A keresett kulcsszó: mountain bike világkupa


Új versenyforma és megemelt pénzdíjak a mountain-bike világkupa-sorozatban2017.10.30. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a minap hivatalosan is bemutatta a 2018-as hegyikerékpáros valamint DH világkupa-sorozat állomásait illetve az újonnan bevezetésre kerülő XCC számot.
Mountain-bike Világkupa 2015: Benkó Barbi 19. a németországi futamon!2015.05.31. - A múlt hétvégi csehországi helyszín után, a németországi Albstadtban folytatódott a 2015-ös mountain-bike világkupa sorozat. Benkó Barbi múltheti 21. helye után, megint egy jó eredményben reménykedhettünk a női elit futamban, ahol 74-en álltak rajthoz és 7 kört teljesítettek a 4.2 km hosszú körpályán, melyben két hosszú, szűk ösvényes és nagyon meredek emlelkedő kapott helyet. Ennek megfelelően a mezőny nagy része nem is össztelóssal indult. A múlt hétvégi győztes, Jolanda Neff fantasztikusan rajtolt, már az első kör felénél 20 mp előnyben volt Ferrand-Prevot és az üldözők előtt. Barbi kiválóan tartotta magát az első kör végén a 20. helyen haladt át a célvonalon. Prevot a második körben feladta a versenyt, Neff első számú üldözőivé Gunn-Rita Dahle és Catherine Pendrel kettőse vált, akik 50 mp körüli hátrányban voltak és a verseny utolsó köréig ez így is maradt. Neff-et ma sem lehetett megközelíteni, rajt-cél győzelmet aratott és tovább növelte előnyét a világkupa összetettjében. Pendrelék az utolsó körig szépen összedolgoztak, fél percre megközelítették Neff-et, a második helyért végül Gunn-Rita hajrázott jobban. Barbi végül a 19. helyen futott be, 4 perc 50 másodperc hátrányban a futamgyőzteshet képest, ami fantasztikusan jó eredmény! Ezzel a helyezéssel megint javított eddigi legjobb felnőtt világkupa eredményén és újabb értékes olimpiai kvalifikációs pontokat is szerzett. A férfiak versenyében ezúttal a világbajnok, Julien Absalon vitte a prímet, Nino Schurter 11 másodperccel később érkezett mögötte, a harmadik helyen Jaroslav Kulhavy futott 1 perc fölötti hátrányban. A magyarok közül Juhász Zsolt 51. (9.47 perc hátrány), Parti András 70. (2 kör hátrány) lett.
Benkó Barbi naplója: Az első Világkupa2014.04.14. - A várva várt első Világkupa is már csak történelem. Nem egészen úgy sikerült, ahogy terveztem, de minden kezdet nehéz… 5 körünk volt a vadonatúj, ám annál durvább pályán. Nekem egészen bejött az új nyomvonal, sokkal jobban, mint a tavalyi VB pálya, de az emelkedők nagyon fájtak a versenyen, főleg, hogy utána elég durva lefelé következtek, amik maximális koncentrációt igényeltek, mert annyira nehezek és technikásak voltak, kis hiba és hatalmas esés lehetett a következmény. Néztük a férfi versenyt délután, és ahogy elmentek mellettünk gyakorlatilag nem volt olyan versenyző, akinek valamelyik oldala ne lett volna teljesen koszos és lezúzva. De persze ez nálunk sem volt másképp, csak a lányokat nem annyira nézegettem verseny közben, volt más, amivel foglalkoztam.:)
2014.04.14. - Óriási hőség, és fullasztó por várta az XCO világkupán induló versenyzőket vasárnap Pietermaritzburgban. A férfiaknál Julien Absalon, a nőknél Jolanda Neff győzött a technikás, sziklakertekkel és épített ugratókkal tarkított pályán. Megmutatjuk nektek a verseny legszebb pillanatait, és a teljes versenyt is megnézheted!
A hétvégén Dél-Afrikában elrajtol a 2014-es mountain -bike Világkupa + VIDEÓK2014.04.11. - A hétvégén a dél-afrikai Pietermaritzburg ad otthont a 2014-es Mountain-bike Világkupa sorozat szezonnyitójának. Pietermaritzburg tavaly a VB rendezés miatt nem volt Világkupa helyszín, de most ismét visszatért a versenynaptárba. Az idei Világkupa összesen kilenc állomásból áll, egy vagy többéves szünet után szintén visszatérő helyszín lesz Cairns (Ausztrália) és Windham (USA). Új állomásként pedig a franciaországi Méribel csatlakozik a sorozathoz.
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések