A keresett kulcsszó: mtb


2018.06.11. - 2018. június 10-én, vasárnap került megrendezésre a MTB Diákolimpia Országos Döntője, melynek idén a Tamási Parkerdő és Vadaspark adott otthont, és a Tamási Montain Bike Sport Club és csapata szervezett. A dunántúli kivárosban sok-sok évre visszamenőleg nagy hagyománya van a bringasportnak. A maroknyi kis csapat büszkén fogadta a hírt, hogy az idei évben ők bonyolíthatják le ennek a sportágnak a diákolimpiai döntőjét. Nagy erőbedobással, óriási háttérmunkával készültek a versenyre, az összefogás ennek érdekében példaértékű volt. A pályákat a Tamási Parkerdő területén, a Miklósvári tó partján, és az azt körülölelő dombok erdeiben jelölték ki, nagyon precízen, a korcsoportok megfelelő terhelését figyelembe véve. Külön pályaútvonalakat kaptak az A és külön a B csoportban induló versenyzők. A pálya útjainak kijelölésére nagy gondot fordítottak, azt elkerülendő, hogy mindenki tisztában legyen a saját útvonalával. Napokkal ezelőtt füvet nyírtak, akadályokat építettek, gödröket ástak, karóztak, szalagoztak ennek érdekében, a természet adta összes adott lehetőséget kihasználták a tökéletes útvonalak érdekében. A pályák nagyszerű kialakítása Farkas Ferenc alelnök, és segítői: Szedeli Krisztián, Szedeli Viktor, Máthé Gábor munkáját dicsérik, illetve a szorgos kezek, akik mindezt előkészítették: Fenyő Attila, Kálmán Zoltán, ifj. Németh Róbert, Fenyő Dénes, és az anyukák, gyerekek. Kivétel nélkül mindenki kivette a részét a munkálatokból. Próbáltak minden igényt kellően kielégíteni: a helyszínen lehetőséget biztosítottak étkezésre, szomjoltásra, pihenésre, hiszen a legtöbb versenyző a családjával érkezett, s többen utazták át a fél országot a döntő miatt. Biciklimosót üzemeltettek, amire szükség is volt, az eleredő eső, nagy sár miatt. Sajnos a verseny előtti napokban az időjárás nem kímélte a várost, többször leszakadt az ég, de a sáros utak nem okoztak túlzottan nagy kihívást a gyerekeknek, sőt, izgalmasabbá tették számukra a versenyt. A nevezések gördülékenysége érdekében a regisztrációt két csoportra szedték, így gyorsítva a papírmunkát. A versenyzők ideje chipes időmérővel került ellenőrzésre, a pályák mellett frissítőpontok kerültek kialakításra. Közel 200 nevező és azok családja, edzője volt jelen a rendezvényen. Érkeztek többek között Bükkszentkeresztről, Kisvárdáról, Kőszegről, Sopronból, Budapestről, Gödöllőről, Veszprémből, Hódmezővásárhelyről, Ajkáról stb. A szervezők igyekeztek kedves, barátságos, segítőkész légkört kialakítani számukra, a hirtelen felmerülő problémákat próbálták minél gyorsabban megoldani, mindenkinek megkönnyítve a dolgát. A szervezők ezúton szeretnék megköszönni a versenyzők megjelenését, a szülőknek, edzőknek pedig a pozitív, támogató hozzáállásukat, hogy a gyerekeket elhozták a döntőre, többeket az ország másik feléről. Külön köszönet Toldi Tamásnak, aki az egészet végigkoordinálta Hajrá Tamási BringaSport! Fotók: www.facebook.com/pg/velohu/photos/ Eredmények a letölthető dokumentumok közt.
2016.04.18. - Szerbiában versenyzett április második hétvégéjén a magyar MTB válogatott, szombaton a Salcano MTB Cup hatodik fordulóján Novi Sad-ban, vasárnap pedig Dani Beograda – Trofej Cukarice versenyen Belgrádban. Parti András mindkét versenyen ezüst érmet szerzett, Cseh Veronika pedig mind a kétszer a dobogó harmadik fokára állhatott a hétvégén!
2014.12.01. - A Magyar Kerékpársportok Szövetsége és a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség közzétette a 2014. évi Mountain Bike Olimipai Cross és Maraton Magyar Kupa sorozat összetett eredményeit.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések