A keresett kulcsszó: merida


« 1 | 2 »
2018.12.20. - December 29-én rendezik meg a 2018-as év utolsó kerékpárversenyét, a Merida Cyclocross Magyar Kupát, Ezúttal teljesen sík terepen, a budaörsi Repülőtér gyepén körözhet a mezőny. Természetesen jópár mesterséges akadály (kamionok, híd, palánk, stb.) nehezíti majd a gyors, országúti jellegű pálya vonalát. A versenyközpont a műemléki védettséget élvező terminál épület körcsarnokában foglal helyet. Itt lesz a nevezés, valamint a rendhagyó fotósok beküldött képeinek kiállítása és a jótékonysági célú gyűjtés a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára. Segítsetek Ti is a kis rászorulóknak! Mint azt jelezték a szervezők, szavazhattok a számotokra legjobbnak tartott fotóra, de arra gondoltak, hogy folytatják a 2016 decemberében Kamaraerdőn kezdett hagyományt, így minden képre 100-200 Ft-os érmével lehet majd szavazni. Első körben a nevezésnél mindenki kap egy becsületszázast egy 100 Ftt-os pénzérmét, melyet bedobhatsz a számodra leginkább szimpatikus fotó meletti gyűjtőbe. Természetesen több képre is szavazhatsz a saját 100-200 Ft-os érméiddel. A nap végén az eredményhirdetésnél nyílvánosan mérik le az egyes képek mellett összegyűlt érmék súlyát és a legnehezebb 3 kupac és a hozzá tartozó fotó készítője lesz dobogós, aki a MERIDA ajándékait kapják. A többiek pedig Superior ajándékokkal térhetnek haza! "Személyes elfogultságom kapcsán, hiszen gyermekkoromban szívvel műtöttek, a teljes összeget felajánljuk a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára. Higgyétek el nekünk, nektek semmiség néhány 100 ft , de ezeknek a kis fiúcskáknak és lánykáknak az életet jelentheti, -még csak annyit- , minden lehetsz, csak ne közönbös....." - nyilatkozta a Sós Sándor főszervező. A versenyzők vendéglátását a Checkpoint coffe és klub valamint a Lakatos Műhely Foodtruck biztosítja. A parkolás közvetlenül a versenyközpont a műemlék épület utcafront felőli oldalán lehetséges majd. A belvárost kerékpárút köti össze a helyszínnel, így érdemes azzal kiérkezni és használni a kihelyezett bringatárolókat.. A repülőtér folyamatosan indítja és fogadja a repülőgépeket, ezért ez különösen látványossá teszi a versenyt, de egyben figyelni is kell minden látogatónak a szigorú biztonsági szabályokra!!! A nevezés 9 órától nyitva így a pályajárás is ekkor kezdődhet. 10 órától kezdődnek az elmaradhatatlan "nomen est omen" tehetségkutató futamok. Tisztelegve Rubik Ernő mérnők és a helyszín előtt a tehetségkutató futamok a "GOBÉ Kópé" U5-U7-U9 futam nevet kapta! 10.45-től 15 óráig folyamatosan haladnak majd a meghidetett futamok. 15.30-16 óra között megkezdjük az eredményhirdetést, díjátadást mind a versenyzőknek, mind a fotósoknak! A tehetségkutató futamokra pedig a www.superiormtbteam.com oldalon ingyenes! Az előnevezés december 21-én zárul és csak akkor érvényes, ha 21-én estig beérkezik a rendező egyesület számlájára a nevezési díj. Versenykiírás itt
2018.04.14. - 2018. április 14-én a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit az első hazai Merida Concept Store és E-bike teszt center Budapesten, mely hétköznap 11-18, szombaton pedig 9-12 óra között tart nyitva a 13. kerület Váci út 140 szám alatt. 230 négyzetméteren 100 Merida kerékpár (a gyerekbringától a csúcskategóriás országúti kerékpárokig) és az olasz Northwave cég teljes cipő és ruhakínálata lesz megismerhető, valamint a tajvani gyártó e-bike tesztmodelljeit is megtalálod itt. FOTÓGALÉRIA a megnyitóról ITT
2016.08.11. - 2016. augusztus 1-től nagyszabású akciót hirdet a Bringaland a megmaradt 2015-ös és főleg a 2016-os Merida kerékpárokra. Az akció keretein belül 10-40% kedvezménnyel vásárolhatóak meg az egyes modellek a készlet erejéig, a gyerekbringáktól kezdve a cross trekkingeken át az országúti kerékpárokig. Az aktuális készletről kérjük érdeklődj emailben, telefonon, vagy személyesen üzletünkben Budapesten a Dózsa György út 78. szám alatt. Az akciós termékek gyorsan fogynak, az augusztus 11-én még elérhető készletlista megtalálható a letölthető fájlok között.
2016.08.10. - 2017-re még az ideinél is bővebb és izgalmasabb választékkal készül a MERIDA, mind országúti, mountain bike, városi és e-bike kategóriában. Nem egyszerű felülmúlni olyan megoldásokat, mint a szuper könnyű SCULTURA, a többszörös győztes NINETY-SIX, (hogy csak néhányat emeljünk ki a teljes palettából) de az egyes modelleken belül variálható kerékméret, választható hagyományos felni- vagy tárcsafék és a választék további bővülése olyan területeken is, ahol a MERIDA korábban nem volt még jelen, biztosan tud majd meglepetést okozni a legfanatikusabb kerékpár kedvelőknek is.
2015.05.11. - A tajvani gyártó óriás, Merida, a 2015-ös Giro d'Italia nyitányán mutatta be egy sajtótáborban vadonatúj, szuperkönnyű vázas kerékpárját a Sculturát, mely 2006-es bevezetése óta negyedszer esett át komolyabb ráncfelvarráson. Az új Scultura 9000 fantázianevű váz a világ legkönyebb, szériában gyártott vázaival vetekszik súlyban, S-M-es méretben mindössze 680 gramm. A Lampre-Merida csapat tagjai ennél egy kicsit nehezebb, 750 grammos modellt használnak majd a versenyeken, mely a Scultura Team nevet viseli. A kerékpáron a legszembetűnőbb változások, az új csőprofilok (mindössze 0.7 mm-es falvastagsággal), agresszívebb (hosszabb és fekvősebb) geometria, rövidebb fejcső, szélesebb gumikat való fogadás és a középrész alá rejtett hátsófék. A cég közlése szerint az új Scultura az aerodinamikai mutatók tekintetében sokkal jobban közelít a márka aero csúcsmodelljének, a Reactonak tulajdonságaihoz, de kényelmesebb annál. A 9000-es modell Sram Red szettel, Ax Lightness és Tune Skyline kiegészítőkkel, teljes kerképárként is kapható lesz, a szinte hihetetlen, 4.95 kg-os súlyban! A sajtótáborban a VELO.hu is részt vett, a Sculturával szerzett tapasztalatainkat hamarosan olvashatjátok a Tech rovatban.
2015.04.29. - Az április 26-án lezajlott Liege-Bastogne-Liege fotói között böngészve, kiszúrtuk a Lampre-Merida csapat egyik tagja, Raphael Walls alatt a "zebrát". Ez jelen esetben nem az afrikai állatot, hanem a Merida egy új országúti prototípus kerékpárját takarja, Walls egy zebracsíkos festésű vázzal nyomta végig a versenyt. A csapatból egyedül ő használta ezt, a zebra csíkok pedig nyilván nem a végleges designt mutatják, sokkal inkább eltakarni szerették volna vele azt. A kerékpárról még nincs sok pontos információ, de nagy valószínűséggel nem a jelenlegi Merida aero csúcsmodell a Reacto, hanem a Scultura új változata lesz. Ami az újításokat illeti, biztos, hogy új hátsó fék felfogatást mutat be a tajvani gyártó, a hátsó féket a középrész mögé helyezték el. A vázon lévő "Meri-Scul" felirat is azt a feltételezést erősíti, hogy 2016-tól egy új Scultura várható. A Lampre-Merida csapat a május 9-én kezdődő Giro d'Italia keretein belül sajtótábort is tart Sanremo környékén, ahol a meghívó levél alapján "új kerékpárt is bemutatnak, melyet az újságírók élőben is tesztelhetnek". Valószínűsítjük, hogy új bringa, a Walls alatt látott prototípus lesz, a VELO.hu is részt vesz a sajtótáborban, így hamarosan első kézből számolhatunk be a kerékpárral szerezett tapasztalatokról.
2014.11.11. - A Merida 2015-re teljesen megújította a cyclocross palettáját. A Cyclocross Disc 500-aa váza könnyebb lett, és talán szebb is, bár ez szubjektív, az viszont nem, hogy a kábeleket belül vezették el, így kevésbé koszolódnak.
2014.11.07. - A Merida egy évvel meghosszabbította 2015 év végén lejáró szponzori szerződését a Lampre-Merida csapatát működtető gazdasági társasággal. Az immáron egyedüli olasz WorldTour gárda jövője így két évig biztosított.
2014.11.05. - Nemrégiben részt vettünk - a kiemelt Merida kereskedőkkel együtt - egy teszt hétvégén, ahol nemcsak a mostantól tesztelhető 2015-ös modelleket próbálhattuk ki, hanem egyben csapatépítő jellege is volt a megmozdulásnak. Te is kipróbálnád az új össztelóst, vagy az aero-vázas országútit? Megvan rá a lehetőség!
2014.10.28. - Balassa Bálint olvasónk hívta fel a figyelmet az alábbi hírre. Október 16. és 19. között került sor a Bajor-Alpokban St. Englmar településén a Merida hegyikerékpáros gyerektáborára. Az utolsó éjszaka - október 15-én szombaton este 21 óra és másnap reggel 7 óra 45 perc között - tolvajok törtek be a tábor részvevőinek szállására, a Predigtstuhl Resort alagsorába, ahol a kerékpárokat tárolták. Összesen 20 darab nagy értékű bringát tulajdonítottak el, melyek összértéke eléri a 80 ezer eurót is. Az alábbi táblázatokon az ellopott kerékpárok listája olvasható:
2014.10.15. - Márkánként felkerültek az Eurobike kiállításon látott újdonságok a VELO.hu oldalra. Szeretnénk azzal segíteni a tájékozódást a 2015-ös termékek között, hogy termékcsoportok szerint is feldolgozzuk a látottakat. Jöjjenek most az össztelós mountain-bike újdonságok.
2014.10.14. - Márkánként felkerültek az Eurobike kiállításon látott újdonságok a VELO.hu oldalra. Szeretnénk azzal segíteni a tájékozódást a 2015-ös termékek között, hogy termékcsoportok szerint is feldolgozzuk a látottakat. Jöjjenek most a cyclo-cross kerékpárok.
2014.10.13. - Márkánként felkerültek az Eurobike kiállításon látott újdonságok a VELO.hu oldalra. Szeretnénk azzal segíteni a tájékozódást a 2015-ös termékek között, hogy termékcsoportok szerint is feldolgozzuk a látottakat. Jöjjenek most a karbon vázas országúti kerékpárok.
2014.09.05. - A 2014-es év az országúti palettáról szólt, jövőre inkább a montik lesznek fókuszban a tajvani gyártó óriásnál. Már a Demo Dayen nagy hangsúlyt kapott az új One Twenty és a One Sixty, de azért más érdekességek is felbukkantak a Merida standján, ugyanis itt a Ride Disc, az áramvonalas Reacto pedig már alu kivitelben is elérhető 2015-re!
2014.09.02. - Egyes 2014-es Merida modellek akciós áron 15-25% kedvezménnyel megvásárolhatóak. Emellett a tavalyi, maradék utolsó db 2013-as Merida bringák utolsó, készletkisöprő áron érhetőek el. Az akciós termékek listája itt tekinthető meg: http://www.bikefun.hu/products/discounted Akció a készlet erejéig tart. Az akciós kerékpárokat keresd a Merida kereskedőknél!
2014.08.26. - Tegnap a Demo Day-el megkezdődött a 2015-ös újdonságokat felvonultató kerékpáros szakmai kiállítás a Eurobike a Bodeni-tó partján. Az első nap a tesztelésé, a legújabb fejlesztések próbálgatásáé volt. Mi is belevetettük magunkat a sűrűjébe, és több kerékpárt, váltórendszert és fékrendszert is vallatóra fogtunk. Miről is szólt a Demo Day? KATTINTS!
2014.07.23. - Mallorcán a szokásos éves Merida-sajtótáborban volt szerencsém több napon keresztül hajtani a Lampre–Merida csapat bringáját még az idei év elején, a Reacto EVO-t. Méghozzá ugyanazzal a felszereltséggel, amellyel Pozzato, Horner vagy Modolo is megy. Feladta a leckét a gép, és meglepetésekben is volt részem bőven.
« 1 | 2 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések