A keresett kulcsszó: Maximiliano Richeze


2018.10.10. - Maximiliano Richeze nyerte a Török Körverseny nyitányát, Tom Skujins sikere a Tre Valli Varesine egynaposán Konya környékén egy 150 kilométeres szakasszal vette kezdetét a Török Körverseny. A WorldTour-sorozat következő állomásának első etapja a sprintereknek kedvezett. A napot egy öt fős elmenés jellemezte, akiket két percnél messzebb nem nagyon engedett el a főmezőny. Természetesen a célhoz közeledve meg is fogták őket, majd jöhetett a mezőnyhajrá, melyhez közeledve Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) bukott hatalmasat, kulcscsontját törve, ezzel számára véget ért a 2018-as idény. A sprintet végül csapattársa Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) nyerte ezzel megszerezve a belga sor idei hetvenedik győzelmét. A második Sam Bennett (Bora-hansgrohe), míg a harmadik Jean-Pierre Drucker (BMC) lett. Az első etap után összetettben is ugyanez a sorrend. Hiába WorldTour verseny a Török Kör, sokkal nagyobb érdeklődés övezte a kiemelt kategóriás olasz Tre Valli Varesine egynaposát, melyen először állt rajthoz a szivárványszínű trikóban Alejandro Valverde (Movistar). A körpályás 212 kilométer penzum második felében több alkalommal is meg kellett másznia a karavánnak a Montello és a Morosolo emelkedőit. A szökés megfogását követően az emelkedők rendesen szétrázták a mezőnyt, az utolsó kilométereken Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) próbálkozott, majd egy hat fős sor ugrott fel rá, ahonnan Tom Skujins (Trek-Segafredo) bizonyult a legjobbnak ezzel megnyerve a viadalt Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Peter Kennaugh (Bora-hansgrohe) előtt. A regnáló világbajnok Alejandro Valverde (Movistar) a 15. helyen zárt.
2018.01.25. - A Pannon Cycling Team sorával a mezőnyben rajtol a Challange Mallorca sorozat A 2018-as szezon első hivatalos Europe Tour versenye a Challange Mallorca sorozat, amely négy különálló 1.1.-es besorolású egynapost tartogat. A csapatoknak lehetőségük van arra, hogy minden versenyen más-más sorral vegyenek részt. Az első viadal a Január 25-i Trofeo Campos, Porreres, Felanitx, Ses Salines egynaposa, mely leginkább a sprintereknek kedvez. Ezen a nívós megmérettetésen kezdi az idényt hazánk egyik kontinentális sora a Pannon Cycling Team is. A bombaerős mezőnyben, ahol öt World Tour csapat – Bora-hansgrohe, Lotto-Soudal, Movistar, Sky, Trek-Segafredo -, nyolc másodosztályú, négy kontinentális és egy nemzeti válogatott vesz részt, olyan neveket találunk, mint Alejandro Valverde (Movistar), Gianni Moscon (Sky) vagy éppen John Degenkolb (Trek-Segafredo). A Pannon Cycling Team sora az első viadalon vélhetően a Dina Dániel, Dina Márton, Filutás Viktor, Holló Botond, Orosz Gergely, Simon Péter és Szabó Miklós hetes lesz.
2017.01.29. - Nikias Arndt nyerte az év második World Tour versenyét Geelong körül pontosan 173,9 kilométer várta a kerekeseket a 2017-es szezon második World Tour viadalán a Cadel Evans Great Ocean Road Race egynaposán. A sorozatba újonnan bekerülő megmérettetésen tizenhárom World Tour csapat képviseltette magát. A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, míg végül egy négy fős sornak sikerült ellépni, melyben Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Alex Porter (Kordamentha-Australia), Angel Vicioso (Katusha-Alpecin) és Kirill Sveshnikov (Gazprom-RusVelo) vállalt szerepet. A kvartett viszonylag hamar tíz perc fölé növelte előnyét, a főmezőny csak mintegy hatvan kilométerrel a vége előtt kapcsolt rá. Innentől kezdődően a folyamatos akciók apró darabjaira szedték a mezőnyt. A szökevények utolérését követően mintegy húsz kerekes sprintelhetett a győzelemért, akik közül a német Nikias Arndt (Team Sunweb) bizonyult a legjobbnak Simon Gerrans (Orica-Scott) és Cameron Meyer (Kordamentha-Australia) előtt. „Lényegében mindenki csapattársak nélkül sprintelt a végén – mondta a befutót követően a második helyezett Simon Gerrans. – Nikias viszonylag hosszút nyitott, bennem pedig már nem maradt a végén annyi erő, hogy megelőzhessem.”
2016.06.15. - A felvezető-ember Richeze ledurrantotta a sprintereket Rheinfelden és Champagne között egy 193 kilométeres etappal folytatódott a Svájci Körverseny. A nap szökését Matt Brammeier (Dimension Data), Nick van der Lijke (Roompot - Oranje Peloton), Jérémy Maison (FDJ) és Lukas Jaun (Team Roth) négyese alkotta, akik mindent megtettek azért, hogy haza érhessenek, előnyük mindössze az utolsó öt kilométeren belül fogyott el. A mezőnyhajrára készülve az Etixx-Quick Step és a Tinkoff csapata helyezkedett a legjobban. A verseny éllovasa Peter Sagan (Tinkoff) remek pozícióból indított, ám az utolsó kanyar az ő eszén is túljárt. Danny Van Poppel (Sky) hatalmas bukást védett ki, ezzel együtt is azonban többeket fékezésre késztetett. A hajrát végül kisebb meglepetésre Maximiliano Richeze (Etixx-Quick Step) nyerte csapattársa Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) valamint az éllovas Peter Sagan (Tinkoff) előtt. Összetettben a komolyabb hegyek előtt Sagan előnye kilenc másodperc Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal) ellenében.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések