A keresett kulcsszó: Michal Kwiatkowski


« 1 | 2 | 3 »
2019.01.08. - A Bahrain-Merida, a Trek-Segafredo és az UAE Team Emirates csapatai is Vincenzo Nibalit szeretnék Lényegében még el sem kezdődött a 2019-es szezon, máris többen bejelentkeztek Vincenzo Nibaliért, akinek az év végén lejár a szerződése jelenlegi klubjánál a Bahrain-Meridánál. Az arab támogatású sor mellett a Trek-Segafredo és az UAE Team Emirates is komolyan gondolja az olasz versenyző megszerzését, akinek saját edzője, orvosa és masszőre is van, így csomagban évi 3,5 millió euró körül mozoghat az árfolyama. A pletykák szerint időnként vannak súrlódások Nibali és a Bahrain-Merida vezetősége között, sőt olykor még a fizetés is csúszik, bár ezt adminisztratív okokkal magyarázzák. A legkomolyabb kérő talán a Trek, hisz a Segafredo vállalat bejelentette, hogy amennyiben hosszabb távra sikerül megszerezniük a versenyzőt, abban az esetben ugyanerre az időszakra meghosszabbítják támogatói szerződésüket. „Természetesen az a célom, hogy a jelenlegi csapatomnál maradhassak, de meg kell egyeznünk a részletekben, pontot kell tennünk a történet végére – mondta Nibali a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Nyilvánvaló, ha egy versenyző a szerződése utolsó évében van, akkor érkeznek megkeresései.”
2018.09.09. - Simon Yates újra pirosban A brit Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, ezzel két nap után ismét magára öltve az összetett éllovasának járó piros trikót. Nagy kérdés, hogy az idei Giro d’Italia során három etapot is nyerő kerékpáros megőrizheti-e a verseny végéig összetettbeli vezetését? Egy biztos, innentől őt kell a többieknek legyőzni. „Az egész szakasz nagyon nehéz volt, szerencsére sokáig ki tudtam várni, így a lehető legjobbkor indítottam – mondta Yates a célba érkezést követően. – Nem néztem vissza, nem gondolkoztam. Volt egy pici előnyöm és onnantól kezdve végig kellett tolnom. Ezúttal talán jobban megérdemlem a piros trikót, mint néhány nappal ezelőtt, elégedett és boldog vagyok. 2016-ban már versenyeztem a Lagos de Covadongán, bízom benne, hogy a következő etap is hasonló koreográfia szerint alakulhat, mint a mai nap. Ugyanaz a kerékpáros vagyok, mint aki az év elején az Olasz Körversenyen tekert, az egyetlen különbség a felkészülés mikéntjében volt. A Movistar nagyon erős, de próbálok nem figyelni rájuk, igyekszem a saját taktikám megvalósítani.”
2018.08.30. - Simon Clarke: ahhoz, hogy nyerni tudj, el kell azt fogadnod, hogy időnként veszíts Az ausztrál Simon Clarke hat évvel ezelőtt már nyert szakaszt a Spanyol Körversenyen, sőt akkor a hegyi trikó is az övé lett. Ezúttal csapata, az EF Education First-Drapac idei első WorldTour győzelmét szerezte lesprintelve Bauke Mollema (Trek-Segafredo) és Alessandro De Marchi (BMC) kettősét. „Hihetetlen érzelmek dúlnak bennem, nagyon sok idő telt el azóta, hogy szakaszt nyertem egy nagy körversenyen, és egyszerűen bármivel is próbálkoztam nem jött össze az újabb siker – nyilatkozta Clarke a díjátadóra várva. – Ma sem voltam biztos a dolgomban, jó erőben éreztem magam, de rengetegen voltunk elől a szökésben. Egy ilyen elmenésben sohasem jó az együttműködés. A győztes támadás egy lejtmenetben alakult ki, bíztam benne, hogy azok a próbálkozások, amelyekbe belekerülök megfelelőek lesznek. Pályán kezdtem a karrierem, a vége pedig teljesen olyan volt, mintha a pályán versenyeznénk. Tudtam, hogy De Marchi gyors, de nagyon hosszú szakasz volt, ekkor pedig már nagyon nehéz sprintelni a végén. Volt egy kisebb görcsöm, amikor Mollema támadott, aztán hirtelen hátulról megjelentek a többiek. Fontos, hogy nyugodt maradj az ilyen szituációkban, ahhoz, hogy nyerni tudj, el kell azt fogadnod, hogy időnként veszíts.”
2018.08.29. - Ben King: egy gyerekkori álmom vált valóra Az amerikai Ben King nyerte a Spanyol Körverseny negyedik szakaszát. A Dimension Data kerékpárosa a hajrában szökevénytársát a kazah Nikita Stalnovot utasította maga mögé. King korábban szerzett már etapgyőzelmeket a Kaliforniai Körversenyen és a Criterium International versenyein is, de egyértelműen karrierje legnagyobb sikerét aratta Spanyolországban. „Egy gyerekkori álmom vált valóra, nem is nagyon tudom még elhinni, hogy tényleg sikerült szakaszt nyernem egy háromhetes körversenyen – mondta King a díjátadóra várva. – Az utolsó kilométerig nem mertem azon gondolkozni, hogy esetleg nyerhetek. Örülök, hogy így alakultak a dolgok, köszönöm a csapatnak, hogy lehetőséget adott nekem. Luis Meintjes sikereiért harcolunk, már Ausztriában és a Bugosi Körön is ezzel a csapattal szerepeltünk, folyamatosan egyre jobb a kapcsolat közöttünk. Nagyon várom a Vuelta további részét, egyelőre azonban még nem nagyon akarom elhinni, hogy tényleg szakaszt nyertem. Az útvonal feküdt nekem, már előzetesen kinéztem magamnak. Hittem benne, hogy hazaérhetünk. Nagyon különleges érzés volt áthaladni a célvonalon, pláne úgy, hogy ezzel ismételten csak felhívhattuk a figyelmet a Qhubeka alapítványára. Amennyiben az élet nagy dolgait nézzük, akkor egy győzelem egy kerékpárversenyen nem sokat számít. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen jótékony ügy képviseletében versenyezhetek.”
2018.08.29. - Az amerikai Ben King (Dimension Data) nyerte a Vuelta a Espana negyedik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.
2018.08.28. - Az amerikai Ben King (Dimension Data) nyerte a Vuelta a Espana negyedik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.
2018.08.28. - Elia Viviani: tovább folytatódik ez a fantasztikus idény A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) idei tizenhatodik győzelmét ünnepelhette a Vuelta a Espana harmadik szakaszán. Viviani honfitársát Giacomo Nizzolót (Trek-Segafredo) és a regnáló világbajnok Peter Sagant (Bora-hansgrohe) utasított maga mögé a sprintben. „Nincsenek szavaim a csapat mai teljesítményére – hitetlenkedett Viviani a célban. – Rajtunk kívül csak a Sky dolgozott a mezőny élén, de ők sem túl sokáig. Serry és Asgreen egész nap vitték a tempót, s habár nehéz egy ilyen dimbes-dombos szakaszt végig kontroll alatt tartani, de ezúttal is a farkas falka volt a legerősebb. Végig az lebegett a szemeink előtt, hogy megnyerjük a szakaszt. Nem volt könnyű, hisz háromezer méternyi szintet abszolváltunk. Tovább folytatódik ez a fantasztikus idény, örülök, hogy végre a Vueltán is szakaszt nyerhettem.”
2018.08.28. - A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a Spanyol Körverseny harmadik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.
2018.08.27. - A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a Spanyol Körverseny harmadik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.
2018.08.27. - Alejandro Valverde: egy szakaszgyőzelemért jöttem, ami már most megvan A Movistar kiválósága Alejandro Valverde nyerte a Vuelta a Espana második szakaszát, ezzel pályafutása tizedik etapgyőzelmét szerezve hazája körversenyén. Valverde mögött Michal Kwiatkowski (Sky) lett a második, míg Laurens De Plus (Quick-Step Floors) a harmadik. „A Tour de France-on nem igazán éreztem jó formában magam, de utána minden erőmet a Vuelta felkészülésre fordítottam – mondta Valverde a célba érkezést követően. – Mondhatni, hogy a Touros gyengébb formát használtam ki, hogy szinte tökéletes állapotban indulhassak el Málagában. Elégedett vagyok, hisz egy szakaszgyőzelemért jöttem, ami már most megvan. De Plus támadása jó volt, el tudott lépni tőlünk, tetemes előnyt szerzett. Mintegy 450 méterrel a vége előtt indítottam, utolértük, majd meg is előztük őt, a kanyar után pedig azonnal sprinteltem. Elértem a legfőbbcélom, nem tervezek hosszú távra, meglátjuk, hogy fog menni a következő etapokon.”
2018.08.27. - Alejandro Valverde (Movistar) nyerte a Spanyol Körverseny második szakaszát, összetettben Michal Kwiatkowski (Sky) vette át a piros trikót.
2018.08.26. - Alejandro Valverde (Movistar) nyerte a Spanyol Körverseny második szakaszát, összetettben Michal Kwiatkowski (Sky) vette át a piros trikót.
2018.08.26. - Rohan Dennis történelmet írt Málagában A BMC kerékpárosa Rohan Dennis nyerte a 2018-as Vuelta a Espana nyitányát, az egyenkénti időfutamot, ezzel az ausztrál versenyző Roger Swerts 1975-es duplája óta az első, aki két egymás követő évben is elsőként öltheti magára a piros trikót, nem beszélve arról, hogy ezzel a sikerével első nem európai bringásként mindhárom nagy körversenyen nyert egyenkéntit. „Kwiatkowski nagyon jó időt teljesített – mondta Dennis az összetett éllovasának járó piros trikó átvételét követően. – Őszintén szólva abban reménykedtem, hogy gyengébb eredményt ér el, így viszont eléggé stresszes volt ez a kronó, mindent ki kellett adnom magamból a győzelemért. Fantasztikus érzés, hogy bekerültem a közzé a tizenöt kerékpáros közzé, akik mindhárom nagy körversenyen nyertek egyenkénti időfutamot. Az első mezőnyszakasz befutója nem lesz egyszerű, de igyekszünk megvédeni a trikót.”
2018.08.25. - Az ausztrál Rohan Dennis (BMC) nyerte a Spanyol Körverseny első, nyolc kilométeres egyenkénti időfutamát, ezzel természetesen megszerezve az összetett éllovasának járó piros trikót is.
2018.08.23. - Thomas és Froome nélkül is erős csapattal érkezik a Sky a Vueltára Hosszú évek óta először fordul elő, hogy sem a friss Tour de France győztes Geraint Thomas sem pedig Chris Froome nem lesz ott a Vuelta a Espana rajtjánál. A brit Sky sora mindezek ellenére nem mondható gyengének, a kiváló formát mutató lengyel Michal Kwiatkowski lesz az első számú ember, aki néhány hete a Lengyel Körverseny megnyerésével érdemelte ki a kapitányi szerepkört. „Az, hogy a közelgő Spanyol Körversenyen a Sky csapatának első számú embere lehetek, az egy újabb fontos előrelépés a karrieremben – mondta a korábbi országúti világbajnok. – Az idei szezont megelőzően még sohasem szerepeltem egyazon évben két háromhetesen, érdeklődve várom, hogy miként reagál erre a megterhelésre a szervezetem. Nem érzek magamon nyomást, hat nappal a Tour de France-t követően már a Lengyel Körön versenyeztem, amit sikerült is megnyernem. Igyekszem tartani a formám, felvenni egy ritmust, ami kitarthat az idény végégig.” A Sky Vuelta sora: Michal Kwiatkowski (lengyel), David de la Cruz (spanyol), Jonathan Castroviejo (spanyol), Sergio Henao (kolumbiai), Salvatore Puccio (olasz), Dylan van Baarle (holland), Tao Geoghegan Hart (brit) és Pavel Sivakov (orosz). „Biztosak vagyunk abban, hogy Michal Kwiatkowski egy napon nagy körversenyt nyerhet – tette hozzá Dave Brailsford csapatvezető. – Korábban már számtalanszor megmutatta kvalitásait az egynaposokon, de most már a szakaszversenyeken is dominál. Ez a Vuelta lehetőséget biztosít számára, a tehetsége kibontakoztatására.”
2018.08.11. - Michal Kwiatkowski nyerte a Lengyel Körversenyt Bukowina Tatrzanska környékén egy 136 kilométeres, emelkedőkkel teletűzdelt etappal zárult a Lengyel Körverseny. Az utolsó meredeken a Vuelta a Espanára készülő Simon Yates (Mitchelton-Scott) indított támadást, aki egy ponton virtuálisan még összetettben is átvette a vezetést. Az üldözőcsoportban mindent megtett trikója megtartásáért az éllovas Michal Kwiatkowski (Sky) folyamatosan csökkentve a differenciát. Yates-t azonban már nem tudták utolérni a brit tizenkét másodperc előnnyel nyerte a szakaszt Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Davide Formolo (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben Michal Kwiatkowski (Sky) két szakaszgyőzelemmel a háta mögött diadalmaskodott hazája körversenyén. Simon Yates (Mitchelton-Scott) lett a második, míg a dobogó legalsó fokára Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) állhatott fel. A pontversenyben szintén Kwiatkowski, a hegyi összetettben Patrick Konrad (Bora-hansgrohe), a csapatversenyben pedig a kazah Astana zárt az élen.
2018.08.09. - A CCC ajánlatot tett az idei Francia Körverseny győztesének Geraint Thomas-nak Jim Ochowicz csapatának, a jövőre már a lengyel CCC támogatását élvező jelenlegi BMC sorának vezetősége megerősítette, hogy ajánlatott tettek az idei Francia Körverseny győztesének Geraint Thomas-nak. Mint ismeretes Thomas szerződése az év végén lejár a Sky-nál, ráadásul Chris Froome kapitányi szerepköre miatt egyáltalán nem tudják azt garantálni, hogy 2019-ben mint címvédő, a sárga trikó megvédéséért szállhasson harcba a Touron. A Greg Van Avermaet köré épülő alakulat ellenben összetett menőt keres. „Valóban ajánlatot tettünk Geraint Thomas számára – mondta egy lengyel lap kérdésére reagálva Piotr Wadecki, aki jelenleg CCC Sprandi Polkowice pro-kontinentális sorának csapatvezetője. – Tisztában vagyunk azzal, hogy az év végén lejár a szerződése, mi pedig összetett menőt keresünk, így miért ne kerestük volna meg.” Wadecki azt is megemlítette, hogy az ellentmondásos hírek ellenére a két csapat valószínűleg fuzionál, Lengyelországban csak egy kontinentális utánpótlássor maradhat talpon.
2018.08.08. - A regnáló világbajnok Peter Sagan is rajthoz állhat a közelgő Vuelta a Espanán Peter Sagan az idei Francia Körverseny utolsó napjain már szemmel láthatóan nagyon szenvedett, miután a tizenhetedik szakasz egyik lejtmenetében hatalmasat bukott. Szerencsére úgy tűnik teljesen felépült sérüléseiből, jelen állás szerint ő is ott lesz a közelgő Spanyol Körverseny rajtjánál. A Bora-hansgrohe kerékpárosa utoljára 2015-ben szerepelt a Vueltán, amit aztán első világbajnoki címe követett Richmondban. A szlovák kiválóság akkor megnyerte a viadal harmadik szakaszát, de egy motorossal való incidens után a kilencedik etapon már nem állt rajthoz. Az idei ausztriai világbajnokság ellenben nem neki kedvez, a hegyes terep Vincenzo Nibali, Richie Porte vagy éppen Chris Froome sikerét vetítheti elő, mindezek ellenére Sagan meg fogja próbálni megvédeni elsőségét. A Spanyol Körverseny augusztus 25-én Malagában kezdődik.
2018.06.07. - A Sky sora nyerte a Critérium du Dauphiné csapatidőfutamát, Michal Kwiatkowski visszaszerezte a sárga trikót Pont de Vaux és Louhans-Chateaurenaud között egy harmincöt kilométeres csapatidőfutammal folytatódott a Critérium du Dauphiné, amely az idei Tour de France cholet-i kronóját hívatott szimulálni. A penzum szinte teljes egészében sík volt, így az időfutam-specialistákat a soraiban tudó csapatoknak kedvezett. Elsőként a Sunweb vágott neki a távnak, ám elért idejük nem volt valami eget rengető. Az első komolyabb eredmény a LottoNL-Jumbo csapatának nevéhez fűződött, akik 38 perc és 6 másodperc alatt teljesítették a pályát. Tőlük előbb a Trek-Segafredo majd a BMC vette át az első helyet, miközben folyamatosan változott a top 5 sorrendje. A kronót végül toronymagasan nyerte a Sky (Geraint Thomas, Jonathan Castroviejo, Tao Geoghegan Hart, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Luke Rowe és Dylan Van Baarle) 36 perc 33 másodperces idővel, bő fél percet verve a második BMC és közel egy perccel megelőzve a harmadik Lotto-Soudal csapatát. [[https://www.youtube.com/v/Kp7ZFNSHxKM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Michal Kwiatkowski (Sky) visszaszerezte vezető pozícióját, előnye három másodperc csapattársa Gianni Moscon (Sky) előtt. A pontversenyben Daryl Impey (Mitchelton-Scott), a fiatalok összevetésében Moscon, a hegyi összetettben Brice Feillu (Fortuneo-Samsic), míg a csapatversenyben a Sky vezet. A Critérium du Dauphiné az első hegyi befutós szakaszával folytatódik, Chazey sur Ain és Lans en Vercors között 181 kilométer vár a mezőnyre, három kategorizált emelkedővel.
2018.06.04. - Michal Kwiatkowski nyerte a Criterium du Dauphiné prológját Valence környékén egy mindössze 6,6 kilométeres prológgal vette kezdetét a közelgő Tour de France egyik legfontosabb felkészülési viadala a Critérium du Dauphiné. A szinte teljesen sík penzum a Sky kerékpárosainak fölényét hozta, bár az első komolyabb eredményt a holland Jos Van Emden (LottoNL-Jumbo) repesztette, hét perc harminc másodperc alá szorítva az időt. Tőle Michal Kwiatkowski (Sky) vette át az első helyet mindössze egyetlen másodperccel megelőzve riválisát, miközben a harmadik pozícióba csapattársa Gianni Moscon (Sky) zárkózott fel. Geraint Thomas (Sky) az ellenőrzőpontnál még náluk is gyorsabb volt, sajnos azonban bukott, így végül csak a negyvenharmadik helyen zárt. Kwiatkowski nyerte a napot, bő húsz másodpercet verve összetettbeli riválisaira, hisz Romain Bardet (AG2R La Mondiale) és Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) is huszonhárom szekundum hátránnyal végzett. „Közel negyven napja nem versenyeztem, de a kemény edzések kifizetődtek, megnyertem a prológot – mondta a díjátadóra várva Kwiatkowski. – A Francia Körversenyre készülök, így máshogy nem is lehet odaállni a rajtvonalhoz, mint a győzelem reményével, egy huszadik hely gondolatával felesleges elindulni. Jelenleg remek helyzetből várom a folytatást, bár a hosszú csapatidőfutam és a négy kőkemény hegyi etap nem biztos, hogy nekem kedvez.” A Critérium du Dauphiné Valence és Saint Just Saint Rambert között egy 179 kilométeres szakasszal folytatódik. A penzum bővelkedik hegyekben, öt negyedik kategóriás, egy harmadik és egy második besorolású emelkedőt is tartogat.
« 1 | 2 | 3 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések