A keresett kulcsszó: Michael Matthews


« 1 | 2 »
2018.09.11. - Lebénult az olimpiai bajnok pályakerékpáros A kétszeres olimpiai bajnok német pályakerékpáros Kristina Vogel még június végén szenvedett súlyos edzésbalesetet a cottbus-i betonkörön, miután egyszer csak a semmiből egy másik versenyző figyelmetlenül tekert fel elé, hirtelen előtte teremve. A jelenkor egyik legjobb női sprintere nagy sebességgel bukott. Vogelt mentőhelikopterrel szállították kórházba, állapotáról csak annyit tudhattunk, hogy súlyos, már az első hírek is gerincsérülésről szóltak. A huszonhét esztendős kerékpáros nemrégiben a Der Spiegel című lapnak nyilatkozott. Megerősítette, hogy az esés következtében eltört a gerince és számos csontja. Többször is megműtötték. „Nem tudok többé járni – nyilatkozta a német lapnak a tizenegyszeres világbajnok kerekes. – Előbb-utóbb el kell fogadnom ezt a helyzetet és alkalmazkodnom kell hozzá.”
2018.06.26. - A Movistar és az AG2R La Mondiale csapatai is keretet hirdettek a Tourra A spanyol Movistar csapata a lehető legtapasztaltabb sorral vág neki a közelgő Tour de France-nak, ahol Alejandro Valverde, Nairo Quintana és Mikel Landa hármasával igyekeznek megszerezni a sárga trikót. A keret legfiatalabb tagja a huszonnégy esztendős Marc Soler lesz, aki idén nyerte a Párizs-Nizza viadalát. Mellette Andrey Amador, Daniele Bennati, Jose Joaquin Rojas és Imanol Erviti teszi teljessé a sort. „Nem hagyhatjuk figyelmen kívül Nairo következetességét, már ami a nagy körversenyeket illeti – mondta Eusebio Unzue csapatvezető. – Mindig ott van a legjobbak között az összetettben, bízunk benne, hogy idén a győzelemért harcolhat. Mikel optimista hozzáállása egy nagyszerű hátteret biztosít, miközben Alejandro tapasztalata kulcsfontosságú tényezőként bír.” A Movistar Tour sora: Nairo Quintana (kolumbiai), Alejandro Valverde (spanyol), Mikel Landa (spanyol), Marc Soler (spanyol), Andrey Amador (costa rica-i), Daniele Bennati (olasz), Jose Joaquin Rojas (spanyol) és Imanol Erviti (spanyol). Eközben a Thibaut Pinot nélküli francia Groupama-FDJ is megnevezte azt a nyolc főt, aki részt vehet a Touron. Marc Madiot csapata elsősorban Arnaud Demare révén a sprintekre épít, míg az összetettben a mindössze huszonegy esztendős David Gaudu vállára teszik a terhet. „Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk Thibaut Pinot kimaradása miatt, de a versenyzőnk egészségi állapota az első – nyilatkozta Marc Madiot a keret kihirdetését követően. – A csapat törekvései továbbra is erősek. Arnaud Demare egy biztos pont, reméljük, esélye lehet a sprintekben, míg David Gaudu egy fiatal, de annál tehetségesebb kerekes. 2012-ben Thibaut is hasonló körülmények között debütált, szakaszgyőzelemmel.” A Groupama-FDJ Tour kerete: Arnaud Démare (francia), David Gaudu (francia), Jacopo Guarnieri (olasz), Olivier Le Gac (francia), Ramon Sinkeldam (holland), Tobias Ludvigsson (svéd), Arthur Vichot (francia) és Rudy Molard (francia).
2018.04.25. - Michael Matthews nyerte a Romandiai Körverseny prológját Fribourg városában egy mindössze négy kilométeres prológgal vette kezdetét a Romandiai Körverseny. A soron következő svájci WorldTour esemény első napja lényegében a mezőny besorolásáról szólt. A távot a leggyorsabban az ausztrál Michael Matthews (Team Sunweb) abszolválta, akinek ehhez mindössze öt perc harminchárom másodpercre volt szüksége. A második egyetlen szekundum hátránnyal a hazai Tom Bohli (BMC), míg a harmadik a szlovén Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) lett. Természetesen az első mezőnyszakasz előtt összetettben is ugyanez a sorrend. „Elég problémásan kezdődött számomra az idei szezon, a sérülésem sem könnyítette meg a dolgom, de szerencsére most már jó erőben érzem magam – mondta Matthews a díjátadót követően. – Próbáltam mindent beleadni és ez győzelmet ért. Szeretem ezeket a rövid prológokat. Ma az ünneplésé a főszerep, holnap viszont már a trikó megvédéséért fogok harcolni.” A Romandiai Körverseny egy dimbes-dombos 166 kilométeres etappal folytatódik, a karaván Fribourgból Delémont felé veszi az irányt.
2018.03.01. - Holland aranyérmekkel kezdődött a 2018-as pályakerékpáros világbajnokság, Kristina Vogel is megkezdte az éremhalmozást Elrajtolt a 115. pályakerékpáros világbajnokság, melynek ezúttal a hollandiai Apledoorn ad otthont. Az első szám, amelyben érmeket osztottak a férfi csapatsprint volt, ahol az előzetesen esélyesnek kikiáltott új-zélandi trió még a legjobb négy közé sem került be. Az aranyérmet kisebb meglepetésre a hazaiak, nevezetesen Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen és Nils van Thoenderdaal szerezték meg. A dobogó másik két fokára a brit és a francia hármas állhatott fel. A női csapatsprintben ellenben érvényesült a papírforma a német duó magabiztos győzelmével az éremhalmozásra készülő Kristina Vogel megszerezte első aranyát, párja ezúttal Miriam Welte volt. A németek a döntőben a holland kettőst verték, míg a bronzcsatából az oroszok kerültek ki győztesen. A hölgyek tíz kilométeres, negyven körös scratch versenyén szintén hazai aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű Kirsten Wild állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára megelőzve a belga Jolien D’hoore-t és a dán Amalie Dideriksent. A világbajnokság második napján a férfi scratch versenyben Lovassy Krisztiánnak szoríthatunk.
2018.01.31. - Egy olasz lap szerint Froome hajlandó lenne vádalkut kötni, a versenyző máris tagad Az olasz Corriere della Sera információi szerint Chris Froome kedvese Michelle a Sky valamint a csapat ügyvédeinek megkerülésével próbált egyezséget kötni férje ügyében. Froome ezek szerint részlegesen beismerné a szalbutamol túlzott használatát gondatlanságra hivatkozva ennek fejében pedig azt szeretnék, ha visszamenőleges hatállyal tiltanák el szeptember 21-től február vagy március végéig, tehát épp egy olyan időszakra, amikor amúgy sem versenyzett. Froome szinte azonnal cáfolta a megjelenteket, pedig anno Diego Ulissi is hasonló dolgokra hivatkozva úszta meg kilenc hónappal az esetet. „Olvastam a Corriere della Serában megjelent információkat, amelyek nem állják meg a helyüket – reagált a leírtakra Froome.
2018.01.06. - Rohan Dennis és Katrin Garfoot nyerték az ausztrál időfutam bajnokságot A 40,9 kilométeres pályán hatalmas forróság várta az elit férfi időfutam résztvevőt az ausztrál nemzeti bajnokságon. Az első induló Ben O’Connor (Dimension Data) volt, aki nem is teljesített rosszul, ám a győzelmet zsinórban harmadszor is Rohan Dennis (BMC) szerezte meg káprázatos időt repesztve (51:14) több mint egy perccel verve a második Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) és a harmadik Richie Porte (BMC) duóját. „Nagyon boldog vagyok a győzelmem miatt, pedig egy kissé aggódtam, mivel idén jóval később tértem vissza Európából – nyilatkozta Dennis a díjátadóra várva. – Nagy volt a forróság, ami sokat kivett az emberből, igazából az időjárás okozta számomra a legnagyobb aggodalmat.” Az elit hölgyekre huszonkilenc és fél kilométer várt, melyet Katrin Garfoot abszolvált a leggyorsabban, aki szintén pályafutása harmadik bajnoki címét ünnepelhette. Az ezüstérmet Lucy Kennedy (Mitchelton-Scott), míg a bronzot Shara Gillow (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope) nyakába akasztották. Az ausztrál nemzeti bajnokság a mezőnyversenyekkel folytatódik.
2017.11.06. - Nem biztos, hogy 2018-ban Michael Matthews elsődleges célja a zöld trikó megvédése lesz Azt követően, hogy egy egészen kiváló első évet futott a Sunweb színeiben, a Tour de France zöld trikósa Michael Matthews beszélt jövő évi terveiről, többek között arról, hogy nem elsődleges opció számára a 2018-as Francia Körverseny ponttrikója. „Tökéletes választás volt számomra a Sunweb csapata, káprázatos évet teljesítettem, minden olyan versenyen ott lehettem, ahol indulni szerettem volna – így Matthews egy a minap adott interjújában. – Ez a csapat immáron tíz éve dolgozik azon, hogy a legjobbak közzé kerülhessen, évről-évre lépdel felfelé. Luke Roberts rengeteget segített nekem, pedig előtte még csak nem is ismertük egymást. A jövő évi versenyprogramom egyelőre még nem ismert. Nagyon szeretnék ott lenni a Liege-Bastogne-Liege, a Milánó-SanRemo és a Flandriai Körverseny hármasán, de a versenyprogram tökéletes kialakítása érdekében biztos, hogy valamelyiket ki kell majd hagynom. Az idei szezon elsődleges célja a Tour de France volt, jövőre viszont nagyon érdekesnek ígérkezik az Olasz Körverseny útvonala, így nem biztos, hogy kiemelt opciót élvez a zöld trikó megvédése. Lehet, hogy inkább egy Giro-Vuelta kettősben gondolkozom.”
2017.09.25. - Peter Sagan történelmet írt, zsinórban harmadszor világbajnok A kaotikus finálét követően végül mezőnyhajrá döntött a 2017-es világbajnoki cím sorsáról. A szlovák Peter Sagan pedig hatalmas csatában megszerezte zsinórban a harmadik szivárványszínű trikóját is. „Nem volt könnyű ez a verseny – nyilatkozta a célba érkezést követően Sagan. – Az utolsó öt kilométerhez közeledve azt hittem, hogy elszálltak az esélyeim, folyamatosan változott a helyzet az élen, így én is próbáltam menni. Végül úgy alakult, hogy sprintre került a sor, és nyertem. Hihetetlen. Nagyon sajnálom Alexander Kristoffot, aki hazai pályán versenyzett, de azért persze boldog vagyok, hogy győztem. Különleges érzés zsinórban harmadszorra is megszerezni a világbajnoki trikót, de nem változtat semmin. Nagyon nehéz volt előre megmondani, hogy mire számíthattunk a végén, lehetett látni az emelkedőn, hogy három-négy részre szakadt a mezőny, teljesen kaotikus volt a verseny, aztán összezártak a sorok, de csak úgy történtek a dolgok, semmit nem lehetett megjósolni. Boldog vagyok, nagy köszönettel tartozom a csapattársaknak, a barátaimnak a mezőnyben és a szurkolóimnak. Szeretném ezt a győzelmet Michele Scarponinak ajánlani, akinek holnap lenne a születésnapja. Nagyon szomorú az ő története, szeretnék a családjának minden jót kívánni. Ezen felül természetesen a feleségemnek ajánlom ezt a sikert, akivel gyermeket várunk. Nagyon szép befejezése ez ennek az idénynek.”
2017.09.24. - A férfi elit mezőnyversennyel zárult a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság. A sportág krémjére 267 és fél kilométer várt.
2017.09.10. - A regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) megvédte címét a World Tour-sorozat következő állomásán a kanadai GP Quebec egynaposán.
2017.07.19. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour tizenhatodik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.
2017.07.19. - Michael Matthews: el sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem A Sunweb ausztrál kerekese Michael Matthews csapata harmadik, személy szerint pedig második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a Tour de France tizenhatodik szakaszán. Matthews a célban nem is nagyon akarta elhinni a történteket. „Nyertem még egy szakaszt ugyanazon a Touron – hitetlenkedett a célba érkezést követően Matthews. – Általában egy szakaszgyőzelemmel is megelégszik az ember, megszerezni a másodikat már jóval nehezebb. El sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem. Szerettem volna bekerülni a szökésbe, de a Quick-Step Floors csapata minden megmozdulásomat figyelte, nem engedtek el. Amikor hallottam, hogy Kittel leszakadt, nos, onnan kezdődött igazán a számomra a verseny. Elkezdtünk tempót menni, rámentünk a részhajrára, majd a szakaszt is megnyertük ezzel ötven pontot szerezve a pontversenyben és belátható távolságba kerülve Kittelhez."
2017.07.18. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour de France tizenhatodik szakaszát. Az etap végkimeneteléről az oldalszél döntött, több sprinter és esélyes is pórul járt.
2017.07.16. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour tizennegyedik szakaszát, összetettben Christopher Froome (Sky) vette vissza a sárga trikót.
2017.07.16. - Michael Matthews: ez egy fantasztikus siker számunkra Az ausztrál Michael Matthews nyerte a Tour de France tizennegyedik szakaszát, a Sunweb kerekese volt előzetesen a szakasz egyik favoritja, csapata kiváló munkát végzett, így Matthews feltette az i-re a pontot. „Számomra egy igazi valóra vált álom az, hogy győzni tudtam Rodez-ban – nyilatkozta Matthews a célba érkezést követően. – Két évvel ezelőtt egy hatalmas bukás következtében törött bordákkal versenyeztem, pedig akkor is ez volt az a nap, ami a leginkább kedvezett nekem. A csapat egész nap kiváló munkát végzett, nem engedtük a szökevényeket túlságosan messzire, bár Thomas De Gendt azért rendesen feladta a leckét, nagyon erősnek bizonyult. Nem volt a szakasznak olyan pillanata, amikor két-három csapattársam ne vett volna körül, a két évvel ezelőtti kudarc tekintetében ez egy fantasztikus eredmény számunkra.”
2017.07.15. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour de France tizennegyedik szakaszát, Fabio Aru (Astana) elvesztette a sárga trikót, újra Christopher Froome (Sky) az élen.
2017.06.13. - Michael Matthews nyerte a Svájci Kör harmadik szakaszát, összetettben is az élre állt Menziken és Bern között egy 159,3 kilométeres szakasszal folytatódott a Svájci Körverseny, mely etap előzetesen a sprinterek csatáját vetítette elő. A nap elején egy két fős szökés alakult, melybe Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij) és Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) keveredett bele. A duó legnagyobb előnye kilenc percnél tetőzött, mintegy tizenöt kilométerre a céltól, a várakozásoknak megfelelően utolérték őket. A Sunweb csapatának kiváló felvezetését követően Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a szakaszt Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) és John Degenkolb (Trek-Segafredo) előtt. Összetettben mivel Stefan Küng (BMC) tizenkilenc másodperces hátránnyal ért célba szintén Matthews vette át a sárga trikót, előnye tíz másodperc Tom Dumoulin (Sunweb) előtt. „Nem éreztem magam túl jól a kisebb emelkedőkön, de annyira épp elegendő volt az erőm, hogy ne szakadjak le – így Matthews a célba érkezést követően. – A hajrá előtt extra motivációt adott az nekem, hogy Nikias és a többiek mindent megtettek a győzelmemért. Örülök, hogy sikerült nyernem, és természetesen annak is, hogy a következő szakasz során én viselhetem az összetett élen állójának járó megkülönböztető trikót.”
2017.04.04. - Michael Matthews nyerte a Baszk Körverseny nyitányát Egy nappal Philippe Gilbert (BMC) a Flandria Körversenyen aratott káprázatos győzelmét követően máris robog tovább a World Tour-sorozat, elrajtolt a Baszk Körverseny. Irunea és Sarriguren között egy 153,3 kilométere penzummal kezdődött averseny, mely táv hivatalosan két második és egy harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott, ám kategorizálatlan kaptatókból is akadt néhány. A nap szökését Lluis Mas (Caja Rural), Igor Anton (Dimension Data) és Yoann Bagot (Cofidis) hármasa alkotta, akiket végig kontroll alatt tartott a főmezőnyt irányító Team Sunweb sora. A hegyi hajrákban Bagot gyűjtötte a legtöbb pontot, így a második nap során a francia kerekes viselheti a hegyi összetett megkülönböztető trikóját. Az elmenést mintegy húsz kilométerrel a cél előtt érték utol, majd öt kilométerrel a vége előtt az egyik kategorizálatlan emelkedőn Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) indított a legjobbkor, ám egy hátsókerék defekt megakadályozta a hazaérésben. A hajrát végül Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte honfitársai Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) és Simon Gerrans (Orica-Scott) előtt. Az esélyesek közül Alberto Contador (Trek-Segafredo) bukott az utolsó kilométeren, de komolyabb gond nélkül megúszta az esetet, végül a mezőny idejét kapta. „Egy tökéletes napot tudhatunk magunk mögött, a csapat végig remekül dolgozott, irányítottuk a történéseket – mondta Matthews a díjátadóra várva. – A srácok kiváló pozícióba hoztak a hajrát megelőzően, nem győzöm dicsérni a munkájukat.”
2017.03.17. - Peter Sagan: minden versenyen esélyes vagyok, és ezt ki is használom A regnáló világbajnok Peter Sagan a közelgő Milánó-SanRemó egyik nagy esélyese, s bár több vetélytársa is pályázik a La Primavera megnyerésére, mégis a Bora-hansgrohe csapatának szlovák kiválósága tekinthető a legnagyobb favoritnak. „Úgy vélem az a legnagyobb probléma, ha mindig csak a kerékpársport körül jár az eszünk – nyilatkozta Sagan még a Tirreno-Adriatico záró sajtótájékoztatóján. – Próbálom úgy alakítani a dolgaim, hogy már ne legyen rajtam nyomás. Hét éve vagyok tagja a mezőnynek, ezt a tapasztalatot pedig igyekszem is kiaknázni. Minden versenyen esélyes vagyok, és ezt ki is használom. Próbálok két lábbal a földön maradni, rengeteg időt töltök a feleségemmel és a barátaimmal, igyekszem kihasználni a kerékpársporton kívüli szabadidőm. A Milánó-SanRemón a legfontosabb, hogy jó erőben érezze magát az ember. Az utolsó két emelkedő nagyon nehéz, így ott bármi megtörténhet.”
2017.01.06. - Az eddig Giant-Alpecin néven ismert sor 2017-ben már Team Sunweb néven szerepel. A World Tour csapatok közül utolsóként az ő mezükről hullt le a lepel.
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések