A keresett kulcsszó: Michael Matthews


« 1 | 2 »
Országútis hírek külföldről: Rohan Dennis zsinórban harmadszor lett ausztrál időfutam bajnok, Michael Matthews a klasszikusokat követően a Tourra koncentrál, bombaerős sor Sagan körül Ausztráliában  2018.01.06. - Rohan Dennis és Katrin Garfoot nyerték az ausztrál időfutam bajnokságot A 40,9 kilométeres pályán hatalmas forróság várta az elit férfi időfutam résztvevőt az ausztrál nemzeti bajnokságon. Az első induló Ben O’Connor (Dimension Data) volt, aki nem is teljesített rosszul, ám a győzelmet zsinórban harmadszor is Rohan Dennis (BMC) szerezte meg káprázatos időt repesztve (51:14) több mint egy perccel verve a második Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) és a harmadik Richie Porte (BMC) duóját. „Nagyon boldog vagyok a győzelmem miatt, pedig egy kissé aggódtam, mivel idén jóval később tértem vissza Európából – nyilatkozta Dennis a díjátadóra várva. – Nagy volt a forróság, ami sokat kivett az emberből, igazából az időjárás okozta számomra a legnagyobb aggodalmat.” Az elit hölgyekre huszonkilenc és fél kilométer várt, melyet Katrin Garfoot abszolvált a leggyorsabban, aki szintén pályafutása harmadik bajnoki címét ünnepelhette. Az ezüstérmet Lucy Kennedy (Mitchelton-Scott), míg a bronzot Shara Gillow (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope) nyakába akasztották. Az ausztrál nemzeti bajnokság a mezőnyversenyekkel folytatódik.
Országútis hírek külföldről: nem biztos, hogy Matthews a zöld trikó megvédésére hajt, Landa inkább a Girót választaná, Van der Poel magabiztosan nyerte a cyclo-cross EB-t, Jacopo Mosca a Hainani Körverseny győztese2017.11.06. - Nem biztos, hogy 2018-ban Michael Matthews elsődleges célja a zöld trikó megvédése lesz Azt követően, hogy egy egészen kiváló első évet futott a Sunweb színeiben, a Tour de France zöld trikósa Michael Matthews beszélt jövő évi terveiről, többek között arról, hogy nem elsődleges opció számára a 2018-as Francia Körverseny ponttrikója. „Tökéletes választás volt számomra a Sunweb csapata, káprázatos évet teljesítettem, minden olyan versenyen ott lehettem, ahol indulni szerettem volna – így Matthews egy a minap adott interjújában. – Ez a csapat immáron tíz éve dolgozik azon, hogy a legjobbak közzé kerülhessen, évről-évre lépdel felfelé. Luke Roberts rengeteget segített nekem, pedig előtte még csak nem is ismertük egymást. A jövő évi versenyprogramom egyelőre még nem ismert. Nagyon szeretnék ott lenni a Liege-Bastogne-Liege, a Milánó-SanRemo és a Flandriai Körverseny hármasán, de a versenyprogram tökéletes kialakítása érdekében biztos, hogy valamelyiket ki kell majd hagynom. Az idei szezon elsődleges célja a Tour de France volt, jövőre viszont nagyon érdekesnek ígérkezik az Olasz Körverseny útvonala, így nem biztos, hogy kiemelt opciót élvez a zöld trikó megvédése. Lehet, hogy inkább egy Giro-Vuelta kettősben gondolkozom.”
Országútis hírek külföldről: Sagan történelmet írt, Kristoff elhitte, hogy nyerhet, Matthews rengeteg hibát követett el, Moscont utólag kizárták, Hollandia végzett a vb éremtáblázatának élén2017.09.25. - Peter Sagan történelmet írt, zsinórban harmadszor világbajnok A kaotikus finálét követően végül mezőnyhajrá döntött a 2017-es világbajnoki cím sorsáról. A szlovák Peter Sagan pedig hatalmas csatában megszerezte zsinórban a harmadik szivárványszínű trikóját is. „Nem volt könnyű ez a verseny – nyilatkozta a célba érkezést követően Sagan. – Az utolsó öt kilométerhez közeledve azt hittem, hogy elszálltak az esélyeim, folyamatosan változott a helyzet az élen, így én is próbáltam menni. Végül úgy alakult, hogy sprintre került a sor, és nyertem. Hihetetlen. Nagyon sajnálom Alexander Kristoffot, aki hazai pályán versenyzett, de azért persze boldog vagyok, hogy győztem. Különleges érzés zsinórban harmadszorra is megszerezni a világbajnoki trikót, de nem változtat semmin. Nagyon nehéz volt előre megmondani, hogy mire számíthattunk a végén, lehetett látni az emelkedőn, hogy három-négy részre szakadt a mezőny, teljesen kaotikus volt a verseny, aztán összezártak a sorok, de csak úgy történtek a dolgok, semmit nem lehetett megjósolni. Boldog vagyok, nagy köszönettel tartozom a csapattársaknak, a barátaimnak a mezőnyben és a szurkolóimnak. Szeretném ezt a győzelmet Michele Scarponinak ajánlani, akinek holnap lenne a születésnapja. Nagyon szomorú az ő története, szeretnék a családjának minden jót kívánni. Ezen felül természetesen a feleségemnek ajánlom ezt a sikert, akivel gyermeket várunk. Nagyon szép befejezése ez ennek az idénynek.”
Bergen 2017: Peter Sagan zsinórban harmadszor világbajnok2017.09.24. - A férfi elit mezőnyversennyel zárult a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság. A sportág krémjére 267 és fél kilométer várt.
Peter Sagan századik profi győzelmét szerezte a GP Quebec World Tour viadalán2017.09.10. - A regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) megvédte címét a World Tour-sorozat következő állomásán a kanadai GP Quebec egynaposán.
Videós összefoglaló a Tour tizenhatodik szakaszáról2017.07.19. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour tizenhatodik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.
Tour de France hírek: Matthews duplázott, Degenkolb szerint az ausztrál szabálytalan volt, a Quick-Step csapata eddigi legrosszabb napján van túl, Bennett betegség miatt adta fel a versenyt2017.07.19. - Michael Matthews: el sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem A Sunweb ausztrál kerekese Michael Matthews csapata harmadik, személy szerint pedig második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a Tour de France tizenhatodik szakaszán. Matthews a célban nem is nagyon akarta elhinni a történteket. „Nyertem még egy szakaszt ugyanazon a Touron – hitetlenkedett a célba érkezést követően Matthews. – Általában egy szakaszgyőzelemmel is megelégszik az ember, megszerezni a másodikat már jóval nehezebb. El sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem. Szerettem volna bekerülni a szökésbe, de a Quick-Step Floors csapata minden megmozdulásomat figyelte, nem engedtek el. Amikor hallottam, hogy Kittel leszakadt, nos, onnan kezdődött igazán a számomra a verseny. Elkezdtünk tempót menni, rámentünk a részhajrára, majd a szakaszt is megnyertük ezzel ötven pontot szerezve a pontversenyben és belátható távolságba kerülve Kittelhez."
Matthews tökéletes napja a 16. szakasz oldalszelében2017.07.18. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour de France tizenhatodik szakaszát. Az etap végkimeneteléről az oldalszél döntött, több sprinter és esélyes is pórul járt.
Videós összefoglaló a Tour tizennegyedik szakaszáról2017.07.16. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour tizennegyedik szakaszát, összetettben Christopher Froome (Sky) vette vissza a sárga trikót.
Tour de France hírek: Matthews esélyeshez méltóan nyerte a Rodez-i befutót, Aru hibázott, de a versenynek még nincs vége, Froome meglepődött, hogy újra nála a sárga, De Gendt tisztában volt azzal, hogy nem érhet haza 2017.07.16. - Michael Matthews: ez egy fantasztikus siker számunkra Az ausztrál Michael Matthews nyerte a Tour de France tizennegyedik szakaszát, a Sunweb kerekese volt előzetesen a szakasz egyik favoritja, csapata kiváló munkát végzett, így Matthews feltette az i-re a pontot. „Számomra egy igazi valóra vált álom az, hogy győzni tudtam Rodez-ban – nyilatkozta Matthews a célba érkezést követően. – Két évvel ezelőtt egy hatalmas bukás következtében törött bordákkal versenyeztem, pedig akkor is ez volt az a nap, ami a leginkább kedvezett nekem. A csapat egész nap kiváló munkát végzett, nem engedtük a szökevényeket túlságosan messzire, bár Thomas De Gendt azért rendesen feladta a leckét, nagyon erősnek bizonyult. Nem volt a szakasznak olyan pillanata, amikor két-három csapattársam ne vett volna körül, a két évvel ezelőtti kudarc tekintetében ez egy fantasztikus eredmény számunkra.”
Matthews nyerte a rodezi befutót, Fabio Aru rosszul helyezkedett, elvesztette a sárgát2017.07.15. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour de France tizennegyedik szakaszát, Fabio Aru (Astana) elvesztette a sárga trikót, újra Christopher Froome (Sky) az élen.
Országútis hírek külföldről: Matthews nyerte a Svájci Kör harmadik etapját, Luis Leon Sanchez hosszabbított az Astana csapatával, tiltják a tárcsafékeket a spanyol bajnokságon, Porte kritikus ellenfeleivel szemben2017.06.13. - Michael Matthews nyerte a Svájci Kör harmadik szakaszát, összetettben is az élre állt Menziken és Bern között egy 159,3 kilométeres szakasszal folytatódott a Svájci Körverseny, mely etap előzetesen a sprinterek csatáját vetítette elő. A nap elején egy két fős szökés alakult, melybe Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij) és Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) keveredett bele. A duó legnagyobb előnye kilenc percnél tetőzött, mintegy tizenöt kilométerre a céltól, a várakozásoknak megfelelően utolérték őket. A Sunweb csapatának kiváló felvezetését követően Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a szakaszt Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) és John Degenkolb (Trek-Segafredo) előtt. Összetettben mivel Stefan Küng (BMC) tizenkilenc másodperces hátránnyal ért célba szintén Matthews vette át a sárga trikót, előnye tíz másodperc Tom Dumoulin (Sunweb) előtt. „Nem éreztem magam túl jól a kisebb emelkedőkön, de annyira épp elegendő volt az erőm, hogy ne szakadjak le – így Matthews a célba érkezést követően. – A hajrá előtt extra motivációt adott az nekem, hogy Nikias és a többiek mindent megtettek a győzelmemért. Örülök, hogy sikerült nyernem, és természetesen annak is, hogy a következő szakasz során én viselhetem az összetett élen állójának járó megkülönböztető trikót.”
Országútis hírek külföldről: Matthews nyerte a Baszk Kör nyitányát, bizonytalan Vanmarcke Roubaix-ja, mégis a néző dzsekije okozhatta Saganék bukását, Greipel a Scheldeprijs egynaposán javítana (+videó) 2017.04.04. - Michael Matthews nyerte a Baszk Körverseny nyitányát Egy nappal Philippe Gilbert (BMC) a Flandria Körversenyen aratott káprázatos győzelmét követően máris robog tovább a World Tour-sorozat, elrajtolt a Baszk Körverseny. Irunea és Sarriguren között egy 153,3 kilométere penzummal kezdődött averseny, mely táv hivatalosan két második és egy harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott, ám kategorizálatlan kaptatókból is akadt néhány. A nap szökését Lluis Mas (Caja Rural), Igor Anton (Dimension Data) és Yoann Bagot (Cofidis) hármasa alkotta, akiket végig kontroll alatt tartott a főmezőnyt irányító Team Sunweb sora. A hegyi hajrákban Bagot gyűjtötte a legtöbb pontot, így a második nap során a francia kerekes viselheti a hegyi összetett megkülönböztető trikóját. Az elmenést mintegy húsz kilométerrel a cél előtt érték utol, majd öt kilométerrel a vége előtt az egyik kategorizálatlan emelkedőn Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) indított a legjobbkor, ám egy hátsókerék defekt megakadályozta a hazaérésben. A hajrát végül Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte honfitársai Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) és Simon Gerrans (Orica-Scott) előtt. Az esélyesek közül Alberto Contador (Trek-Segafredo) bukott az utolsó kilométeren, de komolyabb gond nélkül megúszta az esetet, végül a mezőny idejét kapta. „Egy tökéletes napot tudhatunk magunk mögött, a csapat végig remekül dolgozott, irányítottuk a történéseket – mondta Matthews a díjátadóra várva. – A srácok kiváló pozícióba hoztak a hajrát megelőzően, nem győzöm dicsérni a munkájukat.”
Országútis hírek külföldről: Sagan tisztában van az esélyeivel, Matthews csak önmagára figyel, nyilvános a Criterium du Dauphine útvonala, Joshua Edmondson beismerése2017.03.17. - Peter Sagan: minden versenyen esélyes vagyok, és ezt ki is használom A regnáló világbajnok Peter Sagan a közelgő Milánó-SanRemó egyik nagy esélyese, s bár több vetélytársa is pályázik a La Primavera megnyerésére, mégis a Bora-hansgrohe csapatának szlovák kiválósága tekinthető a legnagyobb favoritnak. „Úgy vélem az a legnagyobb probléma, ha mindig csak a kerékpársport körül jár az eszünk – nyilatkozta Sagan még a Tirreno-Adriatico záró sajtótájékoztatóján. – Próbálom úgy alakítani a dolgaim, hogy már ne legyen rajtam nyomás. Hét éve vagyok tagja a mezőnynek, ezt a tapasztalatot pedig igyekszem is kiaknázni. Minden versenyen esélyes vagyok, és ezt ki is használom. Próbálok két lábbal a földön maradni, rengeteg időt töltök a feleségemmel és a barátaimmal, igyekszem kihasználni a kerékpársporton kívüli szabadidőm. A Milánó-SanRemón a legfontosabb, hogy jó erőben érezze magát az ember. Az utolsó két emelkedő nagyon nehéz, így ott bármi megtörténhet.”
Megmutatta színeit a Sunweb csapata is2017.01.06. - Az eddig Giant-Alpecin néven ismert sor 2017-ben már Team Sunweb néven szerepel. A World Tour csapatok közül utolsóként az ő mezükről hullt le a lepel.
Matthews: ha valaki tudja, hogyan kell legyőzni Sagant, ne habozzon elmondani2017.01.03. - Az Orica csapatától a Sunweb-Giant sorához igazoló Michael Matthews nem titkoltan azzal a céllal vág neki a 2017-es szezonnak, hogy a Tour de France során elhódítsa a zöld trikót. Igen ám, csakhogy azt évek óta nem sikerült elorozni senkinek sem Peter Sagan orra elől.
Matthews a céljai elérése érdekében nem fél változtatni2016.12.04. - Michael Matthews biztos pontja volt az ausztrál Orica-BikeExchange csapatának, a kiváló kerekes azonban fejébe vette, hogy megszerezze a Tour de France zöld trikóját, ennek okán pedig nem félt változtatni, így a Sunweb-Giant sorához igazolt.
Országútis hírek külföldről: Matthews a Giant csapatánál folytatja, sokan nem örülnek a Kaliforniai Kör World Tour státuszának, visszavonul Frank Schleck2016.08.05. - Michael Matthews a Giant-Alpecin színeiben folytatja Peter Sagan és Vincenzo Nibali klubváltását követően a 2016-os átigazolási szezon harmadik nagy dobása az ausztrál Michael Matthews átigazolása. A kiváló sprinter az Orica-BikeExchange csapatától igazolt a Giant-Alpecin, jövőre már nagy valószínűséggel Sunweb-Giant néven futó sorához. John Degenkolb a Trek-Segafredo csapatához szerződött, az ő pótlására pedig nem kisebb nevet igazoltak, mint Matthewst. A „Bling” becenévvel illetett kerékpáros három évre írt alá. „Mindig is csodáltam azt az elkötelezettséget, amilyen módon évről-évre halad előre ez a csapat – nyilatkozta az átigazolás bejelentését követően Matthews. – A Giantnél igyekeznek mindenki számára megteremteni a lehetőséget, legyen az illető hegyimenő vagy akár sprinter. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű döntést hoztam azzal, hogy ebbe a csapatba szerződtem. Alig várom már, hogy megkezdődjön a 2017-es szezon.”
Tour de France hírek: Matthews a pihenőnapon még a verseny feladásán gondolkozott, Froome végig Quintanán tartotta a szemét, Contador a Trek csapatában folytatja2016.07.13. - Michael Matthews: a pihenőnapon azon gondolkoztam, hogy feladom a versenyt Egy viszonylag erős nevekből álló szökés végén igazi tűzijátékkal ért véget a Tour de France tizedik etapja, melynek során az Orica-BikeExchange csapata kihasználta létszámbeli fölényét és Michael Matthews révén megnyerte a szakaszt. Pedig a fiatal ausztrál kiválóság egy nappal korábban még a verseny feladásán gondolkozott. „Még most sem nagyon hiszem el azt, ami történt – kezdte fülig érő mosollyal interjúját Matthews – Két mondhatni rosszul sikerült Tourt követően végre szakaszt nyertem a legnagyobb presztízzsel bíró versenyen is. Pedig a pihenőnapon azon gondolkoztam, hogy feladom a versenyt, és más célokat tűzök ki magam elé az év hátralevő részére. Ezzel szemben egy álmom vált valóra. Előzetesen nem volt tervben az, hogy belekerüljek a szökésbe, de mivel erős versenyzők szakadtak el a mezőnytől, így én is kaptam az alkalmon. Nincsenek arra szavak, amit Daryl Impey és Luke Durbridge tett ma értem. Hárman voltunk elől a csapatból, ők pedig mindent egy lapra tettek fel azért, hogy esélyem lehessen a győzelemre.”
Hazaért a szökés, Michael Matthews nyerte az ikonok csatáját2016.07.12. - Escaldes Engordany és Revel között egy 197 kilométeres penzummal folytatódott a Tour de France. Az etap egy első kategóriás valamint nem sokkal a befutót megelőzően egy harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott.
« 1 | 2 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések