A keresett kulcsszó: Nippo-Vini Fantini


2019.01.25. - Richie Porte: új edző, új csapat, új motiváció Kiválóan kezdte a 2019-es idényt Richie Porte, aki zsinórban hatodszor nyerte meg a lassan már kultikus Willunga Hill emelkedőjét a Tour Down Underen, nem mellesleg végig harcban volt az összetett győzelemért, végül másodikként zárt. Míg a BMC csapatánál David Bailey és Marco Pinotti feleltek az edzéseiért, addig a Trek-Segafredo színeiben Josu Larazabal irányítja a munkát. „Nem változtattunk túl sokat az eddig megszokott edzésmódszereimen – nyilatkozta Porte egy a minap adott interjújában. – Odahaza, Tazmániában kezdtem meg az edzéseket Will Clarke társaságában, aki 2019-ben szintén a Trek csapatához írt alá. Kiváló edzőim voltak az évek során, úgy, mint David Bailey vagy Tim Kerrison, de Bradley McGee és Bobby Julich is ellátott már jó néhány tanáccsal. Josu igyekszik sokkal könnyebbé tenni a dolgokat. Azt hiszem ennek kapcsán egyszerűbb lesz számomra a 2019-es idény, igyekszem nem gondolni olyan sokat a versenyekre. Nagyon várom már, hogy bizonyíthassak. A Párizs-Nizzát és a Dauphinét követően a Tour de France lesz az év legfontosabb versenye. Kim Anderson a sportigazgatóm, akivel a Saxo Bank csapatánál már bizonyítottunk. A győzelem egyfajta fertőzöttség számomra, így érthető módon mindenhol nyerni akarok. Új edző, új csapat, új motiváció, talán így jellemezném a 2019-es idény eddigi részét.”
2018.12.28. - Az olasz-japán Nippo-Vini Fantini-Faizane csapata hivatalosan is bejelentette, hogy a 2019-es idényben De Rosa kerékpárjaikon a Campagnolo új 12 sebességes Super Record szettjét használják.
2017.02.10. - Az Andalúz Körversenyen kezdi a 2017-es szezont Alberto Contador A Trek-Segafredo csapatának színeiben első versenyére készül az idei Tour de France megnyerését célul kitűző Alberto Contador. A spanyol kiválóság tizenötödik profi idényét az Andalúz Körversenyen kezdi, melynek végén szeretne dobogóra állni. „Az elmúlt évek során jó néhány alkalommal versenyeztem az Andalúz Körversenyen – mondta a minap Contador. – Általában sikerült az összetett első három helyének valamelyikét megszereznem, így ebben az esztendőben is ez lesz a célom. A Tour de France-ra készülök, így viszonylag nehéz versenyprogramot állítottunk össze, hisz az andalúz versenyt követően a Párizs-Nizza, a Katalán Körverseny majd a Baszk Kör következik.”
2017.02.01. - Julian Arredondo a Trek-Segafredo csapatában töltötte az elmúlt két évet, azonban nem érezte magát túl jól az amerikai gárda kötelékében, ráadásul sérülések is hátráltatták tehetségének kibontakoztatását. 2017-re, így visszaigazolt a Nippo-Vini Fantini sorához.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések