A keresett kulcsszó: Matteo Trentin


2018.01.10. - Bemutatták a 2018-as Párizs-Nizza útvonalát A versenyt szervező ASO igyekezett úgy összeállítani a 2018-as Párizs-Nizza útvonalát, hogy a viadal végkimenetele a lehető legtovább kérdéses maradjon. A nyolc napos versenyre március 4. és 11. között kerül sor összesen huszonhét kategorizált emelkedővel. Az első szakasz Chatou-ból indulván mindössze 135 kilométert tartogat. A sprintereknek kedvező szakaszokat követően a negyedik etap egyenkéntijére kerül sor La Fouillouse és Saint-Étienne között; a táv 18,4 kilométer. Ezt követően négy kőkemény hegyi etap következik. Az ötödik szakasz bemelegítő jellege után, a hatodik etap során hat, míg a hetedik, királyszakaszon öt kategorizált emelkedő várja a karavánt mindkét esetben hegyi befutóval. Természetesen az elmúlt évekhez hasonlóan a záró nizzai körözés sem lesz egyszerű a maga szintén hat emelkedőjével. A prezentáción azt is megerősítették, hogy az ASO bizonyos viadalainak az előző év végén visszavonuló Thomas Voeckler lesz a nagykövete. „Az egyenkénti időfutamot követően kezdődnek csak a valódi kihívások a kerekesek számára – hangzott el a verseny prezentációján. – A hetedik szakasz utolsó tizenhat kilométere egy eddig ismeretlen emelkedő lesz a La Colmiane üdülőhelyéhez. Természetesen bízunk abban, hogy a viadal végkimenetele ezúttal is csak az utolsó nizzai körözés alkalmával dől el. A Párizs-Nizza ismét az a verseny lesz, ahol minden egyes másodperc számít.” A 2018-as Párizs-Nizza szakaszai: 1. szakasz, március 4. Chatou - Meudon, 135 km 2. szakasz, március 5.Orsonville- Vierzon, 187 km 3. szakasz, március 6. Bourges to Châtel - Guyon, 210 km 4. szakasz, március 7. La Fouillouse - Saint-Étienne, 18.4 km (egyenkénti időfutam) 5. szakasz, március 8. Salon-de-Provence - Sisteron, 163.5 km 6. szakasz, március 9. Sisteron - Vence, 188 km 7. szakasz, március 10. Nice - Valdeblore La Colmiane, 175 km 8. szakasz, március 11. Nice - Nice, 110 km
2017.10.09. - Matteo Trentin nyerte a Párizs-Tours egynaposát Matteo Trentin méltóképpen zárta le fantasztikus 2017-es szezonját miután megnyerte a Párizs-Tours egynaposát. A táv a szokásoknak megfelelően ezúttal sem volt rövid 234 és fél kilométer várt a karavánra. A nap szökését az utolsó harminc kilométerhez közeledve fogták meg. A címvédő Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) a lehető legrosszabbkor csúszott el egy kanyarban, aki igyekezett visszazárkózni, a csapata meg is állított hozzá néhány embert, de az utolsó két emelkedőn így sem volt esélye. A belga sor ellenben nem esett kétségbe Matteo Trentin (Quick-Step Floors) indított, akivel először csak Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) tudott menni, majd Niki Terpstra (Quick-Step Floors) is felzárkózott hozzájuk, így a Quick-Step irányította a történéseket. Terpstra vezette fel a hajrát Trentin pedig 2015 után ismét megnyerte a kiemelt kategóriás viadalt Andersen és Terpstra előtt. A Quick-Step csapatából végül négyen zártak az első tíz között. „Ketten léptünk el a végén, de láttam, hogy Niki közeledik, ekkor kockáztattam és megpróbáltam megvárni őt – nyilatkozta a célba érkezést követően Terpstra. – Tökéletesen vezette fel a hajrát számomra, nekem már csak be kellett fejeznem a sprintet. Ez egy nagyszerű lezárása volt az elmúlt hét évnek. Köszönöm a csapatnak a rengeteg élményt, jövőre már az Orica színeiben térek vissza, de természetesen a célom a címvédés lesz.”
2017.09.17. - A női és férfi csapatidőfutammal rajtol az országúti kerékpáros világbajnokság A norvégiai Bergen ad otthont a 2017-es országúti kerékpáros világbajnokságnak, amely szeptember 17-én vasárnap a női és férfi csapatidőfutammal rajtol. A hölgyeknél mindössze kilenc sor vág neki a 42 és fél kilométeres penzumnak, elsőként a hazai Virtu Cycling csapata veselkedik neki a távnak. Az aranyérem sorsa nagy valószínűséggel a tavalyi dobogósok között dőlhet el, utolsókként a Cervelo-Bigla, a Canyon-SRAM és a Boels-Dolmans hármasa száll harcba a világbajnoki címért. A férfiaknál azért nagyobb érdeklődés övezi az eseményt, tizenegy World Tour sor mellett egy pro-kontinentális és öt kontinentális csapat teszi teljessé a mezőnyt. Elsőként a bergeni székhelyű Team FixIT.no vág neki a 42 és fél kilométernek. A szakértők véleménye alapján az idei Tour de France-t, majd a Vuelta a Espanát is megnyerő Chris Froome által vezetett brit Sky a legnagyobb favorit, de a BMC, a Sunweb és a címvédő Quick-Step Floors csapatai is az aranyéremért érkeztek.
2017.09.11. - Matteo Trentin: négy szakaszt nyertem, ennek ellenére nem az enyém a zöld trikó A Quick-Step Floors csapata mindent megtett a szakaszgyőzelemért és a pontverseny megnyeréséért a Spanyol Körverseny utolsó szakaszán. Matteo Trentin nyerte a részhajrát és a befutót is, ám Chris Froome (Sky) bejött a tizenegyedik helyen megtartva ezzel a zöld trikót. A belga sor hat győzelemmel zárta a Vueltát, ennek ellenére csalódottak a pontverseny elvesztése miatt. „Megnyertem az utolsó szakaszt Madridban, amit leginkább a csapatomnak köszönhetek, akik egész nap fantasztikus munkát végeztek – nyilatkozta a célba érkezést követően a jövő évet már az Orica-Scott színeiben kezdő Trentin. – Szerencsére sikerült befejeznem azt a munkát, amit elkezdtünk, a valódi verseny a körpályára beérve kezdődött. Chris Froome mondta nekem a szakasz közben, hogy meg akarja védeni a zöld trikót, ami nagy kár, mert négy szakaszt nyerve sem sikerült megszereznem azt. Úgy gondolom, hogy csakis a verseny pontszámítási rendszere miatt nem sikerült megnyernem a pontversenyt. Mindezek ellenére nagyon elégedett vagyok, hisz csapatszinten hat győzelemmel zártuk a Spanyol Körversenyt, csupán David De La Cruz elvesztése, na meg a zöld trikó miatt lehet bennünk némi csalódottság.”
2017.09.10. - Matteo Trentin (Quick-Step Floors) nyerte a 2017-es Vuelta a Espana utolsó szakaszát, Chris Froome (Sky) győzött összetettben, Alberto Contador (Trek-Segafredo) elköszönt.
2017.09.10. - Alberto Contador: nem is képzelhettem volna el szebb búcsút, mint az Anglirun nyerni A Trek-Segafredo búcsúzó klasszisa Alberto Contador stílusosan zárja le pályafutását, hisz a Spanyol Körverseny utolsó hegyi szakaszán, a legendás Angliru emelkedőjén nyert, méghozzá egy hosszú támadás végén egyedül hazaérve. „Nem lett volna ugyanaz az érzés, ha szakaszgyőzelem nélkül jutok el Madridba – nyilatkozta Contador a célba érkezést követően. – Tudtam, hogy lehet esélyem megnyerni ezt a szakaszt. Nem is képzelhettem volna el szebb búcsút, mint az Anglirun győzni. Már reggel, miután felébredtem az járt a fejemben, hogy támadni fogok, menni akarok. Ezt természetesen nem is rejtettem véka alá a csapatmegbeszélésen. Élvezni akartam az egész akciót, és úgy búcsúzni a rajongóktól, ahogyan azt előzetesen elterveztem. Amikor közeledtünk az Angliru emelkedőjéhez már többen is a határaikat feszegették, így ez volt a tökéletes pillanat a támadásra. Jarlinson Pantano társaságában indultam, majd az utolsó öt kilométert már egymagam tettem meg. Mindenféleképpen győzni akartam, nem csak magam miatt, hanem a szurkolók miatt is, akik kanyarról kanyarra hajtottak előre.”
2017.09.02. - Matteo Trentin: egyáltalán nem tetszett ez a befutó A Quick-Step Floors csapata folytatja fantasztikus idei szereplését, öt Giro és öt Tour de France szakaszgyőzelmet követően a Vueltán is megszerezték ötödik etapgyőzelmüket, ami Matteo Trentin harmadik egyéni sikere volt. „Egyáltalán nem tetszett ez a befutó, de tudtuk, hogy ez lesz az a szakasz, ahol még lehet esélyem – nyilatkozta a célba érkezést követően a pontversenyt továbbra is vezető, zöld trikós Trentin. – Három kilométernél még nem tűnt ennyire nehéznek, de nagyon technikás volt a vége. Már a nap elején eldöntöttük, hogy mindent beleadunk, ezért szinte végig az élen dolgoztunk. Ez egyértelmű volt számunkra, hisz a Vuelta további szakaszait elnézve, legközelebb talán csak Madridban lesz lehetőségünk. Hihetetlen munkát végzett mindenki a sorban. Ha egy ilyen csapat van mögötted, akkor egyszerűen muszáj nyerned, nem teheted meg azt a többiekkel, hogy ne az első helyen érj célba. Két szakaszt nyertem idén a Touron, hármat a Vueltán, ez valami bámulatos. Magabiztosan álltam rajthoz, de ezt azért nem gondoltam volna. Ráadásul úgy vélem, hogy csapatként még mindig lehet esélyünk további szakaszt vagy szakaszokat nyerni.”
2017.09.01. - Matteo Trentin (Quick-Step Floors) nyerte a Vuelta tizenharmadik szakaszát, összetettben továbbra is Chris Froome (Sky) vezet.
2017.08.30. - Matteo Trentin második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Vueltán A Quick-Step Floors kerékpárosa Matteo Trentin nyerte a Vuelta a Espana tizedik szakaszát, így az olasz versenyző már a második etapgyőzelmét ünnepelhette az idei viadalon. A darabjaira szakadó szökésből végül Trentin, Jose Joaquin Rojas társaságában ért a célvonalhoz, ahol könnyűszerrel sprintelte le spanyol riválisát. „Már előzetesen kinéztem magamnak ezt a szakaszt, így mindenféleképpen benne akartam lenni a nap szökésében, bár túlságosan nagy esélyt nem láttam a hazaérésre – mondta Trentin a célba érkezést követően. – Az utolsó hegy nem volt egyszerű, igyekeztem nem elkapkodni semmit, próbáltam tartani a saját tempóm. Lejtmenetben Rojas társaságában találtam magam az élen. Joaquin remek lefelé, ráadásul ismerte az útvonalat, mivel a környéken él. Fantasztikus két szakaszgyőzelmet szerezni egyazon körversenyen, így értelemszerűen nagyon boldog és elégedett vagyok.”
2017.08.29. - Matteo Trentin (Quick-Step Floors) sikerével zárult a Vuelta a Espana tizedik szakasza, összetettben továbbra is Chris Froome (Sky) vezet.
2017.08.23. - Matteo Trentin a századik versenyző, aki mindhárom nagy körversenyen nyert szakaszt A várakozásoknak megfelelően az olasz Matteo Trentin nyerte a Vuelta a Espana negyedik szakaszát. A Quick-Step Floors kerekese korábban már két szakaszgyőzelemmel rendelkezett a Tour de France-ról, de az Olasz Körversenyről is volt már etapsikere, így a kerékpársport történelmének századik versenyzőjeként hozta össze a triplát. A belga csapat fantasztikus évet produkál, ez a győzelem már a tizenkettedik nagy körversenyen aratott sikerük volt, miközben az idei Spanyol Körön nem volt még olyan szakasz, ahol másodiknál rosszabb helyen zártak volna. „Nagyon készültem erre a szakaszra, remek formában érkeztem a Vueltára, bíztam benne, hogy lehet esélyem ezen a napon – mondta a befutót követően a jövő évet már az Orica-Scott színeiben kezdő Trentin. – A csapat fantasztikus teljesítményt nyújtott, egész nap kiválóan dolgoztunk. Ezúttal úgy döntöttünk, hogy én kapom meg a lehetőséget. Nem sok versenyző rendelkezik mind a három nagy körversenyen szakaszgyőzelemmel, de most már én is közéjük tartozom. Nagyon büszke vagyok, hogy ebben a sorban versenyezhetek.” „Nem volt ez olyan könnyű szakasz, mint azt előzetesen gondoltuk – tette hozzá Trentin csapattársa Bob Jungels. – Síknak tűnt, de folyamatosan hullámzott az útvonal, ráadásul helyenként hatalmas volt a szembeszél, és a forróság is rányomta a bélyegét a történtekre. Tartottuk magunkat az elképzeléseinkhez, bár a végén egy picit hamarabb kellett az élre állnunk. Matteo nagyon erős volt a végén, tökéletes munkával sikerült megszereznünk a győzelmet.”
2017.08.22. - A Spanyol Körverseny Escaldes Engordany és Tarragona között egy 198,2 kilométeres szakasszal folytatódott, mely egy elnyújtott lejtmenetként újfent a sprinterek sikerét vetítette elő. A penzum az Alto de Belltall személyében egyetlen harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott.
2017.08.20. - A Vuelta Nímes és Gruissan között egy 203,4 kilométeres szakasszal folytatódott, amely elsődlegesen a sprintereknek kedvezett, de főszerepet kapott a tenger felől befújó oldalszél is.
2017.08.03. - Danny Van Poppel nyerte a Lengyel Körverseny ötödik szakaszát, Peter Sagan továbbra is sárgában Rzeszowba érkezett a mezőny a Lengyel Körverseny ötödik szakaszán, a táv mindössze 130 kilométer volt. A nap szökését Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Tejay van Garderen (BMC Racing Team), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Moreno Moser (Astana) és Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors) alkották. Az utolsó harminc kilométerre fordulva rohamosan csökkeni kezdett az előnyük, a szakadó esőben egy kanyar meg is tréfálta őket, Schachmann bukott, ezt kihasználva pedig Van Garderen ment tovább egyedül. Három kilométerrel a vége előtt azonban őt is utolérték, így jöhetett a mezőnyhajrá, amit két második és egy harmadik helyét követően ezúttal Danny Van Poppel (Sky) nyert meg Luka Mezgec (Orica-Scott) és Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) előtt. Összetettben továbbra is Sagan vezet, előnye tizennégy másodperc Dylan Teuns (BMC) ellenében. „Két második és egy harmadik hely után végre valahára sikerült győznöm – így Van Poppel a célba érkezést követően. – Köszönettel tartozom a csapatomnak, akik ezúttal is kiváló munkát végeztek, nélkülük nem sikerült volna ilyen jó helyről elkezdeni a sprintet. Elégedett vagyok, hogy megannyi kisebb sérülést követően végre megtaláltam a formám. Bízom benne, hogy ez a siker végre átlendít, most már jöhetnek a jobbnál jobb eredmények.”
2016.12.04. - Bemutatta 2017-es szerelését a Katusha-Alpecin csapata A 2017-től már svájci bejegyzéssel működő orosz kézben lévő Katusha-Alpecin csapata a minap hivatalosan is bemutatta jövő évi mezét. A szerelés nagyrészt hasonlít az előző évihez, csupán az új névadószponzor az Alpecin logója került fel annak elülső részére. A Katusha sokkal inkább nemzetközi csapat képében tetszeleg majd 2017-től, olyan igazolásokkal, mint a négyszeres időfutam-világbajnok Tony Martin (Etixx-Quick Step), vagy éppen Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles), Rick Zabel (BMC), Robert Kišerlovski (Tinkoff), Maurits Lammertink (Roompot), Reto Hollenstein (IAM Cycling), José Gonçalves (Caja Rural), és az újoncok Jenthe Biermans, Mads Würtz Schmidt és Marco Mathis. További változás a szakmai stábnál, hogy a csapatvezetői poszton Viacheslav Ekimov helyét a portugál José Azevedo veszi át. „Nagyon izgatott vagyok a csapat új igazolásait illetően – így Azevedo a valenciai sajtótájékoztatón. – Természetesen mindannyiuk más és más céllal érkezett hozzánk. Rengeteg változás történt nálunk a holtszezonban, de azt hiszem, hogy tipikusan ezek azok az újítások, melyek motiválják a versenyzőinket. Egy olyan névvel a keretben, mint Tony Martin, bátrabban tűzhetünk ki célokat magunk elé.”
2016.07.27. - Philippe Gilbert minden bizonnyal az Etixx-Quick Step csapatában folytatja Patrick Lefevere a belga Etixx-Quick Step sorának csapatvezetője megerősítette, hogy komoly tárgyalásokat folytatnak a BMC-től elvágyódó Philippe Gilberttel. Mint ismert Gilbert 2011-ben szinte mindent megnyert, amit egy klasszikus specialista megnyerhet. Az ezt követő évben szerződött a BMC csapatához, majd lett világbajnok, ám az elmúlt két évben már inkább csak a Greg Van Avermaettal való ellentétjei kapcsán került a sajtóba. „Hamarosan újra tárgyalóasztalhoz ülünk – erősítette meg a pletykákat Lefevere. – Hivatalos információval azonban még nem szolgálhatok. Philippe esetleges leigazolásával a saját elképzeléseimet írom felül, szerettem volna a lehető legtöbb versenyzőt megtartani, de jelen állás szerint Stijn Vandenbergh és Nikolas Maes kettőse is máshol folytatja. Ellenben szinte bizonyos, hogy Sep Vanmarcke nem szerződik hozzánk.”
2016.05.27. - Matteo Trentin jövőre már a klasszikusokra helyezné a legfőbb hangsúlyt Mindössze hétszáz méter volt hátra a Giro d’Italia tizennyolcadik etapjából, mikor hirtelen a semmiből feltűnt Matteo Trentin, aki állva hagyta Moreno Moser (Cannondale) és Gianluca Brambilla (Etixx-Quick Step) kettősét. Trentin jövőre már a klasszikus egynaposokra koncentrálna. „Miután vittem a tempót Brambillának a Pramartino emelkedőjén beálltam egy saját tempóra. Lejtmenetben mindent beleadtam, utolértem az üldözőcsoportot. Beálltam, hisz nem akartam Rovny, Arndt és Modolo hármasát felvinni a csapattársamra Brambillára. Az utolsó kisebb emelkedőn ellenben támadtam, és mivel senki sem tudott velem jönni, így megpróbáltam a lehetetlent, ami ezúttal sikerült. A győzelmem egy fantasztikus csapatmunka eredménye, a taktikáról nem is beszélve. A sikert a családomnak, na és persze a nekem szurkolóknak ajánlom. Olaszként szakaszt nyerni a Girón egy fantasztikus érzés. A csapatunk is elégedett lehet, immáron négy győzelmünk van az év első háromhetesén. Már a tavaszi klasszikusok során is remek formában voltam, remélem, hogy jövőre végre ott is összejöhet egy kiemelkedő eredmény” – mondta Trentin a befutót követően.
2016.05.26. - Muggió és Pinerolo között a verseny leghosszabb szakaszával folytatódott a kilencvenkilencedik Giro d’Italia. A penzum össztávja 244 kilométerre rúgott, az utolsó két kőkemény hegyi etap előtt előzetesen a szökevényeké lehetett a főszerep.
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések