A keresett kulcsszó: Mathieu Van der Poel


« 1 | 2 »
Országútis hírek külföldről: nem biztos, hogy Matthews a zöld trikó megvédésére hajt, Landa inkább a Girót választaná, Van der Poel magabiztosan nyerte a cyclo-cross EB-t, Jacopo Mosca a Hainani Körverseny győztese2017.11.06. - Nem biztos, hogy 2018-ban Michael Matthews elsődleges célja a zöld trikó megvédése lesz Azt követően, hogy egy egészen kiváló első évet futott a Sunweb színeiben, a Tour de France zöld trikósa Michael Matthews beszélt jövő évi terveiről, többek között arról, hogy nem elsődleges opció számára a 2018-as Francia Körverseny ponttrikója. „Tökéletes választás volt számomra a Sunweb csapata, káprázatos évet teljesítettem, minden olyan versenyen ott lehettem, ahol indulni szerettem volna – így Matthews egy a minap adott interjújában. – Ez a csapat immáron tíz éve dolgozik azon, hogy a legjobbak közzé kerülhessen, évről-évre lépdel felfelé. Luke Roberts rengeteget segített nekem, pedig előtte még csak nem is ismertük egymást. A jövő évi versenyprogramom egyelőre még nem ismert. Nagyon szeretnék ott lenni a Liege-Bastogne-Liege, a Milánó-SanRemo és a Flandriai Körverseny hármasán, de a versenyprogram tökéletes kialakítása érdekében biztos, hogy valamelyiket ki kell majd hagynom. Az idei szezon elsődleges célja a Tour de France volt, jövőre viszont nagyon érdekesnek ígérkezik az Olasz Körverseny útvonala, így nem biztos, hogy kiemelt opciót élvez a zöld trikó megvédése. Lehet, hogy inkább egy Giro-Vuelta kettősben gondolkozom.”
Cyclo-cross Európa-bajnokság: papírforma eredmények, tisztes magyar helytállás2017.11.05. - A csehországi Tabor adott otthont a 2017-es Cyclo-cross Európa-bajnokságnak, ahol szép számmal képviselték hazánkat a szakág legjobbjai.
Országútis hírek külföldről: Mareczko negyedik szakaszgyőzelme Kínában, Van der Poel nyerte a Koppenbergcross klasszikusát, végleges az UAE Team Emirates kerete, gondban az Olasz Szövetség (+ videók) 2017.11.02. - Jakub Mareczko negyedik szakaszgyőzelme Hainanban, Dér Zsolt 11. Lassan az lenne a meglepő, ha nem Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) nyerné a kiemelt kategóriás Hainani Körverseny aktuális szakaszát. A viadal ötödik napján Danzhou és Changjiang között 167 és fél kilométer várt a mezőnyre. A forgatókönyv kissé eltért az előző szakaszoktól, mivel mintegy huszonöt kilométer megtételét követően egy negyvenhét fős sor lépett el, melyben nem volt ott Mareczko. Ennek okán a Wilier Triestina hatalmasat dolgozott, miközben a részhajrát az elől tekerő Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) vitte el, védve ezzel Mareczko összetettbeli pozícióját. Oscar Pujol (Team Ukyo), Lukas Sprengler (Svájc) és Fabian Lienhard (Team Vorarlberg) bírták a legtovább az élen, de a végjátékhoz közeledve az utolsó kilométeren belül őket is utolérték. A hajrát ezúttal is Mareczko nyerte, ezzel már a negyedik szakaszgyőzelmét szerezve. A második az észt Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM), míg a harmadik az ukrán Andriy Kulyk (Kolls) lett. A mezőny egyetlen magyar versenyzője Dér Zsolt (Team Vorarlberg) az előkelő tizenegyedik helyen ért célba. Összetettben Mareczko előnye huszonnégy másodperc Laas előtt, Dér Zsolt negyvennégy másodperc hátránnyal a tizenegyedik. [[https://www.youtube.com/v/NDTXPNSazao?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon fáradtnak éreztem ma magam, kész őrület volt ez a szakasz – mondta Mareczko a célba érkezést követően. – Az etap elején mindenki szökésbe akart kerülni, hatalmas tempóban kezdtünk, ráadásul nagy volt a forróság. Bíztam benne, hogy a csapattársaim rámennek a részhajrára, szerencsére Eugert megnyerte azt. Örülök a szakaszgyőzelmemnek, de annak még inkább, hogy a csapatom segítségével tovább növeltem összetettbeli előnyöm.”
Országútis hírek külföldről: Chris Froome nyert Shanghaiban, vélhetően a jövő évi Girón zárul Adam Hansen nagy sorozata, a Meyer-Scotson kettős győzött a Londoni Hatnaposon, Van der Poel újabb sikere 2017.10.30. - Chris Froome győzött a Shanghai Kritériumon Talán nem okozott meglepetést, hogy az idei Tour de France sztárjai sprintelhettek a Shanghai Kritérium végén, ahol a Francia Körverseny győztese Chris Froome (Sky) bizonyult a legjobbnak. A második Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac), míg a harmadik Warren Barguil (Team Sunweb) lett. Az ASO által szervezett esemény elsősorban a Tour Ázsiában való promótálásáról szól. A három kilométeres pályán húsz kör várt a résztvevőkre. A nap szökésébe a búcsúzó Alberto Contador (Trek-Segafredo) is bekerült. „Nem volt egyszerű, hisz rengeteg jó nevű sprinter is rajthoz állt, így a végén támadnunk kellett – nyilatkozta a díjátadót követően Froome. – Fantasztikus a kínai közönség, köszönjük a nagyszerű biztatást. Remek lezárása ennek a nagyszerű évnek ez a kritériumverseny.”
Országútis hírek külföldről: Tim Wellens nyerte a Guangxi Kör királyszakaszát, Mathieu Van der Poel győzött a Koksijde-i cyclo-cross világkupa-futamon, Bauke Mollema 2018-ban a Tourra fókuszál 2017.10.23. - Tim Wellens nyerte a Guangxi Körverseny királyszakaszát, összetettben is az élre állt Királyszakaszával folytatódott az év utolsó World Tour viadala a Guangxi Körverseny. A negyedik etap során Nanning és Mashan Nongla között 151 kilométer várta a karavánt, a végén hegyi befutóval. A nap szökését Pavel Kotchekov (Katusha-Alpecin), Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), Lennard Hofstede (Sunweb) és Antonio Molina (Caja Rural-Seguros) alkották. Legnagyobb előnyük közel nyolc percnél tetőzött, ám a főmezőny élén ekkor több csapat is összeállt, így pillanatok alatt utolérték őket. Az emelkedő lábánál sajnos egy bukás szakította meg a sort, így csak mintegy húsz kerékpáros maradt az első csoportban. Innen Tim Wellens (Lotto-Soudal) bizonyult a legerősebbnek megnyerve a szakaszt és átvéve az összetett vezetést is. A második Bauke Mollema (Trek-Segafredo), míg a harmadik Nicolas Roche (BMC) lett. „Természetesen nagyon elégedett vagyok az eredménnyel – így Wellens a célba érkezés után. – A rajtot követően nem éreztem magam valami jó erőben, de a csapat végig mellettem volt, így mindenféleképpen mennem kellett. Szerencsére erőre kaptam, így a végén már nagyon jól haladt a kerékpár. Tudtuk, hogy ezen a napon dőlhet el az összetett, így mindenféleképpen elől akartunk lenni. A következő etap sem lesz könnyű, de okos versenyzéssel megőrizhetjük a trikót.”
Országútis hírek külföldről: Diego Ulissi nyerte a Török Körversenyt, megtarthatja World Tour licencét a török viadal, Mathieu Van der Poel győzött Zonhovenben is, alakulnak a sorok a Guangxi Körre2017.10.16. - Török Kör: Edward Theuns sikere az utolsó szakaszon, Diego Ulissi nyerte az összetettet A szokásoknak megfelelően Isztambulban záródott a 2017-es Török Körverseny, amely a problémái egész sorra ellenére is kiváló hetet zárhat. Az utolsó 143,7 kilométeres szakasz kérdése az volt, hogy Sam Bennett (Bora-hansgrohe) megszerzi-e ötödik etapgyőzelmét. A célegyenes néhány száz méteres emelkedője minden esélyt meg is adott erre, azonban Bennett túlvállalta magát és az utolsó előtti kanyarban elesett. A szakaszt így Edward Theuns (Trek-Segafredo) nyerte Matteo Pelucchi (Bora-hansgrohe) és Francesco Gavazzi (Androni-Sidermac) előtt. „Meglepett, hogy Bennett megpróbált előzni azon a szűk helyen, el is esett – nyilatkozta a célba érkezést követően Theuns. – Pelucchi felvezetett, így nem volt már benne túl sok erő. Amikor hátranéztem már méterekre volt tőlem, így ünnepelhettem. Bennett négy szakaszt nyert, nem gondoltam, hogy megnyerhetem a pontversenyt, ez egyfajta bónusz számomra.” Összetettben a viadal egyetlen hegyi szakasza döntött. Diego Ulissi (UAE Team Emirates) végzett az élen Jasper Hansen (Astana) és Fausto Masnada (Androni-Sidermac) kettősét maga mögé utasítva. A pontversenyt Theuns, a hegyi összetettet Mirco Maestri (Bardiani-CSF), a fiatalok különversenyét Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia), míg a csapatversenyt az olasz Wilier Triestina-Selle Italia sora nyerte. „Nagyon fontos ez a győzelem mind egyénileg, mind pedig a csapatom számára – mondta Ulissi. – World Tour versenyt nyerni mindig különleges. Erre és a montreali sikeremre építhetem a 2018-as szezon célkitűzéseit.”
Országútis hírek külföldről: Sam Bennett verhetetlen Törökországban, Timo Roosen nyerte a Tacx Pro Classic egynaposát, Mathieu Van der Poel újabb sikere, Nathan Elliott Ausztrália hőse2017.10.15. - Sam Bennett verhetetlen a Török Kör sprinter szakaszain Selcuk és Izmir között újra egy a sprintereknek kedvező szakasszal folytatódott a Török Körverseny. A 166 kilométeres penzum végén mezőnyhajrá döntött. A nap szökését Onur Balkan (Törökország), Muhammed Atalay (Törökország), Alex Turrin (Wilier Triestina - Selle Italia), Jimmy Duquesnoy (WB Veramclassic-Aqua protect), Lukas Spengler (WB Veranclassic – Aqua Protect), Matteo Spreafico (Androni Giocattoli - Sidermec), Michael Koch (CCC Sprandi Polkowice) és Shane Archbold (Bora - hansgrohe) alkották. Az elmenés hellyel-közzel ki is tartott az utolsó emelkedőig, melyre harminc kilométerrel a vége előtt került sor. A darabjaira hulló főmezőny két nagyobb sora is összezárt a végére, így jöhetett a hajrá, ahol ezúttal is Sam Bennett (Bora-hansgrohe) bizonyult a legjobbnak ezzel már a negyedik szakaszgyőzelmét szerezve. A második Ahmet Örken (Törökország), míg a harmadik Simone Consonni (UAE Team Emirates) lett. Összetettben az utolsó napot megelőzően továbbra is a királyszakasz győztese Diego Ulissi (UAE Team Emirates) vezet. „Elégedett vagyok, mivel a srácok rengeteget dolgoztak ma értem – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Sajnálom, hogy Gregor Mühlberger nem tudott végig menni, pedig nagy tervekkel érkezett Törökországba. Tíz győzelmem van már ebben az idényben. Azt tudni kell, hogy amióta profi vagyok, minden egyes szezonnak úgy vágok neki, hogy ez a célkitűzésem, de mindössze először sikerül ezt meg is valósítanom. Nagyszerű szezont teljesítek.”
Országútis hírek külföldről: Sanchez nyerte a Bruno Beghelli, McLay az Eurometropole egynaposát, Simon Clarke továbbra is a Slipstream kötelékében, Van der Poel a Superprestige nyitányán sem talált ellenfélre2017.10.02. - Luis Leon Sanchez nyerte a GP Bruno Beghelli egynaposát, Daniel McLay sikere az Eurometropole klasszikusán A GP Bruno Beghelli kiemelt kategóriás egynaposával folytatódott a Lombard Körversenyre való felkészülés Olaszországban, ezúttal Monteveglio környékén körözött a karaván 196 kilométert abszolválva. A nap elején több szökevénysor is alakult, végül azonban a spanyol Luis Leon Sanchez (Astana) lépett el a legjobbkor. Az utolsó öt kilométert egyedül megtéve mindössze pár másodperc előnnyel, de hazaért, megnyerve így a versenyt a sprinterek, Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) és Elia Viviani (Sky) előtt. Közben Belgiumban a La Louviere és Tournai között 188,6 kilométer várt a karavánra a szintén kiemelt kategóriás Tour de l’Eurometropole keretében. Ahogyan az elmúlt évben úgy ezúttal is elég nagy volt a káosz a végjátékban. Anthony Turgis (Cofidis) remek ütemben szökött, sőt már ünnepelt is, balszerencséjére azonban a célvonalon ketten is megelőzték, így a brit Daniel McLay (Fortuneo-Oscaro) nyerte a versenyt Kenny DeHaes (Wanty-Groupe Gobert) és Turgis előtt.
Országútis hírek külföldről: Visconti nyerte a Giro dell’Emilia egynaposát, Chaves hatalmasat bukott, a 46 éves Rebellin összetettet nyert, Mathieu Van der Poel a tokiói olimpiára fókuszál 2017.10.01. - Giovanni Visconti nyerte a Giro dell’Emilia egynaposát Izgalmakban gazdag 223 kilométer várta a kerekeseket a kiemelt kategóriás Giro dell’Emilia egynaposán Bologna és San Luca között. A nap szökését végig kontrollálta a Bahrain-Merida csapata, az elmenés legnagyobb előnye mindössze hét percnél tetőzött, az utolsó negyven kilométerre fordulva azonban utolérték őket. Innentől támadás-támadást követett, a Bahrain-Merida versenyzői végig nagyon aktívak voltak, végül Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) volt az, aki sokadik próbálkozásra el tudott lépni, megnyerve ezzel a versenyt. A második csapattársa Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), míg a harmadik Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) lett. „Nagyon sokat jelent számomra ez a siker – mondta a célba érkezést követően Visconti. – Régóta várok már egy győzelemre, így emocionálisan teljesen elérzékenyültem. Nem is találom a szavakat, nem tudok többet mondani.”
Országútis hírek külföldről: mindössze négy World Tour csapat lesz a Török Körön, aláírták az új kollektív szerződést, a legfrissebb átigazolási hírek, Van der Poel nyerte a Waterloo-i cyclo-cross világkupa futamot2017.09.26. - Október 10-én rajtol a Török Körverseny, de csak négy World Tour csapat részvételével Hosszas huzavonát követően a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség márciusban engedélyezte a Török Körverseny időpont módosítási kérelmét, így a World Tour versenynaptárba újonnan bekerülő viadalt október 10. és 15. között rendezik. Az ország politikai helyzete miatt a 2016-os idényben is csak két World Tour csapat volt jelen a versenyen, melyet az eredeti időpontban szinte minden első osztályú sor mellőzni kívánt. Az új időpont sem oldatta meg a problémákat, bár konkurens verseny nem lesz ebben az időszakban. Amennyiben a szervezőknek nem sikerült legalább tíz World Tour csapatot az eseményre csábítani, abban az esetben a verseny elveszítheti besorolását. A bergeni országúti kerékpáros világbajnokság idején hozták nyilvánosságra a jövő évi World Tour versenynaptárt, melyben a Török Kör ugyancsak szerepel. Az egyik legnagyobb kerékpáros szakportál információi szerint ellenben idén mindössze négy első osztályú csapat vállalta a részvételt, név szerint az Astana, a Bora-hansgrohe, a Trek-Segafredo és az UAE Team Emirates. Amennyiben az új WT versenyekre előírt tíz csapat részvételét nem tudják biztosítani a szervezők, úgy megvan annak az esélye, hogy 2018-ban már csak kiemelt kategóriás viadalként kerüljön megrendezésre a Török Kör.
Országútis hírek külföldről: Mikel Landa magabiztosan nyerte a Burgosi Körversenyt, kettős Bardiani siker Utahban, az Orica csapatában tér vissza Cam Meyer, a slopestyle bringás verseny közben ugratott át a Lengyel Kör mezőnye felett (+ videó)2017.08.06. - Mikel Landa magabiztos győzelme a Burgosi Körversenyen Egy hegyi befutós 136 kilométeres szakasszal zárult a kiemelt kategóriás Burgosi Körverseny. A Laguna de Neila emelkedőjén a fiatal kolumbiai Miguel Angel Lopez (Astana) bizonyult a legjobbnak, megelőzve Enric Mas (Quick-Step Floors) és Mikel landa (Syk) kettősét. Landa kiváló formában versenyezte végig a közelgő Vuelta a Espana egyik legkomolyabb felvezető viadalát, két szakaszt nyerve győzött összetettben Enric Mas (Quick-Step Floors) és David De La Cruz (Quick-Step Floors) előtt. A pontversenyt és a hegyi összetettet szintén Landa nyerte, a fiatalok összevetésében Mas volt a legjobb, míg a csapatversenyben a kazah Astana zárt az élen.
Országútis hírek külföldről: De Gendt nyerte a Dauphiné első szakaszát, Van Avermaet tarolt Luxemburgban, drámai finálé a Hammer Series nyitányán, Van der Poel országúton is megvillant 2017.06.05. - Thomas De Gendt nyerte a Criterum du Dauphine első szakaszát Saint Etienne környékén egy 170 kilométerez penzummal vette kezdetét a hatvankilencedik Criterium du Dauphiné, mely a közelgő Francia Körverseny egyik legfontosabb felvezető versenye. A dimbes-dombos terep összesen nyolc kategorizált emelkedőt tartogatott, így koránt sem egy megszokott mezőnyhajrára volt kilátás. A nap elején egy hét fős sor lépett el, melybe Antonio Nibali (Bahrain-Merida), Romain Sicard (Direct Energie), Silvio Herklotz (Bora-Hansgrohe), Delio Fernandez, Angel Madrazo (Delko Marseille), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) és Axel Domont (AG2R La Mondiale) keveredtek bele. A szökés legnagyobb előnye hét perc környékén tetőzött, miközben a főmezőny sokáig kivárt az üldözéssel. Végül ezt kihasználva ketten hazaértek, a szakaszt Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) nyerte Axel Domont (AG2R La Mondiale) és a mezőnytől minimálisan elszakadó Diego Ulissi (UAE Team Emirates) előtt. Az esélyesek szűk egy perces hátránnyal együtt érkeztek. „A versenyt megelőzően jó néhány szakaszt kinéztem magamnak, mivel szeretnék harcban lenni a hegyi trikóért – mondta De Gendt a célba érkezést követően. – Azért mentem el a szökéssel, hogy megszerezzem a pöttyös trikót, de egy egészen más színűt sikerült megkaparintanom. Bízom benne, hogy a negyedik szakaszig esélyem lehet megőrizni a trikót. A szerdai időfutam döntő jelentőséggel bírhat, nem valószínű, hogy ott esélyem lehet sárgában maradni. A Mont du Chat hegyibefutója sem nekem kedvez, addig azonban szeretnék annyi pontot gyűjteni, hogy esélyem legyen a hegyi különversenyben.”
Országútis hírek külföldről: Valverde hihetetlen sikere, Van der Poel a Superprestige sorozat győztese, Aru Ománban kezdi az évet, Quintana már a Giro hegyeit teszteli2017.02.12. - Alejandro Valverde egy hetven kilométeres szóló szökés végén nyerte a murciai egynapost San Javier és Murcia között 182 kilométer várta a kerekeseket a harminchetedik Murciai Körversenyen. Az egynapos során nem fogadta túl jó időjárás a mezőnyt, igazából az erős széllökések változtatták nehézzé a viadalt. A rajtot követően Sam Bewley (Orica-Scott), Evan Huffman (Rally Cycling) és Jelle Wallays (Lotto Soudal) hármasa próbálkozott szökéssel, ám a Movistar csapata hatalmas tempót diktált, így nem sikerült a triónak túlságosan messzire eltávolodnia. Mintegy hetven kilométerre a céltól a Collado Bermejo emelkedőjén Alejandro Valverde indult meg, aki egyedül vitte véghez azt a bravúrt, hogy hazaérjen, így végül több mint két perces előnnyel nyerte meg a versenyt Jhonatan Restrepo (Katusha-Alpecin) és Patrick Konrad (Bora-hansgrohe) kettőse előtt. „Mindig különleges érzés hazai pályán versenyt nyerni – így a közelben élő Valverde a díjátadót követően. – Ez a győzelem nem az én érdemem, hanem mindenkié, aki nekem szurkol. Nagyon nehéz volt egyedül elől, hisz helyenként hatalmas széllökések nehezítették a dolgom. Az emelkedő lábánál a csapatom viszonylag nagy tempót diktált, így nem tehettem meg azt, hogy ne próbáljam meg. Vártam, hogy jöjjön velem valaki, de nem jött senki, így onnantól egyedül kellett küzdenem. Nagyon messze volt a cél, de sikerült, ami hatalmas lökést adhat számomra az Andalúz Körversenyt megelőzően.”
Országútis hírek külföldről: a Quick-Step csapata már tíz győzelemnél tart, Dumoulin törött vázzal tréningezik, továbbra is gondban a Török Kör, a Superprestige sorozatban csak az utolsó forduló dönt2017.02.07. - Quick-Step Floors: a sikerek újabb győzelmeket kreálnak A belga Quick-Step Floors csapata fantasztikus formában kezdte a 2017-es szezont, összességében már nem kevesebb, mint tíz győzelmet szerezve. Legutóbb a Dubai Körversenyen villogtak, ahol Marcel Kittel három etapsiker mellett az összetett első helyét is elhódította. „Nagyon örülök, hogy ilyen álomszerűen kezdtük a 2017-es idényt – mondta Patrick Lefevere csapatvezető. – Mindenki tisztában van azzal, hogy az első győzelem átszakít egy gátat, épp ezért rengeteg sor küzd azzal, hogy végre megszerezze az első sikerét az adott évben. Szerencsére mi hamar elértük ezt, hisz Jack Bauer rögtön szerzett egy időfutam bajnoki címet az új-zélandi bajnokságon. A sikerek újabb győzelmeket kreálnak, melyek előremozdítják csapatunkat. Személy szerint nem akarom magasra helyezni a lécet sem Marcel Kittel, sem pedig Fernando Gaviria számára. Rengeteg kiváló versenyzőnk van, példának okán Maximiliano Richeze is képes bármikor győzelmeket szerezni.” A Quick-Step Floors mellett az Orica-Scott (7 siker) és a BMC (6 siker) fért még fel a képzeletbeli dobogóra ellenben az AG2R La Mondiale, az Astana, a Bora-hansgrohe, a Cannondale-Drapac, a Dimension Data és a LottoNL-Jumbo csapatai még nem szereztek egyetlen győzelmet sem.
Papírforma győzelmek az európai cyclo-cross hétvégén2017.01.08. - Belgiumban és Hollandiában is az előzetesen elvártak szerint alakult a cyclo-cross nemzeti bajnokság.
Országútis hírek külföldről: Dombrowski jól érzi magát a Cannondale színeiben, végleges a Wanty csapatának kerete, Malacarne hegyikerékpáron folytatja, Van der Poel megpihen2017.01.01. - Joe Dombrowski örül, hogy a Cannondale-Drapac csapatánál maradhat A pályafutását a brit Sky színeiben kezdő tehetséges amerikai hegyimenő Joe Dombrowski 2015 végén döntött a váltás mellett és igazolt a Cannondale sorához, ahol olyannyira megtalálta önmagát, hogy 2016 tavaszán további két évvel meghosszabbította kontraktusát. „Újoncként soha vissza nem térő lehetőség egy olyan csapatnál kezdeni a profi karriert, mint amilyen a Sky – mondta Dombrowski egy interjújában a Cannondale első spanyolországi edzőtáborában. – Sajnos azonban egy olyan mély keretben, mint amilyen ezé a csapaté, nagyon hamar el lehet veszni. Persze az első évben nem is számítasz arra, hogy majd egy nagy háromhetesen számolnak veled, hisz minden óraműpontosan van felépítve és eltervezve. Két év elteltével azonban azon kaptam magam, hogyha előrébb akarok kerülni, váltanom kell. Sokat rágódtam, de végül inkább a Cannondale ajánlatát fogadtam el. Örülök, hogy ebben a csapatban versenyezhetem és annak is, hogy viszonylag hamar meghosszabbítottuk a kontraktusom. Bizakodó vagyok a 2017-es évet tekintve. Vélhetően rajthoz állok a jubileumi századik Giro d’Italia során, ahol egy viszonylag fiatal csapattal indulunk, így miért ne mondhatnám azt, hogy megpróbálok majd az összetettért küzdeni. Persze számos más perspektíva is kavarog a fejemben, nagyon kedvelem a Svájci Kört, így szeretnék ott is jól szerepelni.”
Országútis hírek külföldről: Majka a Tourra fókuszál, Van der Poel nyerte a namuri versenyt, Swift sötétben tapogatózik, Van Avermaet az év sportolója2016.12.19. - Rafal Majka a Tour de France legjobbjai közé vágyik Előzetesen még arról szóltak a hírek, hogy Rafal Majka elsődleges célja a 2017-es idényben a jubileumi századik Giro d’Italia lehet. A Bora-Hansgrohe versenyzője ellenben a csapattal egyetértésben megváltoztatta elképzeléseit és minden erejével a Tour de France-ra fókuszál, ahol szeretne az összetett első öt helyének valamelyikén végezni. „Ki akarom magam próbálni a Touron – mondta Majka a csapat valenciai edzőtáborában. – Sohasem indultam még úgy, hogy kapitányként, magamért küzdhessek. A Girón és a Vueltán már bebizonyítottam, hogy lehet esélyem a legjobbakkal tartani a lépést, most eljött az ideje a Francia Körversenynek is. Viszonylag korán kezdem a szezont, de a Tour előtt mindenféleképpen pihenni szeretnék. A 2017-es idény természetesen nem csak a Tourról szól, valószínűleg ott leszek a Vueltán is, ahol megpróbálok a szakaszgyőzelemért harcba szállni. Örülök, hogy a Bora csapatát választottam, van néhány erős versenyző a keretben, így mindenféleképpen eredményesek lehetünk 2017-ben. Büszke vagyok arra, hogy továbbra is Peter Sagan oldalán versenyezhetek, nagyon jó kapcsolat van közöttünk, amikor tudjuk, segítjük egymást.”
Országútis hírek külföldről: Sagan kipróbálná a tárcsaféket, Boonen és Nibali is Argentínában kezd, Van der Poel nyerte a Scheldecrosst, Kreuizuger Tinkovot méltatta2016.12.18. - Peter Sagan tárcsafékes kerékpárral versenyezne a tavaszi klasszikusokon A Bora-Hansgrohe csapatának első edzőtáborában adott érdekes interjút a sor első számú szerelője Lars Teutenberg, aki elmondta, hogy a regnáló világbajnok Peter Sagan a tavaszi klasszikusok során vélhetően tárcsafékkel szerelt kerékpárral versenyez majd. „A Specialized kerékpárjainak Venge és Roubaix modelljeit is megkaptuk tárcsafékkel – nyilatkozta Teutenberg. – Február végéig kivárunk, akkor meglátjuk, hogy lesz-e értelme a teszteléseknek. Úgy vélem, hogy a tárcsafék nagy előnye a gumiköpenyek védelmében rejlik, ami nagyon nem mindegy a kockaköves egynaposokon. Peter egyértelműen közölte, hogy szeretné kipróbálni a fékrendszert. Ennek a legjobb módja pedig egy éles verseny, ahol ténylegesen is kiderül, hogy előnyt jelent-e vagy sem.”
Országútis hírek külföldről: Gerrans újra ausztrál bajnok lenne, Morton ismét újoncnak érzi magát, Durbridge tovább javulna a klasszikusokon, máris visszavágott Van der Poel2016.12.05. - Simon Gerrans elsődleges célja az ausztrál nemzeti bajnokság megnyerése Alakulása óta az egyik legjobb szezonját zárta az ausztrál Orica-BikeExchange csapata, melynek versenyzői két monumentum megnyerése mellett két nagy körverseny dobogójára is felállhattak. A déli féltekén nagyon fontos időszak a január, azaz az ausztrál nyár, amikor a nemzeti bajnokságokat rendezik, melyen a csapat egyik rangidős sztárja Simon Gerrans újfent szeretne nagyot alkotni. „A Spanyol Körversennyel számomra véget ért a 2016-os idény, így jócskán volt időm a pihenésre, és a 2017-es év megfelelő megalapozására – mondta a minap a harminchatodik életévét taposó Gerrans. – Kétségtelenül ez volt az Orica egyik legsikeresebb éve a profi mezőnyben. Nekem nem ment annyira jól, de annak kifejezetten örülök, hogy a csapattársaim közül sokan megmutatták a bennük rejlő potenciált. A Touron buktam és eltörtem a kulcscsontom, ami egyben az olimpiai álmaimat is semmisé tette, ellenben a Vueltán gond nélkül végigmentem, így nem zártam rossz szájízzel az évet. Nagyon készülök a január 8-i versenyre, szeretném megszerezni a mezőnyverseny bajnoki trikóját, mely az elmúlt években már két alkalommal is megalapozta számomra a szezonbeli további jó szereplést.”
Országútis hírek külföldről: Nibali olasz csapatba vágyott, Van der Poel nyert Zevenben, csak egy szabadkártya a Tour Down Underen, végleges a Canyon-SRAM sora2016.11.27. - Vincenzo Nibali szívesen folytatta volna egy olasz World Tour csapatban A Bahrein-Merida kapitánya Vincenzo Nibali a minap érdekes nyilatkozatot tett, szerinte ugyanis Olaszországban ma senkiben sincs annyi bátorság, hogy egy World Tour csapatot támogasson. „A háttérben próbáltuk úgy alakítani a történéseket, hogy hátha találnánk egy tőkeerős olasz támogatót, akiben lett volna annyi kurázsi, hogy egy World Tour csapatba invesztál. Még a Barilla sem volt erre hajlandó, az élelmiszeripari óriás más marketing célokra hivatkozva utasított el – mondta a minap Nibali. – Senki sem mert kockázatot vállalni, így a bahreini projekt lett számomra a legkézenfekvőbb. Pontosan két éve hívott meg magához Nasser Bin Hamad, aki közismerten nagy triatlon és kerékpárrajongó. Érdekes meghívás volt, így úgy gondoltam, hogy nem hagyom ki, végül ebből a találkozóból született meg a Bahrein-Merida csapata.” Jelenleg színtiszta olasz támogatókkal csak a másodosztályú Androni Giocattoli-Sidermac és a Bardiani-CSF sorai rendelkeznek.
« 1 | 2 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések