A keresett kulcsszó: mksz


2019.01.11. - A Magyar Kerékpáros Szövetség immár hagyományosan minden év elején a Bringasport Év Sportolója Gálán - a szakágak felterjesztései alapján -, 12 szakágának előző évi legjobbjait méltatja és díjazza a Kormány-, a Magyar Olimpiai Bizottság-, valamint az MKSZ releváns, meghívott tisztviselői, edzők, sporttársak, rokonok és barátok jelenlétében. Idén 2019. január 11-én adták át a kitüntetéseket az év bringásainak.
2018.03.09. - A hazai kerékpársport számára fantasztikus hír jelent meg a Magyar Közlöny március 8-i számában, miszerint a kormány 200 millió Forint extra támogatást nyújt a Magyar Kerékpársport Szövetség számára a 2018-as évben, a hosszú távú fejlesztési célokhoz. A történet előzményéhez hozzátartozik, hogy a kerékpársport az egyik legkevesebb pénzt kapó sportág a 16, államilag kiemelten támogatott sportág közül. Ez azért okoz különösen nehéz helyzetet, mert több más sportággal szemben, az MKSZ-nek 9 szakág között kell elosztani a rendelkezésre álló állami keretet és nem kell nagy matematikai tudás ahhoz, hogy ha ezt elosztjuk akkor gyorsan kijön, hogy ez pont egyik szakágnak sem elég az igazán sikeres és színvonalas működéshez.
2018.01.14. - Idén, a hagyományoktól eltérően, 2018. január 12-én rendezte a Magyar Kerékpáros Szövetség éves díjátadó gáláját, melynek keretében kihirdették a kerékpársport 2017. évi legjobbjait a szakágvezetők javaslatai alapján. Princzinger Péter – a Magyar Karékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke -, nyitotta meg az eseményt, melyen az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Turisztikai Ügynökség képviselői mellett mind a 12 kerékpáros szakág, edzői, szakmai vezetői, versenyzői és hozzátartozók tették tiszteletüket. Az MKSZ elnöke beszédében hangsúlyozta, a magyar kerékpársport gyökeres átalakuláson megy keresztül, és az előző évek küzdelmei után igazi közösséggé fejlődik.
2017.05.31. - A Magyar Kerékpáros Szövetség tavaly novemberben megválasztott elnökének, Sándor Benedeknek néhány héttel ezelőtti lemondását követően, május 31-én a Hungexpo 25-ös pavilonjában tartotta tisztújító közgyűlését a "szövi", mely során új elnököt és elnökségi tagot is választott a 118 tagegyesületből megjelent 54 klub. Az elnökségi pozícióra csak egyetlen jelölés érkezett, Dr. Princzinger Péter lett a szövetség új vezetője, aki egyébként a Magyar Turisztikai Fejlesztési Ügynökség fejlesztési vezérigazgató-helyettese is. A négy alelnöki pozícióra a tagok Arató Gábort, Molnár Dénest, Nagy Ádámot és Törzsök Zsoltot szavazták meg, míg a további négy elnökségi tag helyre Kovács Béla, Sperczel Dániel, Szilasi László és Tóth Árpád kerültek. A névsor alapján elmondható, az előző két elnökségi névsornál sokkal szakmaibb, sportág közelibb elnökség kezdi meg a munkát, melyben most nem a "külsősök" vannak többségben. A felügyelő bizottság elnöki posztját Kovalóczi Áron kapta meg. A közgyűlésen a tisztújításon kívüli másik fontos napirendi pont a 2017-es pénzügyi terv elfogadása volt, melyet az MKSz, az elnökségi tagok munkája alapján készített el és nyújtott be az EMMI felé. A szakágvezetők csak részben értettek egyet a költségvetéstervvel és készítettek egy B verziót is a közgyűlésre. A szakágvezetők szóvívőjeként, a parakerékpáros szakág vezetője, Steiner György ismertette a két költségvetés közötti különbséget, de végül úgy döntött a tagság, hogy az elnökség által beterjesztett verziót szavazta meg, ezzel a szakágvezetők is egyetértettek. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a sportág így az év második felében hozzájuthat (végre) az idei állami támogatásokhoz, míg ha a B verzió került volna elfogadásra, azzal hónapokig jegelve lett volna a pénzhezjutás lehetősége. A szakágvezetők összefogása remek kezdeményezés ezen a téren és a 2018-as költségvetés összeállításakor újra kamatoztathatják ismereteiket.
2017.04.07. - A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöksége április 5-i ülésén döntött a sportág szakágvezetőinek megválasztásáról az új olimpiai ciklusra. Nagy mérföldkő továbbá a sportág életében, hogy az MKSZ elnöksége hosszas sportszakmai és jogi egyeztetéseket követően aktualizálta a szövetség versenyszabályzatát is, amely így már összhangban van a hatályos törvényekkel, a nemzetközi sportági szabályozással, valamint az MKSZ Alapszabályával is.
2016.11.16. - Az olimpiai ciklust lezárva, 2016. november 16-án a Hungexpo 25-ös pavilonjában tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Kerékpáros Szövetség. A levezető elnök, a szövetség 2015-ben megválasztott és egyben most lemondó elnöke, Polony István volt. A 119 tagegyesületből 78-an jelentek meg, a legnagyobb tét a következő 4 év elnökségi tisztségviselőinek megválasztása volt.
2015.05.25. - Nemrégiben megjelent a VELO.hu oldalán is a Magyar Kerékpársportok Szövetségének egy közleménye, ahol az elmúlt 1-2 év pénzügyi tranzakcióira hívta fel a figyelmet az ernyőszövetség. A cikkben konkrét nevek, összegek is szerepeltek. A mostani közleményt a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetségtől kaptuk mintegy válaszként és információként az MKSZ közleményére, melyet változtatások nélkül közlünk le.
2015.05.22. - Az alábbiakban az MKSZ hírlevelében megjelent - várhatóan nagy port kavaró - cikket változtatás nélkül közöljük le.
2015.05.16. - Az elmúlt néhány hétben széles körben, a szövetség tagegyesületeinek részvételével és közreműködésével – összesen körülbelül 60 fő – sportági fórumok és konzultációk zajlottak a szövetség új működési rendjét illetően. A négy nagyvárosba szervezett (Debrecen, Budapest, Pécs és Győr) sportági fórumokat, valamint számos szakértői beszélgetést követően kialakult egy koncepció a szövetség új működési alapelveire vonatkozóan, amelyet az alábbiakban foglal össze az MKSZ sajtóközleménye:.
2015.04.27. - Nemrégiben megjelent a Magyar Kerékpársportok Szövetségének sajtóközleménye, melyben Polony István elnök a közelgő éves közgyűlés előtt az alapszabály módosításával és az egyszövetségi rendszer működésével kapcsolatos információkat osztotta meg velünk. (Az interjú ITT olvasható). A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség (azaz az országúti, pálya és terem szakágat magába foglaló alszövetség) elnöke, egyben az MKSZ elnöségi tagja, Törzsök Zsolt sajtóközleményéből kiderül, egy elhamarkodott változás akár a sportág sikeres riói kvalifikációját is veszélybe sodorhatja. Alábbiakban az MKKSZ sajtóközlemény olvasható:
2015.04.23. - Battai Bori: Elnök úr! A Magyar Kerékpársportok Szövetsége éves rendes közgyűlésére készül, melymájus végén kerül megrendezésre, ahol az ön korábbi tájékoztatói alapján alapszabály módosításra is sor kerülhet majd. Sok a kérdés a tagság körében, hogy pontosan miért is van erre most szükség? Polony István: Valóban, alapszabályt kell módosítanunk, mert rengeteg sebből vérzik a jelenlegi működésünk alapját képező dokumentum, illetve az erre alapozott szövetségi működés.
2015.03.06. - Az utóbbi években egyre népszerűbbé váló Mountain Bike Diákolimpia® idén ismét szintet lépve várja a diáksereget. A Magyar Kerékpársportok Szövetsége támogatásával, a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség tagegyesületei szervezésében létrejött eseménysorozat hét területi és egy országos döntőből álló, kétfordulós versenyek áprilistól júniusig tartanak.
2015.02.20. - A Magyar Kerékpársportok Szövetsége 2014. november 7-én választotta meg tisztújító közgyűlésén Polony István üzletembert a sportág élére. Az első 100 nap történéseiről, kihívásairól és feladatairól adott ki összefoglaló és átfogó közleményt az elnök, melyet valljuk be őszintén, a sportág berkein belül már nagyon sokan vártak tőle. Íme:
2014.12.04. - Össze kell dolgozni a kerékpárosoknak, különben lemondhatnak a katasztrófahelyzetben használhatatlanná váló erdei utakról, nem csak most, hanem a következő szezonban is – a Magyar Kerékpársportok Szövetsége összefogást kér.
2014.11.06. - Az elmúlt hetekben igen viszályos hangulatú írások jelentek meg a kerékpáros szövetségek jelenlegi és jövőbeli jelöltjeitől különböző fórumokon, melyből a VELO.hu nagyrészt kimaradt. Az elmérgesedett hangulat eredményeképp lemondott az ernyőszövetség elnöke, de úgy érzem, az igazi háború még csak most kezdődik. November 7-én, pénteken délután 2 órakor kerül sor az ernyőszövetség új elnökének megválasztására, de nem hinném, hogy lenne bárki, aki egy személyben megoldja az érdekellentéteket. Az ellentétek pedig veszteséghez vezetnek, nem csak a közvetlenül érintettek, hanem az egész sportág számára is.
2014.11.05. - November 7-én, pénteken 14 órakor tartja az MKSZ rendkívüli közgyűlését, ahol a nemrégiben lemondott elnök, Katona Kálmán helyére választanak új elnököt. Szerkesztőségünk értesülései szerint két jelölt lesz, a Fideszes képviselő, Révész Máriusz és az üzleti körökben elismert Polony István.
2014.02.06. - " Fontos állomáshoz érkeztünk, mert átutalták a 2013. II. félévi Középtávú Sportágfejlesztési Támogatás összegét az MKSZ számlájára. Nincs időnk az örvendezésre – bár lenne okunk rá – mert a pénz birtokában fel kell gyorsítanunk a projektjeink megvalósítását, közel féléves lemaradásban vagyunk. Ez most az alapozás időszaka, amennyiben ezeket a projekteket, megfelelő színvonalon megvalósítjuk, lehetőségünk lesz arra, hogy 2014-15. évben a mostani tapasztalatok felhasználásával további támogatáshoz jussunk. Meggyőződésem, hogy következetes építkezéssel, néhány év alatt látványos eredményeket fogunk produkálni." - olvasható a Magyar Kerékpársportok Szövetségének (továbbiakban MKSZ) közleményében. A koncepcióval kapcsolatban mi is kérdeztük legutóbbi interjúnkban az MKSZ elnökét, Katona Kálmánt, de még több információt kaphatunk majd egy jövő heti sajtótájékoztatón, melyet a Millenáris velodromban rendeznek az MKSZ és Dr. Simicskó István államtitkár részvételével.
2014.02.06. - Valóban feljelentették a Magyar Kerékpársportok Szövetséget az elégtelen kommunikáció miatt? Milyen szerepet vállal az MKSZ a Millenáris projektben? Mit tartalmaz a sportágfejlesztési terv? Ezekről kérdeztük Katona Kálmánt a szövetség elnökét!
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések