétszeres hegyi királya Omar Fraile pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta az idei Giro tizenegyedik szakaszán. A spanyol versenyző az egész etap során aktívan versenyzett, benne volt szinte minden valamire való akcióban, miközben szorgosan gyűjtögette a hegyi pontokat. A hajrában sikerült még Rui Costát is felülmúlnia. „Kinéztem ezt a szakaszt magamnak – mondta a célba érkezést követően Fraile. – Napok óta ez a penzum járt a fejemben, tudtam, hogy itt esélyem lehet. Tisztában voltam vele, hogy Mikel Landával nem fogunk hazaérni. Megpróbáltam Pierre Rolland támadásával is menni, majd amikor mondták a rádión, hogy hamarosan Rui Costa is felér ránk, már sejtettem, hogy ez meg lehet. A családom számára nagyon fontos ez a győzelem. A nagymamám imádta Induraint, főleg, hogyha Miguel az Olasz Körversenyen szerepelt. Szeretném elsősorban neki ajánlani a győzelmem. A célegyenesben Costa helyezkedett mögöttem, egyértelmű volt, hogy ő a legnagyobb favorit közöttünk. A sportigazgatóm Bingen Fernandez folyamatosan kiabált, hogy várjak még. Nagyon tartottam Costától, de túlságosan sok erejét kivette az, hogy felérjen hozzánk. Karrierem eddigi legnagyobb sikerét arattam.”
2017.05.17. - A nap legaktívabb kerekese Omar Fraile (Dimension Data) nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italia tizenegyedik szakaszát. Tom Dumoulin (Team Sunweb) magabiztosan őrizte meg a rózsaszín trikót.
2016.08.25. - Monforte de Lemos és Luintra között egy 163,2 kilométeres etappal folytatódott a hetvenegyedik Vuelta a Espana. Bár hivatalosan csak egyetlen második kategóriás emelkedő nehezítette a kerekesek dolgát, a penzum leginkább egy hullámvasútra hasonlított.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések